Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Η φτώχεια μας, η μίζα τους


Πασχαλιάτικα, ξαναγράφτηκε, ωμά και ψύχραιμα, ότι μία ξένη εταιρία λάδωνε τα δύο μεγάλα κόμματα με 10-15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για «δημόσιες σχέσεις» δηλαδή εξαγόραζε λαδιάρηδες πουλημένους πολιτικούς και τα διορισμένα υπαλληλάκια τους για να αγοράζουν τις σαβούρες της. Απλά. Αν δεν ήταν σαβούρες, δεν θα χρειαζόταν να λαδώνει. Ή θα τις πουλούσε πολύ φτηνότερα.

Καταλάβετέ το: Η διαφθορά μας ακουμπάει πλέον την εθνική μας ανεξαρτησία. Οι μίζες δεν είναι κάτι ακαδημαϊκό, είναι λεφτά των πολλών, που τα παίρνουν λίγοι, με θράσος να μας κουνιούνται και να πουλάνε και εξυπνάδα, από πάνω... Η φτώχεια μας είναι η μίζα τους. Τα 10-15 τον χρόνο που πήραν οι επίορκοι "πολιτικοί" μας, τα έβγαλε στο διπλό η Εταιρία, και τα πληρώσαμε εμείς, πλούσιοι και φτωχοί, εργαζόμενοι και άνεργοι. Δικά μας τα λεφτά.


Ωραία τα λουλούδια, και τα αμνοερίφια και το ρομαντικό μεσαιωνικό νησί, αλλά η κατάσταση θα χειροτερεύσει, για τον μέσο Έλληνα, πριν βελτιωθεί: Υποαπασχόληση, ανεργία, ασφαλιστικά αδιέξοδα, ξανά φορολογία στα ακίνητα. Εμείς, τα πληρώνουμε.

Και η συγκεκριμένη είναι μόνο μία εταιρία, σε μόνο ένα κλάδο.

11 σχόλια:

  1. (ΝΕΟ)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    (ΝΕΟ)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ (ΝΕΟ)ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ.

    ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ.

    ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ).

    Κ.Λ.Π.,

    Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μαθαίνω απο το νετ, και παθαίνω...Κι αν λέιπω, η σκέψη μου εκεί έιναι...
    Τις φωτό με την λιτανέια την έιδα...Τουλάχιστον το τοπίο δεν άλλαξε πολύ...Αναγνωρίζεται...
    Τεσπα, ελπίζω να πέρασες τέλεια...Φιλιά απο ΝΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε έλεγα ότι οι Τοπικοί θα είναι καθαροί αφού Τοπικοί είναι και φαίνονται. Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς έχεις δίκιο. Όταν σχεδόν όλα έχουν κάποιο δωράκι από πίσω τους, τα κίνητρα γίνονται άρωστα το αποτέλεσμα λάθος και η οικονομία της χώρας τα χάλια που βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ="Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".

    -EIMASTE GIA XESIMO MAKAKES, ΓΙΑΤΙ AFOU TOYS EPITREPSAME NA FOBHSOUΝ THN ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, TΟRA POU OI GIORTES KAI OI PARATES TELEIOSAN, DEN MAS MENEI PARA “TO ANTE KAI KALH ΨYXH.”
    -Αύριο είναι 21.04.2009 και βρισκόμαστε στην καρδιά της νέας χούντας της εποχής μας, του "οικονομικού νεοφασισμού". Κ'εμείς αποχαυνωμένοι από το πολύ φαΐ-σαβούρωμα , έχουμε περιέλθει σε ηλίθια κατάσταση, υψίστου βαθμού και "Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".
    Μήπως είδατε αυτές τις μέρες στα κανάλια τον κ.Πρόεδρο, τον κ. Μίχαλo ντε και τους άλλους ; Πουθενά ! Έλειπαν οι προύχοντες και οι αρχηγοί του κατεστημένου, σε πολυτελείς διακοπές για το Πάσχα και τώρα θα γυρίσουν για να μας τα πρήξουν, ότι δηλαδή δεν βγαίνουν οι επιχειρήσεις τους και για να μην κλείσουν θα πρέπει να προβούν σε απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζόμενων.
    .
    ΣΗΜ.. - Πολλά blogs συνδέονται με βολεμένους σε ΜΜΕ, κ.α συμφέροντα δημοσιογραφίσκους, οι οποίοι ενεργούν σαν αμορτισέρ και απορροφούν τους κραδασμούς των «πενήτων προς τους πλουτούντες» . Ας μην πούμε όμως προς το παρόν ονόματα και χωριό, άλλωστε γνωρίζονται μεταξύ τους οι παροικούντες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ένα χοντρικό υπολογισμό που έκανα κάποτε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι από το 1974 και μετά έχει φαγωθεί από τους μακρυδάκτυλους ένας κρατικός προϋπολογισμός. Το δημόσιο χρέος είναι όσο το ΑΕΠ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν δεν υπήρχαν μίζες το δημόσιο χρέος ή δε θα υπήρχε ή θα ήταν πολύ μικρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχετε σχεση με την ομονυμη εφημεριδα, ΟΦΙΟΥΣΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά πράγματα με ενοχλούν στην Νέα Ελλάδα. Κάποτε νόμιζα ότι είμαι παράξενος, ή μυστήριος.

    Ό,τι με ενοχλεί ωστόσο έχει δύο κοινούς παρονομαστές:

    1. Την Διαφθορά
    2. Την Ανικανότητα

    7 φορές στις 10, το δεύτερο είναι συνέπεια του πρώτου. Ο ανίκανος έφτασε εκεί που έφτασε με καθεστώς διαφθοράς, κα, σαν τα προϊόντα της λαδιάρας πολυεθνικής είναι εξ ορισμού β κατηγορίας.

    Το φαϊ-σαβούρωμα μπορεί και να τελειώσει ή να μειωθεί, θα μείνει η αποχαύνωση των ψεμμάτων των αρχόντων μας και της "ψυχαγωγίας" της τηλεόρασης.

    Όσοι έχουν παιδιά, θα έπρεπε να ξεσηκωθούν.

    Οι πιο παλιοί θα θυμούνται το σύνθημα της χούντας. ΚΑΤΩ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ακόμα και οι πραξικοπηματίες έλεγαν ψέμματα. Μάλλον τα είχαν πιάσει για να κάνουν πραξικόπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεδινέ κατωμερίτη. Αμήν.

    Αρτάνις, τα χρώματα ήταν το κάτι άλλο

    Ανώνυμοι, δυστυχώς έχετε δίκιο.

    Ανωνυμε 4.41, θα χρησιμοποιήσω κομμάτια του σχολίου σε ανάρτηση για την 21η...

    Ανώνυμε 4.51, και εσύ έχεις μάλλον δίκιο. Λίγο πριν απελευθερωθεί το συνάλλαγμα (το θυμάται κανείς αυτό;) υπολόγιζα ότι το δημόσιο χρέος ήταν ίσο με τα λεφτά στην Ελβετία. Τώρα είναι τα μαύρα των μικρών και μεγάλων αλητών.

    Ανώνυμε 7.06, την εφημερίδα Οφιούσα την ξεκίνησε ο Γιάννης Σαλταμανίκας, όπως αναφέρω και στην αρχική σελίδα του www.ophioussa.com (Ο Γιάννης είναι φίλος, αλλά δεν είμαι ο Γιάννης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους η διακυβέρνηση της χώρας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι προσπάθειες για την οργάνωση του και την απόκτηση υπόστασης είχαν μεγάλη χρονική διάρκεια και χαρακτηριστήκαν από βίαια γεγονότα (δολοφονίες, εντάσεις κλπ). Από την επανάσταση του 1821 μέχρι την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής Επικράτειας ο Ελληνικός λαός βίωσε σημαντικούς πολέμους που αύξησαν τα εδάφη, αλλά και καταστροφές που είχαν ως αποτέλεσμα βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών. Η τραγωδία του εμφυλίου, οι προσπάθειες για την επικράτηση δημοκρατικών θεσμών, η κατάλυση της δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση της χούντας αποτέλεσαν σταθμούς της Ελληνικής ιστορίας. Από την μεταπολίτευση και μετέπειτα η πολιτική ζωή τείνει να ομαλοποιηθεί και η δημοκρατία έχει κάνει σημαντικά βήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει φτάσει σε σημεία τελειότητας. Πιστεύω όμως ότι το δημοκρατικό πολίτευμα θα ισχυροποιείται και οι όποιες παραφωνίες θα αποτελούν εξαίρεση. Τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας υπάρχουν (σύνταγμα που προβλέπει την διάκριση των εξουσιών, την ύπαρξη ανεξάρτητων αρχών, την κατοχύρωση ελευθεριών κλπ). Τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο αποτελούν ισχυρούς παράγοντες ελέγχου της εξουσίας, η οποία θα είναι προσεκτική στις κινήσεις της. Έτσι οι όποιες παρεκτροπές θα διορθώνονται και το πολιτικό μας σύστημα θα καλυτερεύει. Ας μην είμαστε επομένως απόλυτοι και απαξιωτικοί, (όπως ήμουν και εγώ ίσως στην αρχική μου καταχώριση), απέναντι σ’ αυτό και το σύνολο των πολιτικών, αλλά ας δούμε τις όποιες αποκλίσεις ως μεμονωμένα περιστατικά που στο μέλλον θα τείνουν να εξαφανιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @pedinoskatomeritis

    όπως τα είπες στο πρώτο σου σχόλιο είναι. Κληρονομικοί βουλευτές, εκφυλισμένοι κληρονόμοι νομοθετες. Λαός κολημένος στην TV με πρότυπο περίεργους και περίεργες που πουλάνε πουτανιά και χρωματιστά κινητά τηλέφωνα. Ότι υπάρχει γρω μας έχει πουληθεί σε ξένους από το σούπερ μαρκετ μέχρι την τηλεφωνική σύνδεση αυτής της επικοινωνίας.

    Όσο για δημοκρατία. Περίμενε τις επόμενες εκλογές. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή