Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το θέατρο τελειώνει


Δεν θυμάμαι πως ήταν οι εκλογές για Προέδρους και Κοινοτάρχες όταν η Τήνος ήταν ανεξάρτητη, οικονομικά, από τις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης. Πιστεύω όπως και τώρα, δηλαδή ποιόν συμπαθείς, ποιος είναι φίλος, ποιος μοιάζει να έχει όρεξη, και τέτοια. Θυμάμαι ωστόσο ότι μπορούσαν να υπάρξουν ομηρικοί καυγάδες ανάμεσα στον Χ και τον Ψ υποψήφιο που ήταν σχεδόν προσωπικοί, και δεν είχαν καν σχέση με κομματικά.

Από τότε που έγιναν «κομματικά» τα πράγματα, και από τότε που ανακαλύφθηκαν οι επιδοτήσεις και τα δάνεια, πήγαινες με όποιον σου έταζε περισσότερα. Να ξέρετε, ωστόσο, ότι όλα τα ταξίματα, κάποτε πληρώνονται. Όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα, όλα τα λεφτά του «Κράτους» εδώ και χρόνια, είναι δανεικά, και όπως και στην προσωπική μας ζωή, έτσι και στην Κρατική, τίποτα δεν είναι τσάμπα και κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός.

Ελάχιστοι από εμάς πατάμε στα πόδια μας σήμερα, και ελάχιστοι είμαστε εντελώς αδιάφοροι στα Δημοσιονομικά. Πιστεύω ότι μας έχουν κοροϊδέψει λιγάκι τον τελευταίο καιρό. Κακώς αναβάλαμε αντιμετώπιση προβλήματος που υπάρχει, και φαίνεται από την στιγμή που ξεκίνησε η «κρίση» το 2008. Κακώς πιστέψαμε ότι «λεφτά υπάρχουν». Όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά δεν έχουμε και πολλά ασημικά να ενεχυριάσουμε ή να ξεπουλήσουμε για τον λογαριασμό.

Κακώς, κάκιστα, η Κυβέρνηση αυτή έκρυψε την πραγματικότητα για 6 μήνες αφού ανέλαβε. Γιατί, δεν ανέλαβε τυχαία, ανέλαβε γιατί ο κόσμος ήξερε ότι η προηγούμενη τα είχε κάνει ρόϊδο. Κακώς, έως, εγκληματικά κακώς, καλλιέργησε ψεύτικο κλίμα ευφορίας 1-2 μήνες τώρα, ότι δήθεν έτσι και αλλιώς, και τα βρήκαμε και δεν ξέρω τι, και πότε ο καλός Πάγκαλος και πότε ο κακός. Θέατρο. Το έκαναν, πιστεύω, για να απαλύνουν τις εντυπώσεις, και για να επηρεάσουν τις μεθαυριανές εκλογές. Λες και είμαστε ζώα, και θα μας αρέσει περισσότερο, ή θα αντιδράσουμε λιγότερο, μεθαύριο που θα μας πούνε, αυτοί, ή τα αφεντικά τους, την αλήθεια.

Ο βήχας και η φτώχεια δεν κρύβονται. Ή το κατάλαβαν με καθυστέρηση, ή τους έβαλε χέρι αυτός που πραγματικά κυβερνά (και δεν είναι Έλληνας, ούτε στο όνομα) και για αυτό οι εκβιασμοί, και η εκλογολογία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που σήμερα, Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, όταν θα ταξειδεύει ο καθένας για το χωριό του και δεν θα διαβάζει εφημερίδες, η αγορά είναι στα 1492 (το Χρηματιστήριο) και στα 900 το spread των ομολόγων.

Δεν διασκεδάζω να σας μαυρίζω την ψυχή, αλλά νευριάζω με τα πολλά θέατρα (και την παράσταση την πληρώνουμε όλοι μας). Μην ρίξετε λευκό, μην ψηφίσετε άκυρο.

