Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πάνω, κάτω


Η περίοδος που διανύουμε είναι από περίεργη έως ανησυχητική. Πολλές από «αξίες» με τις οποίες πολλοί μεγαλώσαμε, και που συνηθίσαμε, ή θεωρούμε σωστές, έχουν, εκ των πραγμάτων διαβρωθεί, και άλλες γκρεμίζονται είτε με μεθόδευση, ή εκ των πραγμάτων.

Οι συνέπειες της οικονομικής φούσκας που άρχισε να σκάει περί το 2000, δεν έχουν φανεί πλήρως, ακόμα, ούτε οι διαστάσεις τους είναι απόλυτα κατανοητές. Και εκτός από τα προφανή, και την οικονομική δυσπραγία, που το λέω και το ξαναλέω θα αρχίζει να γίνεται επώδυνη μετά τον Νοέμβριο, πολύ φοβάμαι θα έχει κοινωνικό, πιθανώς δημογραφικό, και, ίσως εθνικό αντίκτυπο.

Θεωρώ σχεδόν βέβαιο, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα, θα είναι σε εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτά που μεγάλωσαν πριν 25 ή 30 χρόνια, ή αυτά που μεγάλωσαν πριν 50 ή 60 χρόνια. Και, θα μου πείτε, «πάντα έτσι ήταν» και θα έχετε δίκιο… Αυτά που είδαν τα παιδιά που μεγάλωναν το …1930, δεν είχαν καμία σχέση με αυτά του 1960…


Τα χελιδόνια εξακολουθούν, για την ώρα, στην συνηθισμένη ρουτίνα τους...

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χελιδονάκια..., να 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν πριν το 1970. Από μια γενιά που βρίσκει την Ανίτα Πάνια ψυχαγωγία ούτεν να περιμένεις πολλά ούτε αυτοί περιμένουν τίποτα. Αποβλάκωση!

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτήν που λές ο'τι βλέπουμαι, η δική σου γενιά την έχει φέρει όπως και τα περισσότερα δείνα.

Ανώνυμος είπε...

Για δες τον συνδιασμό που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ στα 4 χωριά. Κομένο ραμένο για να ξαναβγει η μασκοτ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8,00 σε βρίσκω πολύ ενημερωμένω!!!!!!

μινορίτης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Έλα που ήταν οι παλιότερες γενιές καλύτερες. Απλώς παίρναν των οματιών τους και φεύγαν. Τώρα είναι όλοι εδώ και όλοι διεκδικούν μια θέση κάτω από τον ίδιο ήλιο. Γιαυτό ζοριζόμαστε. Αλλά όσο δεν πεινάμε δεν πάμε πουθενά. Άμα πεινάσουμε τότε βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/10/2010_357745

Σεμινάριο συμπεριφοράς για υποψήφιους!!

Ανώνυμος είπε...

«κάνουν πολύ καλά που μας πολεμάνε. Γιατί δίνουμε στον Ελληνικό λαό, εναλλακτική προοπτική και χειροπιαστή Ελπίδα.

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται. Διότι ο Ελληνικός λαός άρχισε να πιστεύει στο μήνυμα της Ελπίδας. Ξεπερνά το φόβο που του καλλιεργούν.

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται. Διότι δεν είναι μόνο ότι δεν τους βγαίνουν τα νούμερα πια. Είναι ότι σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Ιταλός Τομάσσο Σκιόπα, με δηλώσεις του πιθανολογεί ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας! Παρά τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού. Και δεν βγήκε κανείς να τον διαψεύσει…Καταλάβατε γιατί τους πείραξε τόσο που το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει εκμηδένιση του ελλείμματος σε δεκαοκτώ μήνες; Γιατί δικοί τους σύμβουλοι, με το υφιστάμενο Μνημόνιο, πιθανολογούν ελεγχόμενη πτώχευση πολύ νωρίτερα…

Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται στην κυβέρνηση: Διότι όταν θα έλθει η Νέα Δημοκρατία θα φτιάξει μια εξεταστική Επιτροπή. Μία μόνο. Για να μάθουμε όλοι, με πλήρη στοιχεία και άπλετο φώς, πώς φτάσαμε από ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε μια κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη. Πώς φτάσαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο πετσόκομμα των συντάξεων των 700 ευρώ.Για να μάθουμε όλοι πως φτάσαμε από τα spreads μόλις στις 130 μονάδες βάσης όταν παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση, στα τριτοκοσμικά spreads των 900 μονάδων σήμερα.

στις Δημοτικές εκλογές:

ΟΧΙ στα ψέματα
ΟΧΙ στην υποδούλωση

Περσινά ξινά σταφύλια είπε...

Ελπίδα... Αλλαγή... Ελπίδα... Αλλαγή... Ελπίδα και πάλι... Αλλαγή ξανά.... Ελπίδα και μετά τέσσερα χρόνια Αλλαγή... τέσσερα χρόνια ελπίδα... τέσσερα αλλαγή...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;;;

Μπεεεεεεεεεεεεεεεελπίδααααααα...
Μπεεεεεεεεεεεεαααλλαγήηηηηηηη...

Πείτε Άνοιξη... Άσε το άνοιξη πονάει...
Πείτε Αναγέννηση... το αναγέννηση θυμίζει άλλα...
Πείτε Σωτηρία που ταιριάζει (ανέφικτη αλλά...)
Πείτε Συμμετοχή... Το συμμετοχή δεν σας βγαίνει...
ή πείτε σε έναν άνθρωπο να σας γράψει ένα κείμενο της προκοπής...

Πασόκος είπε...

Θα ψηφίσουμε Πασοκ. Μας αρέσει το ΔΝΤ οι καφετέριες οι πλακοστρωσεις ο φόρος στα σουβλάκια όλοι οι φόροι και ΠΟΛΛΟΙ δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι να κόβουν χαρτάκια και να βάζουν σφραγίδες και οι κλέφτες που φτιάχνουν νόμους και διατάγματα την νύχτα

Ανώνυμος είπε...

1. Όταν οι καιροί το επιβάλουν, είναι επιτακτικό για τον λαό να απορρίψει το πολιτικό σύστημα που μέχρι τώρα τον κρατούσε δέσμιο και να αναζητήσει τις αρχές και τις αξίες που θέλει να διέπουν την ύπαρξή του.

2. Θέλουμε να ανακτήσουμε την υπερηφάνειά μας, όραμα για το μέλλον μας, τιμιότητα στα κοινά, διαφάνεια στην διαχείριση, ισότητα ενώπιον της δικαιοσύνης.

3. Δεν θέλουμε να ανακαλύψουμε νέο ή ουτοπικό πολιτικό-οικονομικό σύστημα, θέλουμε τα προφανή: να είμαστε ελεύθεροι, να μην μας κλέβουν, να μην μας ξεπουλάν, να μην μας εκπορνεύουν, να μην μας κοροϊδεύουν. Η ελευθερία του ενός να σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

4. Ξέρουμε ότι είμαστε φτωχή χώρα. Ας προοδεύουν οι ικανοί και οι εργατικοί. Οι ανίκανοι και οι φτωχοί να έχουν ίσες ευκαιρίες και, αν δεν τα καταφέρνουν, να έχουν κάποιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, μέσα από το φορολογικό σύστημα.

5. Δεν θέλουμε ταμπέλλες Ανατολής-Δύσης, Βορρά-Νότου. Είμαστε αυτοί που είμαστε.

6. Θέλουμε διαχωρισμό εξουσιών. Είναι το ένα μοναδικό, πιο κρίσιμο απαραίτητο συστατικό για την αναγέννηση και την εθνική επιβίωση. Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική. Η εκλογή και των τριών εξουσιών να είναι από τον λαό. Θέλουμε διαφάνεια στην χρηματοδότηση των αιρετών και των κομμάτων.

7. Η πρώτοι εκλεγμένοι να μας απαλλάξουν από την πολυνομία. Και από εκεί πηγάζει η διοικητική αγκύλωση και η διαφθορά. Να μας απαλλάξουν επίσης από την σημερινή Δημόσια Διοίκηση, στο μέγεθος και την φαυλότητά της.

8. Οι επίορκοι αιρετοί να στερούνται δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά, για πάντα, και να δημεύεται η περιουσία των ιδίων και των συγγενών τους. Δόλιες προσπάθειες παράκαμψης αυτού του όρου και δόλιες προσπάθειες παράκαμψης της ανεξαρτησίας των τριών εξουσιών, να επιφέρουν έσχατες ποινές.

9. Το «Κράτος» δεν είναι Κράτος, είναι Πολιτεία. Του Λαού, των Πολιτών. Δεν θα έχουμε Υπηκόους, οι υπήκοοι είναι του παρελθόντος. Έλληνες πολίτες θέλουμε. Έλληνες πολίτες είναι όσοι ζούνε εδώ, με την θέλησή τους, μιλάν ή μαθαίνουν την γλώσσα, και συμμερίζονται τις αρχές της ελευθερίας, τιμιότητας, διαφάνειας και εθνικής ανεξαρτησίας.

10. Τρία είναι τα μελήματα της Πολιτείας: Οικονομία, Παιδεία, Ανεξαρτησία.

11. Το φορολογικό σύστημα είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης. Όχι διπλές φορολογίες, όχι αλλαγές κάθε χρόνο, σταθερότητα. Κοινή λογική. Ισορροπημένος προϋπολογισμός, πάντα. Αδυναμία εκπλήρωσης και τήρησης αυτού του όρου να συνεπάγεται αυτόματη παραίτηση του Εκτελεστικού. Η στήριξη των αδυνάτων να είναι μόνο μέσα από «αρνητική» φορολογία. Η ισορροπία της ελευθερίας της αγοράς με τον ρόλο της Πολιτείας να διέπεται από διαφάνεια και κοινή λογική. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα καλής Οικονομίας.

12. Η Παιδεία να μας θυμίζει τι είμαστε και να μας ετοιμάζει για το μέλλον. Οι αρχές και οι αξίες να ξεκινάν από την Παιδεία…άλλα δεν ξέρω.

13. Εάν, σε θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας, οι μίζες τιμωρούνται με θανατική καταδίκη και συνοπτικές διαδικασίες, νομίζω ότι αυτό θα είναι το ευκολότερο των τριών μελημάτων


* * * * * * *

Στις 4 Ιουλίου παλαιότερων εποχών ένας άλλος λαός τράβηξε διαχωριστική γραμμή από το δυσάρεστο παρελθόν του. Οι σχεδιαστές εκείνου του συστήματος βασίστηκαν σε λίγες απλές αρχές και λιγάκι στα αρχαία ελληνικά ιδεώδη. Εύκολο είναι.

Δεν είμαι πολιτικός, και έχω δηλώσει άσχετος σε αυτά τα θέματα. Αλλά ας δω ή ας ακούσω έναν που να μου λέει με ειλικρίνεια λίγα από τα παραπάνω… Δεν είμαι υποψήφιος για τίποτα γιατί υπάρχω μόνο εικονικά.

Ζητείται τίμιος, με όραμα, και δυνατότητα επικοινωνίας, ΕΣΥ ΑΜΜΟΔΥΤΗ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ????????

αμμοδύτης είπε...

@5:59, αυτό ήταν παράδειγμα "πολιτικού λόγου" που καταλαβάινω εγώ. Προφανώς δεν σημαίνει τίποτα στην χώρα μας, αλλά για αυτό η χώρα μας σβήνει σιγά σιγά -- εκτός αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αλλά άντε να βρεις πως γίνεται αυτό

Ανώνυμος είπε...

Η επανίδρυση του Κράτους προβλέπει πρώτα το κτισιμο φυλακων. Πολλών φυλακών.Κανείς έξω και ατιμώρητος γιατι σε λίγο θα ξανα είναι υποψηφιος . Ετσι γινεται η αρχή .

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΔΙ