Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πότε σε ρώτησαν για οτιδήποτε;


Ένας σχολιαστής εδώ, έχει πλάκα. Όποτε γράψω κάτι αρνητικό για το τι γίνεται στην Ελλάδα σήμερα, λέει (με διάφορες εκφράσεις, δεν έχει σημασία) ότι «ο Καραμανλής θα ήταν χειρότερα». Φίλε είσαι αφελής. Όχι επειδή δεν σου αρέσει ο Καραμανλής ή σου αρέσει ο Παπανδρέου –- αυτό μου είναι αδιάφορο -- είσαι αφελής, γιατί δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται -- άσε αν καταλαβαίνεις τι λέω. Ή, εάν καταλαβαίνεις τι γίνεται, και παρ όλα αυτά είσαι ευτυχής, η λέξη «αφελής» είναι πολύ ήπια.

Ψηφίσαμε μία Κυβέρνηση με αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία. Ο Πρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης, 1 ή 2 χρόνια πριν τις εκλογές ήταν αντικείμενο κοροϊδίας και σαρκασμού (κακώς κατά την γνώμη μου –- και το τι έγραφα εκείνη την περίοδο είναι γραμμένο και φαίνεται -- αλλά ούτε αυτό έχει σημασία). Τον κορόϊδευαν τα ίδια κανάλια που τον έκαναν ήρωα πριν τις εκλογές και που τώρα κάνουν τούμπες να τον κρατήσουν ζωντανό. Ποτέ δεν διερωτήθηκες, φίλε, γιατί τα ίδια κανάλια που τον έλεγαν «Γιωργάκη» και ηρωοποιούσαν π.χ. τον Βενιζέλο, ξαφνικά άλλαξαν γνώμη; Θα μου πεις, και εγώ που διερωτήθηκα, τι κατάλαβα; Τίποτα… Αυτό είναι λοιπόν το ένα που με ενοχλεί. Πώς και ποιος διαμορφώνει τις γνώμες και τα γούστα;

Θες άλλο παράδειγμα; Τα ίδια κανάλια που χλεύαζαν τον Παπανδρέου, χλεύαζαν και τον Σαμαρά, πριν εκλεγεί Πρόεδρος στην ΝΔ. Μην κοιτάς αν σου αρέσει σήμερα ο ένας ή ο άλλος, τον μηχανισμό κοίτα. Το κοσμοϊστορικό για την ΝΔ, δεν είναι ότι βγήκε ο Σαμαράς Πρόεδρος, αλλά ότι βγήκε με απ’ ευθείας λαϊκή ψηφοφορία. Όχι συνέδρια και κλειστές κάμαρες, απ’ ευθείας ψηφοφορία.

Το καλό στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι, τουλάχιστον για τους Τοπικούς, πάλι υπήρχε απ’ ευθείας ψηφοφορία… Τώρα τι δύναμη και εξουσία θα έχουν είναι άλλο θέμα: Στο μοντέλο διακυβέρνησης που υπάρχει σήμερα, δεν μπορούν να την ασκήσουν, αφού τα λεφτά εξαρτώνται από άλλους, τρίτους, που δεν τους ξέρεις και που δεν τους ψήφισες καν! Απ’ ευθείας η ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο: Κουμάντο κάνει κάποιος άλλος, που ποτέ δεν σε ρώτησαν αν αυτόν θες. Άρα, καλλιστεία είχαμε, και όχι εκλογές.

Και πάμε στο …ΔΝΤ. Το ΔΝΤ υπάρχει όχι γιατί ο Παπακωνσταντίνου, ή ο Παπανδρέου, ή Καραμανλής, ή ο Παπαναστασίου δεν ήξεραν τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει, ή πώς να το διορθώσουν, αλλά επειδή ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να πάρουν το πολιτικό κόστος. Σήμερα λοιπόν ζεις σε καθεστώς Κατοχής. Σύγχρονης, μοντέρνας, με πολλή ελευθερία (για την ώρα), έχεις και την τηλεορασούλα σου και τα κομφόρ σου, καλά πάμε. Αλλά αυτοί που πληρώνονται για να κυβερνούν, δεν κυβερνούν, άλλοι κυβερνούν, που ούτε τους ξέρεις, ούτε τους ψήφισες. Κάποια στιγμή, θα μπούνε στο σπίτι σου, με τον ένα ή άλλο τρόπο. Τότε θα σε ρωτάνε τα παιδάκια σου, εάν έχεις, «μπαμπά/μαμά, ποιοι είναι αυτοί οι τύποι»; Είμαι πολύ περίεργος, τι θα πεις στα παιδάκια σου...

