Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Οι παράνομες διανοίξεις χωματόδρομων που θα βαφτιστούν "συνοδά έργα οδοποιίας" για τα αιολικά


Η παραπάνω εικόνα είναι από την "μελέτη οδοποιίας" του αιολικού "Γκάγκαρη", πάνω από τον Άγιο Ρωμανό. Το όνομα "Γκάγκαρη" είναι ...ποιητική ελευθερία:  Η Γκάγκαρη είναι από την άλλη μεριά της Τήνου.  Η οδοποιία που "θα" γίνει, όταν "θα" εγκριθεί από τον Σταθάκη και τον Φάμελλο η ...τροποιητική ΜΠΕ, έχει ήδη γίνει, και όλοι οι γνώστες παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Λες και οι χωματόδρομοι ανοίγονται από ...φιλάνθρωπους.



Αυτή είναι το αρχικό τοπογραφικό, σε δορυφορική εικόνα. Η "οδοποιία" δεν είναι άλλη από το πλέγμα των παράνομων διανοίξεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.  Η μωβ γραμμή είναι ο μεσαιωνικός δρόμος. Μερικές δήθεν από ντόπιους για δική τους εξυπηρέτηση (ένας φουκαράς που το έχει ξεσκίσει, είχε και ταμπέλα "βιομηχανική ζώνη (αυτός μάλλον έψαχνε για ...αγοραστή), και ο ίδιος, ή ποιος ξέρει ποιος, έχει φτιάξει και πλάτωμα σαν αυτά που φτιάχνουν οι αιολικοί, δίπλα σε περίεργα χωματουργικά που δεν έχω καταφέρει να μάθω τίνος είναι και με τι σκοπό. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι όλα αυτά είναι τυπικά παράνομα. Είναι η οδοποιία που "θα γίνει".

Τα έργα για τα αιολικά έχουν ξεκινήσει εδώ και 10-15 χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι ο πρώτος "Καποδιστριακός" Δήμαρχος του Δήμου Εξωμβούργου εξελίχθηκε, αν δεν ήταν από την αρχή, σαν πλασιέ αιολικών. Μην ξεχνάτε, ότι ο χωματόδρομος για το Στενό έγινε νύχτα (και κοκορευόταν ο τότε Έπαρχος ότι "την έφερε στους οικολόγους") και λεγόταν ο δρόμος της ΤΕΡΝΑ (άλλοι κυνηγοί επιδοτήσεων, που τελικά δεν ήρθαν στην Τήνο επειδή μπλοκαρίστηκαν, τότε, οι πυλώνες της ΔΕΗ στο ΣτΕ -- χωρίς δυνατότητα απόρριψης, τα αιολικά απλά προκαλούν μπλακάουτ). Ο 100% παράνομος χωματόδρομος για το Στενό είναι τώρα η ...οδοποιία για το αιολικό "Κοράκου Φωλιά" της ΕΝΕL/Damco.

Ρίξτε μια ματιά στην δορυφορική εικόνα της Τήνου θα δείτε μια περίεργη συγκέντρωση χωματόδρομων εκεί που θα αδειοδοτηθούν αιολικά. Για παράδειγμα, η ευθεία από την Α7 στην Α6 είναι απότομη ανηφόρα. "Κάποιοι" φρόντισαν να γίνουν 2-3 αθώοι χωματόδρομοι στο πουθενά, για να μην βάλουμε σε έξοδα και μπελά αδειοδοτήσεων την Damco και να τα βρει έτοιμα η ENEL. Όλα για να πουληθεί η άδεια στην ΕNEL.  Οι οδοποιίες είναι έτοιμες!  Είναι οι παράνομες διανοίξεις που γέμισαν την Τήνο όπου ήταν να μπουν αιολικά (και προφανώς μερικοί απατεωνίσκοι δικοί μας ήξεραν ακριβώς που θα πάνε, πριν από το 2010).

Υπάρχει και αυτό το διαβόητο ΠΔ για τις ΖΟΕ στην Τήνο (ΦΕΚ 160, 27/2/2013). 

 
Απομένει να δούμε εάν θα αντιδράσουν οι υπηρεσίες, ή εάν θα υπάρξει κουκούλωμα και ξέπλυμα της παρανομίας υπό το άγρυπνο βλέμμα και την έγκριση των Σταθάκη και Φάμελλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: