Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τσικνοπέμπτη

Έθιμα πολλά, ωραία και πρωτότυπα, όχι για εμάς που τα ξέρουμε, αλλά για όλους τους άλλους που ίσως δεν τα έχουν ξανακούσει ποτέ.


Χρόνος να υπάρχει και όρεξη για να καταγράφονται.


Τώρα τις απόκριες και πιο συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη όλοι, σε όλα τα σπίτια του χωριού φτιάχνουν τις παραδοσιακές φρυγανιές , ένα γλύκισμα απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο.


Η παρασκευή του είναι πολύ απλή, αλλά η γεύση του ξεπερνά πολλά εύγεστα γλυκά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρυγανιές -γάλα-αυγό-τηγάνισμα και σιρόπι με κανέλα και λίγο γαρύφαλο, τόσο απλό και τόσο γλυκό......


Σε μένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο γλυκό.
Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να τις ξαναφτιάξουμε.....


Η ανάρτηση μπορεί να φαίνεται ετεροχρονισμένη, αλλά οι φρυγανιές τρώγονται πάντα φρέσκιες

8 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και εύκολο! Έχω στρογγυλές φρυγανιές, θα το φτιάξω με αυτές!

    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό λένε οι Αμερικάνοι French toast (χωρίς να ξέρω αν το γνωρίζουν οι Γάλλοι) και τρώγεται για πρωινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. asparagus, πολύ γλυκιά η πρώτη σου ανάρτηση! Εύγε!

    Φέτος δυστυχώς δεν κατάφερα να φτιάξω. Προλαβαίνω πριν τη Σαρακοστή?

    Άραγε όταν φτιάχνεις κάτι σε συγκεκριμένη μόνο μέρα, χάνει τη σημασία του αν το τρως και τις υπόλοιπες;

    Αν έφτιαχνες κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή πασχαλινές τυρόπιτες εκτός εποχής; Θα χαλούσε το έθιμο; (φιλοσοφικά το ρωτάω και όχι ειρωνικά-προς αποφυγήν παρεξηγήσεως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρέσει στα παιδιά μου αυτό το φαΐ, εγώ τις προτιμώ απλές και αλμυρές...
    καλησπέρα από ΝΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΙΑ ΚΑΝΑΤΑ ΝΕΡΟ.........ΕΕΕ ΤΙ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή