Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Βόλτες από ψηλά στου Πολέμου τον Κάμπο (και λεπτομέρειες από τις Αλώνες ή Πολεμίστρες, ή Ανεμόμυλο)


Κάπου μεταξύ "Ζαννή σγκούρας" και "υψώματος Μαραγκού"... Κοιτάμε περίπου Δυτικά. Το Σούναρο ξεχωρίζει μια χαρά... Οι Αλώνες (ή πολεμίστρες ή ανεμόμυλος), κάπου εκεί είναι... Στα 200 μέτρα, το πολύ...




Φάνηκαν


Αυτή είναι η εικόνα από drone... Για αυτό τον χώρο έχω ξαναγράψει... Βασικά θα ήθελα πολύ να ξέρω "τι ήταν" και "πότε"


Αυτή από τον δορυφόρο.  Οι συντεταγμένες είναι περίπου το κέντρο του κυκλικού κτίσματος. Που δεν είναι αλώνι, ούτε είναι ανεμόμυλος... Η εικόνα δεν είναι αυτή που βλέπετε στο Google, την έστριψα για να έχει τον ίδιο περίπου Δυτικό προσανατολισμό που έχει η εικόνα από το drone.


Η είσοδος σε αυτό που μοιάζει με περιφραγμένο περίβολο είναι στο κέντρο, στο κάτω (ανατολικό) μέρος της εικόνας.  Και έχει και κάτι σαν δύο κτίσματα, δεξιά και αριστερά.


Η εσωτερική διάμετρος είναι 7 μέτρα, η εξωτερική 9.  Φαίνονται και υποψίες άλλων κυκλικών κτισμάτων (ίσως για αυτό ο πληθυντικός, "αλώνες")


Πάντα με θέα Δυτικά, φαίνεται η διάνοιξη που θα φαρδύνει στα 10-12 μέτρα για να πάει τα σκουπίδια του ο "επενδυτής" στα Πράσα, το Σούναρο, και ανάμεσα, τα "λιχνόβουρλα". Να μην γίνω κακός, αλλά φαίνονται και οι ροδιές του πολύ καλού αυτού ανθρώπου, το μελισσοκόμου που δεν έχει που να βάλει τα μελίσσια του και τα βάζει όσο πιο μακριά μπορεί από νερό.  Κάθε εγχειρίδιο μελισσοκομικής τονίζει ότι οι μέλισσες πρέπει να είναι κοντά σε νερό.  Αλλά μελισσοκομικός δρόμος φτιάχνεται... Και όλοι μου λένε "μα τι καλός άνθρωπος".


Αν έχετε χαζέψει τις αναρτήσεις για την Κοινοτική Έκταση θα θυμάστε "λιχνόβουρλα", "Σούναρο", "Γλυφάρι".  Αυτή η θέα είναι προς Βορρά.


Από την Νότια πλευρά της Τήνου, τώρα... Τα "Πλακάκια". Στο βάθος το Τουρκόκαστρο, ή Τρικόκαστρο, ή απλά Κάστρο, ή Βίγλα. Και η Μέλισσα, το δεύτερο πιο ψηλό βουνό της Τήνου (μετά τον Τσικνιά).


Όταν είσαι ...ψηλά, στρίβεις και κοιτάς όπου θες. Η θέα είναι από Νότια-Δυτικά από τα Πλακάκια. Φαίνεται το Α'ψ'λό Β'νι, η κεραία της κινητής στην Γκάγκαρη, η "σγκούρα του Ζαννή" και λίγο το ύψωμα Μαραγκού.


Δεν θα γίνουμε αδιάκριτοι να δούμε τι παίζει στην Καρδιανή... Αλλά φαίνεται η Πάνω Στράτα που ενώνει τον Πάνορμο με το ...Ξώμπουργο.

Οι εικόνες είναι από πριν ένα μήνα περίπου, που ήταν ανθισμένα τα αχινοπόδια (Genista acanthoclada) .  Ο χειριστής του drone μου έχει τάξει video...

Δεν υπάρχουν σχόλια: