Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Κι άλλος βιολογικός...

Άκουσα την "είδηση" από έναν φίλο που αγόραζε ζωοτροφές: "Βρή-καν θέση για τον βιολογικό καθαρισμό στο Λιβάδι, στο χωράφι της εκκλησίας, αυτό με τα βούρλα, δίπλα στον δρόμο", σχετικά μακριά από την Κώμη και σχετικά μακριά από την θάλασσα Τουλάχιστον η εκκλησία προσφέρει πότε το ένα, πότε το άλλο.

Μου είπε ο άνθρωπος, ωστόσο, ότι υπήρχαν αντιδράσεις γιατί ήταν πολύ κοντά στον δρόμο και θα φαινόταν άσχημα. Για σταθείτε βρε παιδιά! Τον θέλετε και μακρυά από το χωριό και από τον δρόμο; Μα αν πάει πιο "μέσα" θα αντιδρούν αυτοί που θα δώσουν χωράφι για να περάσει δρόμος!

Το είδα το χωράφι. Είναι μεγάλο. Σχεδόν σίγουρα θα μπορούν να αγοραστούν ένα δύο γειτονικά, αν επιμένουν οι αντιρρησίες. Έχει άπλετο χώρο να φυτευτεί με δέντρα ώστε να μην φαίνεται... Φοβάστε ότι θα μυρίζει; Δηλαδή τι κάνει τώρα 200 ή 300 μέτρα πιο πάνω; Δεν μυρίζει;

Βλέπω να πηγαίνουμε σε δημοτικές εκλογές, όπως είμαστε τώρα. Το είχα πει πριν λίγο καιρό και το ξαναλέω. Με τα μυαλά που κουβαλάμε, κάθε χωριό να κάνει τον δικό του, ή να κόψουμε το φαΐ και τις σωματικές ανάγκες. Πως φέραμε το νερό από την Ζωδεμένη στα Κάτω Μέρη; Μόνοι μας. Έτσι και τώρα.

Δεν ξέρω πως δένει η φωτό με το θέμα, αλλά και ο "Αθανασάκης" είναι στον δρόμο για Κολυμπήθρα. Όχι, δεν προτείνω να πάει εκεί ο βιολογικός...

14 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Και επαναλαμβάνω: αν πράγματι το δίνει ή το πουλάει η Εκκλησία, αγοράστε 1-2 γειτονικά χωράφια, να πάτε πιο μέσα. Πιο φτηνό θα είναι από το να κάνετε δρόμο να πάτε στο ...Δρακονήσι.

Μήπως ντρέπεστε να ρωτήσετε τους γείτονες αν πουλάνε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αθανασάκης είναι για διακόσμηση ή για να καπαρώνει το χώρο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ρωτάνε το τοπικό της Κώμης να γνωμοδοτήσει που θέλει τον βιολογικό? Όχι που ΔΕΝ το θέλει, αλλά που το θέλει.

Να προτείνουν από την Κώμη 3 θέσεις . Αν δεν είναι άξιοι να ακουστεί παντού. ΓΙατί κοροιδεύουν για να κάνουν αντιπολίτευση

Ανώνυμος είπε...

γυφτιές!

Ανώνυμος είπε...

"Δεν ξέρω πως δένει η φωτό με το θέμα...."

Μια χαρά δένει...

Κάτι σαν από ταινία Εμ. Κουστουρίτσα -ο Καιρός των Τσιγγάνων νάναι, Undergound νάναι....

Σαν να δένει και με την κάθε Τ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε ανώνυμε 8.09 πάλι το τοπικό να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα.Ενα τριμελές μου φαίνεται πια οτι είναι,μια ψήφο έχει στο δημοτικό συμβούλιο οταν συζητώνται θέματα που το αφορούν,και θυμηθεί ο πρόεδρος να ρωτήσει.Στην περιοχή εκλέγονται χρόνια κοινοτικοί,και δημοτικοί σύμβουλοι με σημαντικές θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

παράξενε,

πρέπει κάποτε ο κόσμος να λεει τι θέλει, και όχι μόνο τι δεν θέλει.

Ξέρεις καλά ότι η Ελένη αντέδρασε στην πρώτη θέση της εκκλησίας γιατί ήταν δυο χωράφια πιο περα από δικό της. Και έφερε και τον Δοκιμάκη να μας ενυπωσιάσει.

Τώρα άλλοι δεν θέλουν σε χωράφι κοντά στον δρόμο γιατι είναι κοντά στον δρόμο. Τι θέλουν?

Αυτό λέω εγώ να μην λένε τι δεν θέλουν να λένε τι θέλουν.

αμμοδύτης είπε...

Aν αληθεύει ότι το Αγάπι θα βάλει compact βιολογικό με λεφτά του Συλλόγου, τους συγχαίρω.

Παράλληλα, μην διστάζετε στο Ξώμπουργο, αγοράστε χωράφι ή χωράφια, και μακάρι να κάνει ο Δήμος την τροτογενή επεξεργασία.

αμμοδύτης είπε...

τριτογενή

Ανώνυμος είπε...

καλο θα είναι να δουλέψει και σωστα ο βιολογικός, όχι απλώς να γίνει για να γίνει,
αλήθεια όμως, μόνο την κώμη αφορά το θέμα?
κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνουν ανοικτές συζητήσεις με το κόσμο απο τα γύρω χωριά και μετά να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις όσοι εμπλέκονται για το πώς θα προχωρήσει, αν εξερέσουμε το ενδιαφέρον απ όσους συζητάνε εδώ, τίποτα δεν κουνιέται στα χωριά.
χεριάζονται συζητήσεις και ενεργοί πολίτες. αν τα αφήνουμε όλα στη πολίτευση-αντιπολίτευση,φοβάμαι θα περιμένουμε πολύ ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ανώνυμε 6:14 η Κώμη πρέπει να
βγάλει το φίδι από την τρύπα!
Η Καλλονή με 4 χωριά για τον βιολογικό (Καρκάδος, κάτω κλείσμα, αετοφωλιά, καλλονή)περιμένουν να τους
βρει χωράφι η Κώμη που θα μπει μόνη της.

αμμοδύτης είπε...

το θέμα του "που πρέπει να γίνει" απασχολεί τους πάντες. Υπήρχε μια πρόταση για βιολογικό για τα 4 χωριά, σε μια θέση 250-300 μέτρα από το Κάτω Κλείσμα. Στην θέση αυτή, η 100 μέτρα πιο κάτω υπάρχει σκέψη μεταξύ των Συλλόγων να βάλουν έναν compact όπως στο Αγάπι.

Μετά ακούστηκε ότι στην ίδια θέση θα μπορούσε να φέρει ο Δήμος όλα τα απόβλητα από Ξυνάρα, Κάμπο και κάτω. Εκει διαμαρτυρήθηκσν οι κ΄στοικοι με το σκεπτικό ότι είναι αστείο να έρθουν όλα ταξίδι στο Κάτω Κλέισμα.

Βρέθηκε ένα χωράφι πιο μακριά, αλλά είναι κοντα στην θάλασσα και δεν επιτρέπεται.

Πρότεινα, εγώ, προσωπικά, για να μην υπάρξει κόντρα μεταξύ 4 χωριών και Κώμης, να τραβήξουν μια γραμμή ίσης απόστασης από τις δύο κοινότητες και σε αυτήν την γραμμή να γίνει.

Βρέθηκε χωράφι στα Ρέντια δεν ήθελε η Ελένη που είναι παραδίπλα. Βρέθηκε στον δρόμο, δεν θέλουν γιατί είναι κοντά στον δρόμο.

Επειδή ξέρω τι μυαλά κουβάλάμε, εξακολουθώ και προτείνω κάθε κοινότητα να έχει τον δικό της μεχρι δευτερογενή, και αν ποτέ ο Δήμος βρει θέση να κάνει τριτογενή επεξεργασία.

Κανένας στα Κάτω Μέρη δεν είπε να πάνε στην Κώμη. Αν θές να βάλω μια ανάρτηση με την φωτό του Λειβαδιού και πες εσύ που τα θες. Σίγουρα, αν είσαι από την Κώμη, θα τα θες στην ...Σύρο.

Η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να γίνει το έργο. Η "Ρόζα" από την Κώμη, λέει ότι πρέπει να είναι ένας και όχι 4-5. Εγώ συμφωνώ και λέω στο μεσο του Λιβαδιού, όχι στο Κάτω Κλέισμα, όχι στην Κώμη, όχι μακριά από δρόμο (πρέπει να είναι επισκέψιμο και τον Φεβρουάριο και το Λιβάδι, ξέρεις πλημυρίζει.

Η κοινή λογική λέει κάπου στα Ρέντια, σε ίση απόσταση από Κάτω Κλείσμα και Κώμη, και 200-300 μέτρα από την ασφαλτο. Πιο πάνω, στην Αγιά επίσης θα ήταν καλή περίπτωση, αλλά θα θέλουν όλα άντληση. Τι λες;

Ανώνυμος είπε...

καθε ενας θελει τα σκουπιδια του μπροστά στο σπιτι του γειτονα

Ανώνυμος είπε...

απ ότι ακούω γυρω γυρω, το πρόβλημα δέν είναι ανάμεσα στο κάτω κλείσμα και τη κώμη.

το πρόβλημα είναι οτι ο δήμος έχει επιλέξει να το κάνει δήπλα στο χωράφι της ελένης επιδεί η εκκλησία παραχωρεί το κτίμα και οι "αρμόδιοι" του είπαν εδώ κάνει

η ελένη και πολλοί άλλοι που έχουν εκει χωράφια δέν θέλουν, αντιθέτως έχουν προτείνει να δώσουν τσάμπα χωράφι σε άλλη περιοχή το οποίο μάλιστα κάνει γι αυτή τη δουλειά

η ουσία του προβλήματος πιστευω είναι οτι ο δήμος απο τη στιγμή που πρότεινε ένα χώρο και δέν έγινε δεκτό απο τους γείτονες, έπαψε να ασχολείται.

είναι η κλασική αντιμετώπιση του δήμου, όπου συναντήσει πρόβλημα λέει:
δέ φταίω εγώ βρείτε τα και τα ξανασυζητάμε

αλλα οι του δήμου δέν έχουν καταλάβει οτι δική τους ευθύνη πρωτίστως είναι να βάλουν το κώλο τους σε μια καρέκλα να το δουλέψουν και να βρούνε λύση ..και όχι δουλειά της μαρίας της πενταγώτισας...