Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις


Ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα σε δικτυακούς τόπους ότι ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του φερόμενου ως διαχειριστή του ιστολογίου naxios.blogspot.com. Χωρίς να γνωρίζουμε τα επίσημα στοιχεία ή τις ακριβείς κατηγορίες, ο διαχειριστής φέρεται να «εκβίασε» τον υπουργό κύριο Ιωάννη Ραγκούση.Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακρίβεια αυτής της καταγγελίας και είναι κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Αυτό όμως που μας προξένησε κατάπληξη είναι η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του φερόμενου ως διαχειριστή, μαζί με το αποτέλεσμα της δίκης !!!.

Μεταξύ άλλων δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, ο τόπος εργασίας και η θέση που κατέχει, οι πολιτικές του πεποιθήσεις, οι γνωριμίες του, αλλά – ακόμα χειρότερα – η λεπτομερής περιγραφή της … ψήφου του. Σε δημοσίευμα μάλιστα δικτυακού τόπου, ο εν λόγω φερόμενος ως διαχειριστής, περιγράφεται ως ψηφοφόρος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Να υποθέσουμε ότι για το συγκεκριμένο ιστολόγιο, αλλά και εκείνους που διέρρευσαν τα στοιχεία, οι πεποιθήσεις αποτελούν αξιόποινο αδίκημα και ενισχυτικό στοιχείο της υπόθεσης που άνοιξε ο κ.Ραγκούσης;

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: Η δημοσιοποίηση αυτών των αυστηρά προσωπικών δεδομένων, έγινε σε δικτυακούς τόπους που στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις εκβιασμών, συκοφαντικής δυσφήμισης και άλλων κατηγοριών αλλά ουδέποτε ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές.

Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό κύριο Ιωάννη Ραγκούση να έχει όντως ασκήσει δίωξη κατά του συγκεκριμένου φερόμενου ως διαχειριστή του δικτυακού τόπου, τότε θα βρισκόμαστε ενώπιον ενός καταπληκτικού φαινομένου: Να συνεργάζονται πρόσωπα που γνώριζαν την προσφυγή του Ραγκούση στη Δικαιοσύνη με καταζητούμενους που η αστυνομία δεν μπορούσε υποτίθεται να εντοπίσει.

Το μεγάλο βεβαίως ερώτημα είναι από ποιόν/ποιούς έγινε αυτή η διαρροή. Επειδή πέρα από τις διαστάσεις που παίρνει ο επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης (απόπειρα φίμωσης κάθε ενοχλητικής φωνής για την κυβέρνησης) ο κ. Ραγκούσης καλείται να εντοπίσει τις διαρροές ανάμεσα στους λίγους που γνώριζαν την υπόθεση και να τους παραδώσει στη δημόσια χλεύη – τουλάχιστον.

Αδέσμευτοι Bloggers

http://www.antinews.gr/?p=31739

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραβίαση άρθρου 8 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δικαιείται αποζημίωση αν ισχύουν όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα!
Ωραίο εικαστικό ψηφιακό!

Συγχαρητήρια για την ουσιαστική δουλειά.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Παίζεται και παιχνίδι άλλο. Το «τρωκτικό» σου αφήνει να εννοηθεί ότι χαφιεδίζονται IP's σχολιαστών. Η Χούντα είναι εδώ

Ανώνυμος είπε...

troktiko
Απίστευτη αλητεία από το εμετετικό δήθεν μπλογκ των χαφιέδων, troktiko.
Το χαφιεδομπλόγκ troktiko κατέδωσε μπλογκερ, για δήθεν εκβιασμό, που φυσικά θα καταλήξει στο αρχείο.
Το γελοίο δήθεν blog εκτός από μπούτια, κυταρίτιδες και απάτες με τους μετρητές, ειδικεύεται και στο σπορ της ρουφιανιάς.
Καταδότες με κουκούλα.

http://dexios-gr.blogspot.com/2010/01/troktiko.html

Ανώνυμος είπε...

Και τα σχόλια που μαζέυουν οι εφημερίδες; Προσπαθούν να φιμώσουν. ΑΛΗΤΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι το τρωκτικό; Δεξιό ή πασοκικό;

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως εκβίασε, έχουν κάθε δικαίωμα να φιμώνουν. Δεν ξέρεις τι κουμάσι μπορεί να είναι κι άλλος

Ανώνυμος είπε...

Στο διαδίκτυο και όσο κάποιοι γράφουν ανώνυμα και χωρίς έλεγχο ποιότητας και ακρίβειας της είδησης από κανένα οργανισμό ή φορέα, δεν είναι να πιστεύεις ή να παίρνεις στα σοβαρά κανέναν. Όταν ακούς BBC ξέρεις ότι ο τύπος υπόκειται σε κανόνες δεοντολογίας και συμπεριφοράς. Όταν διαβάζεις τρωκτικό ή έλληνα μπλόγκερ, πρέπει να κρατάς και μια πισινή. Για ψυχαγωγία μόνο είναι και τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Τον είδαμε τον έλεγχο της ποιότητας και δεοντολογίας στην επίσημα κάλυψη Ζαχοπουλιάδας. Η Τσέκου στην ψειρού και όλοι αθώοι. Το ΒΒC μπορεί να είναι πιο εγκριτο από τον Τρωκτικό, αλλά μπορεί να είναι απλά πιο σοφιστικέ Τρωκτικό. Πισινή παντού. Και πισινους θέλουμε αλλά που!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το πρόβλημα. Όσο το κοινό θέλει πισινούς, πισινούς θα λαμβάνει.
http://www.youtube.com/watch?v=Fb5ZN2PX6rQ&feature=related

Μην έχουμε και παράπονο μετά