Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Σεπτέμβρης (2)


Λίγα πανηγύρια έμειναν μέχρι το τέλος του μήνα, και μετά, τα ρακιζιά, νόμιμα και παράνομα, πριν μπούμε στα γκρίζα-καφέ χρώματα του φθινοπώρου, που σιγά σιγά θα γίνουν πράσινα του χειμώνα.

Στην φωτογραφία, μεσαιωνικό χωριό, που νομίζω το Γκουβέρνο θα ανακαλύψει στις εξερευνήσεις και αναδείξεις μονοπατιών και ιθαγενών που έχει αναλάβει. Μερικά άλλα χωριά είναι κρυμμένα, είτε επειδή "δεν υπάρχουν", ή δεν έχουν καλούς εκπροσώπους στην Αυτοδιοίκηση. Ανοίξτε έναν χάρτη της Τήνου (όχι τον κλασσικό που έχει ανατυπωθεί από τις αρχές του 20ου αιώνα, πιο πρόσφατο). Θα δείτε ότι η Τήνος "υπάρχει" μόνο κατά 2/3. Το 1/3 που "δεν φαίνεται", ωστόσο υπάρχει και αυτό, με πηγές, αρχαία, μεσαιωνικά, μονοπάτια, όλα επιμελώς ξεχασμένα.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα να μην τα αναδείξουν τα χωριά μας έτσι έχουμε ελπίδα να μεινουμε αυτό που είμαστε και να μην γίνουμε προάστιο της Κυψέλης

Ανώνυμος είπε...

Ο καινούργιος Τοπο χάρτης της Ανάβασης έχει μονοπάτια μόνο στο τρίγωνο Καρδιανή Πόρτο Ξώμπουργο. Η υπόλοιπη Τήνος είανι δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Ο χάρτης της Αναβασης είναι καλός αλλά δεν είναι τελειωμένος. Λείπουν τα περισσότερα μονοπάτια. Σαν να έχει πάρει ότι φαίνεται από to Google Earth και 2-3 μονοπάτια στα βόρεια. Το Google Earth δείχνει τα αντίστοιχα μονοπάτια, στην υψηλή ευκρίνεια, δυστυχώς μόνο Νότια, πολύ καλύτερα από τις αεροφωτογραφίες που έχεις. Δεν βρίσκεις καμία δορυφορική υψηλής ευκρίνειας? θα υπάρχει σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

μην το παιδεύεις, η "φτωχή" καθολική Τήνος απουσιάζει.

Underwater είπε...

Ναι, συνομωσία της καταξιωμένης εταιρείας Ανάβασις με την ορθόδοξη αρχιεπισκοπή κατά των καθολικών!
ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ οι συνωμοσίες είναι άλλες πιο σοβαρές και έρχονται από τα έσω.

H Ανάβασις έκανε τη δουλειά της με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Δηλ. Χρησιμοποίησε υπάρχον ή εύκολα προσβάσιμο υλικό και φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να κάνει πρωτογενή έρευνα και καταγραφή. Αν δεν μας αρέσει η ποιότητα της δουλειάς της δεν αγοράζουμε τον χάρτη.

αμμοδύτης είπε...

Νομίζω ότι η Ανάβαση έχει κάνει καλή πρωτογενή δουλειά (μίλησα με άτομο που έχει περπατήσει μονοπάτια) και ο χάρτης της είναι καλή πρώτη προσπάθεια.

Συμφωνώ ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να γεμίσουν κενα και να διορθωθούν λάθη (ας πούμε έχει έναν εκγαταλελειμένο χωματόδρομο -- που ο ιδιοκτήτης της γής έκοψε την πρόσβαση, σαν "μονοπάτι", λείπουν ιστορικά σημαντικά μονοπάτια, κλπ. Μια χαρά ωστόσο είναι η δουλειά και ειμαι σίγουρος θα την συμπληρώσουν.

Underwater μην είσαι άδικος, 20 χρόνια πηγαινοέρχομαι στην Τήνο. Σαν να μην υπάρχει στους χάρτες ένα κομμάτι της από την Κώμη μέχρι τον Πάνορμο. Βέβαια δεν έχει τουριστικές επιχειρήσεις εκεί, και μόνο πρόσφατα, που ασχήμηνε λιγάκι η Νότια Τήνος, εμφανίστηκαν τα Κάτω Μέρη σε μπροσούρες. Φταίνε οι αγρότες που δεν αυτοπροβάλονται? Ή συνομωτούν επειδή είναι καθολικοί?

Βέβαια, οι ίδιοι που ορίζουν την ορθοδοξία σαν ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης, μεθόδευσαν να μησενιστεί η αξία της περιοχής, αφού αυτή, κατά σύμπτωση, είναι η βιομηχανική ζώνη. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει πρόκειται, κατά την άποψή μου, για καραμπινάτη παραβίαση δικαιωμάτων μειονότητας, με ή χωρίς δόλο.

Ορθοδοξία και τουρισμός στην Νότια Τήνο, Βιομηχανία και καθολικοί στην Βόρεια. Πάλι καλά που λίγοι ήρωες μπλόκαραν τους πυλώνες.

Τέλος ένα σχόλιο, ακόμα, για τους χάρτες. Μίλησα με άνθρωπο που καταγράφει μονοπάτια για την Νομαρχία. Ανησυχεί ότι τα μονοπάτια που έχω αναφέρει στο ophoussa.com μπορεί να είναι νεροφαγώματα κλπ. Λάθος. Μόνο μονοπάτια που έχω δει και γνωρίζω έχουν σημειωθεί, και ακόμα αν ξέρω ότι υπάρχει μονοπάτι αλλά δεν φαίνεται (πχ στη Βωλάξ, λόγω δέντρων) δεν το έχω σημειώσει, αλλά ήδη αποτυπώνων τέτοια κομμάτια με GPS με πρόγραμμα που αγόρασα από την Ανάβαση...

Οι "οδηγοί" μου εχουν περπατήσει χρόνια τα μονοπάτια, δεν με πήγαν σε ...νεροφαγώματα.

Ανώνυμος είπε...

για ψάξε τα έργα του φίλου από την Νομαρχία Σύρου που προβάλει και μελετάει μονοπάτια.

Μήπως έχει κάποια πατέντα από άλλο Κυκλαδονήσι και παέι να την εφαρμώσει και στην Τήνο;

Μήπως έχει αυτός η ο φίλος του κάποιο χωραφάκι που χρειάζεται δρομο;

Μικρό νησάκι

Ανώνυμος είπε...

Αστε ρε τους ανθρώπους να βγάλουν κανένα μεροκάματο!

Ανώνυμος είπε...

η νέα μόδα που προωθεί ο γνωστός άγνωστος απο τη μοναρχία είναι καταστροφή με διάνοιξη μονοπατιών την οποία βαφτίζει

"ανάδειξη ιστορικού μονοπατιού"

για να πάρει τα λεφτά και να προχωρήσει ανενόχλητος στο "σωτήριο" έργο του ....

Ανώνυμος είπε...

και που να δείς το ντοκιμαντέρ κουκουλώματος όλου του νησιού που προβάλει όλο το νησί ως το ιερό της παναγίας και της ορθοδοξίας
μέσα στον άγουστο το έχει προβάλει το κανάλι του εξωμβούργου πάνω απο 80 φορές (2 με 3 φορές την ημέρα )
θα φ ρίξεις!!
και δέν μιλάω για την ποιότιτα του ντοκυμαντέρ που είναι άριστη και φένετε οτι έχει πέση πολύ χρίμα και πολύ δουλειά, αλλα να μου στολήζει τη φτινιάρικη ντενεκεδενια εικόνα της παναγίας μέσα στη ρεματια της γρήζας πλάη σε αγρότες του Αγαπιου και ασταμάτιτα να καπιλεύετε όλους τους ανθρώπους του τόπου μας λές και η μοναδική μας έγνοια είναι η παναγία όλες της εποχές τπου χρόνου και πολλά πολλά άλλα.... αυτο πάει πολύ!
και ακόμα ποιο πολύ οτι αυτό το ντοκιμαντέρ το παίζει ασταμάτιτα ο δήμος εξωμβουργου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα καλό πανηγύρι πέρασε χτές με την καθερωμένει προσέλευση ευλαβών απο το μεσαιωνικό χωριό της φωτογραφίας,και απο τα υπόλοιπα, το 1/3 δηλαδή.
Αδικήσαμε λίγο τον παπά,γιατί δεν είχαμε τον κατάλληλο φωτισμό, αλλά δεσμεύομαστε οτι του χρόνου θα έχουμε διακριτικό και όμορφο φωτισμό για να αναδειχθούν ακόμα καλύτερα αυτά τα υπέροχα μνημεία για τα οποία δίνει μάχη να τα συντηρήσει.
Ανώνυμε 6,57 την Καρδιανή μου φαίνεται την έβαλαν γιατί έχει τα περισότερα άγρια κατσίκια (κάνουμε και λίγη πλάκα).
Ας γράψει ο καθένας τον αύξωντα αριθμό των υπογραφών του για να δούμε πόσσες είναι και αν αξίζει να τις καταθέσουμε(118 +)
Αμδύτη δεν ασχήμηνε η νότια Τήνος,άλλά τώρα που το λές προβληματίζομε γιατί έχει καθυστερήσειη ανάπτυξη(όπως αυτή εννοείται)στο κομμάτι Αγιος Ρωμανός και δυτικά που αντικειμενεικά είναι απο τα ωραιότερα του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

κυρίως τους καθολικούς κουκουλώνει η ταινία αυτή. γιατι ενω δείχνει ΄τα περισσότερα καθολικά χωριά, τα παρουσιάζει σαν να περιστρέφονται όλα γύρο απο το ναό της Μεγαλόχαρης και την ορθοδοξία

αν το έπαιζε ενα κανάλι μεγάλης εμβέλειας θα ήταν οκ αλλά είναι απαράδεκτο να το παίζει το κανάλι του δήμου

οι αγροτικές δραστηριότητες τα έθιμα οι άνθρωποι και η ζωη του νησιού καμία σχέση δέν έχουν με το χρυσομπρούτζινο πολιτισμό της Μεγαλόχαρης

αλλα η ταινία αυτή απεγνωσμένα προσπαθεί να πει το αντίθετο,

ενας φίλος που το είδε γέλαγε με το εγχείρημα της ταινίας και μου λέει: έπρεπε να βάλει και της χριστοπαναγίες των αγροτών αμα τους φεύγουν οι αγελάδες ή τους φάνε το αμπέλι τα κατσίκια...
-και νομοιζω οτι έχει δίκιο

βέβαια το κανάλι προσπάθησε να εξησοροπήσει την κατάσταση βάζοντας επανελειμένα της τελετές του Βρυσιου, αλλα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

η περίπτωση της ταινίας είναι μια ακριβοπληρωμένη πολύ καλής ποιότιτας προπαγάνδα.

οι τελετές του βρυσιου έιναι απλά αδιάφορες κακοτραβιγμένες αναμεταδόσεις όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις που το μόνο που χρησιμεύουν είναι να δημιουργούν άγονο κουτσομπολιό. ενα πράγμα σαν τα μεσημεριανάδικα σε άλλη μορφή και ποιότιτα

Underwater είπε...

Έχετε πάει Μαρλά-Μαμάδο? Είναι σαν να βρίσκεσαι στην Άγρια Δύση. Αυτοί γιατί είναι ξεχασμένοι? Φταιει κάποιου είδους ρατσισμός που αναπτύσσεται στο νησί? Ή η γεωγραφική τους θέση?
Πολλές φορές τα πράγματα είναι όπως είναι εξαιτίας διάφορων ιστορικών, γεωγραφικών ή κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν και όχι αναγκαστικά λόγω θρησκευτικού προσανατολισμού.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για θρησκευτικά μελετήστε το κείμενο που έχω φορτώσει.

http://rapidshare.com/files/143911457/tinos-piotita-zois.pdf.html
(βρίσκεται στην ιστοσελίδα του επαρχείου)

Αν επαναστατήσετε με το κείμενο θα είμαι μαζί σας και θα σας δώσω όλα τα δίκια. Προσωπικά θα ζητούσα άμεση παραίτηση αυτού που το υπογράφει.

Αλλά για τους χάρτες δεν νομίζω πως φταιει η θρησκεία. Ούτε η Google Earth συνεργάζεται με την Παναγία.

Όσον αφορά στα κατσίκια πριν καιρό κάποιος ανέλαβε εκ μέρους μου τη συγκέντρωση υπογραφών. Ανταποκρίθηκε μόνο ένας. Τελικά θέλετε να κάνετε κάτι επί του θέματος ή όχι? Εγώ αποχωρώ απ'την προσπάθεια λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους σχολιαστές του blog. Ας αναλάβει το φίδι αν θέλει.

Ανώνυμος είπε...

ο παραξενος Underwater λίγο ποιο πάνω έγραψε οτι έχει μαζέψει 118 υπογραφές, εγώ έχω περίπου 20 σύνολο λοιπόν 148

καλό θα είναι όσοι άλλοι έχουν μαζέψει να το αναφέρουν εδώ και μέχρι τέλος του μήνα να της μεταφέρει το φίδι(αν θέλει) στους αρμόδιους

αν έχουμε 300 με 400 ονόματα θα είναι καλά

Ανώνυμος είπε...

138 ήθελα να πω

αμμοδύτης είπε...

Ένα ένα, καλησπέρα σε όλους

παράξενε και underwater τώρα που ηρέμησε το νησί, να συγκεντρώσουμε τις υπογραφές. Μου είπε ένας φίλος που έχει κάποια σχέση με την Αυτοδιοίκηση μια καταπληκτική ιδέα. Θα του δώσουμε όλες τις υπογραφές και μπορεί να γίνει κάτι. Θα μεσολαβήσω όπου μπορώ.

ανώνυμε 5.38 και 7.22, λυπάμαι να πω ότι έχω καταλάβει ότι κάτι πονηρό παίζεται με τα μονοπάτια, από τότε που έχασα την ψυχραιμία μου με άτομο που το έπαιζε και προστάτης του πολιτισμού του περιβάλλοντος κλπ. Νομίζω ότι οι καιροί προσφέρονται για επίδοξους πονηρούς, αλλά τα αντανακλαστικά στην Αθήνα είναι οξυμένα και θα έχει γέλιο.

Ότι και να μου λέτε, όλα είναι ωραί ακαι καλά επιφανειακά, αλλά από κάτω και σιωπηλά μην νομίσετε ότι δεν υπάρχει θέμα στο θέμα δόγμα. Είναι ίσως λιγότερο θρησκευτικό και περισσότερο πολιτισμικό, τουλάχιστον για μένα που δεν έιμαι καθολικός (ή ορθόδοξος)

underwater είδα το αρχείο με τα περί ανάπτυξης και ορθοδοξίας. Κάτι έιχα ακούσει αλλά μοιάζει με φάρσα. Δεν είναι δυνατόν, ούτε Ιρανοί μουλάδες!. Αν βγει τέτοιο πράγμα προς τα εξω, θα γελανε μαζί μας.

Πως μπορείς να βεβαιωθείς ότι δεν πρόκειται για φάρσα;

Underwater είπε...

Ας κάνει ο webhost οτι θέλει. Εγώ ξέρω οτι είπαμε να ταχυδρομηθούν οι πίνακες και όπως με ενημέρωσαν με email έστειλε μόνο ένας.
Έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε κυπάρισσε εκτός απ'το να παίζουμε τις κουμπάρες. Εκτός κι αν πρέπει να σας στείλουμε πλήρη φάκελο με τα θρησκευτικά και πολιτικά μας πιστεύω για να μας κάνετε τη χάρη να στείλετε τους πίνακες.

αμμοδύτης είπε...

και εγώ έχω υπογραφές, αν και η ζημιά που κάνουν τα κατσίκια είναι τόσο τεκμηριωμένη που όποιος κάνει οτιδήποτε θα είναι ήρωας.

υπάρχει email στην ophioussa.com:

ammodytes@ophioussa.com

επικοινωνήστε εκεί, ή όσους από σας ξέρω ή συναντήσω καμιά Κυριακή πρωί, τα λέμε.

Underwater είπε...

Φίδι το κείμενο το κατέβασα απ'την επίσημη ιστοσελίδα του Επαρχείου. Δείτε το σήμερα γιατί αυρίο είμαι σίγουρος πως θα το αποσύρουν.

αμμοδύτης είπε...

το έχω αντιγράψει, αλλα επιμένω, μήπως είναι κάποιος που κάνει πλάκα ή hacker?

Ανώνυμος είπε...

παιδιά έχει πλάκα. δεν φαίνεται ποιός το υπογράφει

Underwater είπε...

Το θέμα για μένα είναι ποιος είναι ο εμπνευστής. Αν είναι το Επαρχείο (αφού στην ιστοσελίδα του δημοσιεύθηκε) το θέμα είναι σοβαρό και σηκώνει αναφορά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Υπ.Εσωτερικών. Απορώ γιατί οι τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί σας 'ηγέτες' δεν κυνηγάνε κείμενα σαν αυτά. Βγείτε δυναμικά κύριοι. Τί φοβάστε? Για κάτι τέτοια σας χρειαζόμαστε. Κήρυγμα και κλάψα κάνω κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

να το αναρτήσεις και να στείλεις κόπια στο παρόν

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που επανέρχομαι σε άλλο θέμα αλλά η ιστορία με τις δήθεν 'πρώτυπες' αναδείξεις μονοπατιών (δια της διαπλάτυνσης, παγκόσμια πατέντα!)κοντεύει να πάρει διαστάσεις μάστιγας για τα νησιά μας. Παρακαλώ όλους να είμαστε προσεκτικοί με δήθεν σωτήρες από Νομαρχίες κλπ. Κάθε μονοπάτι που καταστρέφεται μας κάνει φτωχότερους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Την κληρονομιά μας πρεπει να την προστατέψουμε εμείς πρώτα απ'όλους.

Ανώνυμος είπε...

Underwater δέ γνωρίζω γιατι εναντιώθικες μαζί μου, θα στειλω τα ονόματα στο email που έδωσε το φιδι, σε καλύπτει αυτό?

Ανώνυμος είπε...

θα πω κακία

πόσοι "δημόσιοι υπάλληλοι" θα φιλοτημηθούν? πόσοι θα σκεφτούν ότι κάποια εκδούλευση θα "πουλήσουν" ή θα πουλήσουν?

Να σου πω εγώ τι φιλοτιμεί τα καλά παιδιά: "To φως της δημοσιότητας". Είδες καμιά προκύρηξη σε κανένα καφενείο "πείτε μας τα ιστορικά τα καλά τα μονοπάτια"; Η λίστα βγήκε νύχτα από μάγους.

Να ρωτήσεις ή να επερωτήσεις φίδι: πως και ποιός αποφάσισε να αναδείξει ποιά μονοπάτια; Και σε αυτό θα έχεις είδηση.

Underwater είπε...

Κάντε οτι σας φωτίσει ο Ποσειδώνας. Είθε οι νεράιδες του γλυκού και οι γοργόνες του αρμυρού νερού να βάλουν το χεράκι τους και να εισακουστούν οι υπογράφοντες (καθολικοί, ορθόδοξοι, προτεστάντες, μουσουλμάνοι και άθεοι).

Ανώνυμος είπε...

Σε μικρό νησί κοντά στην Νάξο?

Ανώνυμος είπε...

ξέρει και γεωτρήσεις;

Ανώνυμος είπε...

τοσο μισος για την παναγια.αμαν πια ελεος

Ανώνυμος είπε...

Γκρινιάζετε οι καθολικοί που είσται και το 40 ή το 30 ή το 25% (συγνώμη δεν γνωριζω ακριβώς)? Τί να πούμε κι εμείς οι οικονομικοί μετανάστες που είμαστε το 2-3%... Μήπως εμείς είμαστε η αδικημένη μειονότητα?

αμμοδύτης είπε...

Μην βλαστιμάς, η Παναγία δεν έχει σχέση με τα αναπτυξιακά προγάμματα του όποιου τα σκαρφίστηκε. Κρατάω και εγώ επιφύλαξη για την γνησιότητα του κειμένου. Μοιάζει με προβοκάτσια.

Ανώνυμος είπε...

Το νησί της Τήνου, μετά από δημόσια διαβούλευση και με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων και τεχνοκρατών, πρέπει να βρει τον αναπτυξιακό του δρόμο, που θα στηρίζεται στα δικά του φυσικά, παραδοσιακά και πολιτισμικά δεδομένα.
Για την Τήνο, αναζητείται η διατύπωση ενός αναπτυξιακού οράματος που θα στηρίζεται στην παραδοχή ότι το νησί είναι λατρευτικό κέντρο της Ορθοδοξία, έχει εξαιρεττικό φυισκό οικισιτικό πριβάλλον και λαμπρή πολιτιστική παράδοση.

Λατρευτικό κέντρο Ορθοδοξίας; Από ονείρωξη γιαγιας το 18τόσο! Πολιτισμός; Λα ιλα ιλαλά μωχαμετ ρεζουλ αλλα. Μουεζίδινες, άπλυτοι, παράσιτα, κεράκια και ρουμς.

Διαχωρισμός κράτους και εκκλήσίας ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν το κείμενο το υπογράφει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Αν δεν απατώμαι πρόεδρος της επιτροπής είναι ο κος Διονύσιος Θεοδωρόπουλος, Τοπογράφος Πολιτικός Μηχανικός όπως υπογράφει κάποια άλλα προγενέστερα έγγραφα.
Άραγε το ΤΕΕ που είναι συνδιοργανωτής τα ξέρει αυτά τα οράματα?... πολύ αμφιβάλω.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει 'φυσικό οικιστικό περιβάλλον'? Καλά οικόπεδα για χτίσιμο?
Γιατί μεχρι τώρα ήξερα πως ή οικιστικό (πολιτισμικό) θα είναι το περιβάλλον ή φυσικό.

αμμοδύτης είπε...

Ομολογώ ότι θεωρώ το κείμενο απαράδεκτο, σε βαθμό που δεν θέλω να το δημοσιεύσω εγώ, γιατί πραγματικά θα γίνει αντικείμενο σχολίων.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Εκκλησία έχει συμφωνήσει σε τέτοιο κείμενο. Ούτε η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να δίνει την σφραγίδα της σε τέτοιο κείμενο.

Το κύριο του ΤΕΕ δεν τον ξέρω, αλλά αν έχει εισηγηθεί τέτοια πράγματα, θα έπρεπε να το συζητήσει με τους προϊσταμένους του.

De facto, η Τήνος δέχεται προσκυνητές. De facto στην Μύκονο πάνε "περίεργοι". Φανταστείτε τον Βερώνη να υπογράψει έγγραφο που να αναφέρεται σε αναπτυξιακή πολιτική με βάση τους περίεργους. Και φυσικά δεν υπαινίσσομαι ότι οι προσκυνητές είναι "περίεργοι", αλλά όπως είχε θέσει και ο "αγγελούδας" παλαιότερα, δεν θα έγραφα΄ότι η ανάπτυξή μου βασίζεται σε προσκυνητές.

Δεν δέχομαι ότι είμαστε Μέκκα ή σεϊχουλισλάμηδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ ή δεν λατρεύω την Παναγία, σημαίνει ότι δεν θέλω να δηλώνω, με σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι θα Την χρησιμοποιώ σαν Λουνα Παρκ.

Ανώνυμος είπε...

μήπως το ΤΕΕ είναι και πισω απο την ΟυΒΖ (ουρανοκατέβατη βιομηχανικη ζώνη)? Ξέρει κανεις?

Ανώνυμος είπε...

Να στείλουμε το ΤΕΕ στην Τεχεράνη;

Ανώνυμος είπε...

Ti φταιει το ΤΕΕ? Το φωνάζουν για άλοθι. Αυτοι που το φωνάζουν φταινε.

Ανώνυμος είπε...

Το ΤΕΕ δεν φταιει σε τίποτα ούτε ο κος είναι του ΤΕΕ αλλά του Δ.Τήνου αν δεν κάνω λάθος (υψηλός συμβουλάτορας ή κάτι τέτοιο).

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά ας το μαζέψουν το έγγραφο γιατί η διατύπωση του είναι άθλια