Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η κλιματική φούσκα ξεφούσκωσε. Και η αιολική φούσκα ξεφούσκωσε, για αυτό θα τα δούμε με νέο "Λαϊκό" περιτύλιγμα. Σαν το Χρηματιστήριο του 2000!


Στην προηγούμενη ανάρτηση, αν είχατε την υπομονή να την διαβάσετε (και είναι και λίγο "τεχνική") είχα μια περυσινή παρουσίαση, για την απάτη της αιολικής ενέργειας.

Από τότε που έκανα την παρουσίαση, πέρυσι το καλοκαίρι, έγιναν 4 σημαντικά πράγματα:

1) Παραδέχτηκαν και οι φανατικοί καταστροφολόγοι ότι ο Πλανήτης δεν ζεσταίνεται και μάλλον κρυώνει, τα τελευταία 15-20 χρόνια. Η Παγκόσμια Θέρμανση μας ξέχασε. Δεν πειράζει, το κλίμα πάντα άλλαζε.

2) Η Γερμανία κοντεύει να λαλήσει από την ακρίβεια του ρεύματος από τα πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά. Παράγει πολύ ρεύμα από ΑΠΕ τα μεσημέρια του καλοκαιριού, το πληρώνει χρυσό, αλλά ηλεκτροδοτείται από φτηνό κάρβουνο.

3) Υπάρχει κάτι που λέγεται "Χρηματιστήριο Δικαιωμάτων Άνθρακα". Κατέρρευσε. Από €25 και €30 που ήταν πριν μας έρθει η Πράσινη Ανάπτυξη του Παπανδρέου, έχει πάει στα ...€2,50!  Θα ήταν ένα από τα έσοδα των αιολικών.  Φούσκα ήταν, ξεφούσκωσε.

4) Η φούσκα ξεφούσκωσε επειδή (α) έγινε γνωστό ότι τα αιολικά είναι κοροϊδία, (β) οι Ευρωπαϊκές χώρες έκοψαν τις επιδοτήσεις, και (γ) και το ΥΠΕΚΑ έκοψε τις επιδοτήσεις αφού ο ΛΑΓΗΕ (το κομμάτι της πάλαι ποτέ ΔΕΗ που διαχειρίζεται πληρωμές σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς έχει ανεβάσει χρέος μερικών δις ευρώ, λόγω ΑΠΕ, με τις υγείες μας.  Η αιολική απάτη υπάρχει ΜΟΝΟ ΌΣΟ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ. Αλλά ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε τις επιδοτήσεις.

5) Και λόγω ξεφουσκώματος τη φούσκας, και λόγω συνειδητοποίησης ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, η χρηματοδότηση για αιολικά στέρεψε. Για αυτό θα δείτε τους Δήμους να προωθούν κοινωνικές Δημοτικές ΑΠΕ. Οι αιολικοί ΑΠΕτεώνες (έτσι τους λένε) ψάχνουν για κορόϊδα. Πόσοι από εσάς χάσατε λεφτά το 2000 στο Χρηματιστήριο; Ίδιο πράγμα.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ε ....ΟΧΙ και ........ ''Πράσινη απάτη'' από τον Δήμο Ανδρου !!!!!!!!


 
 
http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif






Αναδημοσίευση από το http://sagini3.blogspot.gr/2013/04/blog-post_26.html

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Δήμαρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού , μέσω του ΣΚΑΙ TV , εδώ......... http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239061

Ότι '' Υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία αιολικού πάρκου μέσω ενός κοινωνικού συνεταιρισμού ο οποίος θα μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο νησιού η νησιών , όπου το κέρδος που θα προκύψει από την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών να μπορεί να γυρίσει στην κοινωνία με πολλούς τρόπους.'' Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Άνδρου είναι παράλληλα και πρόεδρος του ''ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ '' , Δειτε τι είναι εδώ... http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm

Στα πλαίσια σωστής ενημέρωσης των αναγνωστών του SAGINI3 οφείλουμε να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα τελευταία δυο χρόνια, ( όπου εφαρμόστηκε ο Καλλικράτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ), σε σχέση με το καυτό θέμα των αιολικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Άνδρο. Το lobby των Αιολικών έχει κατατάξει την Άνδρο στα τρία Ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο αιολικό δυναμικό ,πράγμα που δεν έχει καμία πρακτική αξία ,αλλά σηματοδοτεί αυξημένο ενδιαφέρον και προσδοκίες υψηλών κερδών ,από τους ΑΠΕτζηδες.

Ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που η ''πράσινη αναπτυξη'' (απάτη είναι ), προπαγανδιστηκε και επιβλήθηκε , σαν η επίσημη πολιτική ανάπτυξης, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους παπαγάλους της Greenpeace του WWF της SIEMENS,VESTAS,GE και λοιπών πολυεθνικών,με την υποστήριξη του πράσινου τραπεζικού συστήματος ,των πράσινων ΜΜΕ και πολλών άλλων. Όλοι αυτοί με πρόσχημα την ''οικωλογια'' και την ανύπαρκτη κλιματική αλλαγή ,συμμετείχαν σε ένα απίστευτο πάρτι πολλών δις ευρώ. Έτσι λοιπόν υπήρξαν πολλοί ΑΠΕτεωνες που είδαν και την Άνδρο , σαν το Ελντοράντο των Κυκλάδων ,εφοδιάστηκαν με τις αρχικές άδειες εγκατάστασης αιολικών ''παρκων'' σχεδόν 400 MW από την ''ανεξαρτητη ΡΑΕ'' και άρχισαν τα προκαταρκτικά για την άλωση του νησιού μας. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις δημιούργησαν ''ευελικτη νομοθεσια'' που έφτασε να επιτρέπει εγκατάσταση αιολικών ακόμα και σε καμένες και αναδασωτέες εκτάσεις. Πριν από δυο χρόνια λοιπόν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου πλέον Δήμου Άνδρου ,με τον νέο αλλά πολύ έμπειρο πρώην Δήμαρχο Κορθιου και νυν Δήμαρχο Άνδρου Γ Γλυνο , αλλά και πρώην στελέχη της αντιπολίτευσης,συνεδριάζει με θέμα την αίτηση του Ομίλου Κοπελουζου για εγκατάσταση ενός τεράστιου αιολικού στα βουνά της Άνδρου .Εδώ..... http://sagini3.blogspot.gr/2011/11/blog-post_10.html

ή εδώ το βιντεο .....είναι λίγο μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο ..  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lVaszfvvUis

Είδατε λοιπον , ότι εκτός των αιολικών του Κοπελουζου , μπήκε στο Δ Σ και το πρόβλημα της άμεσης εγκατάστασης αιολικών από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ στην ΒΔ Άνδρο ,για το όποιο είχε δοθεί έγκριση από τον πρώην Έπαρχο Μαλταμπέ!!!!!

Όπως θα είδατε στο βίντεο το αίτημα Κοπελουζου απορρίφθηκε ομόφωνα ,όμως συμφωνήθηκε ομόφωνα να εκπονηθεί νέα μελέτη από τον Δήμο , με σκοπό την εγκατάσταση ''δημοτικών'' ανεμογεννητριών , και με ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς , στο οποίο ο Δήμος Άνδρου (μέσω των δημοτών !!! ) θα συμμετέχει με ικανό ποσοστό η τα αιολικά θα ανήκουν στον Δήμο. Αυτό ήταν πρόταση του Δήμαρχου που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη στα ταμεία του Δήμου. Διατυπώθηκε βέβαια με αοριστία και ασάφεια ,αλλά θα ξεκαθάριζε όταν είχαν την νέα μελέτη. Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν τον Νοέμβριο του 2011 τάχθηκε γενικά εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί ,αλλά όλοι συμφωνήσαν με την πρόταση του δήμαρχου για δημοτικές ανεμογεννήτριες!!!!

Στην συνεχεια στις 14/11/2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου καταψήφισε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322 MW. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εξπρές, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου ( Μαχαιρίδης-Πουσσαίος-Μακρυωνίτης, ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , που αφορούν στην κατάρτιση (του νέου που λέγαμε ) ειδικού χωροταξικού Νότιου Αιγαίου για τις ΑΠΕ και στη δημιουργία επιτροπής προώθησής τους , στο Ν. Αιγαίο.  «Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ΑΠΕ, τηρώντας όμως την ισχύουσα νομοθεσία», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνει πληρέστερη επιστημονική τεκμηρίωση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, σε θέματα που έχει ήδη εντοπίσει η υπηρεσία». ΕΔΩ..... http://www.econews.gr/2011/11/14/aiolika-aigaio/

Θα πείτε τώρα , προς τι όλα αυτά ?

