Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ξεχάσαμε τα Ίμια;


Η δική μας κοινωνία έχει ορισμένες δομικές παθογένειες. Για παράδειγμα, προοδευτικός είναι μόνο ο Αριστερός. Η Εκκλησία, δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Και φυσικά, η οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικό θέμα, σε καθιστά περίπου εκ των προτέρων ένοχο ως… ακραίο.

Όπως καταλαβαίνουν και… μωρά, μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούσε παρά να περιπέσει σε βαθιά κρίση. Και ακόμη και μέσα στην κρίση, θα σφύριζε σχεδόν αδιάφορα, ποντάροντας στον Θεό της Ελλάδας, που θα παρέμβει για να μας σώσει.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά περισσότερα, είναι η σημερινή Ελλάδα. Με την ελπίδα το «εθνικό ντοκιμαντέρ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ να μας εξηγήσει επιτέλους… που πήραμε τη ζωή μας λάθος, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Μέχρι το 1996. Και την 26η Ιανουαρίου εκείνου του έτους.


Η συνέχεια, εδώ.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Όχι στην διεθνή διακυβέρνηση


Δεν οραματιζόμαστε τη «διεθνή διακυβέρνηση». Καμία άλλη χώρα δεν παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά τα ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Η Γερμανία, ηγέτιδα της Ευρώπης, βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού της. Όχι μόνο τώρα, επί κυβερνήσεων Μέρκελ, αλλά και προηγουμένως, επί κυβερνήσεων του Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ. Το ίδιο και η Ολλανδία και η Σουηδία και Φινλανδία και η Δανία. Το ίδιο και η Βρετανία. Και η Γαλλία. Όλοι! Γι’ αυτό και είναι δημοκρατίες. Γιατί ελέγχονται από τους λαούς τους και λογοδοτούν σε αυτούς. Δεν είναι «Νομαρχίες» μιας μη εκλεγμένης και μη ελεγχόμενης κεντρικής και γραφειοκρατικής υπερεξουσίας.

Όσο απομακρύνονται οι πολίτες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, τόσο χάνουν την αίσθηση ότι η ψήφος τους μετράει, τόσο χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το πολίτευμα, τόσο χάνουν την αίσθηση του «κοινού καλού», που τόσο απαραίτητη είναι για να λειτουργήσει σωστά η Δημοκρατία.

Το ιδεολόγημα της «διεθνούς διακυβέρνησης» απονομιμοποιεί το πολίτευμα. Αποδυναμώνει τη Δημοκρατία. Διαλύει την κοινωνική συνοχή και απονευρώνει τη διακυβέρνηση…

Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, εφόσον ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας:
Να πολιτευόμαστε με αυτοσυγκράτηση. Σίγουρα.
Να πολιτευόμαστε με μακροχρόνιο ορίζοντα. Ασφαλώς.
Να πολιτευόμαστε μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.

Αλλά να πολιτευόμαστε: Δηλαδή να ασκούμε Πολιτική διεθνώς, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όχι με ιδεοληπτικές εμμονές «διεθνούς διακυβέρνησης». Μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης. Αναμφίβολα. Αλλά ως εκφραστές του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας, όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Όχι ως «ουδέτεροι» ή «αντικειμενικοί τρίτοι»…


Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος».
Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».

Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της. Με αυτά τα δύο, και την Οικονομία θα ανατάξουμε, και τα εθνικά μας δίκαια θα προασπιστούμε, και τις «κόκκινες γραμμές» θα κρατήσουμε, και τις «γαλάζιες γραμμές» θα προωθήσουμε.


Δεν τα είπα εγώ αυτά, αλλά με εκφράζουν 100%

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Εκπρόσωποι Τύπου


Όλα αυτά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι τμήματα δημοσίων σχέσεων επιχειρήσεων και εκπρόσωποι τύπου τους. Σου λένε προκειμένου να πηγαίνουμε να τα στάζουμε δεξιά και αριστερά, φτιάχνουμε μια εφημερίδα κι ένα κανάλι για να:

1) Περνάμε τη γραμμή μας
2) Προασπίζουμε τα συμφέροντά μας
3) Εκβιάζουμε
4) Αμυνόμαστε όταν μας εκβιάζουν
5) Κλέβουμε το κρατικό χρήμα και να μη μπορεί να πει κανείς τίποτε.

