Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η εγκατάσταση ΑΠΕ άλλοθι για καταπάτηση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας (και όχι μόνο στην Κρήτη)


Στις αρχές Μαΐου, σας είχα γράψει πως, εικάζω ότι ,ανοίγουν παράνομους δρόμους, για χρήση από αιολικούς που καιροφυλακτούν να έρθουν να "επενδύσουν" (να καταστρέψουν) το νησί.

Χτες, το olympia.gr είχε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση για το πως καταπατούν ιδιωτική και δημόσια γη για να την δώσουν σε αιολικούς. Να την δείτε την ανάρτηση, αν είστε λαμόγιο, για να μάθετε πως γίνεται, και αν δεν είστε, να δείτε πώς κινούνται τα λαμόγια. Δεν είναι ο μόνος τρόπος αλλά είναι ένας τρόπος:

Η εγκατάσταση ΑΠΕ [στην Κρήτη] άλλοθι της καταπάτησης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας

Κάποιος επιτήδειος "Α" , μισθώνει στην εταιρία ΑΠΕ "Β",  γη που ανήκει σε κάποιον άλλο ανυποψίαστο "Γ".  Εμπλέκεται και η (απόλυτα ελεγχόμενη από την ίδια μαφία) δασική υπηρεσία με χαρακτηρισμούς κλπ, και πάει λέγοντας. Αυτά, στην Κρήτη. Η Τήνος είναι πιο περίεργη. Το μεν Δημόσιο έχει αυτά που έχει, μετρημένα πράγματα, έχει και κοντά στο Στενό εκτάσεις που υποτίθεται δεν θέλουν μερικοί για αιολικά και αντ' αυτού προτιμούν αυτά που φαίνονται σε χάρτη GIS της ΡΑΕ, που φαίνεται στην εικόνα.

Και άκου σύμπτωση... Επιτήδειος "Α" που μισθώνει σε εταιρία "Β", γη που ανήκει σε κάποιον άλλον... Μα τι σκαρφίζονται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: