Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Επιλογών συνέχεια


Οι αγελάδες της εικόνας στηρίζουν μια οικογένεια 4 ατόμων. Δεν είναι η αποκλειστική τους απασχόληση, αλλά είναι σημαντικό κομμάτι των μετρητών τους. Στηρίζουν επίσης άλλα δύο άτομα που «διαμεσολαβούν» μεταξύ αγρότη και του φιλέτου σας, ή άλλα 3-5 άτομα, αν το προϊόν πηγαίνει στο τυροκομείο.

Οι αγελάδες αυτές ηχορυπαίνουν, που και που, αλλά δεν ενοχλούν τους τουρίστες. Ο ιδιοκτήτης τους μοιάζει με αγρότη, και οι τουρίστες τον φωτογραφίζουν. Ακόμα, ο ιδιοκτήτης τους καθαρίζει τα μονοπάτια προς τα διάφορα χωράφια που χρησιμοποιεί. Με τις τιμές να ανεβαίνουν, δεν αγοράζει πια τριφύλλι ή άχυρα, αλλά περιποιείται τα χωράφια του και τα καλλιεργεί. Τώρα που θα γίνει σφαγείο, δεν θα χρειάζεται να τρέχει στην ...Μύκονο!

Τα νταμάρια, σε αντίθεση, εξυπηρετούν τον διαχειριστή τους, άντε και 2-3 χειριστές μηχανημάτων και μετατρέπουν την Τήνο σε σεληνιακό τοπίο. Το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν από τα νταμάρια στην Βοιωτία, ή όπου αλλού έχει νταμάρια, είναι ότι στην Τήνο, όλα είναι πιο χαλαρά, η φοροδιαφυγή πιο εύκολη και η «αποκατάσταση περιβάλλοντος» ανέκδοτο.

Διαλέξτε καλοί μου άνθρωποι, εσείς, με το χέρι στην καρδιά, ποια Τήνο θέλετε;

13 σχόλια:

Underwater είπε...

Τις αγελάδες στην Τήνο σε λίγα χρόνια μόνο σε εικόνες θα τις βλέπουμε. Γι’αυτό φωτογραφήστε τις τώρα που μπορείτε...
Αν δείτε τους αριθμούς γεννήσεων σε σχέση με άλλες χρονιές θα τρομάξετε. Αλλά γιατί να βάλει αγελάδες ο άλλος? Oι ζωοτροφές ανεβαίνουν, σφαγείο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, η τιμή αγοράς του γάλατος απ'το Συνεταιρισμό είναι απαράδεκτη.... Θέλετε κι άλλα αντικίνητρα?

u.f.o. είπε...

Υποβρύχιε μην είσαι ούφο. Όλα βαίνουν σύμφωνα με τα πρότυπα 'Αγροτικής Ανασυγκρότησης Υπαίθρου'... πορεία στο Αύριο.... κοινωνίας και Φορέων. Το ξέχασες? Κοιμήσου ήσυχος λοιπόν. Οι άρχοντές μας μας οδηγούν στο λαμπρό μέλλον που μας περιμένει.

Underwater είπε...

Προσέξτε μόνο μην σκοντάψετε και παραπέσετε. Από κάτω σας βρίσκεται το απόλυτο κενό (ή η απόλυτη κατάντια όπως θες πάρ' το).

Ανώνυμος είπε...

Η ύφεση θα φέρει ανεργία και η ανεργία θα φέρει κόσμο πίσω. Θα τσακωθούνε λίγο, θα ξαναθυμηθούνε τα παλιά δικαιώματα νερού. Ουδέν κακόν αμειγές καλού

zavodiniakia είπε...

Τα νταμάρια εξυπηρετούν λίγους και καταστρέφουν πολλούς

Οι αγελάδες δεν καταστρέφουν κανέναν και τρως και κανένα τυράκι

u.f.o. είπε...

Tα νταμάρια μου θυμίζουν τα όρνεα πάνω στο κουφάρι μισοπεθαμένης γαζέλας. Είναι πραγματικά θλιβερό να τα βλέπει κανείς.
Αλλά τι λεω το ούφο.... Τόσα μπάζα που θέλουμε για τα μεγαλόπνοα 'αναπτυξιακά' μας έργα (βλ. π.χ. λιμάνι) που θα τα βρούμε? Να τα εισάγουμε απ΄ τη Μύκονο?

Ανώνυμος είπε...

το λιμάνι είναι μια μπουρδα και μισή, και θα μείνει μια μπουρδα και μισή. Σε άλλες χώρες οι υπέυθυνοι θα ήταν υπόδικοι (αλλά θα αθωονόνταν επειδή τους
παραπλάνησαν οι σύμβουλοι)

Χ_στο το λιμάνι. Το νησί γιατί πρέπει να καταστραφεί; Αυτοί που τα κάνουν έχουν σκοπό να μετακομίσουν;

Ανώνυμος είπε...

εγω περιμενω να δω ποιο από τα «νόμιμα» νταμαρια θα κάνει αποκατάσταση περιβάλλοντος

u.f.o. είπε...

Μπα! Κακιασμένη αδερφή... κι αυτοί που τα κάνουν- τους πολιτικούς εννοώ γιατί αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις- σαν τα όρνεα είναι. Μπορεί και χειρότεροι... Μένουν πάνω απ'το κουφάρι μέχρι τελικής πτώσης Δεν βλέπεις τα καθημερινά μαντάτα απ'το στίβο της πολιτικής μας 'κουλτούρας'?

u.f.o. είπε...

Εσύ ανώνυμε περίμενε... ρίξε και κανέναν υπνάκο και όταν τελειώσει με το καλό η αποκατάσταση τοπίου θα σε φωνάξουμε. Όταν ξυπνήσεις θα δεις μια ωραία πεδιάδα απ' άκρη σ' άκρη. Τα βουνά θα έχουν γίνει μπάζα. Η παραλία μπροστά στις καφετέριες θα έχει φτάσει στη Μύκονο. Κι έτσι θα έχουμε κι εμείς υψηλού επιπέδου τουρισμό και όχι φτωχομπιδένες που στεναχωρούν το ερπετό.

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη είπες μια αλήθεια: τα νταμάρια κοντά στην Αθήνα κλείνουν και όσο πιο κοντά είσαι στις αρχες τόσο πιο αυστηρή είναι η τήρηση των νόμων. Σε ένα ξεχασμένο νησί, και οι υπερβάσεις είναι εύκολες και η άδεια οικοδομής μαϊμού γίνεται νταμάρι 5 ή 6 χρόνων και καλά λέει ο ufo, μην περιμένεις αποκαταστάσεις!

venthesikymi είπε...

Μην φοβάστε πουλάκια μου. Το κλίμα είναι τέτοιο στα Υπουργεία που «ντου» να κάνετε, με υπαινιγμό που_τιάς μπλοκάρετε τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

yfo se goystaro ta les kala!