Μεγάλη αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος.
Συγκεκριμένα, ο πιο πάνω δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το προεδρείο της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα και μεταξύ άλλων είπε ότι η κυβέρνηση θα δεχτεί έντονες πιέσεις στα εθνικά θέματα και ότι θα πρέπει να μείνει σταθερή στις θέσεις. Εκείνο όμως που τόνισε με σημασία ήταν ότι «εγώ δεν ξεπούλησα την πατρίδα μου».
Αυτό είναι πλέον ισχυρό μήνυμα προς....την κυβέρνηση. Ουσιαστικά ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον νυν πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε αποφάσεις και κινήσεις ξεπουλήματος της Ελλάδας.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_06.html
(και δεν ήμουν κανένας φανατικός ...οπαδός της κυβέρνησής του)
"έξω η χούντα του καραμανλή" φώναζε η νεολαία πασοκατζήδων τις παραμονές των εκλογών...
ΑπάντησηΔιαγραφήτώρα που ανεβήκαμε επίπεδο και από χούντα προβιβαστήκαμε σε ΔΝΤκρατούμενη επαρχεία της σύγχρονης Entente!
Επιτέλους να το πάρουμε χαμπάρι: Δεν υπάρχει ελπίδα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΝΤΟΡΑ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΚΟΥΡΗ
Όχι δεν την ξεπούλησε, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να την καταστρέψει. Ευτυχώς που είναι ανίκανος γιατί θα την είχε διαλύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλάλησε τώρα ο προφήτης και είπε αυτό που ξέρει ότι θέλουν όλοι να ακούσουν. Κάτι μου λέει ότι αν ήταν σε θέση όχι μόνο θα την ξεπουλούσε, θα φορούσαμε τώρα με προεδρικό διάταγμα όλοι lederhosen.
Όπου και να κοιτάξεις σκουπίδια.
Πολλοί έλληνες είχαν εμπιστεύτεί τον κ.Καραμανλή γι΄ αυτό και τον ψήφισαν, όμως απογητεύτηκαν από την πολιτική του. Είναι ένας άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη, σιγουριά και ικανοτητα, όμως τα πράγματα και ο τρόπος χειρισμού μερικών θεμάτων έδειξαν το εντελώς αντίθετο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει η φράση του πρώην πρωθυπουργού αλλά πολύ φοβάμαι ότι έχει μείνει ήδη στην ιστορία σαν ένας από τους πιο ανίκανους πρωθυπουργούς της χωρας μας.
Προσωπικά δεν θα ήθελα να ρίξω όλη την ευθύνη στον ίδιο γιατι θα ήταν άδικο, αλλά έπρεπε και πρέπει να μιλήσει για τα σκάνδαλα...
Μπορεί ίσως ακόμα να κριθεί πιο ευνοηκά από την ιστορία αν το κανει έστω και καθυστεριμενα.
Μην ακούτε τους αλήτες Ψυχάρη Μπόμπολα σε Νέα, Εθνος, Mega. Προσπαθούν να υπονομεύσουν Σαμαρά και ΝΔ για να γίνει οικουμνεική Πασόκ Μητσοτακομπακογιάννη και καρατζαφύρερ. Η νέα χούντα είνια εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαλτός και ο Καραμανλής βαλτός και ο Γιωργάκης. Όλοι βαλτοί μερικοί μας λένε σκύψτε κεφάλι μερικοί δεν το λένε. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε έκανε και μερικά βρωμερά αλλά δεν μας πούλησε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπήκε με ψέματα και θα βγει νύχτα σαν τον άλλο Παπανδρέου τον μπαμπά γιατί μας πουλάει. ΠΡΟΔΟΣΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο α' τρίμηνο τοποθετούν την ελληνική επιμήκυνση
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχεδόν βέβαιη θεωρούν στελέχη ξένων οίκων την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, με αρκετούς να την τοποθετούν χρονικά μέσα στο α' τρίμηνο του 2011.
Θεωρούν την αναδιάρθρωση μέρους του δημόσιου χρέους μ' αυτή τη μορφή, απαραίτητο συμπλήρωμα της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα.
Με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώνει στον μηχανισμό στήριξης κάθε τριμηνιαία δόση των 110 δισ. ευρώ εντός 5 ετών, πληρώνοντας μόνο τόκους στα 3 πρώτα χρόνια.
Η κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δόσεων σε 10 χρόνια με περίοδο χάριτος, δηλαδή να πληρώνει μόνο τόκους για τα πρώτα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με πηγή από το εξωτερικό.
Για το επιτόκιο, στην ανωτέρω μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, βάσει του Μνημονίου εκτιμάται ότι θα είναι ίσο με 300 μονάδες βάσης συν το 3μηνο επιτόκιο Euribor έπειτα από 3 χρόνια, από 200 μονάδες βάσης σήμερα.
Δεν είναι σίγουρο αν θα προκύψει «κούρεμα» από την επιμήκυνση για τους φορολογουμένους των συγκεκριμένων κρατών αφού εξαρτάται από τους όρους των δανείων.
Η μεταφορά του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες, θεσμικούς και τράπεζες, στα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ σηματοδοτεί τη μετατροπή τους σε ενυπόθηκα.
Επίσης, αλλάζει το νομικό καθεστώς που τα διέπει, καθώς τα ομόλογα που έχει εκδώσει η Ελλάδα από το 2004 και μετά διέπονται από τον ελληνικό νόμο και επομένως οποιαδήποτε διαφορά θα πρέπει να επιλυθεί στα ελληνικά δικαστήρια.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=220901
Ανώνυμε 1:51, σωστά έτσι έγινε, τώρα γιατί εμένα δεν μου ενέπνευσε ποτέ εμπιστοσύνη ή οτιδήποτε άλλο από πανικό για το τι θα μας περίμενε αν εκλεγόταν είναι ένα μυστήριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως γιατί μιλάει και δεν λέει τίποτα, γιατί ποτέ δεν δημιούργησε τίποτα στη ζωή του, δεν είχε εμπειρία σε τίποτα, γιατί θεώρησε κληρονομικό δικαίωμα το πρωθυπουργιλίκι, γιατί ο θείος του που είχε και λίγο εκτόπισμα ούτε να τον δει δεν ήθελε. Ο ψηφοφόρος πνιγόταν και πιάστηκε από τα μαλλιά του. Όμως δεν παίζεις έτσι με τη μοίρα της χώρας, είναι ευθύνη και η ψήφος.
Τώρα το παιχνίδι έχει χαθεί.
ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 4Ο ΚΛΕΦΤΕΣ. ΨΗΦΟ ΟΠOΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΦΑΓΑΝΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΛΕΓΕΙΣ Ο ΜΠΑΜΙΑ Η Ο ΜΑΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις ευρωεκλογές του 2009, σε όλες τις χώρες της ΕΕ το «κόμμα» που κέρδισε ήταν η αποχή. Στο σύνολο των χωρών της ΕΕ το ποσοστό των Ευρωπαίων ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν ανήλθε στο 55%. Στις ευρωεκλογές, δηλαδή, η αποχή σχημάτισε πανευρωπαϊκή «κυβέρνηση» και μάλιστα... αυτοδύναμη. Ε, και;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε την ΕΕ, στην ακριβώς επόμενη σύνοδό της, να κηρύξει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κατεδάφιση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τον Ατλαντικό μέχρι το Καστελόριζο.
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε την ΕΕ, μόλις πριν λίγες μέρες, στη σύνοδο του Οκτώβρη, να ανακοινώσει μνημόνια διαρκείας για όλες τις χώρες και όλους τους λαούς της ΕΕ.
ΤΟ ΜΑΡΤΗ του 2010 διεξήχθησαν περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία. Η αποχή εκτινάχτηκε στο 54% «εκλέγοντας» τον δικό της αυτοδύναμο «περιφερειάρχη». Ε, και;
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε τον Σαρκοζί να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου αντιασφαλιστική επίθεση εναντίον των Γάλλων εργαζομένων και να μετατρέπει τα Ηλύσια Πεδία σε κέντρο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντιμεταναστευτικού πογκρόμ.
ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΗ η αποχή στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας έφτασε στο 35%, ένα από τα μεγαλύτερα που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα. Ε, και;
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε τη συμμαχική κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κάμερον να προχωρήσει, ανοιχτά, σε κήρυξη πολέμου κατά των λαϊκών στρωμάτων, με την ανακοίνωση προγράμματος 5ετούς (!) λιτότητας, φορτώνοντάς τους βάρη 83 δισ. στερλινών, με απολύσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, με περικοπές που ξεκινούν από τις δαπάνες για τις βιβλιοθήκες και την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι την κατάργηση έως και 40% των δαπανών για την εκπαίδευση!
Η ΑΠΟΧΗ, επομένως, ούτε «άγνωστο» φρούτο είναι, ούτε και «εύγευστο», όπως ισχυρίζονται οι τάχα μου «αντισυστημικοί» και «αντικομφορμιστές» θιασώτες της.
Ισα ίσα, με αυτό το (αμερικάνικο) φρούτο είναι που οι πολυεθνικές κυβερνούν την Αμερική εδώ και δεκαετίες.
Σε μια χώρα όπου οι Πρόεδροί της εκλέγονται μόλις από τους μισούς των... μισών που προσέρχονται στις κάλπες, τα 100 εκατομμύρια των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων που συρρέουν στις ουρές των συσσιτίων, διαρκώς αυξάνονται.
Η ΑΠΟΧΗ ούτε «ελευθεριακή» στάση συνιστά, ούτε «αντιπατερναλιστικούς» δρόμους ανοίγει, όπως διατείνονται οι διαφημιστές της.
Η «ελεύθερη» επιλογή της αποχής είναι τελικά τόσο «ελεύθερη», όσο και η επιλογή της μαγνητικής βελόνας, που η «ελευθερία» της εξαντλείται στο να δείχνει, πάντα, προς το Βορρά.
Εν προκειμένω η αποχή «ψηφίζει» πάντα υπέρ των ισχυρών του συστήματος.