Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Καλό χειμώνα

7 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Υπεροχο.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Θέα στο νησί...

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΕΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση στην κυβέρνηση, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Πάνο Μπεγλίτη και σε όλους αυτούς που τον αποδέχθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί του επί ένα ολόκληρο χρόνο εξαπέλυσε ο τέως γενικός διευθυντής αμυντικών επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος σε συνέντευξή του. "Οι παλαιότερες διεφθαρμένες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα", υποστήριξε στο ΣΚΑΪ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συμφωνίας παραγγελίας των δύο υποβρυχίων και την αποδοχή από την κυβέρνηση της Privinvest για τα ΕΝΑΕ λέγοντας: "Αυτά που ζήτησαν και πήραν οι Γερμανοί με τη συμφωνία αποτελούσαν αίτημα και επί της δικής μου θητείας. Ωστόσο δεν το αποδέχτηκα (το αίτημα), επειδή θεωρούσα ότι επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον".

Η επίθεση είναι πρωτοφανής, ειδικά κατά του Ε.Βενιζέλου ο οποίος είναι πρωταγωνιστής της συμφωνίας για τα ΕΝΑΕ και την αγορά των νέων υποβρυχίων, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχε καλή σχέση.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλο τον αυτουργό της σύμβασης των υποβρυχίων και τον Π.Μπεγλίτη, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση στα όσα τους καταλογίζει ο πρώην συνεργάτης τους για συνεχιζόμενη διαφθορά και συνέργειά τους σε βλάβη του δημοσίου συμφέροντος. Στο ερώτημα γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχθηκε τις απαιτήσεις των Γερμανών, ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι το υπουργείο βρισκόταν ήδη σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, διότι η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες ήταν απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.

Για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων υποστήριξε ότι η χρυσή ευκαιρία χάθηκε το καλοκαίρι του 2008, όταν οι Γερμανοί δέχθηκαν να ναυπηγήσουν δύο καινούρια υποβρύχια τύπου 209, σε αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ.

"Με τη συμφωνία της κυβέρνησης δεχθήκαμε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τελευταίου τύπου (214), πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον", κατέληξε ο κ. Βασιλάκος.

Επίσης τόνισε ότι "Τα τελευταία 15 χρόνια οι περισσότερες αγορές οπλικών συστημάτων ήταν υπερκοστολογημένες, με απευθείας αναθέσεις, ενώ μέχρι το 2006 δεν επιβαλλόταν ποινική ρήτρα σε περίπτωση που τα οπλικά συστήματα ήταν ατελή.

"Δέχθηκα κριτική όταν άρχισα να επιβάλω ποινικές ρήτρες, αφού κανείς δεν ήταν συνηθισμένος να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον", είπε.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16097&Itemid=139

Ανώνυμος είπε...

Το είπε ο Γιωργάκης. Ο Καλλικράτης θα μας κάνει Αγροτική πολιτική. Ποιός τη χάρη σου Δήμαρχε θα μας λές τι να φυτεύουμε

αμμοδύτης είπε...

Η χειμερινή φωτογραφία είναι από την "Τηνιακή"

noef3 είπε...

ore Tramountana