Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ψηλά το κεφάλι!


Λοιπόν… δεν γράφω τίποτα, γιατί έχω περισσότερες αρνητικές εμπνεύσεις, από ότι θετικές, και τι να γράφω να σας μαυρίζω παραπάνω από ότι ήδη, ίσως, είστε;...

Εκτός αν θέλετε να γράψω για την έλλειψη χρήματος και τι σημαίνει… Τα μαγαζιά που χρωστάνε, θα ζοριστούνε, όσοι χρωστάνε θα ζοριστούνε, η βοήθεια από οικογένεια θα γίνει πιο δύσκολη, ο τουρισμός θα είναι πεσμένος και πιο τσιγκούνης, τα βλέπετε ήδη, μαθαίνω, τα καλοκαιρινά επιστρέφουν απούλητα... Τι να σας λέω; αυτά που βλέπετε;

Η Κυβέρνηση έχει παραλύσει γιατί 1) μας έχει φλομώσει στο παραμύθι και την κουτοπόνηρη παραπλάνηση, 2) οι βουλευτές ούτε ξέρουν τι ψηφίζουν ούτε τολμάνε πλέον να το ψηφίσουν (έφερε ο Υπουργός για ψήφιση κάτι που στα ελληνικά είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό που συμφώνησε με τα ξένα αφεντικά του, 3) το πελατειακό σύστημα καταρρέει επειδή, απλά, δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, 4) αυτοί που νομίζουν ότι είναι ασφαλισμένοι, δεν είναι, (εδώ και καιρό δεν είναι, αλλά μας το κρύβουν, και οι σημερινοί, και οι προηγούμενοι, και οι προ-προηγούμενοι). Πολλά από τα λεφτά που βλέπαμε, τα τελευταία 10 χρόνια ήταν λεφτά για πέταμα.


Όσοι είναι στο νησί, να σκέφτονται τι τυχεροί που είναι, γιατί, κουτσά στραβά, το νησί έχει ταΐσει τα παιδιά του σε πολύ δυσκολότερους καιρούς, και πάντα με το κεφάλι ψηλά.

6 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Εχουν γεμισει τα μαγαζια με "προσφορες","ξεκινησαμε","2 σε 1"κτλ.
Σημερα στην Λαρισα δεν υπηρχε βιτρινα με ρουχο μονο με χαρτια.
Για να μην νομιζετε πως η επαρχια ειναι καλυτερα.Τα δανεικα εχουν καλυψει την γη,τα χωραφια,το νερο.Ο παλιος τροπος ζωης εχει πεθανει.

Ανώνυμος είπε...

εγω σκεφτομαι πια πως ηταν λάθος που δεν αφησα την Τηνο να είναι στις επιλογές μου για το μέλλον. Σοβοκαι

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα .Θαυμάσια είναι η Τήνος. Και πολιτισμένη αλλά και έχοντας διατηρήσει τη φυσική ομορφιά.

Αν κάνατε και ένα πρόγραμμα ανακαίνισης των υπέροχων μεσαιώνικών σπιτιών θα προσελκύατε υψηλής στάθμης τουρισμό.

@αλλενάκι

Γιακορ είπε...

Ευτυχώς που κάτι έχω κι εγώ στο ...Λεντάδο. Ίσως η κρίση δώσει μια νέα πληθυσμιακή ζωντάνια στην Τήνο. Θα μου άρεσε να ξαναδώ το χωριό μου γεμάτο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θες; Δεν βάζουμε μυαλό. Ακόμα ροκανίζουν τα τρωκτικά. Περσινές συμβάσεις για άχρηστα έργα και μελέτες επί μελετών προχωράνε και κανείς ακόμη δεν ρωτάει, χρειάζονται όλα αυτά; Ότι προλάβουν μες στο καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Φως και ωραία τοπία. Τέλεια...