Από τη μία η γέμιση που περιλαμβάνει φρυγανιά τριμμένη, καρύδια, μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο και από την άλλη η ζύμη από τι άλλο, αλεύρι και νερό.
Ανοίγουμε το φύλλο, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και τα σκεπάζουμε.
Τα κόβουμε σε σχήμα μικρού «ψαριού» εξού και τ΄όνομα.
Είναι έτοιμα για το τηγάνι,σε μπόλικο λάδι αλλά όχι πολύ καυτό για να μην μας αρπάξουν.
Σερβίρονται πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη
ή περιχυμένα με μέλι (είναι θέμα προσωπικού γούστου)
Καλοφάγωτα!
πω πω τι πειρασμός
ΑπάντησηΔιαγραφήμε μέλι φυσικά
@αλλενακι
προσωπικά τα προτιμώ με ζάχαρη άχνη (έτσι τα έκανε η ...γιαγιά μου, το μέλι τότε ήταν σπάνιο). Τα ψαράκια είναι λόγος να παρακαλάς να σε καλούν σε γάμους και βαφτίσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω οτι τα ψήναν και στο φούρνο και μετά έβαζαν άχνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν το γλυκό της Πρωτοχρονιάς.
Τι μου θυμίζεις! Παστέλια, ραβανί ψαράκια, μπουρεκάκια... Μπράβο σου που τα φτιάχνεις, και τυχεροί αυτοί που τα τρώνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω ζηλέυω. Και εγώ τα θυμάμαι με ζάζαρη άχνη. Τα ξεροτήγανα είχαν μέλι. Αλλά ίσως κα΄θε χωριό ή κάθε οικογένεια είχε δική του προτίμηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι προτιμούν οι νεοδημοκράτες στην Τήνο; Ντόρα, Σαμαρά, Πανίκα,... ή δεν έχει πια νεοδημοκράτες;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε άχνη ζάχαρη είναι ο παραδοσιακός τρόπος.
Με μέλι είναι ο εκμοντερνισμένος και πρακτικότερος τρόπος (για να μην λερώνει η ζάχαρη)!
Υπάρχουν και τα σκέτα για όσους έχουν πρόβλημα με το ζάχαρο.
Ωραία φαίνονται...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα απο ΝΖ...
Στην περιοχή μου τα λένε ραβιόλια και τα ψήνουν στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί ενώ τα λαδώνουν και από πάνω με το πινέλο. Είναι πιο ελαφρά γιατί δε ρουφάνε λάδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά aerial.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβαλα την Χριστίνα και μου τα έφτιαξε εχθές.
Εάν εξαιρέσεις την βιασύνη της στο φύλλο που είχε αποτέλεσμα να σκληρήνει στις άκρες, ήταν γλύκισμα.
@Εξάκτινε,
Ακόμα περιμένω ηλεκτρονικό μήνυμα με την νέα σου ενδιαφέρουσα διεύθυνση.
Νοών Νοείτω, έπρεπε να βοηθήσεις τη Χριστίνα στο ζύμωμα για να μην της σκληρύνει, όπως ανέφερες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλει πολύ τρυφερή ζύμη για να είναι αφράτα.
Εξάκτινε, ωραία ιδέα και πιο light!
Αγαπητή aerial.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για την απάντηση και το μάλωμα.
Πιο είναι το μυστικό για να παραμείνει τρυφερή η ζύμη;
Την καλημέρα μου.
Αγαπητέ Νοών Νοείτω, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Όσο λιγότερο αλεύρι βάλεις, τόσο πιο τρυφερή γίνεταιη ζύμη, που προϋποθέτει όμως καλό ζύμωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία.
Και δεν μάλωσα κανέναν-υπόδειξη έκανα για κάποια αυτονόητα.