Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Κοινωνία, Φορείς κλπ.

Διάβασα στο tinos.biz, http://www.tinos.biz/08sep/synedrio.html:

Έγινε “προγραμ-ματισμένη συνάντηση των υπευθύνων για το Συνέδριο Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για την προετοιμασία της ενότητας «Οικιστικά», θέμα το οποίο θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Συνεδρίου «Τήνος Ποιότητα Ζωής - Πορεία στο αύριο Κοινωνίας και Φορέων».

Κατά την συνάντηση αυτή η καθηγήτρια κ. Μάχη Καραλή παρουσίασε οικιστική μελέτη για την Τήνο που έχει κάνει ομάδα καθηγητών και άλλων πολιτών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αιγαίου και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων από του συμμετέχοντες”.

Δεν ξέρω ποια «Κοινωνία» και ποιοι «Φορείς» και ποιοι άλλοι πολίτες αποφασίζουν για την ποιότητα ζωής στην Τήνο, ωστόσο, σκέφτομαι, ότι αν με την Μονή Βατοπεδίου επιχειρήθηκε δουλειά με ακίνητα, οι πρωτεργάτες του μάλλον έμαθαν το κόλπο από την Τήνο, όπου κάποιοι «άγνωστοι» μετονόμασαν το ¼ της Τήνου σε «βιομηχανική ζώνη» για να πάρουν αξία τα «άλλα», τα «δικά τους», χωράφια.

Για να δούμε, θα συνεχιστεί η «Πορεία στο Αύριο»; Μήπως να δούνε, και οι κοινοί θνητοί, την «οικιστική μελέτη καθηγητών και πολιτών»; Ελπίζω να μην συμμετέχει κανένας Εφραίμ στους «καθηγητές» και τους «πολίτες».

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η συμμετοχή της Καραλή είναι θετική, το πεσήμανε και σχολιαστής στην προηγούμενη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατήγγειλε ότι ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι έχουν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου, κείμενοι στην Καμάριζα Λαυρεωτικής, στη Ραμνούντα στο Γραμματικό και στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Έμείς;

pathfinder είπε...

Διάβαζα στο ΘΕΜΑ της Κυριακής τα σχετικά με το Βατοπέδι και στην συνέχεια το άρθρο ανέφερε τις δωρεές (σαν οικόπεδα) που έχει κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος στο κράτος. Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ΝΙΜΤΣ , Ακαδημία , Πολυτεχνείο , Μαράσλειος και καμιά 10ριά ακόμα φιλέτα μέσα στην Αθήνα που ο θεός ξέρει απο που τα απέκτησε σε εποχές που το κράτος ακόμα δεν είχε αποκτήσει ταυτότητα. Θα πεί κανένας ..ναι αλλά δώρισε. Σε εποχές που η ιδιοκτησία ορίζοναν με το πέταγμα της πέτρας αριστερά και δεξιά , έτσι γίνομαι και γω δωρητής μετά. Εδώ πέρυσι κάηκε ο Υμητός και τρέξαν οι παπάδες να θεμελιώσουν Πνευματικό κέντρο στα καμένα. Ευτυχώς που η επέμβαση των κατοίκων ήταν άμεση ειδάλως θα είχαμε ακόμα μια οικοπεδοποίηση . Η απορία μου είναι πόσα ακόμα οικόπεδα υπάρχουν. Μήπως γιαυτό το εθνικό κτηματολόγιο βαδίζει με ρυθμό χελώνας? Μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχουν ξεπουλήσει τα φιλέτα. Και μετά σου λέει το κράτος είναι φτωχό .
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο ότι το κτηματολόγιο καθυστερεί, αλλά άντε να καταλάβεις ή να προβλέψεις κάθε δυνατή κομπίνα.

Η εκκλησία έχει αποκτήσει περιουσία είτε λόγω Βυζαντίου και Τουρκοκρατίας είτε από δωρεές για την σωτηρία της ψυχής. Και ενώ χωρίς αμφιβολία "εκκλησιαστική περιουσία" έχει δωρηθή από εδώ και από εκεί, το Βατοπέδι μάλλον λειτούργησε σαν πλυντήριο

Συμφωνώ ότι εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν. Τι είμαστε? Ιράν?

Να ωστόσο ένα poll για την Τήνο: Τι εμπιστέυεται ο κόσμος, την Εκκλησία ή την Αυτοδιοίκηση?

Ανώνυμος είπε...