Το «δημοψήφισμα» της εικόνας είναι από ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης (
http://taxalia.blogspot.com/) . Το ερώτημα είναι υποθετικό, και αν οι αριθμοί είναι σωστοί, έχουν άλλο πάλι ενδιαφέρον. Πότε ακούσατε την Διαμαντοπούλου σαν φαβορί για οτιδήποτε; Πότε σας ρώτησε κάποιος; Πώς προέκυψε ο Παπανδρέου Πρόεδρος στο Πασόκ και όχι η Διαμαντοπούλου; Ρωτηθήκατε εσείς ποτέ, ή κάποιος αποφάσισε για σας, και μετά σας έβαλε και το ερώτημα «διάλεξε ένα χρώμα»;

Δεν σπρώχνω την Διαμαντοπούλου, σας ρωτάω εάν ποτέ σας ρώτησε εσάς κανείς. Ψιλά γράμματα; Δεν νομίζω... είναι το βασικό μας πρόβλημα από το ...1949 και μετά. Το τι θα λέει η κάθε Διαμαντοπούλου πριν και μετά τις όποιες εκλογές, είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα.

18 σχόλια:

  1. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις «συνομωσιολογίες» και τις επιρροές των κακών ΜΜΕ
    Κανένα σοβαρό άνθρωπο δεν πείθουνε και πολύ λίγο επηρεάζουν..
    Ξυπνήσανε πλέον και τα κοτέτσια!
    ¨Έχεις καμία άλλη πρόταση για να έχουνε τα δημόσια ταμεία ρευστότητα και να μην οδηγηθούμε σε μαρασμό και διάλυση της κρατικής μας οντότητας;
    Με πολιτικό οπαδισμό δεν λύνεται το πρόβλημα εκεί που φτάσαμε.
    Όλοι έχουνε ευθύνη και την μεγαλύτερη, ο δικός σου ο «καταλληλότερος».
    Μας δανείσανε 26 κράτη μέλη της Ε.Ε.
    Για να μπορέσουμε τώρα να εξοφλήσουμε, πρέπει να επαλείψουμε κάποιες κακοδαιμονίες και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που μας έσπρωξαν μέχρι την άκρη του γκρεμού και στον παραλίγο οικονομικό αφανισμό της Χώρας.
    Δεν πρέπει να γίνει αυτό που έγινε;
    Εντάξει τότε!!!
    Ας μας προτείνετε κάτι το διαφορετικό να κάνουμε και όχι, εκείνες τις εκθέσεις του οικονομικού γυμνασίου του Αντωνάκη περί «μίγματος» και τα «ταύτα» φαιδρά.
    Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καταλληλότερος, ένα χέρι ξύλο καμιά μέρα θα το φάει κι αυτός που θα πάει...
    Αφού κανείς δεν πρόκειται να έχει ποτέ το θάρρος να πάρει το πολιτικό κόστος θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
    Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε; Τίποτα, έτσι δεν είναι; Που θα οδηγήσει αυτό; Θα εξαφανιστούμε από το χάρτη ή θα ζούμε σαν δούλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος κι ο Σαμαράς τώρα, άσε μας, λες και δεν έχουμε μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ζεις σαν δούλος γιατί έτσι σε έμαθε ο Ανδρέας Παπανδρέας. Θα πουλησεις το σπίτι σου σε Γερμανούς, η σύνταξη του μπαμπά σου θα κοπεί στα 2/3

    και μην ξεχνάς

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι καλύτερο
    http://www.youtube.com/watch?v=7jNPsWQ4GSA&feature=related

    Δεν θα προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν το έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. που το ξέρεις ότι έχω συνταξιούχο μπαμπά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που το ξέρεις ότι δεν έχεις?? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕ. Φάε και ένα 11% πάνω στο ρεύμα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΔΝΤ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ, γνωστά όλα αυτά, τι προτείνεις; Ποιά είναι η λύση; Αναλωνόμαστε στη γκρίνια, αλλά η γκρίνια από μόνη της δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο δικός μου/σου/του «καταλληλότερος», πρέπει να είναι καταπληκτικός... πως τα κατάφερε και έχουν πρόβλημα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο κλπ.... ε μα είναι κα-τα-πλη-κτι-κός και πανευρωπαϊκός. Τώρα στο ΔΝΤ γιατί μπήκαμε εμείς και πρώτοι, θέλει μυαλό, και το σημαντικότερο: εκτός από το θέλει μυαλό πρέπει και να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε με την Διαμαντοπούλου θα γίνουμε πραγματικοί Ευρωπαίοι! Θα μιλάμε και επισήμως Αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε εποχές σκοτεινές και κρίσιμες και γι αυτήν ακόμα την «ύπαρξη του ελληνικού έθνους» αγωνιώ με τον ίδιο τρόπο που αγωνιά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και προσβλέπω στις δυνάμεις εκείνες που θα ανατρέψουν το εφιαλτικό σκηνικό της Παπανδρεϊκής μειοδοσίας και θα αποπλύνουν την Ελλάδα από την ατίμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΞΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αστεία πράγματα "Χαρυ Κλυν"!!
    Όταν οι καταστάσεις καταλήγουν στο:
    «ουκ άν λάβοις παρά του μη έχοντος», όλα αυτά ηχούν βαρύγδουπα, παράκαιρα και θα έλεγα...ολίγον τι… διασκεδαστικά.
    Πριν τρία τουλάχιστον χρόνια, θα έπρεπε να είχατε αυτόν τον προβληματισμό περί της «ενδεχόμενης ατίμωσης».
    Τώρα….είναι αργά μεν, αλλά και δεν υπάρχει και καμία ατίμωση..
    Ούτε οι πρώτοι είμαστε, ούτε οι τελευταίοι που παρά-δανειστήκαμε και που ζητήσαμε να μας δώσουν και δεν μας έδιναν άλλα ….
    Ήλθε ο καιρός της πληρωμής και μας κακοφαίνεται……γιατί πρέπει να ξηλωθούμε…
    Τι να γίνει;
    Έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ 6 ΜΗΝΏΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΌΥ

    ΑΤΙΜΩΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΠΑΣΟΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ. ΓΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΑΡΞΗ.

    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΤΑΙΖΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ?

    ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ? ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΤΕ. Η ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΞΙΟ ΤΟΜΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙΣ ΕΕΕΕ
    ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 6 1/2 ΧΡΟΝΩΝ ΗΣΟΥΝΕ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ, ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 6%
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΙ.
    ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΕΡΕΙΣ...
    ΑΧΡΕΙΟΙ, ΦΑΝΑΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ...
    ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΥΒΡΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά...

    Καλημέρα μπάρμπα, κουκιά σπέρνω.

    Τι σας λέω και τι λέτε. Διαλέγετε ακόμα ποιός είναι ο χειρότερος, ή ποιό χρώμα σας αρέσει.

    Με τέτοια μυαλά, καλά πορεύόμαστε όπως πορευόμαστε.

    Και βλέπω και πάθος.

    Κάπου έχω βάλει ένα γράφημα από πότε ανεβαίνει ο δανεισμός, τα λέει όλα.

    Η ίδια η Ε.Ε, αφού θέλετε τον ξένο για μάρτυρα το είπε ότι ΕΜΕΙΣ, τώρα, μετά τις εκλογές φέραμε την άνοδο των επιτοκίων. Κάπου το έχω αναρτήσει.

    Αν είναι να στενοχωριέστε, μην διαβάζετε και μην σχολιάζετε, να είμαστε όλοι "ανεπαμένοι"

    Ανώνυμε 28/12 11:37. Εγώ δεν "προτείνω", δουλειά της Κυβέρνησης είναι να προτείνει και της Βουλής να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει. Προσωπικά δεν θα πρότεινα Μνημόνιο, ούτε θα το ψήφιζα, γιατί δεν είμαι πολιτικός.

    Η Κυβέρνηση πρότεινε την ένταξή μας στο ΔΝΤ (Μνημόνιο το λένε) και η Βουλή το ενέκρινε. Ρώτα κα΄ποιον γνωστό σου στην Τράπεζα, γιατί κάνει μεγάλη διαφορά που τωρα τα δάνεια είναι "ενυπόθηκα" (ενώ πριν δεν ήταν).

    Το "τι σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας" και γιατί αυτό μπορεί να μην είναι καλό, τι να πώ... ρωτήστε κανέναν παπά ή κανέναν δάσκαλο. Θα σας το εξηγήσουν. Απώλεια εθνικής κυριαρχίας είχαμε, ας πούμε, στην Κατοχή.

    Κόφτε ωστόσο τους χαρακτηρισμούς και τα πολλά πάθη, γιατί θα κόψω εγώ τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή