Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στατιστικά, μόνο 1-2 φορές στα 10 χρόνια θα καούμε από τα αιολικά Κοπελούζου/Σαμαρά/ENEL. Η Χίος κάηκε 4 φορές (από άλλον επενδυτή)


Οι πυρκαγιές από αιολικά δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε αστείο, ούτε άγνωστο φαινόμενο.  Στην Τήνο γνωρίσαμε μία συνέπεια:  Χωρίς ρεύμα η Τήνος λόγω πυρκαγιάς σε αιολικό πάρκο στην Εύβοια, τον Δεκέμβριο του 2013.  " Το αιολικό πάρκο συνδεόταν με τη γραμμή μεταφοράς η οποία κατέληγε στην υποβρύχια διασύνδεση στον Πολυπόταμο με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου να τεθεί εκτός λειτουργίας η διασύνδεση".


Μικρό το κακό, θα μου πείτε... Εκτός εάν η πυρκαγιά συμβεί στα Έξω Μέρη, κοντά στο Στενό, ή πάνω από τον Άγιο Ρωμανό, ή στου Πολέμου τον Κάμπο. Εκεί θέλει να βάλει αιολικά η κοινοπραξία Κοπελούζου/Σαμαρά/ΕΝΕΛ.  Δείτε τον χάρτη, αποφασίστε τι θα καεί, ανάλογα με το από που θα φυσάει.  Δεν είναι βέβαιο ότι θα καούμε, στατιστική πιθανότητα είναι.

Να θυμίσω ότι μετά μια μεγάλη πυρκαγιά στου Πολέμου τον Κάμπο πριν κάτι χρόνια, είχαν λιγοστέψει, ή στερέψει οι πηγές, σε Καρδιανή, Καλλονή, και στην Ζωδεμένη (από όπου παίρνει νερό ο Πύργος και τα Υστέρνια).

Σπάνια φαινόμενα?  Μα κάπου μεταξύ 1% και 2% όλων των αιολικών παγκοσμίως παίρνουν φωτιά όταν φυσάει πολύ γιατί κάποιο φρένο ή κάποιος μηχανισμός χαλάει. Μικρό το ποσοστό, 24 αιολικά στην Τήνο, μόνο 1-2 φορές ίσως, όχι με βεβαιότητα, καούμε σε 10 χρόνια. 4 φορές στην Χίο:  "Για τέταρτη φορά προκαλείται φωτιά από τις ανεμογεννήτριες καταγγέλλουν (2014) οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων με υπόμνημά τους προς το Δήμο Χίου"


Η εικόνα είναι από την Χίο, από την ιστοσελίδα http://dasarxeio.com/ που έχει ένα πολύ καλό αφιέρωμα στα αιολικά ήθη και έθιμα, και φυσικά  και στις πυρκαγιές από τα αιολικά στην Χίο. Η Χίος μάλλον έχει τα ίδια φρύγανα με εμάς...


Και μην ξεχνάτε:  Τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν. Το λέει και ο ΑΔΜΗΕ, και η ΡΑΕ, και φαίνεται από τα αποτελέσματα τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Τα αιολικά υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις. από τον όλο και ακριβότερο λογαριασμό της ΔΕΗ.  Τα αιολικά τρώνε κεφάλαια που δεν υπάρχουν για να επιδοτούνται αυτοί που τα βάζουν. Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με οικολογία, ούτε με καθαρή ενέργεια, αυτά είναι παραμύθια που οι ίδιοι διαδίδουν και γελάει το πανελλήνιο μαζί τους.

Εκτός από τους επενδυτές, αυτοί που τα υποστηρίζουν συνήθως, έεεε... χμμμ... μήπως... λέμε τώρα... 'Όχι, δεν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, εξ άλλου είμαστε καλύτεροι από την ...Σενεγάλη.  Όταν κάποιος πχ παραδέχεται ότι του έχουν τάξει λεφτά, για να κάνει καταγγελίες, και ότι συντονίζεται από τον ...Πειραιά, δεν είναι ...διαφθορά, είναι ...κάτι άλλο.  Όχι δεν έχει σχέση με αιολικά, ποτέ!  Aπλά είναι σε απόσταση λίγων μέτρων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: