Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

«Πουφ»;

Λοιπόν: με επέπληξαν και, ακριβοδίκαια, σας το λέω. Κακώς γράφω ότι όλα είναι για χωματουργικά, κακώς γκρινιάζω ότι δεν πάμε καλά εδώ ή εκεί, κακώς υπάρχουν τόσοι «οικολόγοι» στα σχόλια, κακώς είναι μεμψίμοιροι και απαισιόδοξοι οι κατωμερίτες Χμμ… Απαγορεύεται να έχουμε λάθος σκέψεις…

Αν θέλετε, να ασχοληθώ με την ύφεση και την ανεργία στην Τήνο. Ή να κάνω μια κατάσταση των «μεγάλων αναπτυξιακών έργων πνοής». Μην νομίζετε ότι είναι καινούργια αυτά τα θέματα, τα ξέρουν καλά οι πλέον ταπεινοί υπάλληλοι του ΥΠεΧωΔΕ, και ο μικρότερος μαγαζάτορας της Χώρας.

Σας ορκίζομαι ότι όλα αυτά είναι βαρετά για μένα. Είμαστε σε ύφεση και υπάρχουν αναδουλειές και γκρίνια. Σας λέω το εξής: Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους οι εμπλεκόμενοι, οι καλοί δουλεύουν φουλ, οι μέτριοι πιέζουν ο καθένας με τον τρόπο του και τα καρφώματα πέφτουν βροχή. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις και στην Αθήνα γίνεται και στην Θεσσαλονίκη. Ευγενικά, αυτό λέγεται «εκλογίκευση σε καιρό ύφεσης».

Από εκεί και πέρα, τι λέω εγώ, ή οι σχολιαστές, ή ο κάθε ένας που έχει άποψη στα καφενεία, είτε την ξέρετε είτε όχι, είτε σας αφορά είτε όχι, ή γιατί έχω ή δεν έχω κέφια, εγώ ο αμμοδύτης ή οι εκατόν δέκα επόμενοι αμμοδύτες, ή ο σχολιαστής α ή ο β, τι να πω; Να ορίστε θα πω: «σχολιαστές σε αυτό το blog, από εδώ και πέρα θα γράφετε μόνο χαρούμενα και θετικά σχόλια, ειδεμή θα σας κόβω». Φίλοι μου, αν έλεγα κάτι τέτοιο, θα μου έγραφαν «ουστ»!

Θα σας πω ένα πράγμα μόνο, ακόμα. Η Τήνος που διαφημίζουν οι τουριστικές μπροσούρες, είναι η Τήνος που φτιάχτηκε πριν το 1990. Η Τήνος είναι δικιά σας, και κάνετέ την ό,τι γουστάρετε. Εγώ είμαι ένα περαστικό, εφήμερο φιδάκι. Με ένα κουμπάκι, «πουφ» εξαφανίζομαι… Θα λυθούν τα προβλήματα;

Don’t worry be happy!

79 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πρώτο ΟΥΣΤ στο λέω για τον συνομιλητή σου (αν υπάρχει και δεν λες αυτές τις .....ιες για να προβοκάρεις)

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι λες ότι σου είπαν, αλλά νομίζω το τι λές εσύ εδώ είναι σαφές, και ο καθένας από εμάς κρίνει τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα μερικά «έργα» στην Τήνο είναι μια χαρά και μερικά είναι φαιδρά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Οι «πολιτικοί» ωστόσο, είναι διαφορετικοί. Οι απόψεις τους με αφήνουν αδιάφορο. Οι πολιτικοί κρίνονται από τα αποτελέσματα. Μερικά από τα αποτελέσματα φαίνονται, μερικά θα φανούν στο μέλλον.

Αυτά να πεις στους φίλους σου, ή ας το διαβάσουν εδώ απ'ευθείας: Δεν είναι θέμα διαμόρφωσης γνώμης, είναι θέμα αποτελεσμάτων. Σε έναν μικρό τόπο τα αποτελέσματα φαίνονται ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

φίδι, σε βλέπω να λογοκρίνεσαι για τους φίλους σου!

Ανώνυμος είπε...

Πολυφωνία, πολυφωνία, ο χωρός επαναλαβάνει στην τραγωδία και στην κωμωδία....

Η έλλειψη πολυφωνίας έχει κάνει και τα μεγαλύτερα λάθη, τα οποία δύσκολα επανορθώνονται πλέον.

Οι καιροί είναι χαλεποί και κάποιοι πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι ο λαός εκλέγει, κάποιους για να διαχειρίζονται θέματα κοινά, λόγω του ότι έχουν ίσως περισσότερες δυνατότητες απ' τους άλλους.

Κι επειδή οι εκλεγόμενοι συχνά παρερμηνεύουν την εκλογή τους αυτή, υπάρχει πάντα μια καλή Νεράϊδα, η πολυφωνία που θα τους σταματά.

Πολυφωνία, πολυφωνία μήπως και προλάβουμε να περισώσουμε κάτι!

χόχλακας είπε...

Έργα, πεζοδρομίσεις, χωματουργικά, λιμενικά-λιμάνι-μαρίνα, άνοιγμα δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, μπαζώματα, συζητήσεις για τον βιολογικό, αναστηλώσεις, έργα, έργα... ακούγονται ιδανικά αλλά υπάρχει ένα αλλά. Το αλλά της μουρμούρας-γκρίνιας-επίπληξης κ.α. αιωρείται πάνω από το νησί και τα έργα του...

Από τα παραπάνω λείπει η λέξη "όραμα"... όποιος έχει το μυαλό και την τοποθετήσει σωστά θα οφελειθεί αυτός και όλοι μας.

zavodiniakia είπε...

χόχλακα, που την βλέπεις την επίπληξη; ξέρεις τι άποψη έχει ο κόσμος; τι άποψη έχει στα Κάτω Μέρη; στα Πάνω Μέρη; στην Χώρα;

Στα Εξω Μέρη δεν ξέρω γιατί δεν πηγαίνω, δεν ξέρω, στα άλλα μπορώ να σου πω, εγώ που είμαι από το νησί αλλά δεν μένω στο νησί, αλλά νομιζω ότι το ξέρω και το καταλαβαίνω.

Οι απόψεις, δεν θα εκπλαγείς, δεν είναι ομόφωνες ή ίδιες και εγώ ακόμα μπορώ να πέσω στην παγίδα να ερμηνεύσω πράγματα, όπως με βολεύουν.

Ο κόσμος δεν περιμένει πολλά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Μεγάλη Υπέρ Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χώρας, μάλιστα την περιγράφουν οι περισσότεροι με πολύ αρνητικά σχόλια, και δεν θέλει φαντασία να καταλάβεις σε ποιον αναφέρονται. Ωραία τα ρουσφετάκια αλλά ορισμένοι εκεί είναι αυτό που βλέπεις και το χειρότερο είναι ότι δεν ντρέπονται.

Ο Δήμος Εξωμβούργου έχει ορισμένα καλά, αλλά και πελατειακή σχέση, τουλάχιστον μερικά μελη του ΔΣ. Εργοδότες, με καταλαβαίνεις; Ο Δήμαρχος δεν είναι της «σύγκρουσης» και κερδίζει πόντους.

Το πρόβλημα δεν είναι στα άτομα ούτε σε τυχόν αρνητικά ή ανεπάρκειες. Το πρόβλημα είναι αυτό που λές εσύ στο σχόλιό σου: ΤΟ ΟΡΑΜΑ. Με συγχωρείς δεν βλέπω όραμα, και αν τα παρτεράκια και τα χωματουργικά είναι το όραμα, λυπάμαι δεν με εμπνέει.

Είχες ένα όραμα για τον βιολογικό της Κώμης, που το επικοινώνησες εσύ, προσωπικά εδώ. Λοιπόν, μας έπεισες. Και τι έγινε 2-3 μήνες αργότερα; Μιά τρύπα στο νερό. Ή θα τα πάτε πάλι εκεί τέρμα κάτω αριστερά, μακριά να μην τα βλέπετε;

Δεν νομίζω ότι γκρινιάζει κανείς για να γκρινιάξει αλλά εσένα, χόχλακα σου αρέσει η Τήνος όπως εξελίσσεται; Είσαι περήφανος για αυτά που γκρινιάζουν εδώ όσοι γκρινιάζουν; Είσαι περήφανος που όχι μόνο το κάρφωμα αλλά και ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ βασιλεύει; Είσαι περήφανος που μέλη του ΔΣ παρανομούν και αυθαιρετούν με την γνωστή ζαβοντηνιακά μας πονηριά; Τους καλύπτει κάποιος; ή δεν βλέπει κανείς τίποτα;

Λοιπόν σου λέω ότι όλοι οι μόνιμοι ντόπιοι βλέπουν και ξέρουν τα πάντα. Δεν μιλάνε γιατί φοβούνται. Ή επειδή κάποιος εργολάβος σας ξέρει τι παρανομίες έχουν κάνει και θα τους στείλει την πολεοδομία, ή έχουν κανένα παιδί που δουλεύει στον Δήμο, και τέτοια.

Όσοι από εμάς δεν είμαστε μόνιμα στο νησί έχουμε την επιλογή να μην μας αρέσει. Μην μου πεις ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μην μας αρέσει, γιατί θα προσυπογράψω την ειρωνία του don't worry be happy, και μετά από μένα θα υπάρξουν άλλοι πολύ λιγότερο ευγενικοί.

Καλά, δεν σε ρωτάω αν σου αρέσει η Χώρα γιατί θα σε βάλω σε πειρασμό.

Συγνώμη από όλους που είπα τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι κατέχουν θέσεις και αξιώματα στη Τήνο έχουν και το μικρόφωνο έχουν και την εφημερίδα τους έχουν και τους ανθρώπους τους, έχουν και της σελίδες τους στο δυαδίκτυο. Έχουν όλα τα μέσα για να προωθήσουν της απόψεις τους Όσο για τα έργα τους τα προβάλουν με κάθε ευκαιρία.

Η φωνή τους ακούγεται παντού και δυνατά, κανένας δεν τους εμποδίζει, και όχι μόνο αυτό αλλά είναι γνωστό ότι πολεμάνε δυναμικά κάθε διαφορετική φωνή που μπορεί να έχει άλλη άποψη από τη δική τους. (Έχουμε αφθονία τέτοιων παραδειγμάτων στο νησί)

Λοιπόν ένα έχω να πω, η προσφορά σου μέσα από αυτό το μπλοκ είναι πολύ μεγάλη, κατάφερες και άνοιξες τη συζήτηση, συμμετέχει περισσότερος κόσμος στα θέματα που αναπτύσσονται, αναρωτιέται περισσότερος κόσμος και προβληματίζετε.
Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, ιδικά στη σημερινή εποχή του ατομικισμού και της αφασίας τι να πω; Πρόβλημά σας κύριοι, δεν ζείτε μόνοι σας στο σμαραγδένιο σας βασίλειο.

χόχλακας είπε...

"Δεν νομίζω ότι γκρινιάζει κανείς για να γκρινιάξει αλλά εσένα, χόχλακα σου αρέσει η Τήνος όπως εξελίσσεται;"

Αυτό έγραψα?

Για να διευκρινήσω αυτό που έγραψα:
Έργα γίνονται, χρήματα "πέφτουν" αλλα απογραμμάτιστα, χωρίς τελικό στόχο, χωρίς όραμα, χωρίς να βλέπουμε το κέρδος του αύριο, χωρίς τη συνέχεια αυτού που παραλάβαμε και θα παραδόσουμε.
Αν στα χρήματα βάζανε και το όραμα για μια καλύτερη Τήνο κάποιο αποτέλεσμα θα είχε...

Ανώνυμος είπε...

Arci Burci & Loulas.
Erga na ginontai, opws kai na ginontai. Den mas noiazei to apotelesma

Ανώνυμος είπε...

μηπως η απογοήτευση παίζει για την συνενωση των Δημων;

Ανώνυμος είπε...

εγω να ρωτήσω κάτι: έχουμε δυο Δήμους και μια Κοινότητα. Πόσες Κοινότητες θέλουν να είναι αυτόνομες; τι προτιμάς εσύ χόχλακα, μοιάζεις πιο «σχετικός» από τους άλλους

Ανώνυμος είπε...

zavodiniakia τα είπες πολυ σωστά, έτσι είναι και το ποιο τραγικο απ όλα είναι οτι κάποιοι κύριοι απο το Δ.Σ. έχουν κάνει εγκλίματα πάνω στο νησί! Οταν κάποιος πάει να τους καταγγήλει, η αστυνομία λειτουργεί σα ρουφιάνος των βολεμένων, τους δήνει το όνομα του πολίτη που έκανε τη μήνυση για να τον απομονόσουν οι προύχοντες και να του κάνουν τη ζωή μαυρη στο νησί. σε κάποιους αυτά μπορει να φένοντε επιστιμονική φαντασία, αλλα αυτή είναι η σκληρη πραγματικότιτα. και ναι, παρότι ζούμε όλοι σε μια τόσο μικρή κοινωνία,έχουν το θράσος ορισμένοι να μην ντρέποντε καθόλου και να μας το παίζουν και μάγκες!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

μόνο που οι παρανομίες ιδικά με τους δρόμους είναι τόσο πολές που θα έπρεπε ο εργολάβος να έχει χτίσει όλη τη τήνο παράνομη για να το βουλώνουν όλοι

όχι δέν είναι οτι έχουν όλοι παρανομίες, είναι οτι σε στιγματίζουν σε απομονόνουν και σε ξεφτυλίζουν με το τρόπο τους, αν έχεις μαγαζί σε δυσφημούνε παντού, αν έχεις καλό όνομα θα φροντίσουν να στο βρομίσουν, έχουν αυτοι τους τρόπους τους και τους ανθρώπους τους....

δέν είναι ανάγκη να είσε παράνομος

Ανώνυμος είπε...

έχετε πάρει φόρα πουλάκια μου...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Arxontes, o yianitsarismos teleiwse, sas ehoun parei hambari. Mazefteite giati anti na asholountai me tin Zimens tha asholountai me tin Aftodioikisi, o pio wraios antiperispasmos! Xa xa

Ανώνυμος είπε...

καλά! λες και οι δήθεν οικολόγοι είναι αγγελικά πλασμένοι. Θέλουν τωρα που εγκατστάθηκαν στα αναπαλαιωμένα τους και κυκλοφορουν με τα τζιπ τους εμεις οι υπολοιποι να ειμαστε με τα γαιδουρια για να μας φωτογραφίζουν και να λένε "Χρυση μου τι γραφική που είναι η Τήνος" Καθόλου υποκριτές.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

εμ έτσι βγένουν φίλε μου οι ψήφοι και κρατάνε τα μικρόφωνα στα πανυγηράκια τους χαρούμενοι με τα κουβαδάκια τους

Ανώνυμος είπε...

o μοναδικός τους θεός, ολονών, είναι τα χωματουργικά,
αυτό το θεό λατρευουν
αυτόν προσκυνάνε
και αυτόν δοξάζουν.
προφανώς είναι και ο ποιο επικερδής γιατι πώς αλλιώς να ερμινευσει κανένας την επιμονή τους στα χωματουργικά.
χωματουργικά και πάλη χωματουργικά το όραμα τους είναι μια Τήνος σκαμένη παντού, με μπουλτόζες μπετονιέρες δρόμους φορτιγά τσάπες και χωματουργικά χωματουργικά και πάλη χωματουργικά. και μετά αναρωτιέστε γιατι χάνετε το νησί μας, δέν χάνετε, απλά θαβετε στα χωματουργικά. γιάπηδες είναι οι άνθρωποι με χωματουργικά ασχολούντε....

Ανώνυμος είπε...

νόμιζες φίδι ότι με κολοκυθάκια και ηλιοβασιλέματα θα καθόταν ο κόσμος ήσυχος; Ο κόσμος ξερει τι γίνεται απλά βαριέται, φοβαται, σκεφτεται οτι μπορει να μηντ ο συμφέρει και έτσι η ζωη στο ωραιο σου νησι συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

πηνελόπη!

ΓΙΑΠΗΔΕΣ

venthesikymi είπε...

καλά παιδιά!

τι πάθατε με την ζέστη;

πολλά απωθημένα βλέπω!

Ανώνυμος είπε...

eimaste proskopoi pantote haroumenoi

Ανώνυμος είπε...

Ευαίσθητες χορδές ακούμπησες όφι, νόμιζα ότι οι του πάνω Δήμου ήταν γενικά δημοφιλείς.

Παιδιά, δεν είστε τόσο χάλια! Μήπως θέλετε να κάνουμε τράμπα;

Ανώνυμος είπε...

venthesikymi κατάλαβαν οτι εδώ μέσα διαβάζει πολύς κόσμος, σχηματίζει άποψη και τα θέματα δέν περνάνε απαρατήρητα,

δέν θα μου κάνει εντύπωση αν αύριο πιέσουν το φίδι να το κλείσει, το ίδιο προσπαθούσαν χρόνια με την εφημερίδα Οφιούσα και τα κατάφεραν.

Άφησε λοιπόν τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα γιατι απ ότι φένετε στο νησί υπάρχει πολύς φόβος

Ιάσων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

καρφι περιμένουμε φωτογραφίες στο Press.gr

Ανώνυμος είπε...

εγώ προτιμώ τις προγούμενες μπαλκονάτες χωρίς τα μπλουζάκια

Ανώνυμος είπε...

γιατί 10:41; αποκλείει το ένα το άλλο; και τα ΔΥΟ!

Ανώνυμος είπε...

attention κυκλοφορεί περιβαλλοντολόγος ανάμεσά μας ;-)

Ανώνυμος είπε...

αρσενικός ή θηλυκός;

Ανώνυμος είπε...

δε ξερω δε τον έχω ψαξει

Ανώνυμος είπε...

πάντως τα σχόλια είναι χαρούμενα και θετικά ελπίζω να μην έχει ΚΑΝΕΝΑΣ παράπονο.

Ανώνυμος είπε...

fídi elpizw na min kaneis pouf giati toulahiston diaskedázoume

Ανώνυμος είπε...

kotzambasis Μηνύστει μει μηνυστει μει

σε δικεις ξυφτυλύστι μει

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11.14 τα περισσότερα που γράφοντε εδώ δέν είναι καθόλου για γέλια αντιθέτως θα έλεγα. αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. και καλό θα ήταν να προβληματιστούμε όλοι για το τι συμβένει γύρω μας

αμμοδύτης είπε...

μια φορά και εγώ είχα κοινωνικές υποχρεώσεις και βλέπω ότι διασκεδάζετε.

1. μην ανησυχεί κανείς...αν βαρεθώ το παρατάω αλλά τι να με πιέσουν να κλέισω τι, τα κολοκυθάκια ή τα αμπελοφάσουλα. Οι περισσότεροι επισκέπτες μέσω google, που δεν ψάχνουν για την οφιούσσα, ψάχνουν για αμπελοφάσουλα και για πισίνες...δημοφιλή θέματα

2. εν τάξει δεν με κρεμάσαν το πρωί με τα χωματουργικά, απλά είπαν ότι δεν ειναι μόνο χωματουργικά, και πράγματι έτσι είναι...αλλά τα άτιμα φαίνονται!

3. κοτζάμπαση με ζορίζεις γιατί βάζεις εικονίδιο ατόμου που προφανώς δεν είσαι εσύ... δεν αλλάζεις εικονίδιο; με αναγκάζεις να σε διαγράφω, εσυ πουφ απόψε, sorry!

4. Επιμένω ότι μπορούμε και μπορείτε να βρούμε την χρυσή τομή, τον μεσαίο δρόμο

Ανώνυμος είπε...

fidi diamrtyromai, mou stereis eleftheria ekfrasis ´h mállon emfánisis

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 11:20, προβληματιζόμαστε ΚΑΙ διασκεδάζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα πω μόνο ένα πράγμα. Μερικά πολύ στραβά πράγματα ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ πρέπει να σταματήσουν ή θα γίνει πολύς κόσμος ρεζίλι. Και τα καρφώματα δεν έιναι ιδιαίτερα τιμητικά

Ανώνυμος είπε...

για να βρεθει η χρυσή τομή, δεν πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος;

Underwater είπε...

Εγώ λέω να κόψω το νυχτερινό ψάρεμα γιατί χάνω τα καλύτερα. Καληνύχτα παιδιά και εις αύριο με υγεία. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι δεν αφήνουν το φίδι χωρίς υλικό.

αμμοδύτης είπε...

Τα σκέφτομαι όλα αυτά, τώρα το πρωί, με την ησυχία και την δροσιά, πριν τον καύσωνα.

Είμαστε ένας μικρός τόπος, και λίγοα πράγματα μένουν κρυφά. Τέλειοι δεν είμαστε. Αλλά τουλάχιστον μιλάμε, και να ακόμα κοιτάμε τον άλλο λίγο λοξά, μαζί είμαστε, και όλοι θέλουμε το νησί να πάει λίγο καλύτερα. ΟΛΟΙ αυτό θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι να μαζευτούν λίγο οι πολλές πολλές καταχρήσεις. ας μην πολυφαινόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...
Αλλά δεν θα έπρεπε να φοβούνται εσένα φίδι. Το μέσον είναι αυτό που έχει τη δύναμη.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως την επομένη που θα κλείσει αυτό το blog θα ξεφυτρώσουν 10 νέα φιδάκια (δηλητηριώδη, όχι απ'αυτά του σαλονιού).

Ανώνυμος είπε...

εγώ περιμένω να αχίσεις να σβήνεις!! από το Μεξικό θα βγει το καινούργιο karfi.blogspot.com

αμμοδύτης είπε...

Τα παράπονα και οι απόψεις είναι αυτά που είναι. Μεταξύ μας δεν διασκεδάζω να γίνεται εδώ forum καταγγελιών. Δεν μου αρέσει ο,τιδήποτε μυρίζει «κατάχρηση» ή «εκβιασμο» ή ακόμα «κάρφωμα».

Να ξεκαθαριζόμαστε: δεν είδα κάποιον σχολιαστή να εκβιάζει κάποιον «Αρχοντα«. Η γκρίνια που βόσκει είναι ότι μάλλον από την άλλη πλευρά είναι οι εκβιασμοί. Δεν έχω πρωτογενή άποψη και, εν πάσει περιπτώσει, μπορεί να αφορά αντιπολιτευτικά ή μικροκομματικά ή προσωπικά τερτίπια, που και βαριέμαι και δεν μου αρέσουν.

Να ξεκαθαριζόμαστε και σε κάτι άλλο. Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο του διαδικτύου. Όπως ελεύθερα λέτε ότι λέτε στις εφημερίδες που κυκλοφορούν, ελέυθερα λέει ότι θέλει ο καθένας οπουδήποτε, φτάνει να μην παρανομεί.

Ο ανώνυμος που καταγγέλει ανώνυμα, ανώνυμους δεν παρανομεί, άσχετα αν ενοχλεί. Ο ανώνυμος, ανώνυμα μπορεί να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και η αστυνομία νομίζω αντιδρά σε κάθε περίπτωση.

Προσωπικά δεν γουστάρω καρφώματα και εκβιασμούς, το είπαμε. Έτσι «καρφί» 10:32, εσύ κάνεις ό,τι έχεις εσύ κέφι.

Να ξερετε απαξάπαντες, το blogging είναι διεθνής δραστηριότητα, μην νομίσετε ούτε για δευτερόλεπτο ότι έχω κάποια αποκλειστικότητα, ή ότι είμαι ...μόνος, ή ότι χρειάζονται καλώδια ΟΤΕ, ή ελληνική έδρα. Το «καρφί» ξέρει τι λέει.

Ανώνυμος είπε...

φίδι, εσβησες τρία σχόλια, θα εισπραξεις εσύ το ΟΥΣΤ!!

Underwater είπε...

Απαράδεκτο να σβήνονται τα σχόλια των συμμετεχόντων. Φίδι αν δεν αρέσουν σε σένα οκ σβήστα και γράφε μονολόγους. Θα μπαίνουμε κι εμείς μια φορά τη βδομάδα όταν θα'χουμε κάψες να διαβάζουμε ρομαντικά ποιηματάκια για ανατολές και φεγγάρια.
Αν όμως τα σβήνεις γιατί δεν αρέσουν στην εξουσία τότε είναι σοβαρό. Έγραψες για ένα σωρό (πιθανά) σκάνδαλα. Για το λιμάνι, για τις ΑΠΕ, κ.α. Και κόλωσες τώρα στις μικρο-απατεωνιές μικρο-πολιτικών μικρο-παραγόντων που θύμωσαν γιατί θίχτηκαν τα μικρο-συμφέροντά τους?

αμμοδύτης είπε...

underwater, ο ένας λέει δεν είναι έτσι, ο άλλος παρεξήγησε ότι ήταν αυτός, εγώ δεν ξέρω καν τι λένε, παρεξηγούνται και δεν ξέρω γιατί...σου έχω πει τα βαριέμαι αυτά, και αφού το παίρνουν προσωπικά και, το χειρότερο, δεν ξέρω καν το θέμα...τι θα εκανες εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω με κάποια απογοήτευση, και εγώ, ότι «έκοψες» σχόλια. Δικαίωμά σου. Αλλά δεν είναι δικαίωμα οποιωνδήποτε να νομίζουν ότι, επειδή εξέλέγησαν, ότι είναι υπεράνω κριτικής.

Βλέπω ότι υπάρχουν παράπονα. Ούτε εγώ τα καταλαβαίνω όλα, ούτε εγώ κατάλαβα σε τι αναφερόταν τα σχόλια που διέγραψες, αλλά συμφωνώ ότι εδώ δεν είναι τόπος καρφωμάτων, ειδικά ανωνύμων και αορίστων.

Αλλά αν υπάρχουν παράπονα, το ζητούμενο δεν είναι να φιμωθούν, αλλά να επιλυθούν. Η φίμωση, εάν περί αυτού πρόκειται, οδηγεί σε άλλα. Ο «φρίξος» το είπε ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ. Και αν δεν αντέχουν μερικοί την πολυφωνία, παρεξηγούν τι σημαίνει δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

εγώ φίδι απορώ...καλά δεν τα έχεις με τα παιδιά στο Ξώμπουργο; Αυτοί γκρινιάζουν ή άλλοι; Κάτι σέρνεται και δεν είναι ξεκάθαρο!

Ανώνυμος είπε...

να σας πω εγώ ανώνυμε 7:56 και μελετηρέ 7:38.

Η συνάντηση στην Κώμη για τον βιολογικό δεν πήγε καλά για κανέναν. Ο Δήμος δεν εξήγησε ικανοποιητικά ή δεν έιχε προετοιμάσει το έδαφος. Οι διαφωνούντες, είτε γιατί είχαν δίκιο ειτε γιατί κάναν αντιπολίτευση, έκαναν λίγο θέατρο. Το θέατρο ήταν «αστείο», ακόμα και σαν αντιπολίτευση. Αλλά στην συνάντηση αυτή πολλά ξύνισαν γιατί κανενός δεν του βγήκε όπως ήθελε. Φυσικά υπήρξε και παραπληροφόρηση, παρεξήγηση, ράδιο αρβύλα, πως το λένε.

Το φίδι ή πήρε ανάποδες με τον βιολογικό, ή έχει άλλα στο κεφάλι, ή κάπως ενοχλήθηκε με χωματουργικά και σχολίασε για χωματουργικά.

Κάποιος ενοχλήθηκε για τα σχόλια για τα χωματουργικά και ή το μετέφεραν στο φίδι, ή προβόκαραν το φίδι που έγραψε αυτό το «πουφ» και αφορμή βρήκαν δυσαρεστημένοι και μη να βγάλουν ένα σωρό σωρρευμένες ενοχλήσεις ή να κάνουν αντιπολίτευση, και αυτό μπορεί να παίζει.

Και τωρα που τα γράφω αυτά είμαι σίγουρος/η (χε χε) ότι το φίδι λέει «μα δεν ....νται όλοι τους» γιατί μπορεί να είναι και απασχολημένος και βαριέται την βαβούρα, και λέει ότι ο ΧΜ έχει δίκιο... Τα λέω καλά αμοδύτη;

Ανώνυμος είπε...

μήπως είναι πιο απλά όλα; πανε για συνένωση οι Δήμοι και υπάρχει εκνευρισμός; δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο στο blog εδώ, κάτι άλλο παίζει

Ανώνυμος είπε...

Λες να αφορά την Ζήμενς στην Τήνο; χα χα :-)

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μάλλον είναι δάκτυλος της Μεγαλόχαρης για να σπείρει διχόνοια στους κακόμοιρους τους καθολικούς.

Ανώνυμος είπε...

mou perase kai mena i idea anwnyme 8:29, kai mena mou perase i idea giati xespase ligo perierga

Ανώνυμος είπε...

στους καθολικούς να σπείρει διχόνοια; ή στον Δήμο Εξωμβούργου; σαν πολύ καλά δεν ταχε το φίδι μαζί τους;

Ανώνυμος είπε...

όφι, αυτός που σε κούρδισε είναι από τον πάνω ή τον κάτω Δήμο;

Underwater είπε...

Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!!!
για να σοβαρευτούν λίγο εκεί πάνω και να κοιτάξουν να κάνουν κανένα έργο της προκοπής αντί να απασχολούνται όλη μέρα ξεψειρίζοντας την γεννειάδα τους...
Παιδιά οι ψείρες δεν φεύγουν. Προκαλούν φαγούρα, είναι μεταδοτικές και αυξανονται ραγδαία. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις αγνοήσετε και να κοιτάξετε τη δουλεία σας. Προπαντώς μην πανικοβάλεστε και αρχίσετε να ξύνεστε γιατί θα καρφωθήτε. COOL!

Ανώνυμος είπε...

λίγο τραβηγμένα δεν ειναι αυτά;

Ανώνυμος είπε...

underwater άγριος και μαχητικός! σε ποιον τα λές αυτά; στο φίδι; στους σχολιαστές; ή στον αγαπητό σου άρχοντα του αιγαίου

Ανώνυμος είπε...

μα νομίζω το είπε: «...ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ...»

Ανώνυμος είπε...

κακά νέα: το karfi, karfaki, proka, hafies (blogspot.com) είναι όλα πιασμένα! ρε τι πάθαμε! πρέπει να βρούμε όνομα. θα δοκιμάσω tinos-karfi

Ανώνυμος είπε...

den exete varethi na klapsourizete?

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ υπάληλε!

Ανώνυμος είπε...

λέτε να αποκτήσουμε και στην τηνο «χωροφυλακή σκέψεων»;

Ανώνυμος είπε...

τι να την κάνεις; ψιλοεκβιασμοί φτάνουν για να σκεφτόμαστε σωστά

Ανώνυμος είπε...

φίδι, να μας πεις τι γίνεται...στην επόμενη ανάρτηση εμφανίστηκες χωρίς blogger id...?

αμμοδύτης είπε...

Μην πολυπαιδεύεστε με βαθειές αναλύσεις, εξ άλλου είναι απλό το πράγμα και μερικοί από σας το είπατε.

Η πραγματικότητα είναι όπως την έχω πει κατά καιρούς. Μιά χαρά είναι τα παιδιά και κανένας δεν είναι τέλειος.

Είναι προτιμότερη η προτροπή σε «σωστά» έργα παρά η κριτική για «κακά» έργα. Πράγματι ίσως κάποιος ενοχλήθηκε με τα «χωματουργικά» αλλά συγνώμη, επιμένω, πολλά χωματουργικά κάνουν οι έλληνες. Στα Σπάτα οι έλληνες έκαναν τα χωματουργικά και οι ξένοι τά άλλα. Μην αρχίσω, κάτι έχω δει από μεγάλα έργα.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα με τα σχόλια που διέγραψα είναι απλό. Δεν έχω πρωτογενή άποψη, και για δύο από τα τρία που αναφέρατε, δεν έχω ιδέα τι λέτε, αλλά άλλοι ενοχλήθηκαν, διέψευσαν κλπ. Για το τρίτο, που νόμιζα ότι ήξερα περί τίνος επρόκειτο, κάποιος το εξέλαβε διαφορετικά. Μύλος.

Μεταξύ μας, δεν με ενδιαφέρουν οι πολεοδομικές παραβάσεις... και δεν μου αρέσει η συμμετοχή σε ανώνυμα καρφώματα. Το «καρφί» ας ανοίξει δικό του blog, αλλά φίλε θα βαρεθείς... μία δύο μετά;

Μην υποτιμήσει κανείς ποσο σοβαρά παίρνω ορισμένες ελευθερίες και πόσο θαυμαστός καινουργιος κόσμος είναι το διαδίκτυο και τα blogs. Νομίζω το είπε ο «συνηγορος του διαβόλου», για την δύναμη του «μέσου» (δεν εννοεί του ροουσφετιού, ενννοεί του medium του διαδικτύου -- άντε και λίγο χιούμορ)

Πράγματι υπέγραψα χωρίς blogger id, έγραφα αλλού και δεν είχα id εκεί.

Δεν φανταζόμουν τόσο ενδιαφέρον για το «πουφ», ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επισκεψιμότητα...

σας εύχομαι καλή νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά, κανένας τέλειος...δηλαδή τι λές;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ, η πρωτη συνάντηση δεν πήγε καλά. Για την δεύτερη ένα φύλλο χαρτί μοιρασμένο για να ηρεμήσουν οι μαινόμενοι δικηγόροι, και μπορεί και να καταλάβει κανείς τίποτα..

Ανώνυμος είπε...

περιμενουμε το Τηνος καρφι gr,θα έχει ενδιαφέρον...

Ανώνυμος είπε...

εγώ νομίζω ότι περιμένουμε να δούμε πόσοι Δήμοι και ποιοι θα περισσέψουν. αυτή την φορά (μάλλον;) τσίμπησαν στον Πάνω. αλλωτε τσιμπάνε στον Κάτω. Μην τσιμπατε παιδιά, έτσι είναι

Ανώνυμος είπε...

και το ενδιαφέρον εδώ, δείγμα ότι και μόνη η υποψία της λογοκρισίας, κάνει τον κόσμο να βγεί στον δρόμο

Ανώνυμος είπε...

και εδώ θα είμαστε, και θα βλέπουμε και στόμα έχουμε και ΟΥΣΤ θα λέμε όταν χρειάζεται

Ανώνυμος είπε...

φίδι, η υποψία και μόνο φέρνει κόσμο -- μην σου περάσει η ιδέα να συμβιβαστείς θα φας εσύ το κράξιμο