Αφού αρχίσαμε τα ταξείδια, το πλοίο έπιασε και άλλους μακρινούς τόπους, όπου οι βελανιδιές ήταν 3 και 4 φορές πιο μεγάλες από αυτές της Δωδώνης, με κάστρα που τα είχαν παρατήσει οι φρουρές τους, και που οι άνθρωποι δεν έβαζαν φράχτες, αλλά φύτευαν βάτους και αγριοτριανταφυλλιές, για να τρώνε τα πουλιά το καλοκαίρι.
Είναι κρίμα… Αν ξέραμε πόσο προστατεύουν το τοπίο τους οι άλλοι λαοί, ίσως ζηλεύαμε και κάναμε και εμείς το ίδιο.
Δεν νομίζω ότι είναι η ιδέα μου, αλλά κάποτε το Ελληνικό τοπίο ήταν το ωραιότερο. Όπου να' ναι θα πηγαίνουμε ταξείδι για να ξεκουραστούν τα μάτια μας.
Είναι κρίμα… Αν ξέραμε πόσο προστατεύουν το τοπίο τους οι άλλοι λαοί, ίσως ζηλεύαμε και κάναμε και εμείς το ίδιο.
Δεν νομίζω ότι είναι η ιδέα μου, αλλά κάποτε το Ελληνικό τοπίο ήταν το ωραιότερο. Όπου να' ναι θα πηγαίνουμε ταξείδι για να ξεκουραστούν τα μάτια μας.
Lol, lol, lol, μ' αρεσε η ανάρτηση...Νά 'σαι καλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα απο ΝΖ...
Τούτη η αρτάνηση Αρτάνις δεν είναι για τη Νέα Ζηλανδία. Μάλλον την προηγούμενη σχολιάζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέφτηκα οτι αφού είναι συνέχεια της προηγούμενης, εδώ θα έπρεπε να σχολιάσω...Τεσπα κοίταξα για το λουλούδι αλλα τζίφος η αναζήτηση επιστημονικού ονοματος...Purple daisy την δίνουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς...
Mα φυσικά και είναι συνέχεια της προγούμενης. Και το λογοπαίγνιο καλό (αν είναι λογοπαίγνιο και όχι τυπογραφικό...)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι με τις διαφορές σε ώρα, αντε να καταλάβει άλλος ότι το ξημέρωμα του ενός είναι το σούρουπο του άλλου
Αυτό είναι σχεδόν 100% αγγλικό τοπίο
ΑπάντησηΔιαγραφήMήπως δεν θα ήταν κακή η ιδέα να ξεφεύγεις από την Τήνο που και που. Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες είναι από το Shropshire county στα Midlands, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Ουαλία. Είναι στην διαδρομή απο το σπίτι μου στο γραφείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα ταξίδια είναι όμορφα και τα πραγματικά και τα φανταστικά. Ακόμα και όταν είναι δύσκλοη μετανάστευση. Ακόμα και η δυνατότητα της επικοινωνίας έστω και εικονικής. Εγώ που δεν ήξερα τι είναι το LOL LOL LOL έμαθα.
ΑπάντησηΔιαγραφήφίδι τι γίνεται; από την άγρια Τήνο στην ήρεμη Αγγλία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλοί λόγοι που το αγγλικό τοπίο είναι πιο προσεγμένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουν μεγαύτερη αίσθηση κοινότητας από μας. Τους βγαίνει να μην είναι λέρες ο ένας σε βάρος του άλλου. Έχουν καλύτερη παιδεία.
Οι δικοί μας πολιτικοί και κυβέρνηση είτε κεντρική είτε τοπική έχουν την διαφθορά και την ιδιοτέλεια μέσα τους. Δεν χρειάζεται να κλέψεις για να είσαι ιδιοτελής. Βολεύεσαι με ένα μισθό στην εξοχή, κανεις τη δουλειά σου είτε προσωπική είναι είτε έχει και λίγο μελάκι και απο εδώ παν κι άλλοι. Οι Αγγλοι δεν έιναι άγγελοι αλλά δεν έχει σχέση η διαφθορά τους με την δικιά μας.
Οι πολεοδομίες τους είναι ξεκάθαρες και αδιάφθορες. Οι κανόνες έχουν λογική και τηρούνται. Οι δικοί μας κανόνες είναι τρελλοί και υπάρχουν για να εισπραττουν αυτοί που επιτρέπουν την παραβίαση.
Οι άνθρωποι σχεδιάζουν. Συζητούν χωρίς φωνές, καταλήγουν, προγραμματίζουν, βάζουν δικλέιδες ασφαλείας ξέρουν να διαχειριστούν παρεκκλίσεις. Εμείς είμαστε ό,τι αρπάξει ο κ_λος μας, κουτουρού και δεν βαριέσαι. Παντού, σε όλα τα επίπεδα με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Αν άφηνες έλληνες στα ωράφια στις φωτογραφίες θα γέμιζαν αυθαίρετα τσιμεντοστρωσεις κακοτεχνίες σκουπίδια και βρώμα.
Έζησα αρκετά χρόνια στην Αγγλία. Νόμιζα ότι δεν με σήκωναν οι κρύοι άνθρωποι και υγρό κλίμα. Τώρα αν μπορε΄σω θα ξαναγυρίσω πίσω. Ωραίες οι νοσταλγίες αλλά για ρίξτα μια ματιά γύρω σας.
μελετηρέ τα παραλές
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα, όσον αφορά την Αγγλία, μια χαρά τα λέει
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση Artanis, οι καιροί από τότε που ήμουν εγώ μετανάστης άλλαξαν, αλλά η επικοινωνία είναι πάντα απαραίτητη νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 2.23, δίκιο έχεις, αλλά όλα έχουν και είναι συνέχεια, ταξείδι ξεκίνησα, να δεις που θα πάω αύριο!
Μου έχει μπει η ιδέα ότι καιρός για ταξείδι εικονικό ή μη σε άλλα μέρη. Θα δείξει.
far away ζεις σε μοναδικής ομορφιάς τοπίο αλλά όπως λέτε εσείς οι διαμένοντες σε αγγλοσαξωνικά μέρη the grass is always greener on the other side of the fence.
μελετηρέ, η ελληνική κακομοιριά και κακοδαιμονία και κακοψυχία, μπορεί και να μην έχει όρια. Με παιδεύει το θέμα, και μονολεκτικά θα έλεγα ότι μία είναι η πηγή του κακού: η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Θα έλεγα και η ανικανότητα, αλλά γιατί ευδοκιμούν οι Έλληνες σε άλλες λιγότερο διεφθαρμένες χώρες;
Δεν ήταν τυπογραφικό αλλά αναγραμματισμός για να τονίσω το λάθος της προlolήσασας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιστορική ανάρτηση, οι προβληματισμοί και τα πέτρινα πολύ ενδιαφέροντα. Όσο για το αύριο, πήγαινέ μας όπου θες, αλλά αν είναι πάλι στη N Ζηλανδία θα αισθανθώ σαν τον πρωθυπουργό: κουρασμένος.
Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας μακρινός Παράδεισος και τα νοερά ταξίδια αρέσουν σε άλλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά..ζηλεύουμε το avatar της cate balnchett τώρα; Θα εμφανιστώ με την Καθρην Ντενεβ να σας σκάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφή