Μαζέψαμε και φέτος τα σταφυλάκια μας που ήταν αρκετά, παρόλο που τα ποντίκια και φέτος έκαναν την εμφάνιση τους (για το μερίδιό τους καταλαβαίνετε).
Αφού τα μαζέψαμε τα πατήσαμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο.
Παρόλη την προηγμένη τεχνολογία που ομολογούμενος μας βοηθάει, εμείς παραμένουμε πιστοί στο παλιό καλό πατητηράκι μας.
Γραντάραμε τον μούστο τον βάλαμε σε βαρέλια και ήρθε η ώρα της αναμονής για το κρασί, σε 40 μέρες θα το δοκιμάσουμε, όπως λέει και η παράδοση του Αγίου Μηνά να πίνουμε από το φρέσκο.
Ξεχωρίσαμε και μούστο από τα μαύρα κατά προτίμηση σταφύλια για να φτιάξουμε πετιμέζι που ως γνωστό είναι το καλύτερο γιατρικό.
Δηλαδή τ΄Άγιου Ζαχαριά το κρασί θα είναι έτοιμο; Γιατί εγώ έχω βγάλει εισιτήριο αεροπορικό για το πανηγύρι. Τουλάχιστον να πω τη γνώμη μου για το νέο κρασί.
Ευχαριστώ Asparagus για τις φωτογραφίες από τον τρύγο και το πατητήρι.... ότι πρέπει για την εργασία του μικρού που τους έβαλε η δασκάλα στο Δημοτικό.... ¨Η φίλη από Ραφήνα"
Δηλαδή τ΄Άγιου Ζαχαριά το κρασί θα είναι έτοιμο; Γιατί εγώ έχω βγάλει εισιτήριο αεροπορικό για το πανηγύρι. Τουλάχιστον να πω τη γνώμη μου για το νέο κρασί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω το γράδο κολυμπάει στο κουβά. Πόσα γράδα είναι ο μούστος σου;
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Αγαπητέ εξάκτινε, λόγω προβλημάτων σύνδεσης της asparagus, ανέλαβα εγώ να σου δώσω την απάντηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κόκκινο κρασί είναι 16, ενώ το άσπρο 13,5.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Ευχαριστώ Asparagus για τις φωτογραφίες από τον τρύγο και το πατητήρι.... ότι πρέπει για την εργασία του μικρού που τους έβαλε η δασκάλα στο Δημοτικό....
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Η φίλη από Ραφήνα"