Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πυρκαγιές, αιολικά και δρόμοι ...πυροπροστασίας

Όταν ακούτε για φωτιές και δρόμους πυροπροστασίας στου Πολέμου τον Κάμπο, να ξέρετε... Είναι μεθοδευμένο.


http://www.deinews.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7681.html

Κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν που στις 9 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στον έρημο δρόμο κοντά στην Καταπολιανή και λίγο ΝΑ προς την Ζωδεμένη. Με αέρα από ΒΔ κατεύθυνση. Σε λιγότερο από 24 ώρες είχα ακούσει πολλές εκδοχές:  Ο Τάδε επίτηδες, ο δείνα κατά λάθος, ο άλλος που τον ενοχλούσαν κάτι μελίσσια, κάποιος Αλβανός που πέταξε τσιγάρο.  Όταν ακούω για Αλβανό με τσιγάρο, 9 το βράδυ, στην Καταπολιανή, ξέρω ότι η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Υπάρχει μια σύμπτωση με αιολικά και πυρκαγιές. Πάρνηθα, Δράμα, Άνδρος, Κρήτη...  Όπου είναι να πάνε αιολικά, για κάποιο άγνωστο λόγο έχει πυρκαγιές. Συμπτωματικά, υπάρχει νόμος που επιτρέπει αιολικά σε καμένες ΚΑΙ αναδασωτέες εκτάσεις (με πρωτοβουλία του περιβάλλοντος Κηπουρών του ΓΑΠ).  Οπωσδήποτε καλύτερα η μπουλντόζα της διάνοιξης δρόμων και θεμελίων σε καμμένα, παρά σε πράσινη βλάστηση. Και τέλος βάζουμε τον Δήμο να πληρώσει για διανοίξεις δρόμων πυροπροστασίας και γλυτώνουμε (α) έξοδα,  (β) άδειες, (γ) μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και (δ) καρφωτές.


Και στην Τήνο;  Δείτε τον χάρτη.(μεγαλώνει με κλικ).  Έχω κλείσει έναν παράνομο δρόμο που θέλουν για να πάνε στο "αιολικό πάρκο Γκάγκαρη" και κλάαααμα ο θίασος.   Αλλά το αφεντικό έχει κι άλλα κόλπα:   Χαρακτηρίζουν με 100% παράνομες διαδικασίες μια έκταση χορτολιβαδική, στην παίρνουν αν δεν έχεις τίτλους από το 1945 (ή το 1890), να το το "πάρκο", 4) κι αν δεν μου ανοίξουν τον δρόμο, πως θα φτάσουν εκεί;  Μα από δρόμο πυροπροστασίας!

Για να πάνε από την Β' Εύρεση (με αυτόν τον αγροτικό δρόμο 12 μέτρων φάρδος στο πουθενά) στην Γκάγκαρη, πρέπει να περάσουν από του Πολέμου τον Κάμπο. Αυτό το έχουν επιχειρήσει λίγο μουλωχτά. έφαγαν και θα φάνε καρφώματα και σταμάτησαν. Να πάνε νόμιμα;  Δύσκολο!  Του Πολέμου ο Κάμπος είναι υδρολεκάνη και η Μ.Π.Ε. για νόμιμη διάνοιξη δρόμου είναι ζόρικη, και οι ενστάσεις θα πάνε μέχρι το 2040.  Κι αν μπει μια φωτιά και όλοι αρχίσουν να κλαίνε για ...πυροπροστασία;  Μα ήδη έχω σταμπάρει έναν καραγκιόζη, που μάλλον δουλεύει για αιολικούς, κάπου στην ...Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Πειραιά, που θέλει ...πυροπροστασία στην Τήνο!  Ποιος θα το φανταζόταν! Κάποιος Δημόσιος Υπάλληλος στον Πειραιά νοιάζεται για πυροπροστασία σε μέρος που ο ίδιος σπρώχνει αιολικό πάρκο!

Αν ακούσετε για δρόμο πυροπροστασίας στου Πολέμου τον Κάμπο, ξέρετε...

Τα έχω ξαναπεί, εδώ.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης Επιτρόπου Περιβάλλοντος ΕΕ σε Ευάγγ. Βενιζέλο



Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΕΕ, ή τι σημαίνει μια "Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης" για τα αιολικά και τις σωρευτικές επιπτώσεις τους.  Η αναφορά στην DAMCO (η ίδια DAMCO συμφερόντων Κοπελούζου/ENEL) είναι για αιολικά στην Εύβοια. Αυτό που ξέρω από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της DAMCO για την Τήνο (και προφανώς για την Άνδρο, Πάρο και Νάξο) είναι μαϊμού. Έκαναν κολάζ από πληροφορίες και γενικότητες, είπαν ότι έχει πουλιά και φρύγανα, και τι ωραία που θα τα κάνουν, κλασσική αρπακολλατζίδικη δουλειά μικρής Μαφίας, και το βάφτισαν "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων".

"θα δημιουργήσει μία μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης"

Ούτε έχω καμία αμφιβολία ότι αυτά που ελέγχθηκαν για τις "άδειες παραγωγής" είναι οι Πίνακες Περιεχομένων κι αν είχαν τις 10 απαραίτητες λέξεις. Τα υπόλοιπα είναι μαϊμούδες. Λέξεις που βαφτίστηκαν "Μελέτες" για να πάρουν την προμήθεια οι Έλληνες της παρέας, και τις επιδοτήσεις οι Ιταλοί. Οι ίδιοι Ιταλοί που ζήτησαν πριν ένα χρόνο, στις Βρυξέλλες, να κοπούν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ γιατί ...καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή. ΑΠΕ που επί 2 χρόνια αναφέρονται σαν η αιτία για τον διπλασιασμό του κόστους του ρεύματος στην Γερμανία, όπου, κατά δήλωση των ίδιων των Γερμανών, ούτε "ρύπους" μείωσαν, ούτε καύσιμα εξοικονόμησαν.

Όπου μπαίνουν αιολικά μετατρέπουν τον χώρο σε σκουπιδότοπο. Κι άλλα πράγματα κάνουν ζημιά σε χώρους. Με την διαφορά ότι τα αιολικά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από επιδοτήσεις σε αυτούς που τα βάζουν. Επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς.

Και έχει το θράσος ο Μανιάτης ("Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής") να τάζει επιστροφές χρημάτων σε κατοίκους περιοχών που θα βάλουν αιολικά. Θα μας αυξήσουν το ρεύμα 50% για να μας δώσουν επιστροφή 5%.  Το θράσος των απατεώνων.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αιολικά είναι από τις μεγαλύτερες απάτες της σύγχρονης εποχής


http://www.archaeopteryxgr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_14.html

"Οι ΑΠΕ είναι ανύπαρκτες, αναξιόπιστες, δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν. Το μεγάλο ψέμα (big fib) είναι ότι οι ΑΠΕ θα ικανοποιήσουν κάποια ενεργειακή ανάγκη. Πού; Πώς; Με 1 και 2% ποσοστό συμμετοχής; Σε ποια χώρα το έχουν κάνει; Με τι κόστος έχουν φτάσει μονοψήφια ποσοστά; Αν γεμίζαμε τον κόσμο αιολικά, κυριολεκτικά, δεν θα έφταναν ούτε για να καλύψουν την αύξηση στην ζήτηση (όχι την ζήτηση, την αύξηση στην ζήτηση). Τα αιολικά είναι από τις μεγαλύτερες απάτες της σύγχρονης εποχής."

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από εδώ.

Είτε σας αρέσουν, είτε δεν σας αρέσουν, τα αιολικά και οι άλλες λεγόμενες "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", απλά, δεν υπάρχουν. Όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή έτσι είναι.  Εμφανίζονται σαν ένα μικροσκοπικό ποσοστό της παγκόσμιας ηλεκτροδότησης, και αυτό μόνο επειδή μετά 40 χρόνια παραμυθιών συμβάλλουν δήθεν 6-7% στην ηλεκτροδότηση της Γερμανίας που τα προωθεί.  Λέω δήθεν, γιατί "συμβάλλουν" χωρίς όμως να εξοικονομούν καύσιμα (όπως αποδεικνύεται από την μη μείωση εκπομπών CO2. Αλλά ακριβαίνουν το ρεύμα.  Φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν. Αλλά πληρώνονται. Και λένε μονίμως ψέματα. Λένε ψέματα, για να πληρώνονται, χωρίς να ηλεκτροδοτούν.  Για αυτό είναι απάτη.

40 χρόνια... 20 χρόνια χοντρών επιδοτήσεων. Για το τίποτα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερωτηματολόγιο και οι Δυνάμεις Κατοχής

 
 
Εάν σας ενδιαφέρει, δεν είμαι κομμουνιστής, και είμαι 100% υπέρ των μπίζνες.  Και δεν ζούσα στην Κατοχή για να ξέρω πώς ήταν.   Αλλά αυτό που γίνεται με τους Φούχτελ και τις πονηριές που προωθεί δεν έχει σχέση με μπίζνες. Είναι Γερμανική αρπαχτή, μασκαρεμένη σαν βοήθεια, ή συνεργασία, με ποσοστά σε επιλεγμένους "συνεταίρους".  Μία νέα ιδιότυπη Κατοχή όπου νομίζουμε ότι είμαστε και πολύ καλά.

Οι Γερμανοί έχουν, στην πράξη, αγοράσει το εξωτερικό χρέος μας και ελέγχουν όποια ρευστότητα μπαίνει στην οικονομία.   Και επειδή, ό,τι και να μας λένε, το χρέος μας δεν ήταν και δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμο (δηλαδή κάποια στιγμή θα γίνει κάποια διαγραφή, ό,τι κι αν την βαφτίσουν), οι μάγκες απλά θέλουν να ρεφάρουν. Να έχουν εξασφαλίσει άλλα οφέλη που θα αντισταθμίσουν, ή και θα ξεπεράσουν την όποια ζημιά από την διαγραφή χρεών.  Ο Φούχτελ και τα έργα του είναι κλασσσική μανούβρα τράπεζας προς πελάτη με προβληματικά δάνεια:  Τον κρατάς ζωντανό μέχρι να πάρεις την τελευταία δεκάρα, το τελευταίο ακίνητο, και όχι μόνο: Ψάχνεις να αποθηκεύσεις και κάθε μελλοντική δεκάρα. Στήνεις καταστάσεις για να εισπράττεις, εσύ η τράπεζα, από κάθε μελλοντική δραστηριότητα. Κι αν δεν υπάρχει η μελλοντική δραστηριότητα, την φτιάχνεις, την ελέγχεις με δικούς σου (τους σύγχρονους δοσίλογους μαυραγορίτες) και απλά πουλάς, και εισπράττεις. 

Από το 2000 περίπου (με το που έσκασε η στημένη φούσκα του Χρηματιστηρίου), λίγο μετά τα πανηγύρια για την ένταξή μας στο ευρώ, είμαστε χρεοκοπημένοι, άσχετα εάν κανείς δεν το έλεγε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν παράταση της φούσκας, που μας χρέωσε ακόμα περισσότερο (πάντα με ποσοστά σε λίγους ντόπιους). Η φούσκα των ακινήτων ήταν η τελευταία παράταση της φούσκας, που τέλειωσε το 2008, όταν αυτό που συνέβη στην Ελλάδα το 2000, έγινε παγκοσμίως. Το 2008 ανακαλύψαμε αυτό που μερικοί από εμάς ψελλίζαμε μέχρι το 2008, ότι είμαστε ξεβράκωτοι και χρεωμένοι. Το 2010, γράψαμε υποθήκες στα πάντα, και στην ουσία παραδώσαμε την χώρα.

Ο κάθε Φούχτελ είναι εδώ σαν εκκαθαριστής. Με το πρόσχημα της "συνεργασίας", αυτός και οι κατά τόπους δοσίλογους συνεργάτες του.  Σε αυτούς προσθέστε ΚΑΘΕ δήθεν οικολογική οργάνωση που στήνει "δράσεις" για να αγοράσουμε "προϊόντα και υπηρεσίες" από την λίστα του ερωτηματολογίου.

Ο Φούχτελ, επίσημα πια, χαρτογραφεί το φέουδό του. Πού θα πουλήσει τι. Τι θα πάρει για πάρτη αυτών που τον έστειλαν, που θα στήσει δουλειές να παίρνει ενοίκια. Θα κερδοσκοπήσει στα νερά, στα σκουπίδια, στα ταμεία των Δήμων, παντού. Και φυσικά, τα αιολικά του κάθε Κοπελούζου είναι Γερμανικά ΕΝΕΡΚΟΝ. Και η βιομηχανική ζώνη που φτιάχτηκε στην Τήνο το 2003... Ναι, ήταν εκ προμελέτης.

Ελπίζω και εγώ, σαν τον φίλο μου, "ότι κάποιοι δήμαρχοι θα αντιδράσουν στην προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που καλύπτονταν από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας".  Ξέρω ότι οι πιέσεις είναι μεγάλες και από πολλές κατευθύνσεις.

Η φωτογραφία του γκάουλάϊτερ των ΟΤΑ είναι από την Λήμνο Και για τις ...τηλεδιασκέψεις, κάτι θα έχει να πουλήσει η Ζήμενς...

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα email της 3/12/2010 από συνοδοιπόρο που δεν ξεχνάμε... Αιολικά: Η ψευτονομιμοποιημένη από την χειραγώγηση της "οικολογίας" επικερδής απάτη


Αγαπητοί συνοδοιπόροι (αυτός ο ορισμός μου αρέσει ιδιαίτερα),

αύριο, με όσους θα έρθουν θα τα πούμε και από κοντά. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι ζωντανές συναντήσεις είναι αναντικατάστατες.Θα έχουμε, σίγουρα, μια εποικοδομητική συνάντηση! Περιμένοντας ..τον Γκοντό, μετέφρασα από τα ιταλικά και σας στέλνω, ένα κείμενο, με το περιεχόμενο του οποίου, προσωπικά, συμφωνώ πλήρως, ως προσφορά σ' αυτή μας τη συνάντηση. Η Ιταλία δεν είναι μακριά, μ' αυτήν έχουμε αρκετές ομοιότητες (φύση, πολιτισμός) και τα τελευταία χρόνια έχει μπει βαριά στο στόχαστρο των παγκοσμίων "Ανεμοαποικιοκρατών", συμπεριλαμβανομένου και του οργανωμένου εγκλήματος, της Μαφίας (η οποία, εδώ και πολύ καιρό, έχει αναπτύξει μια εξαιρετική ικανότητα να οσμίζεται τις μεγάλες νόμιμες μπίζνες, βλέπε γ.π. διαχείριση αποβλήτων, και να εφευρίσκει τρόπους συμμετοχής). Από την άλλη έχει αναπτυχθεί και συνεχίζει να φουντώνει ένα ελπιδοφόρο δυναμικό κίνημα πολιτών, εναντίωσης σε αυτήν τη λαίλαπα των ανεμογεννητριών. Οψόμεθα...


Η διαφήμιση της εταιρείας Enel Green Power εξοργίζει και προσβάλει την Ιταλία και τον πολιτισμό της, καθώς και αυτές καθ’αυτές τις πράσινες ενέργειες.

μιας περιφερειακής πολιτικής, δόλια και αντισυνταγματικά απορρυθμισμένης...
δολοφόνησαν και δολοφονούν τη βιοποικιλότητα...
Αγροτική γη και λιβάδια... που με τον τρόπο αυτό ερημοποιούνται τεχνητά στο όνομα της ανάγκης να σταματήσουμε την ερημοποίηση που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από το «φαινόμενο του θερμοκηπίου»...
πρόκειται για καθαρή τρέλα! Εκατοντάδες αιολικοί πύργοι σε κάθε χώρο...
Ούτε καν στη Ρωσία του Στάλιν...
όλη τη βρωμιά και την παρανομία που συχνά υποβόσκει ...
η ψεύτο-νομιμοποιημένη από τη χειραγώγηση της «οικολογίας» επικερδής απάτη...
Enel Green Power...
η πιο μεγάλη και καταστροφική σπέκουλα στην ιστορία...
Enel Green Power...
παραπλανητική, ύπουλη διαφήμιση...
Green Economy υποστηριζόμενη από συμμορίες νέο Ες-Ες...
Ποιος διαβολικός νους επινόησε όλα αυτά; Οι Γερμανοί
Green Economy:  εκμεταλλεύεται την καλή πίστη του κόσμου και του περιβαλλοντικού εθελοντισμού... απλά και μόνο μια άθλια κερδοσκοπία

(Το κατηγορητήριο του Ορέστε Καρόππο, από το «Φόρουμ Περιβάλλον και Υγεία» του Σαλέντο, κατά της πρόσφατης διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας Enel Green Power)

Το θεάτρο με τις ΑΠΕ στην Γερμανία


Αυτή θα είναι μία μεγάλη ανάρτηση με τα συμπεράσματα στο τέλος, αλλά θέλω να σας δείξω και τις πρωτογενείς πηγές των συμπερασμάτων... Για να μην λέτε "μα πού τα βρίσκει αυτός"...

Από το 1990 και μετά, που η Ανατολική και η Δυτική Γερμανία επανενώθηκαν, η Γερμανία είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις ΑΠΕ.  Έχει βάλει πάρα πολλές ΑΠΕ.  Δήθεν θα υποκαθιστούσε και πυρηνικά που έκλεισε μετά το τσουνάμι στην Φουκουσίμα, με περισσότερες ΑΠΕ.  Συνέχεια εξαγγέλλει κι άλλες περισσότερες, μεγαλύτερες, πιο γυαλιστερές, κλπ ΑΠΕ. Η αποτυχία αυτού του εγχειρήματος είναι απόλυτα τεκμηριωμένη από τους ίδιους τους Γερμανούς. Αλλά όσο πουλάνε, όσο εξάγουν, σιγά μην αλλάξει το επίσημο τροπάρι.  Πουλάνε, με ποσοστά σε ντόπιους πλασιέ, που κράζουν για να πουλήσουν κι άλλα.

 Η Γερμανία κατασκευάζει αιολικά και φωτοβολταϊκά Το 1/3 το χρησιμοποιεί, και εξάγει περίπου τα 2/3 της παραγωγής αιολικών και φωτοβολταϊκών και απασχολεί 300.000 άτομα σε αυτό τον κλάδο. Τα κέρδη της Γερμανίας από αυτή την άσκηση υπερβαίνουν τα έσοδα από τις εξαγωγές ή την απασχόληση που εξασφαλίζει, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Αυτό που είναι του παρόντος είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ υλικό για

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Greed feed unit: Παραπραξία ή παραδρομή;


Greed σημαίνει λαιμαργία, ή απληστία.


Προφανώς, παραδρομή είναι... Αλλά σε μία "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" που ο καθηγ. Στουρνάρας απεκάλεσε "διάτρητη", εγώ, που την έχω μάθει απ' έξω, και ξέρω και τις περιοχές που δήθεν μελέτησαν,  σας την λέω, ωμά, "μαϊμού", με ψευδολογίες αντίστοιχες της επιστολής που έστειλαν και εισέπραξαν την απάντηση που τους άξιζε, ότι μπορεί να μην είναι παραδρομή, αλλά παραπραξία.  Το μόνο που νοιάζει τους τύπους είναι η κονόμα. Το είπε και αυτό ο Στουρνάρας. "Δεν είναι για ηλεκτροδότηση, είναι για κονόμα". Δεν με ενοχλεί η "κονόμα". Με ενοχλεί ότι δεν παίρνω κάτι που ζήτησα, και στην ουσία με κλέβουν για να κλέβουν κι άλλο.  Το "greed" που φαίνεται παραδρομή, πάρα πολύ ήπιος όρος εάν το ερμηνεύσουμε σαν απληστία.


Greedy είναι ο άπληστος ή λαίμαργος. Ψάχνω για λέξη που να έχει και το "άπληστος" και το "ψεύτης".  Κατά συρροή και κατ' επάγγελμα ψεύτης, για να ροκανίζει;   Μάλλον ΑΠΕΤζής. Ή Πράσινος επιχειρηματίας. Ή ΑΠΕτεών.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, τα αιολικά, και οι ...γλάστρες


Έχει πολλή πλάκα... Αν πεις σε κάποιον ότι δεν υπάρχει φαινόμενο θερμοκηπίου είναι σαν να έλεγες σε ιεραπόστολο του 5ου μ.Χ. αιώνα ότι ο Ιησούς Χριστός έχει 13 φύσεις και ότι το Άγιο Πνεύμα δεν προέρχεται από τον Πατέρα ή από τον Πατέρα και τον Υιό, αλλά και από τα ...ηφαίστεια!.  Βλασφημία, Στην πυρά.

Θα μου πείτε, τότε αυτά ήταν σοβαρά πράγματα. Ή τότε είχαμε Μεσαίωνα, ή δεν ξέρω τι....

Η θρησκεία είναι θέμα Πίστης ή Ποίησης. Και τα δύο είναι μετά τα Φυσικά, είναι Μεταφυσικά. Ο καθένας με τα γούστα του, αν και έχουν γίνει πολλοί και σκληροί πόλεμοι με θέμα την Πίστη.  Ή μάλλον με πρόφαση.

Στο φαινόμενο του θερμοκηπίου...

1. Ναι η Γη έχει ζεσταθεί μετά το 1800 περίπου. Τότε τέλειωσε ο λεγόμενο μίνι παγετός του 16ου-17ου αιώνα.

2. Ναι, έχει ανέβει το διοξείδιο του CO2 μετά το 1800. Και επίσης "ναι" αυξήθηκε η χρήση ορυκτών καυσίμων μετά το 1800. Εάν δεν είχε αυξηθεί, εσείς θα σκάβατε κάπου, εγώ θα ζητιάνευα έξω από το κάστρο του Λόρδου, και θα πεθαίναμε λίγο μετά τα 35.

3. Το ότι το CO2 προκάλεσε την πραγματική αύξηση της θερμοκρασίας τον 19ο αιώνα είναι εικασία, θεωρία, αλλά δεν έχει αποδειχθεί. Μερικοί το πιστεύουν, μερικοί λένε ότι έχει αποδειχθεί.  Αλλά, έχει παρατηρηθεί ότι οι αλλαγές στο ατμοσφαρικό CO2 έπονται, "είναι μετά από", τις αλλαγές στην θερμοκρασία. Μην παρεξηγηθούμε, λένε ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο, αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος προκαλεί κάπνισμα.


4. Στο παρελθόν, και σε σχετικά πρόσφατο παρελθόν (η εικόνα μεγαλώνει με κλικ -- τα τελευταία 400.000 χρόνια είναι "πρόσφατο παρελθόν") έχουμε σχετικά καλά στοιχεία για την θερμοκρασία, και καλούτσικα στοιχεία για το CO2. Ε.., δεν με πολυνοιάζει, αλλά μοιάζει να είμαστε σε "παγετώδη περίοδο" με διαλείμματα "μεσοπαγετωδών περιόδων".


Είμαστε σε "μεσοπαγετώδη" εδώ και 10-11.000 χρόνια και μάλλον κάνει πιο κρύο σήμερα από ότι τα τελευταία 11.000 χρόνια. Και, φυσικά, έχει σκαμπανεβάσματα.

5. Αντίθετα από ότι σας έχουν πει ότι "όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν", απίθανος αριθμός επιστημόνων, σοβαρών, μερικών με Νόμπελ κλπ, όχι μόνο δεν συμφωνούν, αλλά διαμαρτύρονται για την πολιτικοποίηση της επιστήμης κλπ. Αλλά η πολιτική βούληση και η επίσημη γραμμή που σας περνάει  ο Σκάι είναι ότι ο ουρανός γκρεμίζεται. Εάν φοβάστε θα είστε καλά παιδιά, και θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, ΕΤΜΕΑΡ, ΑΠΕ κλπ.  Όχι, δεν συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες.

6. Μέχρι το 1990, το Κλίμα εθεωρείτο ότι είναι "Ηλιογενές" και "τεκτονικό" (δηλαδή από ηφαίστεια κλπ) και επηρεαζόταν από εξωγήινα φαινόμενα όπως πχ οι μετεωρίτες ή η κοσμική ακτινοβολία. Και πάντα ήταν αποδεκτό ότι η ίδια η ζωή στην Γη επηρεάζει το Κλίμα (πχ τα φυτά!  Ίσως και εμείς.)

7. Μετά το 1990 κάπως φύτρωσε η ιδέα ότι επειδή καίμε καύσιμα, αυξάνουμε το CO2 και αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφική υπερθέρμανση. Ωστόσο αυτό δεν προκύπτει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το CO2 από μόνο του συμβάλλει σε κάποια άνοδο της ατμοσφαιρικής θερμοκρασία, αλλά και σε προστασία από υπερθέρμανση από άλλες αιτίες (όπως πχ ηλιακές εκρήξεις).  Και υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα σωρό άλλα πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά για το Κλίμα από ότι το CO2 είτε ανθρωπογενές είτε όχι.


Το μεγαλύτερο ποσοστό της καταστροφολογίας σε συμπεράσματα μοντέλων, υπολογισμών, προσομοιώσεων, αλλά όταν η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τα μοντέλα;  Ποιόν πιστεύετε;

8. Παράλληλα με την καταστροφολογία, έχουν βγει και μελέτες ή θεωρίες που λένε ότι το αυξημένο CO2 βοηθάει την βλάστηση και την αντιστροφή της ερημοποίησης.

Αυτά έχω καταλάβει από όλη την Κλιματοκουβέντα. Και επειδή ζούσα όταν υπήρχε η ίδια ακριβώς υστερία αλλά με φόβο των ...Παγετώνων, κάπου τα ακούω και βερεσέ τα τωρινά.

Ένα πράγμα που όμως έχω καταλάβει, είναι ότι:  Είτε υπάρχει Παγκόσμια Θέρμανση, είτε Ψύξη, είτε εμπλέκεται το CO2 είτε όχι, είτε είναι Ανθρωπογενές το πράγμα, είτε όχι, είτε είναι καταστροφικό, είτε όχι, ότι και να ισχύει με το Κλίμα, τα αιολικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για το θέμα, αφού τα αιολικά δεν μειώνουν την χρήση ορυκτών καυσίμων, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 και επομένως είναι μούφα ότι κάνουν κάτι για το Κλίμα. Μπορεί τα ίδια να μην ρυπαίνουν αλλά ρυπαίνουν κάπου αλλού, είτε εκεί που τα φτιάχνουν είτε εκεί που είναι οι θερμές εφεδρείες που τα συντηρούν και που καίνε παραπάνω καύσιμα επί τούτου.  Αν κόβαμε την κατανάλωση καυσίμων, ίσως να γυρίζαμε στον Μεσαίωνα. Αλλά έκανε πέρα πολύ ζέστη στον Μεσαίωνα... Περίοδος γνωστή σαν η Θερμή Περίοδος του Μεσαίωνα. Μην τρελαθούμε κιόλας...

Δηλαδή και οι γλάστρες στο μπαλκόνι δεν ρυπαίνουν, αλλά δεν παράγουν ρεύμα. Κι αν είναι πλαστικές φτιάχνονται από πετρέλαιο, αν είναι πήλινες φτιάχνονται σε φούρνους (με ρεύμα ή καύσιμα). Και οι γλάστρες είναι τσάμπα και δεν ενοχλούν πολύ. Και οι βασιλικοί απορροφούν CO2. Τα αιολικά δεν.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο καθηγ. Στουρνάρας στο ΙΤΗΠ για τα αιολικά στην Τήνο


 
Η μελέτη του καθηγ. Στουρνάρα μου άρεσε πολύ, αλλά η παρουσίασή του,  live, στο ΙΤΗΠ ήταν απόλαυση. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς την είδατε στην Δημοτική τηλεόραση. Αντιγράφω αποσπάσματα:
 
Μην επαναπαύεστε...
Το τοπίο αυτό από μόνο του... κουβαλάει Ιστορία αιώνων
Δεν γίνεται για να έχει ρεύμα η Τήνος... για να κονομήσει
Αιολικά και νερά.. Φάνης και ρετσινόλαδο
Θα επηρεαστούν αρνητικά...
Ανάγκες εδαφικής ζώνης...
Περιορίζει και εμποδίζει...
Ρήγματα που επιτρέπουν κυκλοφορία νερού
Θα επηρεάσουν συνολικά
Η Μελέτη δεν είναι Μελέτη...
του κόσμου οι γκάφες
βιβλιογραφία Δημοτικού
 
Την έχω διαβάσει την ΜΠΕ. Θα την έλεγα "μαϊμού".  Του ίδιου επιπέδου με την επιστολή της ΕΛΙΚΑΣ.  Ή την δήλωση στελέχους του Κοπελούζου που είπε "δεν θα τα κάνει εάν δεν θέλει η Τήνος". Μα γιατί κάνουν προεργασίες για άδειες εγκατάστασης; Και για χωράφια ψάχνουν, και χαρακτηρισμούς ζητάνε..  Και μιλάνε πολύ καλύτερα Ελληνικά από μένα.  Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καλά που μιλάνε τα Ελληνικά.

Η παρουσίαση της κας Φλώρας Παπαδέδε
Η παρουσίαση της κας Καραμανώφ
Η παρουσίαση του κου Αλ. Μαβή
Ολόκληρη η εκδήλωση της 15ης Ιουνίου 2014 
 
Ευχαριστίες στον Κ.Π. από τον "Ασκό του Αιόλου" για την βοήθειά του να ανέβει αυτό (και τα άλλα) βίντεο στο YouTube.

Οι ανεμογεννήτριες δεν δουλεύουν με αέρα, δουλεύουν με επιδοτήσεις. Και μόνο με επαναλαμβανόμενα ψέματα


Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται. Και υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Οι ταρίφες που εισπράττουν είναι για "έγχυση" ρεύματος,  είτε το θέλει το δίκτυο, είτε όχι. Συχνά ,το δίκτυο θέλει ρεύμα και δεν φυσάει, και συχνά φυσάει και το δίκτυο δεν θέλει ρεύμα.
 
Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, και όταν αναγκάζεται η συμβατική ηλεκτροπαραγωγή να αυξομειώνει ισχύ, αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων και τους ρύπους. Τα αιολικά και όλες οι ΑΠΕ δεν εξοικονόμησαν ούτε ένα γραμμάριο CO2 στην Γερμανία (κατά δική τους δήλωση). Αλλά τους διπλασίασαν το κόστος του ρεύματος.
 
Ξέρω... Κάτι δεν καταλαβαίνετε. Έχει να κάνει με το ότι το ρεύμα είναι χρήσιμο όταν το χρειάζεσαι.  Το θες την στιγμή που το ζητάς. Εάν περιμένεις να φυσήξει για να πας στον οδοντίατρο, ή για να ανάψεις το φως,  χ.ψ. κι αγνάντευε, είναι πιο φτηνό να μην έχεις ρεύμα.
 
Μόνο ψέματα, μόνο παραπλάνηση.  Δεν το λέω (μόνο) εγώ, το λένε όσοι έχουν υποστεί αιολικά. Οι Γερμανοί, οι Καναδοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Σκωτσέζοι. Οι Δανοί τι να πουν οι καημένοι;  Αιολικά και δανέζικη φέτα εξάγουν. Τα αιολικά αρέσουν σε αυτούς που τα πουλάνε και σε αυτούς που ελπίζουν σε χάντρες και καθρεφτάκια.
 

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η δήθεν "εναλλακτικές" ενέργειες είναι η εναλλακτική λύση, της μη ενέργειας…



Το μεταβλητό ρεύμα, 9-5 ή 10-3, 200 μέρες τον χρόνο δεν αποθηκεύεται. Όχι για ζωή όπως την ξέρουμε.  Τα φ/β βγάζουν μεταβλητό ρεύμα.  Τα αιολικά βγάζουν μεταβλητό ΚΑΙ τυχαίο ρεύμα. Πόσο θα φυσάει στις 30 του άλλου μήνα; Δεν σας νοιάζει… Αυτό λέει και ΑΔΜΗΕ… Μην σας νοιάζει.

Από τον Σεπτέμβρη, όλα τα Γερμανικά Στιφτούνγκ (από την λέξη “στίφη”?), όλα, χωρίς εξαίρεση, πράσινα, κόκκινα, μπλε, ροζ, κίτρινα, όλα! Θα σας φλομώσουν στην παπαριά, παρέα με νεόκοπους οικωλόγους, επαγγελματίες πράσινους, πάσης φύσεως κατουρλήδες, άνεργους, περίεργους, λαμόγια, γραβατωμένους, αναρχικούς, φιλελεύθερους...

Θα το κάνουν για να χρεωθούν ΚΑΙ οι Δήμοι. Εξ άλλου αυτή είναι αποστολή του Φούχτελ. Χρεωμένη η χώρα, χρεωμένες οι επιχειρήσεις, χρεωμένοι οι ιδιώτες, στα κάγκελα οι Τράπεζες, να χρεωθούν και οι Δήμοι.

Το ΜΟΝΟ που νοιάζει τους Γερμανούς είναι να μην χάσουν δεκάρα από τα δάνειά μας. Θα μας απομυζήσουν μέχρι τέλους.  Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο καλύτερα, αν και δεν βλέπω φως.

Στους "Έλληνες" συνεργάτες της λαίλαπας, εύχομαι το τέλος που είχαν οι δοσίλογοι στην Δυτική Ευρώπη...   Στην Ελλάδα τους δοσίλογους τους έσωσαν οι γκομμουνιστοσυμμορίται και το κυνήγι της ρευστότητας με δικαιολογία την ανικανότητα και τον σοσιαλισμό.  Στημένο παιχνίδι από το 1824.

Φυσικά και θα σας μάθουν πως να γίνετε καλοί πλασιέ κι άλλων Γερμανικών πραγμάτων. Με πρόσθετα δανεικά.  Όλα αυτά τα "οικολογικά" είναι με πρόσθετα δανεικά, αποπληρωτέα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ.  Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε, λιγότερο γλειώδες.

Για να δείτε πόσο ασήμαντα και ανύπαρκτα είναι τα αιολικά, παγκοσμίως

Συχνά θα σας λένε τα αιολικά λαμόγια πόσο μεγάλο ποσοστό της ενέργειας παράγουν, ή "θα" παράγουν.  Άλλον ένα χοντρό ψέμα που φαίνεται ποιές είναι οι πηγές συνολικής ενέργειας και ποιές είναι οι πηγές ηλεκτροδότησης, παγκοσμίως.  Τα αιολικά, είτε σαν ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, είτε σαν ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής, είναι τόσο ασήμαντα που δεν φαίνονται!



Το γράφημα αυτό δείχνει τις πηγές συνολικής ενέργειας. Δηλαδή, εκτός από ηλεκτροπαραγωγή, δείχνει μεταφορές (πετρέλαιο), βιομηχανία (πετρέλαιο και αέριο), οικιακές χρήσεις (πετρέλαιο, αέριο και καυσόξυλα), και ηλεκτροπαραγωγή (κάρβουνο, πυρηνικά, και υδροηλεκτρικά). Ο κόσμος καίει πολλά καυσόξυλα.  Αιολικά και άλλες ΑΠΕ δεν ...φαίνονται.


Το δεύτερο γράφημα δείχνει τις πηγές ενέργειας για ηλεκτροδότηση (υποσύνολο του παραπάνω γραφήματος). Παγκόσμια, η ηλεκτροδότηση είναι από ορυκτά (κυρίως κάρβουνο και λιγνίτη, και λιγότερο από αέριο), πυρηνικά, και υδροηλεκτρικά. Επειδή η Ευρώπη (η Γερμανία δηλαδή) επιβάλλει ΑΠΕ, λόγω Ευρώπης, φαίνονται και "άλλες" πηγές. Σε αυτές περιλαμβάνονται η βιομάζα, γεωθερμία, βιοκαύσιμα, αιολικά και φωτοβολταϊκά.  Διακοσμητικές (και πανάκριβες) σάλτσες, ασήμαντες στην ηλεκτροπαραγωγή.

Και αυτό, όχι επειδή μ' αρέσουν ή επειδή δεν μ' αρέσουν... Επειδή έτσι είναι!  Το να πεις μετά 40 χρόνια που δήθεν "δοκιμάζεις" ότι "θα" γίνουν σημαντικά είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Ή απλά το λες για να πουλήσεις κι άλλα.

Η πηγή για αυτά τα γραφήματα είναι η Ευρωπαϊκή ΙΕΑ, Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας. Πιο φιλοαιολική δεν γίνεται!  Τα αιολικά είναι ανύπαρκτα, ενεργειακά. Και μπαίνουν από το 1980 και επιδοτούνται χοντρά από το 1990. Το ίδιο γράφημα πηγών ηλεκτροπαραγωγής (μεγαλώνει με κλικ), από άλλη πηγή (Wikipedia) δείχνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η συμβολή των ΑΠΕ είναι πολύ πιο ασήμαντη από την μείωση της κατανάλωσης λόγω ύφεσης. Κοροϊδία:

Βέβαια, οι αιολικοί παπαγάλοι, συνειδητά μπερδεύουν την εικόνα.  Αποκλείουν τα υδροηλεκτρικά από τους υπολογισμούς, για να πουλήσουν παραπάνω αιολικά. Με τα υδροηλεκτρικά σαν ΑΠΕ, ο κόσμος ήδη ηλεκτροδοτείται κατά 20% με "ΑΠΕ" -- δηλαδή με υδροηλεκτρικά!  Δεν χρειάζεται άλλα. Αλλά όταν έρθει η ώρα για ποσοστώσεις, λένε "ααα... όχι, τα Υ/Η δεν είναι ΑΠΕ, βάλτε αιολικά". Βρε ούστ! Λαμόγια!
 

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο προβλέψιμος Σεπτέμβριος

 
 

Αλλαγή καιρού


Η Ισπανία -- Απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας (και κοροϊδίας) των αιολικών

Για να πάρετε μια ιδέα του πόσο ψεύτες είναι οι αιολικοί:

Αν δείτε το άρθρο της Wikipedia "αιολική ενέργεια στην Ισπανία", θα δείτε έναν όμορφο κόσμο όπου η Ισπανία έχει 22.800 αιολικά μεγαβάτ!  Και το 18% του ηλεκτρισμού της από αιολικά.  Και μιλιούνια αιολικές μεγαβατώρες, χαρά,  και πόσο όμορφα είναι η τάδε περιοχή που είναι 70% από ΑΠΕ, και πώς με ελάχιστες εξαιρέσεις όλοι θέλουν αιολικά.   Φυσικά, η ίδια η Wikipedia προειδοποιεί τον αναγνώστη ότι το άρθρο έχει "θέματα", κοινώς μπορεί να είναι αρλούμπες.  Αλλά, εάν δεν δείτε την προειδοποίηση θα δείτε ότι η Ισπανία είναι αιολικός παράδεισος.  Είναι;


Μια πρόσφατη μελέτη για την Ισπανία αποδεικνύει ότι η Ισπανία είναι ζωντανή απόδειξη το πόσο καταστροφικά και αποτυχημένα είναι τα αιολικά για ηλεκτροπαραγωγή:

http://instituteforenergyresearch.org/wp-content/uploads/2014/08/Renewables-in-Spain.pdf
με περίληψη σε μετάφραση στο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_31.html

Η Ισπανία προωθεί αιολικά από το 2000 (εμείς από το 2010)
Χάρη σε αυτά έχει έλλειμμα €30 δις!
Το κόστος ρεύματος έχει διπλασιαστεί από το 2005!
Έχει αυξήσει εκπομπές CO2 (δηλαδή χρήση καυσίμων) κατά 34,5%

ΟΛΑ τα παραπάνω γράφονται κατά καιρούς σε έγκυρα διεθνή ΜΜΕ και έχουν γίνει μείζον πολιτικό θέμα στην Ισπανία εδώ και δύο χρόνια, θα το ξέρατε αν παρακολουθούσατε, μην περιμένετε τον Σκάϊ να σας το πει...

Και η Ισπανία έχει την Iberdrola, που σαν την ΕΝEL, παρασιτολογεί με αιολικά σε ξένες χώρες και έχει 3-4 εταιρίες που κατασκευάζουν και εξάγουν αιολικά σε κορόιδα. Θα έλεγε κανείς ότι τουλάχιστον η Ισπανία έχει θέσεις εργασίας από τα αιολικά που βάζει και που εξάγει. Λάθος! Μια άλλη μελέτη λέει ότι για κάθε Πράσινη θέση εργασίας η Ισπανία έχασε 2,2 κανονικές θέσεις εργασίας από μειωμένη ανταγωνιστικότητα, ενεργειακή φτώχεια, απώλεια βιομηχανικών θέσεων και πτώση τουρισμού.

Τώρα που κόπηκαν και κόβονται οι επιδοτήσεις στην Ισπανία, οι ΑΠΕτζήδες φυσικά πηδάνε από τα παράθυρα, ψάχνουν για θύματα και κορόϊδα αλλού.  Η Iberdrola ξερογλύφεται για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πχ. Με ψέματα, ψέματα, ψέματα. Θα σώσουν τον Πλανήτη! Θα φέρουν τουρίστες! Θα θεραπεύσουν τον καρκίνο!  Θα, θα, θα...

Είπατε κάτι;  Πείτε το, μην ντρέπεστε. Αντίστοιχες αποδείξεις για την απόλυτη αποτυχία των αιολικών υπάρχουν από την Γερμανία την Δανία, την Αυστραλία, τον Καναδά... Όπου έχει αιολικά. Και περιμένετε να είναι καλύτερα στην Τήνο;

Μόνο με επιδοτήσεις. Με αυτοσκοπό τις επιδοτήσεις. Μόνο με ψέματα. Πάντα και αποκλειστικά, ψέματα. Αλλά βγάζουν καλά και εύκολα λεφτά. Τα δικά μας λεφτά.