Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δύσκολες ισορροπίες


Το νησί στην μεγαλύτερή του έκταση, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τους τουριστικούς οδηγούς και τον προσκυνηματικό τουρισμό. Έχει καταπληκτικούς περιπάτους, σε λιβάδια με λουλούδια, περιβόλια με κηπευτικά, και μεσαιωνικές βελανιδιές που ψιθυρίζουν προφητείες.


Η σύγχρονη παρακμή δεν έχει κατορθώσει ακόμα να κάνει την ζημιά της. Ανησυχώ για όσους έχουν ξεχάσει πως ήταν η δύσκολη ισορροπία πριν το 1960.



Σε μία-δύο εβδομάδες, θα έχουν τελειώσει τα πράσινα χρώματα, με εξάιρεση το βουνό, που θα αντέξει μέχρι τον Ιούνιο.

5 σχόλια:

  1. "Τους κλέφτες και τους δολοφόνους πολλοί τους συγχώρεσαν, τους προδότες κανείς! Τα πτώματα των ηρώων των Ιμίων και της Μικρασιατικής καταστροφής είναι ακομα στο Αιγαίο και ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ διαπραγματεύονται το πετρέλαιο ΜΑΣ με τους Τούρκους. Μας ρίξανε στο ΔΝΤ έτσι ώστε όλα τα λεφτά απο τα πετρέλαια να πάνε μόνο σε αυτούς και στούς φίλους μας τους Τούρκους. Το σχέδιο με την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών σε συνδιασμό με το οικονομικά ασύμφορο (4 με 5 δις) σχέδιο Καλλικράτης, θα κατασκευάσουν μειονότητες αυτόνομες με κίνδυνο την απόσχιση ολόκληρων τμημάτων ελληνικών εδαφών στον βορρά και την ανατολή. Οι άλλοι προδότες οι δημοσιογράφοι μονο για τους μισθούς λένε, για το ΑΙΓΑΙΟ ΤΙΠΟΤΑ. Κάποιος φίλος μου από το εξωτερικό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τα ξένα ΜΜΕ,άκουσον άκουσον, λένε ότι οι Έλληνες έφτασαν ως εδώ γιατί δεν 'ηθελαν να πληρώνουν φόρους και μάλλον θα πουλήσουν 3 ΝΗΣΙΑ!!! για να ορθοποδήσουν. Λοιπόν, οικονομικά ξοφλήσαμε, εθνικά ξοφλήσαμε, πάει η Ελλάδα μας φαγώθηκε όπως πάντα εκ των έσω. Χορέψτε προδότες όσο προλαβαίνετε γιατί θα σας πάρουμε μαζί μας με μόνη τη διαφορά οτι εμείς θα πάμε εκεί που πάνε οι ήρωες, στον σταυρό, ενώ εσείς εκεί που πήγε ο ΙΟΥΔΑΣ, στην κρεμάλα

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2141.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε αμμοδύτη να ' σαι καλά για τις όμορφες εικόνες που μας στέλνεις....
    Χρειάζοντε που και που για να ¨ταξιδεύουμε¨...

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Greece’s problems are deeper than Europe’s leaders are willing to acknowledge, even now — and they’re shared, to a lesser degree, by other European countries. Many observers now expect the Greek tragedy to end in default; I’m increasingly convinced that they’re too optimistic, that default will be accompanied or followed by departure from the euro.

    http://www.nytimes.com/2010/05/07/opinion/07krugman.html?ref=opinion

    ΑπάντησηΔιαγραφή