Τους χάλασαν τη σούπα μερικά blogs αν κι εκεί έχει περάσει αυτή η παθολογία, με κλασσικό παράδειγμα το φίμωτρο και το nonews.

Τελικά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι παρόλες περί δημοκρατίας ήταν και είναι ο μανδύας για να κλέβουν συνεταιρικά το κρατικό χρήμα. Παλιότερα το έτρωγε μόνος ο Βασιλιάς και οι αυλικοί του. Τώρα το τρώνε άλλες κατσαρίδες. Αλίμονο σε αυτόν που όχι απλά είναι στην απέξω αλλά που η μοίρα τον έταξε να τους πληρώνει και να τους υπηρετεί.

Εξάκτινος

Αν βλέπετε ειδήσεις στην τηλεόραση, να τα θυμάστε αυτά... Να μην πω ότι η ΕΤ2 (η παλιά ΥΕΝΕΔ) είναι και πιο αξιόπιστη... Είναι. Τουλάχιστον ξέρεις ποιόν εκπροσωπεί... Οι εικονιζόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με την ανάρτηση. Τους έβαλα εδώ γιατί είναι ...όμορφοι, και δεν είχα άλλη εικόνα.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Mega Channel



Την Ελλάδα την θυμάμαι όταν το ραδιόφωνο και μετά η τηλεόραση ήταν κρατικά. Σου έλεγε το Κράτος αυτά που ήθελε να σου πει. Μόνο την Κρατική άποψη. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δημοκρατικό. Βέβαια υπήρχαν εφημερίδες, αλλά άντε να καταλάβεις τι σου έλεγαν. Μετά, για όσους το θυμούνται, ήρθε η Χούντα. Τότε απαγορεύτηκαν τα πάντα, πριν Κρατικής ενημέρωσης.

Μετά την Χούντα, τα πράγματα απελευθερώθηκαν σιγά σιγά, όχι όμως και το ραδιόφωνο ή η τηλεόραση. Αυτά ήταν πάντα κρατικά, γιατί, κακά τα ψέματα, η τηλεόραση είναι εύκολος τρόπος να περάσεις στον κόσμο, είτε στο σπίτι του, είτε στο καφενείο ό,τι θες, και δεν αναφέρομαι μόνο σε ειδήσεις ή πολιτική προπαγάνδα.

Το 1987 ξεκίνησαν τρεις Δήμοι (με Δημάρχους της ΝΔ) στην Ελλάδα, δημοτικούς σταθμούς. Το 1989 βγήκαν και το MEGA και ο Antenna, και άλλα κανάλια. Τα κανάλια αυτά ανήκαν και ανήκουν σε άτομα που έχουν και εφημερίδες, και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η βάση της Διαπλοκής. Δεν έχουν όλοι οι επιχειρηματίες ΜΜΕ, ούτε έχουν όλοι οι Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες ΜΜΕ, αλλά ο κόσμος το έχει βούκινο και εμείς κρυφό φανάρι, ότι εάν είσαι επιχειρηματίας και έχεις ή ελέγχεις μήντια, ελέγχεις και τους πολιτικούς, αφού εσύ, ο Καναλάρχης ή Μηντιάρχης διαμορφώνεις εύκολα την κοινή γνώμη, τους ψηφοφόρους και τις ίδιες τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα; Οι πολιτικοί μας είναι αυτοί που, πριν εκλεγούν, περνάνε πρώτα από την έγκριση των μήντια (και των επιχειρηματιών που τα ελέγχουν - και ο έλεγχος δεν είναι μόνο ο ιδιοκτησιακός, είναι και ο δανειακός).

Αν λοιπόν έχετε απορία, γιατί είμαστε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, μην τσακώνεστε εάν φταίνε οι πράσινοι ή οι μπλε, βασικά φταίνε αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ. Αυτό ξεκίνησε επί Μητσοτάκη, γιγαντώθηκε επί Σημίτη, πήγε να το πειράξει ο Καραμανλής, και τις έφαγε, και σήμερα, δεν είναι σίγουρο εάν κυβερνά ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο κύριος Πρετεντέρης (ή η κυρία Τρέμη).

Και αναφέρω αυτούς τους δύο, γιατί ενώ όλα τα κανάλια παίζουν τα παιχνίδια τους αυτοί οι δύο είναι οι Άρχοντες του παιχνιδιού. Αν δείτε τον Πρετεντέρη ή την Τρέμη να διαφωνήσουν με τον Γιώργο, ο Γιώργος πάει, τέλειωσε (και το ξέρει, και αυτός, και ο Καραμανλής, και ο Σημίτης πιο παλιά).

Θεωρώ τις ειδήσεις του Mega Channel ίσως το βρωμερότερο και επικινδυνότερο σύμβολο της Νεοελληνικής παρακμής. Θα θυμάστε πως δεν χώνευαν τον Παπανδρέου για ένα διάστημα, πριν υπεριχύσει του Βενιζέλου... Θα θυμάστε το θέατρο με το DVD του Ζαχόπουλου ("όχι εγώ δεν είδα τίποτα"). Βέβαια, δεν είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο, αυτοί εκτελούν τα κουμάντα άλλων, αλλά αυτούς βλέπω, αυτοί είναι αιχμή, αυτούς αντιπαθώ (και, συγγνώμη, συχαίνομαι, εννοώ).

Τους βαριέμαι όταν μου λένε τις απόψεις τους, και τις εμπάθειές τους, αντί να πουν τις ειδήσεις. Τους αντιπαθώ όταν διακόπτουν και εξευτελίζουν όποιον είναι αρκετά ανόητος να πάει εκεί (αν δεν είναι της κλίκας τους). Και άλλοι το κάνουν, αλλά αυτοί το κάνουν συνέχεια, το κάνουν εξαιρετικά, και συστηματικά. Τους συχαίνομαι, γιατί όταν ο Παττακός ή ο Παπαδόπουλος επί Χούντας έκαναν την δικιά τους προπαγάνδα, ξέραμε ότι προπαγάνδα έκαναν. Ενώ τούτοι εδώ είναι ύπουλοι, και πολύ πιο Χουντικοί, από την Χούντα του 1967. Και πιθανότατα, να μην είναι οι ίδιοι σαν άτομα και να είναι οι εντολές τους, αλλά δεν αλλάζει.


Επιτέλους είδα τους συγκεκριμένους "δημοσιογράφους" να εξευτελίζονται. Καιρό δείχνουν το προσωπείο τους και κάνουν το βρώμικο παιχνίδι τους, αλλά σήμερα τους απόλαυσε το πανελλήνιο. Δεν τους είδα live, (δεν πολυβλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση, και σχεδόν πoτέ στο Mega), αλλά τους βρήκα στο you tube.

Η κουβέντα ήταν για την Ζήμενς...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Περιμένοντας το πλοίο


Κάποτε περπατούσες στην προκυμαία και άκουγες τα χαρακτηριστικά σφυρίγματα των πλοίων που σε προκαλούσαν να τα χαζέψεις όσες φορές και να τα είχες δει στο παρελθόν.

Αυτό ήταν κάποτε...

Γιατί τώρα δεν έχεις αυτήν την πολυτέλεια να βλέπεις το ένα πλοίο πίσω απ’τ’άλλο να χαιρετάνε το νησί.


Τώρα , ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις τρόπο να μετακινηθείς, γιατί δεν έχει πια πλοία!

Υπάρχει ένα πρωινό πλοίο από την Ραφήνα κι ένα πρωινό από τον Πειραιά και αυτό είναι όλο.



Αν θες να ταξιδέψεις βράδυ για το νησί ή αντίστοιχα να φύγεις πρωινό προς την πρωτεύουσα δεν μπορείς!

Και η μόνη σου εναλλακτική είναι να βγεις από το ένα πλοίο και να μπεις στο άλλο, με βαλίτσες, με παιδιά και όλα αυτά βράδυ εν μεσω χειμώνα και να ρισκάρεις να βραχείς, να παγώσεις και άλλα δεινά...



Ωραία αρχή για το 2011.

Καλή τουριστική σαιζόν λοιπόν. Με τις καλύτερες συνθήκες...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Υβριδικό Ικαρίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταστρέφουν το περιβάλλον για να «σώσουν» το κλίμα - Περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή Προεσπέρας κατά τις εργασίες κατασκευής του Υβριδικού Ικαρίας


Πληθώρα παραβάσεων και τακτικές απόπειρας απόκρυψης αυτών διαπίστωσαν ερευνητές του Αρχιπελάγους κατά τη διάρκεια διενέργειας αυτοψίας στο εργοτάξιο της ΕΝΕΤ Α.Ε (ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή υβριδικού εργοστασίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει στο κείμενο που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφορικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις από την κατασκευή του Υβριδικού εργοστασίου στην Ικαρία επιβεβαιώθηκαν πολύ σύντομα και με τρόπους που συνιστούν σοβαρή απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για το σπάνιας σημασίας οικοσύστημα της περιοχής.

Τοξική ρύπανση, απόρριψη χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών στον αιγιαλό, στη θάλασσα και στις παρυφές του φαραγγιού της Χάλαρης και πλήθος άλλων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας και των οριζόμενων στη μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου συνθέτουν το σκηνικό της ασυδοσίας και του ορυμαγδού καταστροφών που επικρατεί στην περιοχή

Ακάλυπτες δεξαμενές και βαρέλια με χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια που ξεθάφτηκαν από την έντονη βροχόπτωση

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ενημέρωση κατοίκων της περιοχής, μέλη της ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους μετέβησαν αρχικά στην Κάτω Προεσπέρα όπου αντίκρισαν μία απερίγραπτη καταστροφή του τοπίου και ολική καταστροφή της παράκτιας ζώνης (καταστροφή που σταδιακά θα επηρεάσει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του έργου, μεγάλο μέρος της παράκτιας ζώνης της βόρειας Ικαρίας), απόρριψη τεράστιου όγκου αδρανών υλικών στη θάλασσα (εργασίες οι οποίες εκτελούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και με προβολείς κατά τη διάρκεια της νύκτας ώστε να μην γίνονται αντιληπτές, και για να απορρίπτονται στη θάλασσα οι μεγαλύτερες δυνατές ποσότητες, τη στιγμή που η άδεια Περιβαλλοντικών Όρων απαγορεύει τις εργασίες αυτές τις ώρες) και απόρριψη χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών στον αιγιαλό (τα οποία τοποθετήθηκαν παρά την άρνηση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου να παραχωρήσει εκτάσεις).

Χιλιάδες κυβικά αδρανών υλικών απορρίπτονται στη θάλασσα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφανίζοντας τη ζωή από τα παράκτια οικοσυστήματα

Παράλληλα, έχει συντελεστεί τεράστια καταστροφή των ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή, γεγονός που θα ενταθεί με την κατασκευή της διασωλήνωσης (για την οποία θα απαιτηθεί διάνοιξη λεωφόρου μήκους 4 χιλιομέτρων από τη θάλασσα σε 700 μέτρα υψόμετρο, σε ευθεία αλλά και σε κλίσεις που υπερβαίνουν το 40-50%), ενώ οι ποσότητες χώματος που έχουν μεταφερθεί αναμένεται να επιτείνουν το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται (πρόκληση καταστροφών και ερημοποίησης μεγάλων τμημάτων γης από εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, όπως ήταν η καταιγίδα του Οκτωβρίου). Αναμένεται ότι η κατασκευή αυτής της λεωφόρου ουσιαστικά θα ισοπεδώσει διαπερνώντας τα 2 χωριά, της Άνω και Κάτω Προεσπέρας. Καταστροφή για την οποία οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανυποψίαστοι.

Χιλιάδες κυβικά αδρανών υλικών απορρίπτονται στις παρυφές του φαραγγιού της Χάλαρης, σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων, επιχώνοντας και καταστρέφοντας τα τελευταία δένδρα και τους θάμνους της περιοχής

Ακολούθησε επίσης δειγματοληπτική αυτοψία στην παράκτια ζώνη με κατάδυση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ελάχιστη ορατότητα, από μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους κατά την οποία παρατηρήθηκε ολική καταστροφή στους εδραίους οργανισμούς (ασπόνδυλα, φύκη κλπ), γεγονός που επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο παράκτιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στα ιχθυαποθέματα. (για το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα με αυτόνομη κατάδυση από ομάδα θαλάσσιων επιστημόνων και θα εκδοθεί σχετικό πόρισμα με την ολοκλήρωση της, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών της καταστροφής που έχει συντελεστεί).

φωτογραφία διακρίνεται φορτωτής κατά τη διαδικασία απόρριψης αδρανών υλικών

Εκτός αυτού, στην κορυφή του έργου (700μ υψόμετρο) και ομοίως κατά παράβαση των οριζόμενων στην άδεια Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου διαπιστώσαμε παράνομες διαπλατύνσεις δημοτικών δρόμων και απόρριψη εκατοντάδων κυβικών αδρανών υλικών σε αρκετά σημεία των παρυφών του φαραγγιού της Χάλαρης.

Το εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα συνεχίζεται μέσα στο εργοτάξιο, όπου και παρατηρήθηκε απόρριψη χιλιάδων λίτρων από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια και σοβαρή τοξική ρύπανση. Σημειώνεται πως επειδή το έργο είναι φαραωνικών διαστάσεων η άδεια Περιβαλλοντικών Όρων, που έχει συνταχθεί από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, θέτει πολύ αυστηρούς όρους για τη χρήση και συλλογή των ορυκτελαίων, π.χ. φύλαξη των ορυκτέλαιων σε κλειστά δοχεία σε στεγασμένο χώρο, τήρηση ημερολογίου κίνησης ελεγχόμενο από την αρμόδια Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας κλπ.

Πεσμένα βαρέλια (το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη αδειάσει και καταλήξει το παρακείμενο ρέμα) και χρησιμοποιημένα φίλτρα μηχανών, τα οποία όπως φαίνεται απορρίπτονται ανεξέλεγκτα, παρά τις αυστηρές προδιαγραφές της άδειας Περιβαλλοντικών Όρων του έργου

Αντ’ αυτών, πλησίον του συνεργείου αλλαγής λαδιών έχει γίνει προσπάθεια επίχωσης εκατοντάδων τόνων χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων (υδραυλικά λάδια, φίλτρα και πιθανώς άλλα επικίνδυνα τοξικά υλικά), ενώ έπειτα από δυνατή βροχόπτωση αποκαλύφθηκαν δύο από τα πλαστικά δοχεία, τα οποία δεν έφεραν κάποιο κάλυμμα και περιείχαν τουλάχιστον 1000lt χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Εκτός αυτού, άγνωστη ποσότητα λαδιών έχει διαρρεύσει στο ρέμα που διαπερνά και τα δύο χωριά (Άνω Προεσπέρα & Κάτω Προεσπέρα), το οποίο επικοινωνεί με παρακείμενες πηγές και πηγάδια της περιοχής.

Το Αρχιπέλαγος ενημέρωσε, για αυτή την κατάσταση - που προσβάλει βάναυσα κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους – στις 12/1, και με καινούρια στοιχεία στις17/1, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Εισαγγελία, Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Λιμενικές Υπηρεσίες, Α/Τ Αγ. Κηρύκου, Δ/νσεις Υγείας & Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Δήμο Ικαρίας). Αναφορικά με την τοξική ρύπανση και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Προεσπέρα, το Α/Τ Αγ. Κηρύκου διά του Διοικητή κ. Λούκου κινήθηκε άμεσα και με κατ’ επείγοντα έγγραφα κάλεσε επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν αυτοψία το συντομότερο δυνατόν.

Ακάλυπτες δεξαμενές που ξεθάφτηκαν από την έντονη βροχόπτωση, βαρέλια και χρησιμοποιημένα φίλτρα μηχανών. Περιέχουν χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, ουσίες που χαρακτηρίζονται άκρως τοξικές και επικίνδυνες, σε ποσότητες ικανές να σκοτώσουν κάθε έμβιο οργανισμό στην περιοχή που επιμολύνουν

Αναμένουμε τις ενέργειες όλων προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή, αλλά και για να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για αυτό το ντροπιαστικό σκηνικό, το οποίο αποτελεί προσβολή και ύβρη για τον τόπο και την πολιτιστική παράδοση του νησιού. Περιμένουμε τέλος από τον νεοσύστατο Δήμο Ικαρίας να δείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά και να προστατέψει τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των ιδιωτικών εταιρειών και των εργολάβων που λυμαίνονται το νησί.

Θοδωρής Τσιμπίδης
Δ/ντής Αρχιπελάγους, Ι.Θ.Π

Εκλογές για να αλλάξει πορεία η χώρα


Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

Χρέωσε τα αδιέξοδα που βιώνουν οι Ελληνες στη νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και, με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

«Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

«Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ. Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.


