Αν μια εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις, η παραπάνω τα λέει όλα. Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρώπης (Γερμανίας) και ΗΠΑ. Η Ευρώπη ζηλεύει την ευελιξία, θα ήθελε την καταναλωτική δύναμη, θέλει οπωσδήποτε τις εξαγωγές και ποθεί την υποκατάσταση του δολαρίου από το ευρώ σαν νόμισμα συναλλαγών.
Οι Ευρωσκεπτικιστές θυμούνται την παλαιά ρήση συντηρητικού Αμερικάνου, καθόλου δημοφιλή στην Ελλάδα: «Πείτε μου ποιό είναι το τηλέφωνο της Ευρώπης να της τηλεφωνήσω». Στην φωτό, η Ευρώπη κάνει ένα τηλέφωνο και η Αμερική σκέφτεται: «Να γυρίσω να δω ποιόν παίρνει; Ή να κάνω ότι δεν βλέπω;»
Οι Ευρωσκεπτικιστές θυμούνται την παλαιά ρήση συντηρητικού Αμερικάνου, καθόλου δημοφιλή στην Ελλάδα: «Πείτε μου ποιό είναι το τηλέφωνο της Ευρώπης να της τηλεφωνήσω». Στην φωτό, η Ευρώπη κάνει ένα τηλέφωνο και η Αμερική σκέφτεται: «Να γυρίσω να δω ποιόν παίρνει; Ή να κάνω ότι δεν βλέπω;»
Οι Γερμανοί έχουν εκπρόσωπο: τους Γάλλους. Εμείς τελευταία παριστάνουμε ότι είμαστε με τους Γάλλους και οι Γερμανοί είναι ενοχλημένοι γιατί δεν αγοράζουμε κάποιο δικό τους οπλικό σύστημα. Υποτίθεται ότι οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι με τον δικό μας γιατί μιλάει με Ρώσους, αλλά δεν πιστεύω πια τίποτα. Φαίνεται ότι ένας τρόπος να γίνει δημοφιλής ένας Ευρωπαίος (και ο δικός μας τέτοιος είναι) πολιτικός είναι να φαίνεται ότι δεν τον πάνε οι Αμερικάνοι.
Κατά τα λοιπά, ΘΑ δανείσουν λεφτά σε προβληματικές οικονομίες (ευκαιρία να τελειώσει ο δρόμος για την Β’Εύρεση), ΘΑ πατάξουν τα μαύρα χρήματα (χα χα χα χα), και ΘΑ στηρίξουν την πράσινη ενέργεια. Τρέμετε Ελληνικά βουνά.
Τα χρηματιστήρια ανέβηκαν. Ελπίδες για τόνωση από το πολύ χρήμα; Ή παραμύθι; Το δεύτερο πιστεύω… Αλλάζει ένας λογιστικός κανόνας που επιτρέπει στις τράπεζες να λένε επίσημα ψέματα για ορισμένα χαρτιά τους… Αντί να λένε πόσο κάνουν σήμερα, θα λένε πόσο θα έκαναν αν είναι ήταν καλά. Για μένα, παιχνίδι εικονικών καθρεπτών. Δεν πάμε καλά...
Η Τήνος άρχιζε να κιτρινίζει. Πάρα πολλές βρούβες, δηλαδή πολλή γύρη, δηλαδή θα ξεσμαρώσουν τα μελίσσια…
Την πρώτη φωτό την πήρα από το antinews
Η μη συντηρητική απεικόνιση λογιστικών πραγμάτων δεν είναι κάτι που ο μέσος άνθρωπος καταλαβαίνει, γιατί ελάχιστοι καταλαβαίνουν αρκετά λογιστικά. Αν το καλοσκεφτείς όμως είναι σαν πειραγμένη ζυγαριά, κάλπικη λίρα, νοθεία. Αν νομίζεις ότι έχεις στη τσέπη σου ένα κατοστάρικο και δεν έιναι κατοστάρικο αλλά χαρτοπετσέτα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να μυρίστηκαν την γύρη, και οι σφήκες που ίπτανται παγκοσμίως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον θα μας μείνουν οι βρούβες.
και κάνουν μια σαλάτα οι βρούβες
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησής του για την πιστοληπτική ικανότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας τους επόμενους δύο μήνες
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν με καλούσαν να αξιολογήσω με μια φράση τον κεντρικό στόχο της περόδου της προεδρίας Μπους και νε εκτιμήσω με μια φράση τον επιδιωκώμενο στόχο της προεδρίας Ομπάμα θα έγραφα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΟΥΣ: Δημιουργία μιας τεράστιας πολεμικής μηχανής και στροφή της βάσης αναπαραγωγής του συστήματος στην πολεμική οικονομία.
ΟΜΠΑΜΑ: Πρόσδεση των συμμάζων των ΗΠΑ στην πολεμική μηχανή, που δημιουργήθηκε την περίοδο Μπους, με στόχο την βαθμιαία ανάπτυξη πολέμων, που θα καταλλήξουν στο ολκαύτωμα.
Από τότε που έχασαν στο Βιετναμ, όλο κάνουν πρόβες για μεγαλύτερο πόλεμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη φορά να μην καταλήξει στον Τρίτο Παγκόσμιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα με παραξένευε αν το G-20 ήταν μόνο για εντυπώσεις και δημόσιες σχέσεις. Η εμφάνιση "ενωμένων ηγετών" ανεβάζει το ηθικό (;) και ανέβασε τις αγορές. Με το που θα δουν οι αγορές την αδυναμία υλοποίησης, ξανά πίσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα "λογιστικά" έχουν τρόπο να κρύψουν ή να αποκαλύψουν. Η παλιά σχολή είχε σαν αρχή τον "συντηρητισμό" και την "αποκάλυψη". Κάθε παρέκκλιση θεωρώότι αυξάνει τον κίνδυνο
Άσχετα από την παγκόσμια οικονομία, μα ακόμα και αν ανακάμψει, εμείς χρωστάμε, και σε καιρό μειωμένων εσόδων πρέπει να αποληρώνουμε. Εξαιρετικά δύσκολο.
Είναι εξαιρετικά ευχάριστω να έχω επισκέπτες από άλλες διαστάσεις. Ειλικρινά χαίρομαι.
Όσο για τους Αμερικάνους... Άβυσσος. Από εκεί φαίνεται διαφορετικά από ότι εδώ. Όσο για τον Ομπάμα, marketing κάνει, πιστεύω και εγώ.
Οι πόλεμοι γίνονται όταν οι αντίπαλοι πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσουν.