Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Καλοκαιριάτικα...

Συνεργασία με Ελλάδα ζητούν Ελβετία και Γερμανία για τη Siemens

«Συνεργασία με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens ζητούν οι αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Με έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι δικαστικές αρχές των δύο χωρών ζητούν συνάντηση με τον 4ο ειδικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών.

Παράλληλα, με έγγραφό της η Εισαγγελία του Μονάχου θέτει επί της ουσίας, στη διάθεση του Έλληνα ανακριτή το πρώην στέλεχος της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ και ζητεί να της γνωστοποιηθεί πότε και υπό ποιες συνθήκες ο δικαστικός λειτουργός επιθυμεί να τον εξετάσει.»

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 σχόλια:

  1. ελπίζω να μην υπάρχει ημερομηνία λήξεως στην πρόσκληση, γιατί τέτοιες μέρες όλοι θα είναι στην ...παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε να το κάνεις γραφείο συνοικεσίων το μπλογκ αλλά όχι κι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου έχει μπει η ιδέα ότι πάει για κουκούλωμα, για αυτό έχω κολλήσει, συγνώμη που ασχολούμαι με τέτοια βαρετά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα φύγουν τρέχοντας οι ελληνικές δικστικές αρχές. θα κάνουν μια σύσκεψη για το που θα κρυφτούν, θα κρυφτούν, θα κανουν τηλεφωνικές συσκέψεις, θα κάνουν μερικέ επιτροπές, θα περιμένουν να βαρεθούν οι κουτόφραγκοι, να φύγει από πάνω τους το κακό που τους βρήκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την σημερινή Ναυτεμπορική:

    Το «πράσινο φως» για να εξεταστεί το πρώην μεγαλοστέλεχος της μητρικής Siemens από τον Έλληνα ανακριτή, δόθηκε από τις γερμανικές αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Μονάχου απέστειλε σχετικό έγγραφο στον 4ο τακτικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση.

    Με το έγγραφο αυτό, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του κ. Ζαγοριανού, η Εισαγγελία Μονάχου ζητάει να ενημερωθεί αν και πότε ο ανακριτής επιθυμεί να εξετάσει τον Ρ. Ζίκατσεκ.

    Ο τελευταίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» των «μαύρων ταμείων» και πρόσφατα καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 108.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης του είχε αναφερθεί σε «ελληνικές μίζες» και ειδικότερα είχε πει ότι «ο κ. Χριστοφοράκος εισέπραττε μία φορά τον χρόνο το 2% του συνολικού τζίρου της Siemens Hellas, το οποίο στη συνέχεια το έδινε στα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα».

    Στο μεταξύ, άλλο ένα έγγραφο έφτασε στο γραφείο του αρμόδιου ανακριτή, αυτή τη φορά από τις ελβετικές και γερμανικές αρχές. Μέσω αυτού, οι εκεί αρχές ζητούν να συναντηθούν με τον κ. Ζαγοριανό για να τον ενημερώσουν για τα όσα έχουν γίνει σχετικά με την υπόθεση.

    Και τα δύο έγγραφα αναμένεται να απαντηθούν θετικά από το δικαστικό λειτουργό, ενώ θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία Εφετών, ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι συναντήσεις τόσο με τον Ρ. Ζίκατσεκ όσο και με τις αρχές του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να δούμε και τον κύριο Ζαγοριανό...Θα γυρίσει πίσω, θα πει ότι τον παρέπεμψαν στο Γκρικ μανατζμεντ, αναρωτιέμαι γιατί δεν ρωτάνε ήδη...μάλλον θα ντρέπονται! Αν ήταν βέβαια καμμία κλήση για ζώνη στο αυτοκίνητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι εγώ αμφιβάλλω ότι θα φέρει νέα ο έλληνας ανακριτής, αλλά να δεις ότι μερικοί μερικοί θα ζεσταίνονται λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από το ΕΘΝΟΣ

    "Ο εισαγγελέας είχε πάει πέρσι τον Μάρτιο στο Μόναχο αλλά δεν μπόρεσε να συναντήσει τον κ. Σίκατσεκ (τη μία γιατί απουσίαζε, την άλλη γιατί δεν είχε χρόνο ο εισαγγελικός λειτουργός).

    Πάντως, ο κ. Αθανασίου είχε πάρει τότε πολλά έγγραφα από την Εισαγγελία του Μονάχου, καθώς και τη συγκεκριμένη κατάθεση του κ. Σίκατσεκ.
    Ολα αυτά τα στοιχεία τώρα πλέον βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή κ. Ζαγοριανού, ο οποίος καλείται να τα αξιοποιήσει και να ζητήσει απαντήσεις από τον κ. Σίκατσεκ. Πάντως, ο τελευταίος είχε ισχυριστεί στην παλαιότερη κατάθεσή του ότι «πέραν των προμηθειών στη σύμβαση-πλαίσιο 8002 σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Μ. Χριστοφοράκου, διευθυντή (σ.σ.: τότε) της εταιρείας στην Ελλάδα και του προϊσταμένου του κ. Πρ. Μαυρίδη, προβλεπόταν το 2% του τζίρου της εταιρείας για πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα».

    Ο κ. Σίκατσεκ ερωτώμενος είχε δηλώσει άγνοια για τους τελικούς αποδέκτες της μίζας.
    Εξάλλου, όπως προκύπτει και από το κατηγορητήριο σε βάρος του, η διατήρηση της ανωνυμίας των προσώπων στα οποία έφταναν τα πρόσωπα ήταν «ο πρωταρχικός στόχος».
    Θα ερωτηθεί επίσης από τον ανακριτή για τη φράση του σύμφωνα με την οποία «οι μίζες στην Ελλάδα δίνονταν και πολύ πριν από μένα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν χτες (στην εφημερίδα «Το Βήμα»), ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ γνωστοποιεί από την πλευρά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την πρόθεση του ανακριτή να τον ανακρίνει στο Μόναχο. Προσθέτει, πάντως, ότι ο ίδιος «είναι στη διάθεση του ανακριτή».

    Παράλληλα, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου δήλωσε επίσης άγνοια λέγοντας ότι δεν έχει υποβάλει ακόμη η Αθήνα αίτημα δικαστικής συνδρομής.

    ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ"

    Αν αυτά δν μυρίζουν κουκούλωμα, εγώ είμαι από τον πλανήτη Κρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Νιγηρία (από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην λίστα) διέκοψε τις συμωάσεις με την Ζήμενς επειδή αναφερθηκε ότι τα επιαναν πολιτικοι της.

    Η Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή