Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Άστραψε και βρόντηξε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και αφετέρου η εδώ και τώρα ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
olympia
Έχουμε πολλά προβλήματα, το μεγαλύτερο είναι, κατα την γνώμη μου η διαφθορά, αλλά αυτό προέρχεται από το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει ένα πολιτικό σύστημα που ναι μεν εκλέγεται ο Πρωθυπουργός, αλλά οι βουλευτές είναι υποχείρια των κομματικών μηχανισμών, κοινώς του ρουσφετιού, και δεν υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών μεταξύ "εκτελεστικού" (Κυβέρνησης) και "νομοθετικού" (Βουλής). Σε ένα σωστό σύστημα, η Κυβέρνηση "εκτελεί" με βάση εγκρίσεις που παίρνει από την Βουλή. Σε εμάς, η Βουλή είναι η σφραγίδα της κάθε ανοησίας που σκέφτεται κάποιος παρασκηνιακός. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Εδώ το Μνημόνιο ψήφισαν και ζήτημα εάν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κομματική πειθαρχία. Και όσοι και όσες διαφώνησαν, πετάχτηκαν έξω...
Όσο "καλός" και να είναι ένας Πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος να αποτύχει γιατί συγκεντρώνει στο άτομό του όλη την εξουσία, και όλη η εξουσία ελεγχεται από 2-3 ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και την άποψη για τον εκάστοτε Πρωθυπουργό. Θυμηθείτε πως ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγκα, μετά το επεισόδιο με τον καφέ του Βενιζέλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είναι σήμερα, είναι ένα διακοσμητικό, άχρηστο άτομο χωρίς αρμοδιότητες. Συνήθως οι Δεξιοί βγάζουν Πασόκο, και οι Πασόκοι Δεξιό, και εκλέγεται από την Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να εκλέγεται απ' ευθέιας από τον Λαό και θα έπρεπε να έχει σημαντική δύναμη, όπως π.χ. στην Γαλλία.
Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, αλλά το δικό μας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει αποτυχία, φαυλότητα, συναλλαγή και κοροϊδία. Και αυτό έχει πετύχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα.
Η εικόνα είναι το "ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος" άλλης εποχής (μόνο που τώρα είναι νομίζω 120, και όχι 114)
Τρίτη 5 Απριλίου 2011
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Πραξικόπημα ή Εσχάτη Προδοσία;
Ο Γεώργιος Ι. Κασιμάτης δεν είναι κανένα κομματικός της ΝΔ, ή κομματικός κανενός κόμματος, ή σεσημασμένος εθνικοπατριώτης (ρε που φτάσαμε...πρέπει να προσέχουμε μην χαρακτηριστούμε "εθνικοπατριώτες"). Ο Γεώργιος Κασιμάτης είναι Συνταγματολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1981 έως το 1988 ήταν Νομικός Σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακούστε τι λέει:
"...να σας πω για την Τρόικα, επειδή ακριβώς οι συμβάσεις αυτές είναι ανυπόστατες, και οι όροι είναι όλοι αντίθετοι με την διεθνή νομιμότητα και με το Σύνταγμά μας, η εξουσία που ασκείται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του Μνημονίου είναι εξουσία εκτός Συντάγματος, είναι δηλαδή πραξικοπηματική εξουσία, είναι de facto εξουσία, όπως λέγαμε στα θρανία της Νομικής Σχολής, όπως μας διδάσκανε. Αυτό σημαίνει ότι και η Τρόικα αυτή την στιγμή, εάν υπήρχε ένα Δικαστήριο να προσφύγουμε, θα ήταν παράνομη η παρουσία της.
Εάν αυτό γινόταν στην Γερμανία, εάν είχε υπογράψει η Γερμανία τέτοια σύμβαση, όπως η Ελλάδα, και πήγαινε η Τρόικα, θα παρενέβαινε ο Εισαγγελέας. Είμαστε εκτός δικαίου."
Όλοι τρελοί και εθνικοπατριώτες είμαστε;
Η Κυβέρνησή μας, λαοπρόβλητη κλπ, μας έχει υποδουλώσει από τον περασμένο Απρίλιο, ένα χρόνο τώρα, με ποια δικαιολογία; Να διασφαλίσει μία δόση δανείου; Να δώσει 6 μήνες μισθούς και συντάξεις με πρόσθετα δανεικά; Που ούτως ή άλλως δεν αντέχονται; Ειλικρινά περιμένουμε να πουληθεί, τι ακριβώς, για άλλους 3 μήνες παροχών;
Mα πόσο βαθειά είναι το κεφάλι μας στην άμμο;
Την αδράνεια και την αδυναμία της Κυβέρνησης Καραμανλή, την πλήρωσε ο Καραμανλής στις εκλογές. Ενάμιση χρόνο τώρα, δεν επιδεικνύουμε αδράνεια και αδυναμία, επιδεικνύουμε κάτι πολύ χειρότερο.