Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Superferry II

Η Τήνος, ίσως κατά σύμπτωση, έγινε δημοφιλής, και η τουριστική κίνησε ανέβηκε με το "Επτάνησος", τότε του Στρίντζη, με τον καπετάν Κώστα. Τέλος δεκαετίας 80, αρχές δεκαετίας 90, ταξίδευε με σχεδόν κάθε καιρό και ξεφόβισε όσους φοβόταν την θάλασσα και την τρικυμία. Όταν ήρθε το πρώτο Superferry, ήταν θεόρατο για τα δεδομένα του λιμανιού της Τήνου, και σύντομα άλλαξε με το Superferry II. Δεν είμαι ειδικός στα πλοία, αλλά το Superferry II και ο καπετάν Κώστας, ήταν σχεδόν ...απόλαυση. Μετά το πλοίο αγοράστηκε από άλλον πλοιοκτήτη, και ο καπετάν Κώστας πήρε σύνταξη. Τώρα ακούω ότι το Superferry II μάλλον πάει για δύσκολα, μέσα στο λιμάνι. Σε πολύ μικρότερη κλίμακα, το πέρασα και εγώ, εξ αιτίας μιας σαλαμάστρας των 1.000 δρχ.(!) που αποφάσισε να χαλάσει. Και εγώ μεν την έβγαλα καθαρή, χάρη στον Μάρκο και τον Βαγγέλη, που για χρόνια ήταν οι φύλακες άγγελοι στο λιμάνι. Δεν έχω τεχνικές λεπτομέρειες για το Superferry II, αλλά και φίλος που πήγε προς την Χώρα, και παιδιά από το χωριό, μου λένε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Εύχομαι να την γλυτώσει. (Ταξίδεψα προχτές, και ήταν, όπως πάντα, άψογο).

Μού είπε ανώνυμος σχολιαστής ότι η πρωτότυπη εικόνα είναι από το http://www.ellinikiaktoploia.net/photos/main.php?g2_itemId=16746. Αλλού την βρήκα εγώ, αλλά το αναφέρω.

11 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Η Τήνος μάλλον έγινε δημοφιλής με την πρώτη άνοδο του Χρηματιστηρίου και το άνοιγμα των αγορών (και την ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ επί Μητσοτάκη, και κορυφώθηκε επί Σημίτη, όταν πολλοί έγναιν πλούσιοι, σε τελευταία ανάλυση με τα δάνεια του κράτους πόυ όσο και αν ροκανίστηκαν, ανακυκλώθηκαν σε κατανάλωση και σε ακίνητα. Με τα χωράφια στην Μύκον να πιάνουν 18 και 20 εκατομ το στρέμμα το 1998 και 1999, είναι φυσικό να πήρε και κάτι η Τήνος.

Ωστόσο το Επτάνησος ήταν το πρώτο "καθαρό" πλοίο που ταξίδευε αξιόπιστα, το πλήρωμα είταν σωστό, το ταξίδι ευχάριστο και οι τουαλέττες όχι προσβλητικές.

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1872274

Ανώνυμος είπε...

Πολλά θα έδινα για λίγες μέρες στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ SUPERFERRY II ΤΡΑΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Συγγραφέας ΧΑΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ (ANA) – 7 ώρες πριν

Το πλοίο SUPERFERRY II τράκαρε στο λιμάνι της Τήνου δημιουργώντας ρωγμή στα ύφαλά του 9,5 μέτρων, Σαββάτο 25 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΧΑΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Τηθύς είπε...

έχει τους καλύτερους και ποιο ανθρώπινους χώρους τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. μπορεί να είναι παλίο αλλα ταξιδεύεις σαν ανθρωπος. τωρα πάνε να βγάλουν κι απ τη μύγα ξυγκι. Στο θεολόγο ποτε δε βρίσκεις θεση στο αχανές σαλόνι, ενω τα ψευτικα πλαστικά καρεκλάκια είναι για να κάθετε η barbye και ο ken. Καλά για το σκυλοπνίχτη τζούελ δέν έχω να πω τίποτα ήταν μια θλιβερη παρένθεση. Ρε παιδια ενα πλοίο κυριακη απόγευμα είναι τόσο δύσκολο να έχουμε έστω και μόνο το καλοκαίρι?

Ανώνυμος είπε...

το Σ-Φ είναι απόδειξη ότι το παν είναι οι άνθρωποι και η διαχείριση.

Στο Σ-Φ, το γκαράζ έχει τάξη και οργάνωση και ταχύτητα. Το πλήρωμα σε στέλνει σε μέρος με λογική και προβλεψιμότητα.

Τα μπάνια είναι καθαρά πάντα στην αρχή του ταξιδιου και δεν χρειάζεται να πνίγεσαι στην μπόχα της ναφθαλίνης για να μην πνίγεσαι στην μπόχα της ουρίας και της αμμωνίας. Και βλέπεις μπάνιο και όχι τρύπια πλακάκια και σωλήνες να στάζουν

Τα μπαρ εξυπηρετούν χωρίς να αισθάνεσαι ότι σου κάνουν χάρη και το προσωπικό είναι σωστό εξυπηρετικό και δεν νοιώθεις ότι κάνουν αγγαρία.

Η πειθαρχία το σύστημα του Τζώρτζη φαίνεται και για αυτό το προτιμάει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας παρακαλουσα οπως αναφερατε την πηγη της φωτογραφιας που εχετε χρησιμοποιησει στη δημοσιευση του θεματος σχετικα με τη προσκρουση του SUPERFERRY 2 στο λιμανι της Τηνου.Η φωτογραφια συμεπριλαμβανεται στη gallery του ναυτιλιακου portal ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ και συγκεκριμενα στη θεση http://www.ellinikiaktoploia.net/photos/main.php?g2_itemId=16746. Σας ευχαριστω

αμμοδύτης είπε...

δεν ξέρω ποιός τράβηξε την φωτό, εγώ την βρήκα στο google images, στο

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75399

http://totefteri.blogspot.com/2010/08/superferry-ii.html

http://olympus-news.blogspot.com/2010/08/superferry-ii.html

http://www.madata.gr/epikairotita/social/70762.html

http://www.theseanation.gr/news/ferries/super-ferry-ii.htm

κλπ, κλπ, κλπ (καμιά 20αριά ακόμη, και ίσως παραπάνω)

Αλλά αν η πηγή είναι αυτή που λές, αυτή θα είναι... Αλλά είσαι σίγουρος;

Ανώνυμος είπε...

http://www.ellinikiaktoploia.net/index.php/deltia-typou-etairiwn/1145--blue-star-ferries.html

Ανώνυμος είπε...

η πηγη φιλε μου ειναι το www.ellinikiaktoploia.net οπως σου ανεφερα.επειδη βλεπω πως εχεις καποια ερωτηματικα σχετικα με τη πηγη αμα θες μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους στο info@ellinikiaktoploia.net.σε ευχαριστω

αμμοδύτης είπε...

εν τάξει, έχω βάλει την παρατήρησή σου μπροστά, από την ώρα που είδα το σχόλιό σου... απλά, αν δεις τις εικόνες στο google, η συγκεκριμένη είναι σε πολλές ιστοσελίδες.