Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Χαρτογραφήσεις (1)


Για να απεικονίσεις μια διαδρομή σε έναν χάρτη, έχει φασαρία:

Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις που θες να πας…Δηλαδή να ξέρεις τα αξιοθέατα και να βρεις κάποιον να σου δείξει τον δρόμο. Μετά πρέπει να έχεις όρεξη για περπάτημα. Μετά πρέπει να έχεις ένα GPS να καταγράφει τις συντεταγμένες του δρόμου (με κάποια ακρίβεια), και που θα ρυθμιστεί να τις δίνει σαν EGSA 87. Μετά χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα να μετατρέπει αυτές τις συντεταγμένες σε κάτι που να μπαίνει σε χάρτη της Τήνου

Στην εικόνα, οι συντεταγμένες EGSA 87, από ένα Garmin 76CSx, όπως τις βλέπει το πρόγραμμα της Ανάβασης «Topoview 3» που περιλαμβάνει, στον χάρτη της Ελλάδας και, μικρό μεν, ικανοποιητικό δε, ψηφιακό χάρτη της Τήνου, δίνει μήκη, εμβαδά κλπ.

Η διαδρομή είναι από τον Άγιο Παντελεήμονα (στο τέλος χωματόδρομου, που είναι διακλάδωση στον δρόμο Αετοφωλιά-Πλατειά, κάτω αριστερά), προς την Καμένη Σπηλιά.

Έχω πάει αρκετές φορές στην Καμένη Σπηλιά, αλλά, όπως φαίνεται, χάθηκα, πάλι.

Τεχνικές και εμπορικές λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω, με google στις καίριες λέξεις (EGSA 87, Topoview 3, 76CSx)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ευκρίνεια της εικόνας δεν είναι αρκετή

αμμοδύτης είπε...

έχεις δίκιο, αλλά περιορίζομαι σε εικόνες όχι μεγαλύτερες από 200-220ΚΒ για να είναι προσιτό το blog σε περιβάλλον που δεν έχει ADSL.

Θα βάλω μεγαλύτερες εικόνες στην ".com"

Ανώνυμος είπε...

Τι στοιχεία βγάζει το garmin? Δεν νομίζω ότι είναι σε ΕΓΣΑ 87, είναι?

αμμοδύτης είπε...

Αν το αγοράσεις στην Ελλάδα, μπορεί να στο κάνουν στο κατάστημα (αλλά να το ζητήσεις). Ειδεμή,

http://www.sportfishing.gr/media/egsa87.html

Πως να ρυθμίσετε το GPS σε ΕΓΣΑ 87 (το ελληνικό σύστημα αναφοράς). Εύκολες οδηγίες, διάβασε πρώτα τις οδηγίες του GPS σου.