Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Climategate (2)


Στις αρχές Οκτωβρίου ξεσκεπάστηκε μια απάτη που αρχικά ήταν επιστημονική. Βρέθηκε η βασική ομάδα επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι η Γη θερμαίνεται, να έχει μαγειρέψει τα στοιχεία, να τα έχει χρησιμοποιήσεις επιλεκτικά και παραπλανητικά προκειμένου να αποδείξει κάτι, που από μόνο του και τίμια, δεν θα προέκυπτε. Το μαγείρεμα στοιχείων χρησιμοποιήθηκε ώστε να στηρίξουν μοντέλα και θεωρίες ότι ο πλανήτης θερμαίνεται, ότι αυτό οφείλεται στους ανθρώπους και τις αμαρτωλές καταναλωτικές δράσεις τους και ότι μέτρα πρέπει να παρθούν για να διορθωθούν οι αμαρτίες. Τα μέτρα, νομίζω τα έχετε εμπεδώσει, τα έχω βαρεθεί και εγώ.


Αυτή η απάτη ονομάστηκε σε δύο μήνες: “Climategate”, κατά το “Watergate” μια άλλη απάτη της δεκαετίας του ’70 που οι περισσότεροι δεν ζούσατε για να ξέρετε.


Η απάτη είναι ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί εκμεταλλεύτηκε την αγνή, καλοπροαίρετη και απόλυτα κατανοητή ανάγκη μας να θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για μας, και τα παιδιά μας. Εκμεταλλεύτηκε επίσης την αντίσταση αγνών και ειλικρινών ανθρώπων ενάντια σε εταιρίες και συμφέροντα που έκαναν προφανείς ζημιές στο περιβάλλον. Η απάτη προσπάθησε να καπηλευθεί το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, προς όφελος αυτών των ίδιων των εταιριών και ανθρώπων που θεωρούνται «κακοί». Για αυτό η απάτη είναι διπλά κατακριτέα. Άλωση από μέσα, προδοσία.

Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι αυθόρμητο, έμφυτο και δικό μας. Η εκμετάλλευση αυτού του ενδιαφέροντος ξεκίνησε παλιά. Οι μεγάλες χημικές εταιρίες χρησιμοποίησαν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για να εδραιώσουν τα μονοπώλιά τους. Καλό θα μου πείτε; Όχι και τόσο, γιατί τα μονοπώλια τελικά επιβάλλουν τους κανονισμούς που θέλουν αυτά.


Το climategate φαίνεται να ξεκίνησε, συμπτωματικά ή εσκεμμένα, με τον Al Gore, τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί Clinton, δημιουργό βιβλίου και κινηματογραφικού έργου, γεμάτο με τις περιβαλλοντικές εικόνες καταστροφής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι φυσικά φαινόμενα διανθισμένα με συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες. Συνεργάτες, τυχαίοι, ή συνωμότες, του Al Gore οι μαϊμουδίτσες επιστήμονες. Υποσυνείδητοι συνεργοί όσοι από εμάς έχαψαν το παραμύθι.

Και το κερασάκι στην τούρτα, τώρα που έχουμε ύφεση και αναδουλειές, εμφανίζεται ο από μηχανής φιλάνθρωπος George Soros, να προσφέρει δισεκατομμύρια για …περιβαλλοντικές επενδύσεις. Ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα με ενδιέφεραν τέτοιες «συνωμοσίες» πάντα τις χλεύαζα. Αλλά ο Πλανήτης έχει πάρει φωτιά, μεταφορική, με την είδηση και το ενδεχόμενο να είμαστε θύματα τέτοιας κοροϊδίας. Και το θέμα έχει ξεφύγει από τα σκοτεινά blogs και έχει πάρει διαστάσεις. Διακυβεύονται συμφέροντα. Πολλοί μεγάλοι και μικροί, οι περισσότερες εφημερίδες και τα όλα τα κανάλια θα απορρίψουν αυτά που λέω εγώ, αλλά πλέον δεν τα λέω μόνο εγώ, καλοί μου άνθρωποι.