Όλη η ομιλία στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=26215
Το πρωτότυπο εδώ.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το νέο σχέδιο εξαπάτησης του εκλογικού σώματος


http://www.antinews.gr/?p=80123

Αυτό που πριν μερικές ημέρες είχαμε προβλέψει ότι θα κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να στήσει σκηνικό πρόωρων εκλογών, το επιβεβαιώνουν οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου Γράφαμε ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει καταστρώσει σχέδιο να πάει σε πρόωρες κάλπες έχοντας εξασφαλίσει κάποιες προϋποθέσεις. Έτσι, θα επιδιώξει να κερδίσει και πάλι τις εκλογές και ελεύθερος πια να πάρει νέα σκληρά μέτρα που θα είναι υποχρεωτικά καθώς η χώρα έχει πτωχεύσει αλλά δεν τον λένε ξεκάθαρα.

Ο διεμβολισμός του εκλογικού σώματος έχει τέσσερις βασικές συνιστώσες:

1. Ανεβάζουμε τους τόνους στην εξωτερική πολιτική και κυρίως στα Ελληνοτουρκικά. Γι’ αυτό και οι… μαγκιές στο Ερζερούμ με τις ευλογίες των Αμερικανών, γι’ αυτό και η Χάγη για το Δϊστομο αν και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. Τι μένει; Πολύ σύντομα θα δούμε κυβερνητικούς να υψώνουν τους τόνους για το Σκοπιανό σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο πόσο ανυποχώρητοι είναι αν και είναι έτοιμη μια λύση κι ένας επώδυνος συμβιβασμός.

2. Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντι Πιέτρο, ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε τώρα να διατάξει να μπουν κάποιοι πολιτικοί στη φυλακή. Πέραν του γεγονότος ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις τις παίρνουν οι δικαστές κι όχι οι κυβερνήσεις, σας γράφαμε ότι στόχος είναι να «τελειώσουν»κάνα δύο «τελειωμένους» ΠΑΣΟΚους πρώην υπουργούς και να βάλουν στο εδώλιο γερά ονόματα από τη Νέα Δημοκρατία. Προφανής ο λόγος: Να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα γέρνοντας την πλάστιγγα προς τα δεξιά.

3. «Ικανοποιείστε τους νοικοκυραίους με κάθε τρόπο». Αυτή είναι η εντολή της κυβέρνησης και γίνεται με πολλούς τρόπους.

Α. με συλλήψεις τρομοκρατών, είτε πραγματικών, είτε μπαχαλάκηδων. Αρκεί μόνο η εικόνα με τα λευκά γιλέκα ώστε να ικανοποιηθεί ο κόσμος.

Β. Ο φράχτης του Έβρου. Είχαμε προφητεύσει ότι μετά το πυροτέχνημα Παπουτσή θα βγουν και μερικά γκάλοπ που θα δείχνουν ότι συντριπτικά ο κόσμος συμφωνεί. Καθώς το μεταναστευτικό πρόβλημα παίρνει σοβαρές κι επικίνδυνες για την ελληνική κοινωνία διαστάσεις, η «κλοπή» της πολιτικής ατζέντας άλλων πολιτικών χώρων από το ΠΑΣΟΚ είναι το κόλπο για να πάρουν με το μέρος τους νοικοκυραίους. Δεν είναι τυχαία ούτε η αύξηση της αστυνόμευσης, ούτε το ξύλο που έπεσε στον Αγιο Παντελεήμονα σε βάρος των Χρυσαυγιτών για πρώτη φορά.

4. Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Αν κι εκεί οι ελιγμοί είναι περιορισμένοι, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως κοινωνικό μέτρο διότι θα μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα, στις νομικές υπηρεσίες, στους μηχανικούς κ.λπ. Ψεύδος ασύστολο.

Βέβαια, στην οικονομία θα προσπαθήσουν να περάσουν ως μεγάλο επίτευγμα μια συμφωνία ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης αλλά και μια επιμήκυνσης. Ήδη βγαίνουν πρωτοσέλιδα ότι με την επιμήκυνση θα γλιτώσουν 60-70 δις και θα βγούμε στις αγορές πιο άνετοι. Μα με την οικονομία διαλυμένη ποιος θα μας δανείσει;

Υπάρχει, όμως, κι ένα κρυφό σχέδιο, αυτό που θα δικαιολογεί την προσφυγή στις κάλπες. Βάζουμε ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν σκληρή κριτική, βάζουμε και μερικούς πράσινους συνδικαλιστές που τώρα το θυμήθηκαν, να εξαπολύσουν επίθεση για αλλαγή στο DNA του ΠΑΣΟΚ κι έτσι πάμε στις εκλογές γιατί, όπως θα πει ο πρωθυπουργός «δεν εκβιάζομαι, θέλω καθαρή εντολή».