Τι;! Έχει διαφορά η εκκλησία από την αυτοδιοίκηση;

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα ναμουν απο μια μεριά να έβλεπα το ύφος των αρχόντων στο συνέδριο. Αλήθεια πόσο μπορεί να πιστεύετε οτι τους απασχολεί η "πορεία στο αύριο Κοινωνίας και Φορέων" . Το "αύριο" είναι εδώ τώρα. Ηρθε και δεν το πήραν χαμπάρι γιατί οι "φορείς" χρωμάτισαν , απαξίωσαν και ουδετεροποίησαν την κοινωνία-μια μικρή κοινωνία-όλα αυτά τα χρόνια . Το σήμερα τους απασχολεί και το δόγμα "δούλεψε να φάς και κλέψε νάχεις".
Οσο για την "ποιότητα ζωής" που ευαγγελίζεται η μελέτη της κ.Μάχης ας της πεί κάποιος οτι αυτή χάθηκε κάπου αρχές του '70 μεταξύ τυρου και αχλαδιού στο τραπέζι του φαγώματος και των συμφερόντων της ολιγαρχίας ή έγινε χαρμάνι μέσα στις μπετονιέρες τους.
Και οι κόρακες γεννούν κορακόπουλα , όχι καναρίνια.

Ανώνυμος είπε...

έχει φωτογραφίες των συνέδρων στο tinos.biz στο link

Ανώνυμος είπε...

Μελετηρέ τι να την κάνω εγώ τη θετική συμμετοχή και τη μελέτη της Καραλή ή όποιας Καραλή.
Η εφαρμογή των εισηγήσεων ή μιας μελέτης είναι θέμα παιδείας και αυτονοήτου .Τα γονίδια δεν αλλάζουν εύκολα. Το συνέδριο έγινε για στάχτη στα μάτια . Ποιός πιστεύει οτι κάτι θα αλλάξει στη νοοτροπία ?

Ανώνυμος είπε...

Καλά που το δημοσίευσες και είδα τις φωτογραφίες . Καμιά 10ριά άτομα που άλλος κοιτάει αλλού , και άλλος ξύνεται . Αραιά αραιά να φαινόμαστε πολλοί . Για τέτοια επιτυχία μιλάμε.

Ανώνυμος είπε...

Το κόλπο του συνεδρίου είναι ευφυέστατο. Βγάζουν από πάνω τους την ευθύνη και νομιμοποιούν την απαράδεκτη πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της υποτιθέμενης 'δημόσιας διαβούλευσης'.
Σε λίγο (και να με θυμηθείτε) θα αρχίσουν να μας φοράνε καπέλο τα περιβόητα 'συμπεράσματα' που θα εκδοθούν με το πέρας των εργασιών των συνέδρων. Και άντε να αποδείξεις εσύ ότι δεν είσαι ελέφαντας... Πραγματικά πανέξυπνο.

Ανώνυμος είπε...

Σε παραλιακή καφετέρια μαζεύονται κάθε πρωί για καφέ μερικοί τέως . Συζητήσεις επι καυτών θεμάτων , αναλύουν , σχολιάζουν , κρίνουν και επικρίνουν . Φίλος που άκουγε , απορούσε μετά .. μα καλά τόσα χρόνια ήταν εξουσία και δεν έλυσαν τίποτα τώρα βρήκαν τις λύσεις?
Δεν το ξερες δεν ρώταγες?
Το καφενείο εμπνέει φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Οι προτάσεις της πορείας προς το μελλον λένε να πάμε όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά. Γιατί επειδή έχω μια δουλειά, ξεκινήστε εσείς και θα σας προλάβω στο δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου αμμοδύτη βιομήχανε ..

αμμοδύτης είπε...

τι να σας πω;

μαζέυω βιρβιλιές από αδέσποτα κατσίκια, τις λιάζω και τις συσκευάζω σε ξιδι με λίγο μάραθο, και θα τις πουλάω σαν αυθεντική κάπαρη βιομηχανικής ζώνης

όταν βγάλω πολλά λεφτά από αυτήν την βιομηχανιή δραστηριότητα, θα σκεφτούμε την επόμενη.

pathfinder, σε 1-2 μήνες μην ξεχνάς τα βελανίδια! (άλλη βιομηχανική δραστηριότητα αυτή. Θα κόβουμε βελανιδιές σε 100 χρόνια και θα κάνουμε κοντρα πλακέ).

Άλλη είναι η βιομηχανική δραστηριότητα, αλλά έχουν σφίξει τα πράγματα, μέχρι τέως μεγαλουπουργό και άτυπο σύμβουλο του πρωθυπουργού μπουζουριάσανε. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες

pathfinder είπε...

Κάτι τέτοια κάνεις και σου χαρακτηρισαν την περιοχή σαν βιομηχανική .

Το έχω υπόψει μου για τα βελανίδια , σιγά μη το ξεχνούσα. Εχω σκοπό να φυτέψω και βελανοπούρναρο . Οποια άλλη πρότασή σου την ακούω με προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω τα ελεύθερα κατσίκια . Μόνο αυτά δρούν κατα συνείδηση .

αμμοδύτης είπε...

ωραία τα πουρνάρια, αλλά αργούν υπερβολικά να γίνουν ο,τιδήποτε πάνω από 15 εκατοστά, τα τρώνε όλα τα ζωϋφια (πχ τα κουνέλια) και θα έχεις έναν θάμνο 50 εκατοστά μετά 10 χρόνια. Επίσης το πουρνάρι, επειδή είναι αειθαλές, ταλαιπωρείται λίγο τον χειμώνα.

οι βελανιδιές μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Σε 10 χρόνια θα είναι δεντράκια 1-1,5 μέτρα.

Ωραίο φυτό (για σπορόφυτο) είναι και η κουτσουπιά. Κάνει ροζ-φούξια λουλουδάκια και θα σε αγαπάνε και οι μελισσοκόμοι. Βέβαια αυτό θα το φύτευα πρώτα ε γλάστρα, και 1-2 χρόνια αργότερα στο χώμα.

Χμμ...τα δέντρα είναι πιο ευχάριστο θέμα από την κυβέρνηση (τοπική ή εθνική(

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το τελευταίο ξαναπές το.
Αλλο δένδρα άλλο "γλάστρες"

Ανώνυμος είπε...

Ένας πόντιος κέρδισε τον πρώτο λαχνό στο λαχείο.
Δεν ήξερε όμως που να επενδύσει τα χρήματά του.
Ένας του έλεγε ν' αγοράσει κτήματα και να φυτέψει σιτάρι.
Όχι του έλεγε άλλος δεν σε συμφέρει. Πολλά έξοδα και λίγα έσοδα.
Άλλος του λέει, να φυτέψεις καλαμπόκι.
Α πα πα! του λένε, δύσκολο, νερό δεν υπάρχει, παράτα την ιδέα.

Του λέει κι ένας άλλος.

Ρε συ άκου:
Αγόρασε χωράφια και ρίξε μέσα κοτόπουλα.
Έτσι θα έχεις κέρδος από τα αυγά, τους νεοσσούς και τα ίδια τα κοτόπουλα, το κρέας τους.
Θα θησαυρίσεις!!!

Μια και δυο ο πόντιος αγοράζει χωράφια και δυο τριαξονικές νταλίκες κοτόπουλα.

Σε ένα μήνα ξαναπάει στον έμπορο και παίρνει άλλες δυο νταλίκες με κοτόπουλα.

Περνάει ενάμισυ μήνας ξανά μανά στον έμπορο και λέει δυνατά:
θέλω πέντε νταλίκες τριαξονικές, δίπατες γεμάτες κοτόπουλα.

Ό έμπορος έτριβε τα χέρια από τη χαρά του αλλά είχε και περιέργεια να μάθει τι τα κάνει τόσα πολλά κοτόπουλα ο Πόντιος.

-Συγγνώμη που ρωτάω, λέει, αλλά τι τα χρειάζεσαι τόσα πολλά κοτόπουλα;
Τί τα κάνεις;

-Ξέρω γώ; απαντάει ο πόντιος,
ή πολύ βαθειά τα χώνω ή πολύ νερό τους ρίχνω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλό

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ.ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΣΑΝ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ..ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΡΙΑΜ ΣΤΗ ΤΗΝΟ..ΑΠΟ ΤΟΝ 3 Π.Κ.ΕΩΣ ΤΟΝ 3Μ.Κ. ΑΙΩΝΑ Η ΤΗΝΟΣ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΟ..ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο < ΝΑΟΣ> ΤΗΣ ΜΙΡΙΑΜ ΗΤΑΝΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ..ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΙΑΣ ,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ..ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ,ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ. ΤΟ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΆΛΩΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ..ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ..

http://stathatos-kostas.pblogs.gr/2008/07/h-ellhnikh-thnos.html

Ανώνυμος είπε...

πέστα ρε άνθρωπε πέστα!!

ιουδεοχριστιανικά καρναβάλια για νάρκωμα εγκεφάλων και έλεγχο των μαζών, ευτιχώς στην τήνο πέρα απο τη συντριπτικη πληοψηφία του κόσμου που δέν πιστευει στο τζεζουα, έχουμε και παγανιστές.

τα ιδεοχριστιανικά καρναβάλια του μύθου και του μίσους είναι για κατίνες-πρόβατα που έρχοντε προσκύνημα απο τη λαμία το βόλο τη λάρισα το περαμα το περιστέρι το αιγάλεω και γενικά απο εκει που υπάρχει η μεγάλυτερη εκμεταλευση και αμορφοσιά