Για το αν θα την γλυτώσουμε εμείς ή όχι, δεν μπορώ να ξέρω. Βλέπω να μας πιέζουν πλέον ανοιχτά, αυτοί που λένε θα μας βοηθήσουν να πληρώνουμε τα χρεωστούμενα. Με αντάλλαγμα.

http://www.realclearpolitics.com/articles/2009/11/24/the_fix_is_in_99280.html

17 σχόλια:

  1. «Η πράσινη ενέργεια αποτελεί βασική προτεραιότητα και μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης, τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aerial ΠΟΥ είσαι;; θα μας πεθάνει το φίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=CSe38dzJYkY&feature=related

    Ah, the good old days of the Spanish inquisition.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμμοδύτη,

    κοροϊδία είναι το ζήτημα από την αρχή που θεωρείς και εσύ και εγώ και ο κάθε ένας ότι αυτές οι θεωρίες είναι 100% σωστές αφού και η ίδια η γνωμοδότηση της επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει πιθανότητα 90% να έχει δίκιο για την ανθρωπικεντρική θεώρηση, επίσης τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά άρα έχουν ένα απίθανα μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας όλα.
    Κοροϊδία είναι επίσης να σχετίζεις την πράσινη ενέργεια που έχει σε αφθονία η χώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ με την Κλιματικής Αλλαγής δηλαδή να λες ότι αφού τελικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει η κλιματική αλλαγή τότε δεν θέλω πράσινη ενέργεια γιατί ως Ελλάδα όπως έχεις λιγνίτη και τον καις έτσι έχεις και πράσινη ενέργεια και την χρησιμοποιεί απλά ο λιγνίτης είναι πεπερασμένος και η πράσινη ενέργεια όχι (το πως θα το κάνεις είναι θέμα τεχνολογίας υποδομών και δυνατότητας εξοικονόμησης ενέργειας http://library.tee.gr/digital/m2385/m2385_hatzivasiliadis.pdf π.χ. αποθήκευση τοπικά, έξυπνοι μετρητές και συσκευές, αποκεντρωμένη παραγωγή και διανομή, μικροδίκτυα κ.α.). Προφανώς χρειάζεται ένα μείγμα πηγών που περιλαμβάνουν και εισαγωγές, αλλά πάντα οι εισαγωγές έχουν τον κίνδυνο της εξάρτησης τον οποίο καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω γιατί θέλουμε να αποφύγουμε, κλασσικό παράδειγμα είναι οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου που επηρεάζουν και λιθάνθρακα και φυσικό αέριο [και δημιούργησαν και το ενδιαφέρον για την πράσινη ενέργεια στην πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 70] καθώς και ότι έγινε το χειμώνα που πέρασε με την παροχή του φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ από τη διαμάχη Ρωσσίας-Ουκρανίας. Μετά έχουμε την Πυρηνική Ενέργεια η οποία στην παρούσα φάση δεν νομίζω ότι λύνει προβλήματα αλλά μάλλον προκαλεί..
    Αν θέλεις μια πραγματική παγκόσμια συνομοσία αυτή είναι η τεχνίτη αίσθηση αφθονίας που καλλιεργούταν από το ίδιο το βιομηχανικό μοντέλο ανάπτυξης που τώρα δεν είναι σε θέση να μας καλύψει (ο υπάρχων τρόπος ζωής και μορφή ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμα ούτε ενεργειακά, ούτε από πλευράς διαχείρισης νερού, ούτε από πλευράς διαχείρισης τροφίμων, ούτε από πλευράς διαχείρισης σκουπιδιών και αποβλήτων, ούτε από πλευράς εκπαίδευσης) σε νησί ζούμε και αυτά τα πράγματα τα βιώνουμε νομίζω σε διάφορες μορφές όπως οι αιχμές και οι υπερθερμάνσεις στο δίκτυο το καλοκαίρι από τα κλιματιστιτκά, η ανεπάρκεια του νερού τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και αλλού (δεν είναι θεωρεία με φτιαχτές παραδοχές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να το ξέρετε ήδη αλλά για όσους δεν το έμαθαν 73 Α/Γ στην Τήνο και συγκεκριμένα στο Δήμο Εξωμβούργου "δέχεται" κατά τον ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑ Ο.Τ.Α. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠ' ΑΡ.49828/12.11.2008 ΚΥΑ "ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΥ" (ΦΕΚ ΑΡ.2464/03.12.2008) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) :

    http://www.rae.gr/lic/FI-anns.html

    Επίσης υπάρχει χάρτης με γεωγραφική αποτύπωση των αιτήσεων :

    http://www.rae.gr/GIS/framesetup.asp

    (τα στοιχεία τα βρήκα σήμερα, δεν έχω ιδέα για σε τη μέγεθος Α/Γ αναφέρεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμμοδύτη να τον δεις τον χάρτη που λέει ο μα8u. Θα πάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όχι δηλαδή ότι ο Ορφάνος και ο Κροντηράς ή ο Έπαρχος δεν είναι 100% μέσα, λέμε τώρα... Το ξέρουν και το τοπικά χωρίς άλλο, και οι ξενοδόχοι, και οι ακτοπλόοι, και όσοι πολέμησαν τους πυλώνες... Διαφάνεια να πεθαίνεις. Αν οι πυλώνες άλλαζαν την Τήνο, εδώ να δεις. Ποιός έλεγε οι οι πυλώνες δεν είναι τόσο κακοί; ο Δελασούδας ήταν; ή οι Νομαρχιακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τρία κρυφά ποιήματα12 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:04 π.μ.

    «Ένοχος δεν υπάρχει, καπνός.
    Ποιός έφυγε
    χτυπώντας πέταλα στις πλάκες;
    Κατάργησαν τα μάτια τους. Τυφλοί.
    Μάρτυρες δεν υπάρχουν πια, για τίποτε.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα ψέματα σε pdf

    http://www.friendsofscience.org/assets/documents/monckton_2009.pdf

    όλοο και περισσότεροι ενοχοποιούν τον Γκορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά τα ξέρουν. Δεν είναι χαζοί Παμπόνηροι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Γάλλοι ζούν από την πυρηνική, εξάγουν πυρηνικό ρεύμα, έγιναν «δύναμη» χάρη στο πυρηνικό ρέυμα και ο φίλος θεωρεί ότι του κάνει προβλήματα. Ανεμοδούρια, βάλτε, βάλτε, σώζουν ψυχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν μπορώ να συμβάλω στην συζήτηση, οι Α/Γ σε μία χώρα όπως η Αγγλία που έχει δικό της πετρέλαιο και αέριο, έχει κάποιο νόημα αφού η έστω αναποτελεσματική και ακριβή αιολική ενέργεια, συμπληρώνει το εγχώριο κοίτασμα.

    Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει λιγνίτη, ο λιγνίτης έχει προτεραιότητα. Και αν δεν θέλουμε να τελειώσουμε τον λιγνίτη, κατι πρέπει να εισάγουμε. Θα εισάγουμε ή λιθάνθρακα, ή πετρέλαιο ή αέριο, ή ανμεογενήτριες. Το αέριο άρχισε φτηνό αλλά δεν είναι. Προσφέρεται για αστικές χρήσεις. Το πετρέλαιο είναι ακριβό, συνδυάζεται με πολέμους, αλλά το αγαπάνε οι έλληνες εφοπλιστές. Το κάρβουνο είναι πάμφηνο, μπορεί να καεί σχετικά καθαρά.

    Ο βομβαρδισμός μας από τα ΜΜΕ για ΑΠΕ τόσο καιρό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά λόμπυ εγχώριων πετρελαιάδων, με επιχειρήματα από το ντουέτο Γκορ-Σόρος. Σύμμαχος σε αυτό το πανηγύρι είναι και όλα τα χωματουργικά που κάθονται από το 2004.

    Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μία μία στρέφονται κατά των αιολικών πάρκων, και όσες τα μασάνε, απλά τα μασήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλε της πυρηνικής ενέργειας,

    μάθε καλύτερά που πάνε τα πυρηνικά απόβλητα στη Γαλλία

    http://kaspin.wordpress.com/2009/04/16/ουρανιο-το-σκάνδαλο-της-μολυσμένης-γα/

    και αν συνεχίζεις να είσαι υπέρ της πυρηνικής δικαίωμά σου... απλά ενημερώσου πρώτα.. όχι από εμένα... γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μεγαλύτερη μόλυνση σήμερα από τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ λαμτήρες. Έχουν υδράργυρο. Μόνο στο Βέλγιο και την Ιαπωνία επιτρέπεται να τους πετάξεις νόμιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχαχα... και με τον νέο νόμο περί ρύπανσης περιβάλλοντος, πας μέσα αν τον πετάξεις στα σκουπίδια; χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ανώνυμε 5:39, επαναδιατύπωσα το σχόλιό σου λίγο πιο κόσμια.
    αμμοδύτης

    @ma8u. Μελετησα τα γραπτά σου και είδα και τι λες αλλού. Λες [πράγματα που θεωρώ λανθασμένα]. [Δεν βάζεις ανεμογεννήτριες για να λύσεις πρόβλημα που ίσως δεν υπάρχει] [Οι Α/Γ μπορεί να κάνουν ζημιά και στον τουρισμό της Τήνου και θα έπρεπε να το λάβεις υπόψη]. [Αν ήσουν υποχρεωμένος να βάλεις Α/Γ κοντά σε σένα, θα είχες και εσύ αρνητική αντιμετώπιση]

    13 Δεκεμβρίου 2009 5:39 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή