Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Έλεγγχος και διασφάλιση


Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγες μέρες η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς και ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Ζορμπάς. Η ανεξάρτητη Αρχή αντικαθίσται από επιτροπή που θα λειτουργεί υπό τη σκέπη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Έτσι, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θα έχει την αποκλειστική ευθύνη των πλέον κρίσιμων ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς ήδη έχει διασφαλίσει τον έλεγχο και της ΥΠΕΕ.

(Από την Καθημερινή. Η έμφαση είναι δικιά μου)

Η «αποκλειστική ευθύνη» των ελεγκτικών μηχανισμών θα είναι τώρα στον Υπουργό που επί των ημερών του:

1. άνθησε η οργανωμένη αφαίμαξη από τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα ομόλογα (το Υπουργείο «διασφαλίζει και ελέγχει» τα ταμεία, τις Τράπεζες, την Κεφαλαιαγορά...)

2. αγοράστηκε από τον ΟΤΕ η Γερμανός ΑΕ σε τιμή μάλλον φουσκωμένη (με το ίδιο Υπουργείο καθ' ύλην αρμόδιο ιδιοκτήτη του ΟΤΕ)

3. Μεταβιβάστηκε ο ΟΤΕ στην Deutsche Telecom, νύχτα, από την πίσω πόρτα με αρκετό παραμυθάκι για δικιά μας κατανάλωση (πάντα υπό την διασφάλιση και έλεγχο του Υπουργού)

Το καταλάβατε καλά, ξεφορτωθήκαμε τον «πείσμωνα γέροντα» Ζορμπά, και τώρα θα διασφαλίζουμε και θα ελέγχουμε αυτούς που μας διασφαλίζουν και ελέγχουν και όλα θα είναι διασφαλισμένα και ελεγχόμενα. Ακόμα και εάν ο κ. Αλογοσκούφης είναι ο τιμιότερος και ικανότερος των ανθρώπων, που μπορεί και να είναι, θα είναι ελέγχων και ελεγχόμενος. Θεωρητικά, λάθος.

Αναρωτιέμαι εάν οι Κυβερνήσεις μας, τα τελευταία χρόνια είναι Ελληνικές, ή αλλοδαπές Κυβερνήσεις.

5 σχόλια:

  1. http://www.antinews.gr/?p=2804

    για περισσότερες λεπτομέρειες

    Να δείς που η Ζήμενς και τα δομημένα ομολόγα έχουν κοινούς παρονομαστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο λινκ που βάζεις έχει κι άλλα. Τον υπουργό τον έχει και για ταμεία. Λέει ότι πίσω από το θέμα Ζιμενς κρύβεται και καυγάς ελλήνων τσιφλικάδων (Βαρ και Μπο). Μαφία αρχές 20ου αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτο Θέμα

    "Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι είναι προφανής ο στόχος να «ξεφορτωθεί» η κυβέρνηση τον κ. Ζορμπά, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έδειξε «κατανόηση» στις ανάγκες του συστήματος εξουσίας Μαξίμου. Ο κ. Ζορμπάς ξεκίνησε το 2004 στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ως ο «αδιάφθορος» πρώην εισαγγελικός λειτουργός που θα εξασφάλιζε τη διαφάνεια των στρατιωτικών προμηθειών. Μέσα σε λίγους μήνες ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε υπουργό κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Στις αρχές του 2006 ορίστηκε επικεφαλής στην ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος. Ομως η κυβέρνηση δεν θέλησε να λειτουργήσει ποτέ ουσιαστικά και αποτελεσματικά την Αρχή αυτή και γι’ αυτό την άφησε χωρίς πόρους και χωρίς προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά με τα περιορισμένα μέσα ο κ. Ζορμπάς κατάφερε να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου. Πέρυσι διεξήγαγε έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων και κατάληξε σε πολυσέλιδο πόρισμα που άγγιζε συνεργάτες υπουργών. Αν και η έρευνά του δόθηκε πριν από τις εκλογές, ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα η κυβέρνηση επιστράτευσε τη Δικαιοσύνη προκειμένου να βάλει το πόρισμα Ζορμπά στο συρτάρι με το πρόσχημα ότι θα την αξιοποιούσε στη δική της έρευνα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ η έρευνα της Δικαιοσύνης ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι και οι απλοί οπαδοί του Καραμανλή, βλέπουμε τον ξεπεσμό της Κυβέρνησης που βγήκε με σημαία κατά της διαπλοκής, πήγε στο "σεμνά και ταπεινά", και τώρα;...

    Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, ξέρει ότι έφαγαν τον Ζορμπά για να κουκουλώσουν σκάνδαλα. Απλά έχει τόσους δυνατούς που οφελούνται που κανείς δεν μιλάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή