Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Αποφεύγετε τα καπέλα


Το μυστικό της ευτυχίας, στην σύγχρονη Ελλάδα, είναι να θες να κάνεις το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω γιατί ταξιδεύουμε όλοι μαζί την Παρασκευή του τριημέρου. Άντε να βρεις καρέκλα στο καράβι... Αν ταξίδευα χτες, ας πούμε, δεν -- άκυρον! Χτες είχε απαγορευτικό...

Και μετά, όλοι είναι αγχωμένοι με την τιμή της λαγάνας και του χαλβά και των μαλάκιων (τα μαλάκια είναι αυτά τα θαλασσινά που πρέπει να φάμε την Δευτέρα, και που εισάγονται από την Σενεγάλη και πωλούνται με καπέλο, καθ' όσον νηστίσιμα).

Μην φάτε νηστίσιμα την Δευτέρα. Αν θέλετε να νηστέψετε, μαύρο ρύζι νερόβραστο και 2 καρότα. Ή φάτε αρνάκι. Και νηστεύετε το Πάσχα (που θα έχει καπέλο το αρνάκι).

Η αρνητική αυτή προσέγγιση, στις επενδύσεις, λέγεται "contrarian theory".

6 σχόλια:

  1. καλά τα λες αλλά τα νηστήσιμα και τα μαλάκια είναι μέρος της μόστρας. Όσα ποο πολλά τα μαλάκια τόσο πιο σημαντικός είσαι την σήμερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=67153204

    Την πανελλαδική έρευνα, που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας σε δείγμα 4.720 πολιτών, παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Επ. Πανάς. Σύμφωνα με αυτήν:

    * Το 93,4% των ερωτηθέντων θεωρεί παρά πολύ έντονο έως αρκετά σοβαρό ή σημαντικό το πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα (από αυτούς, το 58,8% το θεωρεί πάρα πολύ έντονο).

    * Το 73% των πολιτών δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πολεμήσει το πρόβλημα της διαφθοράς (από αυτούς, το 55% δεν το πιστεύει καθόλου), ενώ ένα πρόσθετο 10,5% δεν είναι σίγουροι!

    * Περίπου το 50%, ένα στους δύο, εκτιμά ότι κύριος υπεύθυνος για τη διαφθορά είναι η κυβέρνηση ή κυρίως η κυβέρνηση, με το 34,4% να θεωρεί ότι ευθύνονται εξίσου κυβέρνηση και πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kάποτε η Καθαρή Δευτέρα ήταν μέρα νηστείας και κάθαρσης. Τώρα είναι κάτι σαν πανηγυρι και ξεφάντωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό' χω το θέμα γιατί μία αντίδραση με διέπει αλλά έχει πολύ μοναξιά και ησυχία η υπόθεση. Π.χ. πάω διακοπές τέλος Ιουνίου ή αρχές Σεπτέμβρη και δε βλέπεις άνθρωπο. Ο Έλληνας χωρίς κόσμο γύρω του είναι σαν να μην υπάρχει. Όσο για το αρνάκι, με συγχωρείς, για ένα πράγμα φημιζόμαστε στη Ρούμελη. Ας βγάλει κάτι και ο βλάχος, όλο το χρόνο παιδεύεται. Άντε Καλή Σαρακοστή και ες αύριον τα σπουδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις οι Έλληνες καθολικοί έχουμε Καθαρή Τετάρτη οπότε μπορούμε να φάμε τα μαλάκια χωρίς καπέλο.
    όλοι οι άλλοι καθολική αν τον κόσμο είδη έχουν σαρακοστή.
    Ο καθένας το χαβά του αλλα να μου πείς καλά είναι τα καράβια δεν είχαν εισητήρια μέσα στα καρ'αβια γίνονταν χαμός θα ανάψει κανένα φώς και στα χωριά θα δουλέψουν λίγο τα καφενεδάκια αντε και τουχρόνου να είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα έσκασε και ο μακαρονάς, άντε καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή