Με έμαθαν ότι τον Οκτώβριο του 1940, είπαμε «όχι» σε τελεσίγραφο των Ιταλών σε βάρος μας, μετά από σειρά προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του τορπιλισμού της Έλλης στην Τήνο, τον προηγούμενο Αύγουστο. Με έμαθαν ότι οι δικοί μας, ηρωικά αντέκρουσαν και αντεπιτέθηκαν.
Έχει τώρα κάτι νεοφώτιστους που μου λένε ότι καιρό σχεδιάζαμε την εισβολή της Αλβανίας, και ο Μεταξάς ήταν με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές, και υπηρέτης της Ελληνικής βιομηχανίας εξοπλισμών.
Αν και τείνω να δεχτώ την πρώτη εκδοχή, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι πέθαναν 12.000 δικοί μας στην Αλβανία, πολλοί χαμένοι αν όχι ξεχασμένοι.
Έχει τώρα κάτι νεοφώτιστους που μου λένε ότι καιρό σχεδιάζαμε την εισβολή της Αλβανίας, και ο Μεταξάς ήταν με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές, και υπηρέτης της Ελληνικής βιομηχανίας εξοπλισμών.
Αν και τείνω να δεχτώ την πρώτη εκδοχή, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι πέθαναν 12.000 δικοί μας στην Αλβανία, πολλοί χαμένοι αν όχι ξεχασμένοι.
Μέ ἰδιαίτερον ἐνθουσιασμόν, έορτάζεται κατ’ ἔτος ή Ὶστορική ἑπέτειος τῆς 28ης Οκτωβρίου 1940 καθ’ ἢν ήκούσθη διά τοῦ στόματος τοῦ πρωθυπουργού τό ΟΧΙ πρός τούς βαρβάρους ἐπιδρομείς .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαί τό ΟΧΙ ἐκείνο τό κατέστησε ἀληθινόν θρῦλον ὁ ἀδάμαστος Ἐλληνικός Λαός γράφοντας σελίδες δόξης….
"1949" Απόσπασμα από επαρχιακή εφημερίδα.
τότε που όλα ήταν νωπά
ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος, καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκείᾳ σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ᾿ ἑκάστῳ τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το τελευταίο σενάριο που έγραψες περι της "εισβολής μας στην Αλβανία " πρώτη φορά το ακούω. Μήπως τόβγαλαν τίποτα "αδούλωτοι Αλβανοί" ?. Συνηθίζεται τελευταία να ακούμε διάφορα κουφά της δήθεν πραγματικής Ιστορίας. Εδώ κατά το βιβλίο της Ιστορίας μερικές χιλιάδες προσφύγων στη Σμύρνη "στριμώχθηκαν" λίγο και πέθαναν , κάτι σαν τη Θύρα 7 σαν να λέμε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επειδή απο την Τροία είχαμε να κάνουμε ιμπεριαλιστικό πόλεμο , πήγαμε και το 40 να καταλάβουμε τα πετρέλαια της Αλβανίας και για να τα κονομίσει η παντοδύναμη πολεμική μας βιομηχανία.
Ισως ο επόμενος στόχος της ιμπεριαλιστικής Ελάδας να είναι τα ηρωϊκά Σκόπια που μάχονται για μια Μακεδονία ελεύθερη και ένα ΠΑΟΚ πρωταθλητή Ευρώπης.
Ρε Αμερικανάκια πολύ μας αντιγράφετε ρε λαμόγια !!
Και το ΕΛΛΗ εμείς το βουλιάξαμε. Από τότε είχαμε στόχο τον έξω μώλο , παλιό ήταν λέμε δεν το βουλιάζουμε να έχουμε και τσάμπα μώλο !! Αλλά πήγε και βούλιαξε πιο μακρυά και απέτυχε το σχέδιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα περί εισβολής στην Αλβανία καιιμπεριαλιστικής Ελλάδας τα βγάζουν, μεταξύ άλλων, μπλόγκς, που παριστάνουν ότι αριστερίζουν ή είναι διεθνιστές, ό,τι αυτό σημαίνει. Το είδα σε δύο τρεις μεριές, αν κάνεις goggle τις λέξεις "αλβανικό επος" ή "έπος αλβανίας" θα τα βρεις. Μην με παρεξηγείς, δεν ασπαζομαι ή παίρνω καμία θεση σε τέτοια δύσκολα θέματα. Απλά ξέρω ότι αν δεν περάσουν πολλά χρόνια η ιστορία δεν είναι ιστορία αλλά δημοσιογραφία. Σίγουρα κάθε λαός βλέπει την ιστορία από δικιά του σκοπιά, την ιστορία την γράφουν οι νικητές, και οι Βούλγαροι έχουν άλλη εικόνα για τον Βουλγαροκτόνο από ότι εμείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ποιος είναι αυτός που θα μας ποιά είναι τελικά η αληθινή "ιστορία", γιατί συνήθως οι ιστορικοί τα μαθαίνουν όλα μέσα από ένα γραφείο, με ότι μαρτυρίες μαζέψουν και με αρκετή δόση υποκειμενικότητας ή παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι προτιμάτε.
Κι όταν περάσουν πολλά χρόνια μήπως η ιστορία γίνετα παραμύθι γύρω απ' τη φουφού με τα κάστανα;
Η γλώσσα του Ομήρου δεν ξεχνά την ιστορία της
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα η Ιστορία ξεκινά απο τι άλλο? Απο δημοσιογραφική έρευνα πρώτα. Αντικειμενική ή υποκειμενική δεν έχει σημασία , το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο . Ο εισβολέας είναι εισβολέας και ο άλλος αμυνόμενος. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ακόμα και ο κάθε αδαής οτι πήγαμε στην Αλβανία ..να κατακτήσουμε.!! Το γεγονός οτι οι Ιταλοί πήραν δρόμο μας καθιστά υπεύθυνους οτι ..τους κυνηγήσαμε? Το οτι μπήκαμε σε ξένο έδαφος? Βέβαια πάντα υπάρχει κέρδος απο ένα πόλεμο επιθετικό αλλά και αμυντικό. Οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο για να προστατέψουν τους Τουρκοκύπριους και ..ξέχασαν να γυρίσουν πίσω. Ας μέναμε και μεις στην Β. Ηπειρο τότε να είχαμε τα σύνορα μέχρι την Κορυτσά και δεν πα να έλεγαν ότι ήθελαν οι διεθνιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις . Γιατί λοιπόν γυρίσαμε εκεί που ήταν αρχικά τα σύνορα. Χάλασε η συνταγή Μεταξά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι τέτοια γράφει ο κάθε πικραμένος σήμερα και βρίσκονται ακόμα μερικοί ηλίθιοι να πιστέψουν και χάνουμε τον μπούσουλα στο τέλος. Ετσι ξεκίνησε και η ιστορία και με τα Σκόπια. Τους είπε ο Τιτο "Μακεδόνες" πες πες το πίστεψαν και μας βρίζουν σήμερα "αγράμματους" και "ανιστόρητους".
Έλεος πια