Ιδού: Η διαδρομή για την Καμένη Σπηλιά , σωστή, στην αεροφωτογραφία της Τήνου, σε Autocad. Μέχρι την διακλάδωση με την πράσινη γραμμή, και την γωνία 90 μοιρών της πράσινη γραμμής, υπάρχει βατός, σαφής δρόμος. Η πράσινη γραμμή είναι ο «σωστός» δρόμος, η κίτρινη περνάει μέσα από ιδιοκτησία.
Οι κόκκινες κουκκίδες στην γαλάζια γραμμή δείχνουν ότι χαθήκαμε, και στο πήγαινε και στο έλα, αλλά «ανακαλύψαμε» μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν για μεταφορά άξαχα (οξείδιο του πυριτίου;) σε αυτοσχέδιο λιμανάκι, ανατολικά.
Η αθώα κίτρινη γραμμή στο τέλος (πάνω-πάνω) είναι τα τελευταία 70 μέτρα που όμως είναι απότομα, ολισθηρά, επικίνδυνα και να μην πάτε χωρίς συνοδεία, γιατί, ακόμα και με τον χάρτη, θα παιδευτείτε με όχι μικρό κίνδυνο να βρεθείτε στα βράχια ή την θάλασσα, 40-50 μέτρα πιο κάτω.
Φωτογραφίες και λεπτομέρειες των 11-12 χλμ. διαδρομής, προσεχώς, στην “ophioussa.com”
Έφαγα τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να καταλάβω ότι στο Autocad δεν αρέσουν τα αρχεία dxf που περιέχουν «:» και ότι πρέπει να αντικαταστήσω τα «:» με «_». Αυτό μου το έδειξε τελικά η συνοδοιπόρος, που δεν ήξερε που είναι η Καμένη Σπηλιά αλλά ξέρει από αρχεία dxf και Autocad.
Δεν ξέρω τι είναι ο άξαχας, αλλά τον χρησιμοποιούσαν οι παλιοί (πρόλαβα τον παππού μου) για άναμα φυτιλιού για κάπνισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης άκουσα ότι προπολεμικά φορτώναν άξαχα σε καϊκια που πηγαιναν για υαλουργεία. Η περιοχή που πήγες, δεξιά, λέγεται "αξαχάκια"
http://web.gys.gr/GeoSearch/,
ΑπάντησηΔιαγραφήίσως σας φανεί χρήσιμο.
Ασε τους Νεάτερνταλ στην ησυχία τουςςςςςς λέμεεεεε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι θελεις να δεις τιποτα τριαξωνικά τζιπ να πηγαίνουν για σαφάρι προς τα εκεί?
δεν έχει πολύ άδικο ο ανωνυμος 1.02
ΑπάντησηΔιαγραφή