Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

172 οργανώσεις βλέπουν ...«υπερβολικό ζήλο»


172 περιβαλλοντικές οργανώσεις καταθέτουν ηχηρή πρόταση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

172 περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς και κινήσεις πολιτών καταθέτουν μια ηχηρή πρόταση στον Πρωθυπουργό και στην Υπουργό Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Η καταστροφή της φύσης και η κλιματική αλλαγή είναι δύο τόσο αλληλένδετες παγκόσμιες περιβαλλοντικές κρίσεις, που δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά. Οι φορείς χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Παρόλα αυτά στο σχέδιο νόμου φαίνεται πώς ο «υπερβολικός ζήλος» για προώθηση των ΑΠΕ έχει ως αποτέλεσμα να μην προβλέπεται καμία σοβαρή δικλείδα ασφαλείας για την προστασία της φύσης, παραβιάζοντας έτσι την κοινοτική νομοθεσία.

Η ευρεία προώθηση των αιολικών πάρκων σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας σηματοδοτεί την άνευ όρων πρόσβαση μιας εμπορικής δραστηριότητας στους τελευταίους ανέγγιχτους πυρήνες της ελληνικής φύσης....

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι πάντα πράσινη...


Η συνέχεια εδώ: http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=391&locale=gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φως στο τούνελ. Πέφτει ο φερετζές της οικολογίας. Θα μείνει μόνη της η Μπιρμπίλη, ο ΣΚΑΙ, η WWF και η Greenpeace. Ευτυχώς που η Ορνιθολογική βλέπει καθαρά και κατάλαβαν και οι άλλες οργανώσεις τι πάει να γίνει. Χαλάλι οι καβγάδες με το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, κάτι βγήκε.

Ανώνυμος είπε...

έεεε όχι και μόνοι... θα έχουν τους συμβούλους.

καλά τι θα γίνει με τα φίδια. Είπαμε οφιούσα αλλά ανοίγει η σελίδα και με κοψοχολιάζεις!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=wb_AJ3I7aIk

Ανώνυμος είπε...

http://www.meteo-news.gr/gr/meteo-subjects/climate-change/1263551888

Ο πλανήτης ψύχεται τα επόμενα 30 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για την ώρα η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει σταματήσει και τα επόμενα καλοκαίρια μπορεί να είναι πιό δροσερά.

Ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν το ότι την περασμένη εβδομάδα το 56% της επιφάνειας των ΗΠΑ καλυπτόταν από το χιόνι κάτι το οποίο έχει να συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ε ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ

Artanis είπε...

Ωπ! Κι άλλο φίδι...
Ή μήπως το ίδιο με το προηγούμενο, απλά από άλλη γωνία...

(Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε :)

Υ.Γ. Έχεις μέηλ...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός έχει λίγη αχρωματοψία;