πέτρωμα τηνιακού τυριού, ζάχαρη, κανέλα, μαστίχα και φυσικά αλεύρι και νερό για τη ζύμη. Θέλει και αυγά, να μη ξεχνιόμαστε!
Το μυστικό δεν έγκειται ούτε στα πιτάκια που θα φτιαχτούν (αν και όσο πιο τρυφερό το φύλλο, τόσο καλύτερα),
ούτε στο πόσο γλυκιά ή «ανήγλυκια» είναι η γέμιση-άλλωστε είναι θέμα γούστου.
Το μυστικό για την καλή τυρόπιτα είναι το «τσιμπηματάκι» στις άκρες που θα δώσει και το ιδιαίτερο σχήμα στην κάθε μία.
Μάλιστα ο τρόπος που θα γίνει και το τελικό σχήμα που θα αποκτήσει υποδηλώνει και το χωριό καταγωγής του! Αλλιώς είναι τα Κατωμερίτικα, αλλιώς στα Πάνω μέρη, διαφορετικά στα Έξω μέρη.
Kαλο!Την 'μπατζινα" απο τα δικα μας μερη (Θεσσαλια) την γνωριζετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαλυουμε σε μισο φλυτζανι νερο μαγια,αλατι,καλαμποκαλευρο.Κατοπινπροσθετουμε μισο φλυτζανι λαδι αραβοσιτελαιο,κολοκυθι τριμμενο και τυρι φετα.Ψηνουμε.Καθημερινο φαγητο.
aerial! Η πιο γλυκιά ανάρτηση! Μόνο που πρέπει να μας δείξεις τι είναι και πως γίνεται το πέτρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκουσα ότι τα τυριά είναι πιο ύποπτα για χοληστερίνες από ότι τα αυγά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖάχαρη, την μπατζινα δεν την γνωρίζω αλλά φαίνεται ωραίο, οπότε τώρα που θα βγουν και τα κολοκυθάκια θα το κάνω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 8:31, είτε από τα αυγά είτε από το τυρί το συγκεκριμένο γλυκό δεν ενδείκνυται για υπερκατανάλωση!
Αμμοδύτη, περιμένω την τρίτη της παρέας να το δημοσιεύσει. Κάτι είχε υποσχεθεί στο παρελθόν, οπότε λίγη υπομονή.
Γιαμ... Γιαμ...Γιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω καλύτερο από τις Τυρόπιτες Τήνου.
Κάτι παρόμοιο φτιάχνουν και στην Σαντορίνη που τα λένε μελιτίνια.
Αυτά γιατί δεν τα πουλάνε το καλοκαίρι στα μαγαζιά; Είχα πάει σε ένα μεγάλο φούρνο στη χώρα και δεν τα είχαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, το καλοκαίρι, το "πέτρωμα" είναι δυσεύρετο. Και αν πουλάνε τα μαγαζιά, μπορεί να είναι και με γάλα ...Βελγίου. Νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήO συνδυασμός τυριού με γλυκιά γεύση και λίγο κανέλα σε πίτες είναι φανταστικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Aerial.
@αλλενάκι