Τόσα προβλήματα έχει η Ανδρος .Οι ανεμογεννήτριες ίσως είναι ένα επουσιώδες θέμα. Η απάντηση είναι μια και μοναδική . Όλοι βλέπουν το μεγάλο κέρδος από τα αιολικά . Τα απατηλά κέρδη της ''πράσινης απάτης''!!!   Εξ άλλου ο Δήμαρχος το είπε καθαρά:  350.000 ευρώ κέρδος κάθε χρόνο ανα Μεγαβάτ κάθε ανεμογεννήτριας. Όσες περισσότερες μπαίνουν Χ 350 000 είναι πολλά τα λεφτά. Μόνο που πληρώνονται με ''αίμα'' από τους πολίτες . Ο Δήμαρχος ξέρει το θέμα ΑΠΕ, καλύτερα από τους λοιπούς του Δ Σ γιατί ήταν Δήμαρχος Κορθιου τόσα χρόνια και οι ΑΠΕ τον είχαν απασχολήσει έντονα, όπως είπε. Είναι και Πρόεδρος της ''Πράσινης ΔΑΦΝΗΣ '', http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm που ξέρουν καλά οτι η εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας ονομαστικής ισχύος ενός ( 1 ) Μεγαβάτ κοστίζει από ένα (1 ) μέχρι ενάμιση (1,5 ) εκατομμύρια ευρώ . Πολλά λεφτά .Εξωφρενικό το ποσόν για αυτό που αποδίδει . ( 20% απόδοση επί της ονομαστικής της ισχύος ) . Ξέρουν επίσης οτι η απόσβεση κεφαλαίου γίνεται σε 4-5 χρόνια το πολύ .Τέτοιες αποδόσεις κεφαλαίων έχουν ελάχιστες επιχειρήσεις σήμερα . Ξέρουν ότι τα κέρδη είναι εγγυημένα από το κράτος .Οι κρατικές επιδοτήσεις ( λεφτά των υπερχρεωμένων καταναλωτών ) , δίνονται για 20-25 χρόνια.

 Μόλις μάθατε τι είναι η ''πράσινη απάτη '' .

Χρόνια φωνάζουμε στο SAGINI3 εναντίον των κρατικοδίαιτων ΑΠΕτεωνων.

Ο Δήμαρχος Άνδρου και πρόεδρος της ''Δαφνης'' , δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται και να πράττει , όπως οι ΑΠΕτεωνες , που αδιαφορούν για τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ που οι ίδιοι προκαλούν με τις πανάκριβες ΑΠΕ .

Οι ΑΠΕτζηδες , αδιαφορούν για τον Έλληνα καταναλωτή που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.(1,5 δις τα χρέη προς την ΔΕΗ απο απλήρωτους λογαριασμούς ιδιωτών ) Αυτοί αδιαφορούν για τις επιχειρήσεις που κλείνουν από τα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ. Αυτοί αδιαφορούν για το 1 δις έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ απο τις ΑΠΕ . Αδιαφορούν και επιζητούν την διάλυση της ΔΕΗ.

Αυτοί αδιαφορούν για τη καταστροφή του περιβάλλοντος.     

Αν όλοι οι Δήμοι σκέφτονται και πράττουν κατά τον ίδιο τρόπο , δηλαδή να απολαμβάνουν παρασιτικά, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τα κέρδη της ''πράσινης απάτης΄'' τότε αντίο Ελλάδα !!

Τώρα λοιπόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ''ΔΑΦΝΗΣ'' στον πράσινο ΣΚΑΙ ,η νέα μελέτη που περίμεναν είναι έτοιμη και προκείμενου να πάρει τα εκατομμύρια ο Κοπελουζος η ο Μυτιληναίος από την Άνδρο , είναι καλύτερα να τα παίρνει ο Δήμος και η ΔΑΦΝΗ.

Αυτό δεν είναι λογική !!!!  

Τα αιολικά είναι άχρηστα, πανάκριβες άθλιες εικαστικές παρεμβάσεις στο μοναδικό Κυκλαδίτικο περιβάλλον, που καταστρέφουν τα δίκτυα της ΔΕΗ και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε ένα περίπτερο για 24ωρο και 365 μέρες .Οι ΑΠΕ αποτελούν μια από τις σοβαρότερες αιτιες της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή Δήμαρχε , πιστεύετε, ότι τα αιολικά σε όλη την Ελλάδα, θα είναι φόροι υπέρ των Δήμων ?????

Απλό ακούγεται άλλα μάλλον είναι ......απλοϊκό.

Όμως γεννιούνται μερικές ερωτήσεις .Ο Δήμαρχος πρέπει να πληροφορήσει τους Ανδριωτες πως θα είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας των δημοτικών αιολικών . Αν θα υπάρξει σύμπραξη με ιδιότες . Αν ο Δήμος θα κατέχει ένα ποσοστό μετοχών στην εταιρεία των αιολικών. Αν οι μέτοχοι θα παίρνουν μέρισμα ,μιας και τα κέρδη θα είναι εγγυημένα . Τι θα πει κοινωνικός συνεταιρισμός για αιολικά ? . Πρέπει να ενημερώσετε τους Ανδριωτες για τα σχέδια σας. Έγινε και το σχετικό καλαμπουρακι οτι θα αυξηθεί ο τουρισμός του νησιού .Καλοοοοο!!!!!! Θα αποτελέσει βέβαια μοναδικό και πρωτοφανές γεγονός αν καταφέρει ο Δήμος Άνδρου να διαχειριστεί τα κέρδη σαν καλός επιχειρηματίας. Θα επανέλθουμε σύντομα.-

Η αιολική απάτη αποκτά λαϊκό, κοινωνικό, Δημοτικό, πρόσωπο

Αν κρίνω από την κινητικότητα στην Άνδρο, και από μία εκπομπή του Σκάϊ (για "κοινωνικά", "λαϊκά", "δημοτικά" αιολικά στην Άνδρο και τις Κυκλάδες -- την πρόταση Κοπελούζου, βασικά, σε νέο "λαϊκό" περιτύλιγμα), θα τα δούμε και στην Τήνο αυτά.

Τα αιολικά είναι απάτη. Δηλαδή, 1) ούτε παράγουν χρήσιμη ενέργεια (παράγουν μόνο όταν φυσάει, και οι συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καίνε και τις πληρώνουμε είτε φυσάει, είτε δεν φυσάει), 2) ούτε κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον (μας έλεγαν ότι κάνουν κάτι για το Κλίμα, αλλά αν έχετε προσέξει αυτό δεν τολμούν πια να το αναφέρουν, και δεν μειώνουν ρύπους, ούτως ή άλλως, 3) βλάπτουν την τσέπη -- μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα σας πείσει, από τις ΑΠΕ έχει ακριβύνει, 4) και διώχνουν τον τουρισμό -- δεν νομίζω να έχετε δει τουρίστα να θαυμάζει την ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα.

 Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.  Όσο για τον Σκάϊ, προωθεί, με συγχωρείτε, Πράσινες Παπάρες. Δεν ξέρω για τα πολιτικά τους, αλλά το Εκονιούζ, όσο καιρό το βλέπω, λέει ασύστολα ψέματα, υπερβολές, παραμύθια, και στην συγκεκριμένη εκπομπή, έκανε ότι έκαναν τα παπαγαλάκια του Χρηματιστηρίου το 2000. Το θυμάστε το ΧΑΑ το 2000; Ίδια περίπτωση.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πορτοκαλιά τον Απρίλη

 
Έχω φυτέψει διάφορα, από εδώ και από εκεί, αλλά σίγουρα, αυτή την εποχή, αν αντί για μία πορτοκαλιά, είχα 4-5 πορτοκαλιές, σε ένα μικρό προστατευμένο από τον αέρα περιβόλι, η αρωματοθεραπεία θα ήταν το κάτι άλλο... Βέβαια, αν είστε από την Τήνο, κι αν ζείτε στην Τήνο αυτή την εποχή, θα ξέρετε τι εννοώ.
 
 
 
Όλα αυτά τα λουλούδια, μέχρι τον Νοέμβριο, θα είναι καμιά 20αριά πορτοκάλια (εάν δεν πάθουν τίποτα, εάν ποτιστούν, κλπ).