9 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

και όσο για τα τρομοκρατικά πακέττα... Περιμένω κάποιο να σκάσει στα χέρια κάποιου σημαντικού. Δεν θα γίνει, μην φοβάστε. Και αυτό μοιάζει με θέατρο. Για να φοβηθεί ο λαουτζίκος και να μείνει μέσα με κλειστά τα αυτιά και τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=14619&catid=7

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Ελευθέρου Τύπου δείχνει ότι μόνον ταπεινοί και εγκρατείς δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι υπουργοί του μνημονίου, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μόνον τα μέτρα που εκείνοι έλαβαν, τα φοροεισπρακτικά μέτρα εναντίον μικρομεσαίων, φτωχών κι αδυνάτων είναι αυτά που αποδίδουν στη φάση που βρέθηκε η ελληνική οικονομία, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής. Αποδεικνύονται αθεράπευτα εθισμένοι στα οφέλη της εξουσίας που ο λαός τους οδήγησε. Για ψύλλου πήδημα γίνονται μετακινήσεις με ελικόπτερα super puma και με αεροσκάφη liar jets. Η απόσταση Αθηνών – Βρυξελλών είναι για κάποιους ανάλογη αυτής της κλασικής διαδρομής του τρόλεϊ «Κολιάτσου – Παγκράτι». Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι ανάγκες υποχρεώνουν τη συχνή επίσκεψη στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ας γίνει με την κοινή πτήση και σε οικονομικές θέσεις. Οταν μάλιστα τους υπουργούς συνοδεύει κουστωδία ολόκληρη παρατρεχάμενων. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που η περιστολή δαπανών ισχύει για όλους. Κυρίως για τους δημοσίους λειτουργούς που θέσπισαν τα μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

κατ' αντιστοιχία με το "λεφτά υπάρχουν" :

"ψήφοι υπάρχουν" κύριε ΓΑΠ και κύριε ΠΟΛΛΑΝ... εσείς δεν θα τους βρείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

να γιατί όχι αποχή...:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=579462

Ανώνυμος είπε...

Η σημασία της ψήφου στην αριστερά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/11/2010
Αυτές οι εκλογές θα κριθούν ώς την τελευταία στιγμή που ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη. Πρώτα πρώτα, αν πειστεί να πάει. Το ποσοστό αποχής προδιαγράφεται υψηλό, αν και η απειλή που διατυπώνει ο πρωθυπουργός τονώνει το ενδιαφέρον των πολιτών. Γίνεται αντιληπτό ότι η αποχή θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να υποβαθμιστεί το μήνυμα των πολιτών κατά του Μνημονίου και να εξωραϊστούν τα αποτελέσματα των κυβερνητικών υποψηφίων.

Η αποχή θα εμφανιστεί αθροιζόμενη στο ποσοστό υπέρ του Μνημονίου, παρ' ότι αποτελεί στάση απόρριψης του Μνημονίου και εκφράζει δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα των πολιτών, για διαφορετικούς λόγους, απέναντι σε όλα τα κόμματα.

ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΑΥΓΗ. ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ

En' Tino είπε...

Φίλε αμμοδύτη, συμφωνώ με το σχόλιό σου περι "τρομοκρατικών πακέτων...".
Μα καλά μας περνάνε για τόσο
μ@!@%*ς...
Μας θέλου υποχείρια και φοβισμένους για να αλωνίζουν.

Παίζουν με την νοημοσύνη μας...

Φτάνει πια !

Ανώνυμος είπε...

ασφαλώς θα την ερημνεύσουν σαν ναι στο μνημόνιο, θα πουν ότι οι πολίτες είναι ήσυχοι και απέχουν προς το παρόν

επίσης, όσο λιγότερα κόμματα μπουν στη βουλή τόσο μικρότερο ποσοστό θα χρειαστεί στο πρώτο κόμμα για την αυτοδυναμία
@αλλενάκι

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αμμοδύτη σου εύχομαι εκεί στο νησί, να βγάλετε κάποιον που να σας αξίζει.
Να αξίζει σε εσάς που πονάτε τον τόπο σας και το αποδεικνύεται καθημερινά χρόνια τώρα.
Αλλά να αξίζει και σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν, κα με την σιωπή τους περιμένουν υπομονετικά το καλύτερο για τον τόπο σας.
Εύχομαι επίσης, οι πονηροί και οι επιτήδειοι να περιμένουν για τα επόμενα πέντε χρόνια στις σπηλιές τους.
Και εάν δεν τους αρέσει η φυσική ζωή, ας μετακομίσουν αλλού.

Οι στρακαστρούκες αποδεικνύουν και το επίπεδο του φόβου που μας αξίζει.
Κάποτε ήταν βόμβες που έριχναν κτίρια, τώρα......
Καλό ξημέρωμα την Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στο νούμερο της "αποχής" μην την πατήσετε. Με 10.700.000 πληθυσμό βγάζουν σχεδόν 9.500.000 εγγεγραμμένους . Ούτε να ματρήσουν δεν ξέρουν στο Εσωτερικών . Μετρούν και τους ετεροδημότες διπλά .