Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Κρουαζιέρες στο Αιγαίο
Μετά τους Τούρκους, οι Αμερικάνοι, και μετά από αυτούς, οι Γάλλοι κάνουν κρουαζιέρες στο Αιγαίο.
Να κάνω μία ανασκόπηση;
H Κυβέρνηση ανέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση (αλλά με ξεκάθαρη άποψη ότι χρειάζεται ανάπτυξη, μείωση φόρων και όχι κόψιμο μισθών, που ο ΙΔΙΟΣ ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην θαυμάσια προεκλογικά ομιλία του στην ΔΕΘ). Το ότι η κατάσταση ήταν δύσκολη το ήξεραν οι πάντες -- αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ο Καραμανλής κάτι είπε για λιτότητα αλλά έχασε.
Η δύσκολη κατάσταση έγινε ΚΡΙΣΗ. Οι 6 μήνες από τις εκλογές μέχρι του Αγίου Γεωργίου και το περιβόητο διάγγελμα από το Καστελόριζο, ήταν μήνες απραξίας και μεθόδευσης. Η μεθόδευση είχε σαν αποτέλεσμα τα εξής: Για να εξασφαλίσουμε συντάξεις και μισθούς και έξοδα του Δημοσίου, για 5-6 μήνες παραπάνω, μπήκαμε σε Αναγκαστική Διαχείριση από κάτι που λέγεται Τρόϊκα και είναι 3 υπάλληλοι της Κομισιόν, που μεταφέρουν βασικά τις Γερμανικές και Γαλλικές επιθυμίες. ΔΕΝ υπάρχει Ευρώπη, Γερμανία και Γαλλία υπάρχουν. Το ΔΝΤ είναι εδώ για τα μάτια. Για να λέμε ότι φταίει το ΔΝΤ και όχι η Γερμανία ή η Γαλλία (και σίγουρα όχι η Κυβέρνηση).
Όταν μπήκαμε στην Τρόϊκα, δώσαμε υποθήκες. Όποιος έχει δανειστεί λεφτά, που ΔΕΝ μπορεί να ξεπληρώσει, και έχει δώσει υποθήκες, καταλαβαίνει τι λέω. Οι άλλοι, να ρωτήσουν να μάθουν.
Τα λεφτά που πήραμε και τα λεφτά που χρωστάμε, δεν βγαίνουν ΠΟΤΕ από αυτά που παράγουμε. Δείτε την Τήνο... Τι παράγει... Σήμερα, πριν 5 χρόνια και πριν 50 χρόνια. Σήμερα, έτσι και κοπούν οι συγκοινωνίες, ταΐζει δεν ταΐζει τον 20% του κόσμου. Η Τήνος είναι μία μικρογραφία της Ελλάδας.
Οι διάφοροι στόλοι που κάνουν βόλτες, και κάτι ψίθυροι για Θράκη και για Καστελόριζο, δείχνουν ότι όταν ζεις από δανεικά και έχεις δώσει υποθήκες, και περιμένεις να ζεις από δανεικά και από χαρίσματα, κάποια στιγμή σου μπαίνουν στο σπίτι και σου παίρνουν τα μαχαιροπίρουνα, ή ότι άλλο θέλουν.
Όποιος θέλει να σκέφτεται αισιόδοξα, καλά κάνει.
Αυτό που πρέπει να κάνει το ελληνικό δημόσιο είναι να βγάλει ομόλογα μηδενικού επιτοκίου. Θα αντικαταστήσει ένα μέρος των καταθέσεων με αυτά και θα κυκλοφορούν ελεύθερα ως χρήμα αλλά θα τα λέμε ομόλογα σωτηρίας. Αυτόματα μπαίνει ένα δεύτερο νόμισμα στην κυκλοφορία. Με αυτό θα πληρώνονται μόνο τα προϊόντα που παράγουμε εμείς. Τα εισαγόμενα θα την έχουν άσχημα ενώ το Ευρώ θα το έχουμε για να πληρώνουμε μόνο τα εισαγόμενα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κόλπο είναι απλό. Έφερες κύριε Γερμανέ Ευρώ στην Ελλάδα; Θα μπορείς να πουλάς αμάξια. Δεν έφερες; Βάλε τα αμάξια σου εκεί που ξέρεις. Αν βγάλουμε 100 δις τέτοια ομόλογα πέφτει το χρέος σε 200 δις για να μην πω 150 αν αγοράσουμε με 40 δις τα 70 δις του Τρισέ και τα υπόλοιπα τα δώσουμε για να αγοράσουμε τα υπόλοιπα. Τα ομόλογα τόκους δε θα έχουν και σιγά σιγά θα τα μαζέψουμε σε βάθος 5-6 χρόνων.
Πάντως το μακροχρόνιο πρόγραμμα πρέπει να είναι έξοδος από το Ευρώ. Αυτό βοηθάει τους Γερμανούς να έχουν πλεονάσματα κι εμάς μας οδηγεί στο να έχουμε ελλείμματα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί ισχύουν ως εργατικοί κι εμείς ως κλέφτες και τεμπέληδες.
από "greek rider"
ΑπάντησηΔιαγραφήO Σάιφ Αλ Ισλάμ έστειλε μήνυμα προς το εξωτερικό απειλώντας ότι αν συνεχιστεί η εξέγερση στην χώρα του τότε θα σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου, ότι η χώρα θα γυρίσει πίσω 100 χρόνια, ότι θα έρθουν αιματηρές μέρες εμφύλιου πολέμου, ότι θα, θα, θα....
Τι μου θυμίζουν όλες αυτές οι απειλές από διεφθαρμένους ηγέτες τριτοκοσμικών χωρών που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τους;
Μα τους δικούς μας ιθύνοντες που στην τρομάρα τους ότι θα φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους απειλούν ότι αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα πεινάσουμε, δεν θα έχουμε ρεύμα, δεν θα έχουμε καύσιμα, δεν θα έχουμε παντελόνια να φοράμε, δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε διακοπές στην Ζυρίχη αλλά ούτε και να αγοράζουμε γερμανικά αυτοκίνητα....Πω, πω τι σκέφτονται οι άνθρωποι πάνω στην απελπισία τους...
Update: Α ξέχασα! Δεν θα έχουμε και γερμανικά κωλόχαρτα.
από
ΑπάντησηΔιαγραφή"greek rider" 21.2.2011 είδα και το παρακάτω :
"Είδατε τι μπορεί να γίνει όταν οι άνθρωποι έχουν ένα παράδειγμα σαν αυτό που έχουν οι Άραβες βλέποντας εμάς στην Ευρώπη με τις αστικές δημοκρατίες μας; Που είναι εκείνοι που μου έλεγαν πέρυσι ότι με τις επαναστάσεις δεν γίνεται τίποτα και ότι μόνο ο διάλογος είναι η ουσία της πολιτικής;
Εγώ λέω ότι τελικά ο διάλογος είναι υπερεκτιμημένος, γιατί αν κάτσεις εσύ με το αφεντικό σου να κάνετε διάλογο ή θα σε απολύσει και θα πεινάσεις ή τελικά θα συμφωνήσεις μαζί του και θα πεις και ένα τραγούδι.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται ΔΕΝ είναι διάλογος αλλά ένα ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Και επειδή στην δύση όλα έχουν σχέση με την εργασία (σε αντίθεση με τη Μέση Ανατολή που οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι ήταν αραχτοί) η επόμενη επανάσταση στην Ευρώπη θα γίνει με στάσεις εργασίας, αποχή από την εργασία, καταλήψεις και απεργίες τύπου Μάη του '68.
Στην Μέση Ανατολή η παραγωγικότητα της εργασίας είναι στα τάρταρα ενώ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ στα ύψη, αν σταματήσουν ένα μήνα οι μηχανές της οικονομίας θα είναι σαν να έπεσε κομήτης στη γη.
Και πώς θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο απαραίτητο παράδειγμα που θα ξεμυάλιζε τους λαούς; Πιστεύω μόνο με την δημιουργία περιοχών και "ζωνών" εκτός καπιταλισμού ή με ένα ιδιαίτερο σύστημα όπως αυτό στην αγροτική περιοχή της Μαριναλέντα. Την θυμάστε την Μαριναλέντα έτσι (Εκπομπή: Μαριναλέντα, η Γη της Ουτοπίας);
Εκτεταμένα τέτοια παραδείγματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης σε συνολική αναθεώρηση αυτών που νόμιζαν για σωστά.
Θα δουν π.χ. ότι μπορεί να υπάρξει οργανωμένη ζωή και χωρίς ωράριο 09.00-18.00 αλλά και χωρίς να παρακαλάμε για μια δουλειά.
Μέχρι να διαδοθούν νέα παραδείγματα η Μέση Ανατολή θα αποτελεί για μας τους δυτικούς το μοναδικό παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους. "
Υπάρχουν πάντα και χειρότερα, μην απελπίζεσαι, σεισμοί καταποντισμοί, επαναστάσεις. Ας είσαι εσύ καλά να ανησυχείς γι' αυτούς που "κινδυνεύουν" και όλα τα άλλα γίνονται.
ΑπάντησηΔιαγραφή