Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ξαλειμμένα αμπέλια


Αν μπορούσατε να θυμηθείτε την μυρουδιά από τα βρεγμένα φρύγανα του καλοκαιριού, τα τραγούδια των κορυδαλλών στην ερημιά των ξαλειμμένων αμπελιών, και την φθινοπωρινή υγρασία του Αιγαίου...


εξαλείφω, εξήλειψα - εξηλείφθην, εξηλειμμένος: σβήνω το γεγραμμένον, διαγράφω, αφανίζω.


Μην σας πιάνει νοσταλγία... Φυτέψτε αμπέλια.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Τήνος - Ποιότητα Ζωής
Πορεία στο αύριο Κοινωνίας και Φορέων." Συζήτηση στο ΙΤΠ .
Το πήρες χαμπάρι?
Αναβαθμιζόμαστε ποιοτικά. Ηταν όλοι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε φίλε που θα φυτεύουμε αμπέλια τώρα.
Και που θα κτίζουμε μετά...

Ανώνυμος είπε...

τι? ανάπτυξη στα ελληνοορθόδοξα ιδεώδη?

Τι πάει να πει "φορέας"?

Ανώνυμος είπε...

που και τι θα κτίζεις ανεγκέφαλε 9:32; πούλα πρώτα τις παραδοσιακές απούλητες μεζονέτες σου σε άφραγκους που δεν θα σε ξοφλούνε!!

μια καλή πείνα σας σώζει

Ανώνυμος είπε...

Καλά , εσύ απο πάνω δεν καταλαβαίνεις και απο χιούμορ .

zavodiniakia είπε...

τι χιούμορ; όλη η Ελλάδα έχει γίνει πολυκατοικίες και μεζονέττες, και μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί ήρθαν οι βόρειοι γείτονές μας για μόνιμη εγκατάσταση

Ανώνυμος είπε...

Χμ.. χμ..φρρ..φρ. ενα δυο .. ενα δυο... ακούγομαι καλά?
Κυρίες και κύριοι απάντησα με σαρκασμό πέστε το αλλα και χιούμορ στην δημοσίευση του αμμοδύτη για φύτεμα αμπελιών - στην οποία πρόταση και συμφωνώ τα μέγιστα . Αν είναι να κλαιγόμαστε οτι ενθάδε κείται ο μπατήρης ο Λουκάς ,τότε να βγούμε και στους δρόμους με αλλαλαγμούς και σπαραγμούς εις μνήμην του αδίκως σκεπαρνοσκοτωμένου νέου.
Βάλτε και πανό στον επαρχιακό προς τα χωριά "ΒΙΛΑΤΟΡΕΣ GO HOME" .
Εγώ δεν έχω να κτίσω και δυστυχώς ούτε και για να φυτέψω , αλλα οταν έρθει η ώρα της κάλπης ξέρω κατα που θα φτύσω και με ονοματεπώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

καλά! όταν έρθει η ώρα για εκλογές τουλάχιστον στο νησι θα βγουν όλοι με τις ντουντούκες υπερ κόμματος, ρουσφετιού, κεράσματος και 20ευρου ή 50ευρου και η ζωή θα συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

...προετοιμασία της ενότητας «Οικιστικά», θέμα το οποίο θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Συνεδρίου «Τήνος Ποιότητα Ζωής - Πορεία στο αύριο Κοινωνίας και Φορέων».
Κατά την συνάντηση αυτή η κ. καθηγήτρια κ. Μάχη Καραλή παρουσίασε οικιστική μελέτη για την Τήνο που έχει κάνει ομάδα καθηγητών και άλλων πολιτών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αιγαίου και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων από του συμμετέχοντες.
Παρόντες στην συνάντηση αυτή ο Έπαρχος Τήνου κ. Ραφαήλ Μωραΐτης ως υπεύθυνος παρουσίασης του θέματος αυτού, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Παναγ. Κροντηράς, πολιτικοί μηχανικοί της Πολεοδομίας Τήνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τήνου, η πρώην καθηγήτρια Ε.Μ.Π Κλειτώ Γεράρδη, ο υπεύθυνος και επιμελητής του Συνεδρίου τοπογράφος μηχανικός κ. Διονύσιος Θεοδωρόπουλος, ιδιώτες μηχανικοί της Τήνου και λοιποί ενδιαφερόμενοι...

Ομφαλοσκόπηση από την ίδια παρέα με τους συνήθεις συμβούλους.

Πως θα μοιράσουμε την Τήνο ώστε να φάμε τα καλά κομμάτια, να ρίξουμε τους χωριάτες, και πως θα εκλογομαγειρέψουμε.

Ο Θεοδορόπουλος πληρώνει η πληρώνεται γαι να παρίσταται?

Ποιά είναι η ομάδα πολιτών και καθηγητών? Ποιους πολίτες φωνάξατε? ΤΟν μπατζανάκη, τοιν χειριστή της μπουλντοζας και ποιον άλλο?

Ανώνυμος είπε...

Έφυγαν από το Βατοπέδι, συναντηθήκαν στο ΙΤΠ για να σχεδιάσουν πως θα φτιάξουν λιμάνι και στον Πάνορμο μετά την εμπειρία της Χωρας. Η Ιστορική Κοινότητα θέλει το λιμάνι της.

Ανώνυμος είπε...

Se ti eidikevetai o topografos mihanikos?

Underwater είπε...

Άσχετα με τα παραπάνω (με τα οποία συμφωνώ) νομίζω πως η μελέτη της κας Καραλή και των συνεργατών της είναι πολύ αξιόλογη και αξίζει της προσοχής μας.

u.f.o. είπε...

Και τελικά τί έγινε? Κατέληξαν σε κανένα συμπέρασμα σχετικά με την Πορεία μας στο αύριο και την Ποιότητα της Ζωής μας?

(συγνώμη κε Ζαζά την ποιότητα του μπετόν αρμέ μας ήθελα να πω)

Τηθύς είπε...

ας μυρίσουμε και ας θαυμάσουμε όλη αυτή τη σιωπιλη φθινωπορινη ομορφιά που αντέχει ακόμα στο τόπο και το χρόνο μας, παρα τη βλακεία και την απληστία μας, τα κατσίκια και τη μάστιγα του γεωτρυπανά

η γή μας είναι ακόμα όμορφη, έχει ακόμα τη μυρωδιά ζεστού ψωμιού απο τα χέρια της γιαγιάς, σε κάποιο κατώι στέκει ακόμα σκονισμένη η αξίνα του παπου
..η ομορφιά αυτή ας είναι στη μνήμη τους.

Ανώνυμος είπε...

κι άλλος με αμπέλια! δες εδώ:
http://aggeloudas.blogspot.com/2008/09/blog-post_23.html

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ένα οινοποιείο θα ήταν κίνητρο για τους αγρότες να φυτέψουν αμπέλια, όπως ενα ελαιοτριβείο για να φυτέψουν ελιές.

Καλός ο προσκυνηματικός τουρισμός, αλλά το νησί ζει όταν υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και ζουν στο νησί. Ειδεμή, είναι θέμα χρόνου, να έρθουν ...Γερμανοί tour operators και να γεμίζουν ή όχι τα ενοικιαζόμενα.

Φυσικά τίποτα δεν αποκλείει Γερμανούς αμπελουργούς!

Ανώνυμος είπε...

Underwater καλά τα φαντάζεσαι αλλα ξεχνάς κάτι ,οι σωστές μελέτες έχουν μια δυναμική και ένα αντικειμενικό σκοπό. Την ανάπτυξη και κυρίως εξυπηρέτηση του συνόλου και σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν δύο ειδών μελετητές : οι ρομαντικοί και οι εξαρτημένοι απο συμφέροντα . Δεν ξέρω που ανοίκει η εν λόγω κυρία αλλά αμφιβάλω αν θα μπορούσε η μελέτη της να εφαρμοστεί στο σύνολό της στην Τήνο κυρίως αν το βλέπει ρομαντικά .Αλλο μελέτες και άλλο ομελέτες.

αμμοδύτης είπε...

θα μου επιτρέψετε λίγο κυνισμό σχετικά με τις μελέτες, από προσωπική επαγγελματική εμπειρία (έχω κάνει μελέτες, έχω αναθέσει μελέτες, έχω παραλάβει μελέτες και έχω απορρίψει μελέτες)

Το 90%-95% των μελετών στην Ελλάδα είναι γραμμένες με τρόπο που λένε ό,τι θέλει ο πελάτης.

Στο 100% των περιπτώσεων ο πελάτης μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την μελέτη. Η κάθε κα Καραλή μπορεί να πει τα καταπληκτικότερα για μια περιοχή και να πάνε οι φωστήρες να κάνουν νταμάρια.

Πόσες μελέτες έχουν γίνει πχ για τους βιολογικούς...και πως θα γίνει τελικά? Άντε να πάει εκέι που θα γκρινιάξουν λιγότερο.

Και συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αν κάποιος μελετητής πει κάτι που δεν αρέσει θα θεωρηθεί ρομαντικός, τρελλός, ασχετος και θα ανατεθεί δεύτερη μελέτη σε ημέτερο.

Όποιος επικαλείται μελέτες, να πάει να γίνει καλόγερος στο Βατοπέδι.

Ανώνυμος είπε...

Ελαιοτριβείο ? Σφαγείο ? Οινοποιείο? Θέλεις !!
Πού τα βρήκες γραμμένα αυτά .
ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ . Να στο δώσουμε.