Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Όχι στην διεθνή διακυβέρνηση


Δεν οραματιζόμαστε τη «διεθνή διακυβέρνηση». Καμία άλλη χώρα δεν παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά τα ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Η Γερμανία, ηγέτιδα της Ευρώπης, βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού της. Όχι μόνο τώρα, επί κυβερνήσεων Μέρκελ, αλλά και προηγουμένως, επί κυβερνήσεων του Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ. Το ίδιο και η Ολλανδία και η Σουηδία και Φινλανδία και η Δανία. Το ίδιο και η Βρετανία. Και η Γαλλία. Όλοι! Γι’ αυτό και είναι δημοκρατίες. Γιατί ελέγχονται από τους λαούς τους και λογοδοτούν σε αυτούς. Δεν είναι «Νομαρχίες» μιας μη εκλεγμένης και μη ελεγχόμενης κεντρικής και γραφειοκρατικής υπερεξουσίας.

Όσο απομακρύνονται οι πολίτες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, τόσο χάνουν την αίσθηση ότι η ψήφος τους μετράει, τόσο χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το πολίτευμα, τόσο χάνουν την αίσθηση του «κοινού καλού», που τόσο απαραίτητη είναι για να λειτουργήσει σωστά η Δημοκρατία.

Το ιδεολόγημα της «διεθνούς διακυβέρνησης» απονομιμοποιεί το πολίτευμα. Αποδυναμώνει τη Δημοκρατία. Διαλύει την κοινωνική συνοχή και απονευρώνει τη διακυβέρνηση…

Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, εφόσον ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας:
Να πολιτευόμαστε με αυτοσυγκράτηση. Σίγουρα.
Να πολιτευόμαστε με μακροχρόνιο ορίζοντα. Ασφαλώς.
Να πολιτευόμαστε μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.

Αλλά να πολιτευόμαστε: Δηλαδή να ασκούμε Πολιτική διεθνώς, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όχι με ιδεοληπτικές εμμονές «διεθνούς διακυβέρνησης». Μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης. Αναμφίβολα. Αλλά ως εκφραστές του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας, όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Όχι ως «ουδέτεροι» ή «αντικειμενικοί τρίτοι»…


Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος».
Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».

Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της. Με αυτά τα δύο, και την Οικονομία θα ανατάξουμε, και τα εθνικά μας δίκαια θα προασπιστούμε, και τις «κόκκινες γραμμές» θα κρατήσουμε, και τις «γαλάζιες γραμμές» θα προωθήσουμε.


Δεν τα είπα εγώ αυτά, αλλά με εκφράζουν 100%

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι θέα...

Ανώνυμος είπε...

Καλά κράτα μικρό καλάθι και γι' αυτόν. Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος είναι.

αμμοδύτης είπε...

Μην φοβάσαι 1:36, και ο Γιωργάκης με εξέφραζε για κανένα 6 μηνο πριν τις εκλογές του 2009.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Η Ελλάδα είναι μπανανία. Τέλος

Και αυτά περι εθνικού συμφέρωντος, αυτοπεποίθησης και δημιουργικότητας είναι όνειρα θερινής νύκτας ρομαντικών.

Ανώνυμος είπε...

Από
"Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων"

"....Η πανελλαδική απεργία πείνας 300 μεταναστών από διάφορες περιοχές της χώρας που ξεκινά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα μας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η οικονομική κρίση οδηγεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας στην εξαθλίωση. Ιδίως οι μετανάστριες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν καθημερινά τραγικές συνθήκες, στερούμενοι βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στοιχειώδη εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα τα οποία απολαμβάνουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στη χώρα μας.

Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται οι μετανάστριες και οι μετανάστες .ότι ευθύνονται για τις συνέπειες της κρίσης, τη στιγμή που αυτοί και αυτές πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας!"

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης των αγορών και της ελεύθερης μετακίνησης αγαθών εμπορευμάτων και κεφαλαίων πώς μπορούμε να μιλάμε για περιορισμό στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων από χώρα σε χώρα?
Σήμερα δεν υπάρχουν σύνορα για τους κερδοσκόπους, το κεφάλαιο και τα ασύδοτα παιχνίδια τους .Γιατί λοιπόν θα πρέπει να υπάρχουν για τους ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες της κυριαρχίας του χρήματος και οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση?
Αληλλεγγύη στους μετανάστες. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟΥΡΚΟΙ?

ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον Γλέζο, κι εμείς οι υπόλοιποι ,ας μη βγάζουμε την ουρά μας απ' εξω :
δεν απειλούμαστε απο 300 εξαθλιωμένους απεργούς πείνας, μα από τους 300 υπαλληλάκους της παγκοσμιοποιημένης μαφίας των αγορων, που νομίζουν πως κυβερνούν

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω:

Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες.

Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.

Tο Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο – προσφυγή κάθε αδικημένου.

Οι μετανάστες προσφεύγουν σʼ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.

Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό.

Γιακορ είπε...

Συμφωνώ με την κατακλείδα.

Ανώνυμος είπε...

Την παροιμία που λέει πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι την ξέρεις; Είναι σοφή. το 2004 εγώ δεν ψήφισα ΝΔ διότι δε μου γέμιζαν το μάτι κάτι στελέχη της. Δεν έπεσα έξω. Δες εδώ για τα στελέχη της ΝΔ στη Σαμαρά εποχή. Στο σχόλιο δύο ο ένας είναι ο Παπαχελάς, ο άλλος είναι ο Λαζαρίδης, και τον τρίτο το ΓΓ στο κατασκευών και μετέπειτα εργολάβο δεν τον ξέρω. Όταν ο Λαζαρίδης κουβαλάει τα μυαλά που κουβαλάει πως διάολο θα κυβερνήσει δια του Σαμαρά την Ελλάδα; Τον εμπιστεύεσαι; Εγώ όχι και κοντά σε αυτόν δεν εμπιστεύομαι το Σαμαρά. Κάτι σα Ρουσόπουλος-Καραμανλής μου φέρνει το όλο σκηνικό.
Αυτό που εγώ προβλέπω είναι η ανατροπή όλου του πολιτικού σκηνικού και η δημιουργία νέων κομμάτων. Ακόμη κι αν αναλάβει η ΝΔ θα αποτύχει και θα εξαφανιστεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς οι νοικοκυραίοι, είμαστε πολιτικά άστεγοι.