Κι αν όλα αυτά είναι αστεία, που να δείτε τα σοβαρά που θα έλθουν αν όντως πάμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει κυβέρνηση. Τότε θα ανακοινωθεί η χρεοκοπία, με όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιηθεί (αναδιάρθρωση, νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο), τότε θα ανακοινωθούν συνεκμεταλλεύσεις στο Αιγαίο και άλλες συμφωνίες που κρατούνται σαν επτασφράγιστα μυστικά.

Αυτό ακριβώς το σχέδιο αποτυπώνουν οι εφημερίδες και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία και τα γκάλοπ που δείχνουν υπεροχή του Γ. Παπανδρέου.



Όλη η γελοιογραφία του Ιωάννου εδώ.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Γιατί βρίζει;


Ακούγεται ότι ο Πάγκαλος θυμώνει όταν του την πέφτουν στα μπλογκς. Την κουλτούρα της βρισιάς και του τραμπουκισμού την καλλιεργεί ωστόσο ο ίδιος. Κακοί αυτοί που τον αναπαράγουν στο you tube, μπορεί και να μην είναι αλήθεια, αλλά ο ίδιος, εκτός εάν έχει συνωμοτήσει το σύμπαν να τον δυσφημεί, κάνει ότι μπορεί για να εξαγριώνει τον κόσμο.

«Μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες» οι δημόσιοι υπάλ-ληλοι, «διεφθαρμένοι» οι πολίτες, «αγράμματοι χωριάτες» οι επαναστάτες του 1821, «φοιτητές του κ____» κάτι φοιτητές που τον ενόχλησαν, «ζώα» οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου, «τεμπέληδες» οι στρατιωτικοί και τέτοια όμορφα.

Δεν έχει σημασία τι εννοούσε ή πώς τα είπε αυτά ο άνθρωπος αυτός. Δικτατορίες, προσβολές, ψέματα, τραμπουκισμούς και προδοσίες, έχει χορτάσει ο λαός από το 1821 και μετά. Και όταν βρίζει ο Αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης, θα βρεθούν, ΣΙΓΟΥΡΑ, και οπαδοί του να πούνε «μπράβο, καλά τα λες, επιτέλους, άντρας κλπ».

Με αφήνει αδιάφορο ο άνθρωπος αυτός, ή ο δικτάτορας παππούς του. Μου κεντρίζει την περιέργειά μου που εκδηλώνεται έτσι την στιγμή, που χωρίς υπερβολή, μια μερίδα του κόσμου δοκιμάζεται, η Ελλάδα είναι περίγελος στην Δύση, η Τουρκία στέλνει πολεμικά στο Σούνιο, δεν τολμάμε να κάνουμε το αυτονόητο στην διεκδίκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ που μας αντιστοιχεί, έχουμε εκχωρήσει (αντισυνταγματικά λένε πολλοί, με ψέματα, λέω εγώ) εθνική κυριαρχία σε Βέλγους που δεν τους ξέρει κανείς από εμάς… Και έρχεται ο Αντιπρόεδρος και Νομοθέτης και …βρίζει.

Και αναρωτιέμαι… Τι ακριβώς θέλει; Δεν είναι χαζός, ούτε το κάνει τυχαία. Πώς θα αντιδράσετε εάν έρθω (με τον χωροφύλακα πάντα) και αρχίσω να σας βρίζω; Θα σας απαντήσω: 1) θα κοιτάτε εμένα και όχι τι άλλο γίνεται. 2) θα εξαγριωθείτε και θα μου σπάσετε εμένα και του χωροφύλακα το κεφάλι. Ή, 3) θα βάλετε το κεφάλι κάτω, ντροπιασμένοι και θα μου ζητήσετε συγγνώμη. Ή κάτι άλλο.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων…»

http://nikosvafiadis.files.wordpress.com/2010/09/t382-reportaz_sti_vouli.pdf



Δείτε τι πληρώνονται
Δείτε τι ξοδεύουν
Άκούστε πώς περνάνε
Μάθετε τι στοιχίζει το ...Κανάλι της Βουλής!

Τι κάνουνε; Τίποτα. Ψηφίζουν ότι τους πούνε
Τι λένε; Κούφια λόγια
Τι ψηφίζουν; Ανάθεμα κι αν ξέρουν
Έχουν άποψη; (Έχει σημασία;)


Ελπίζω να παρακολουθείτε το θέατρο με το υβρεολόγιο του Πάγκαλου...

Ζητήστε από τον Βουλευτή σας να διαψεύσει αυτά που λέει το βίντεο.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/no-comments.html

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων…»


Δεν με έχει πιάσει πατριωτικό μένος, ούτε προσπαθώ να σας φτιάξω με πατριωτικά συνθήματα. Ξέρω ότι μας θολώνει η καθημερινότητα, και κάθε ένας έχει τα δύσκολα προβλήματά του, και σιγά-σιγά, μέρα-μέρα, θα καταλάβουμε σε τι λάκκο έχουμε πέσει – λάθος! – μας έχουν ρίξει.

Δεν έχω εγώ υποχρέωση να σας ενημερώνω, ούτε είστε υποχρεωμένοι να με διαβάζετε, ή να με πιστεύετε.

Για το ΔΝΤ σας ανέφερα για, πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2008, σε εκείνες τις ανεξιχνίαστες μέρες που από ότι έχω διαβάσει θα μείνουν στην Ιστορία σαν τα Δεκεμβριανά του 2008. Στις 2 Μαρτίου του 2010 σας είπα ότι
το ρεύμα θα πάει 100% πάνω. Σταδιακά θα το κάνουν να μην ξεσηκωθείτε. Σας είπα στις 26 Μαρτίου του 2010, ότι «Να το, το ΔΝΤ». O Πρωθυπουργός, ένα μήνα αργότερα, είπε ότι «Δεν το έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ», στο οποίο φυσικά συμφώνησε μία μέρα αργότερα (αν και κάποια μέρα θα φανεί ότι από πριν τις εκλογές τα είχε συμφωνήσει αυτά που γίνονται).

Τέλος στις
30 Απριλίου 2010 , σας έβαλα τους λόγους, από το 1824, για τους οποίους είμαστε εδώ που είμαστε, και μόνο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που νομίζει ότι έχει πολιτική άποψη, για το τι γίνεται σήμερα, και δεν έχει διαβάσει αυτή την ανάρτηση (και δεν την έχω γράψει εγώ).

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2010, νομίζω ότι απλά μας κοροϊδεύαν. Μετά το Απρίλιο, νομίζω ότι έχουν παραβεί το Σύνταγμα. Άλλες εποχές, θα είχε κόσμο στον δρόμο. Τώρα είμαστε όλοι ήσυχοι γιατί είμαστε ακόμη χορτάτοι, και ελπίζουμε ότι μπορεί και κάτι να γλυτώσουμε. Με την υπογραφή του Μνημονίου (αντισυνταγματική θα έλεγα, αλλά δεν είμαι ούτε συνταγματολόγος, ούτε πολιτικός), δεν θα γλυτώσουμε τίποτα. Έχουμε βάλει υποθήκη στην Ελλάδα. Θα την δείτε την κοινωνική πολιτική…

Μην βλέπετε και μην πιστεύετε τις ειδήσεις και τις πολιτικές αναλύσεις τις τηλεόρασης. Θεωρήστε, ότι κάθε τι που βλέπετε στα δελτία ειδήσεων, σε οποιοδήποτε σταθμό, είναι βαλτό είτε για να σας κοροϊδέψει, ή για να σας αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα. Όποιο κόμμα κι αν σας αρέσει, όποιο κανάλι κι αν είναι αυτό, όποιος κι αν μιλάει.

Πριν την Χούντα, το σημερινό άρθρο 120 που λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ήταν, τότε, το «114». Ρωτήστε κανένα παλιό, 50 και πάνω, κατά προτίμηση οπαδό του Πασόκ, θα το θυμάται.

Καλή χρονιά, καλό μήνα, και καλή εβδομάδα. (Σύντομα θα λέμε και Καλή Λευτεριά)