Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα μικροπολιτικής


Τα αποτελέσματα θα τα ξέρετε (τα έχει και η Τηνιακή (http://www.tiniaki.gr/2010/11/7112010.html) . Άσχετα από τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση των εμπλεκομένων, είδα με ευχαρίστηση ότι άτομα που άξιζε, 100%, να έχουν στήριξη, την είχαν (κι ας φοβόταν προεκλογικά). Είδα ότι άτομα που δούλεψαν πολύ προεκλογικά, έμειναν πίσω. Είδα άτομα που δεν είχε νόημα να είναι σε αυτήν την άσκηση, δεν τα κατάφεραν. Όχι ότι λατρεύω ό,τι βλέπω, αλλά βασικά βλέπω λογική και ότι το σύστημα δουλεύει, με τα καλά του και με τα κακά του.

Να λίγα μαθήματα μικροπολιτικής: 1) Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, μην το κάνεις γιατί γίνεσαι ρεζίλι. 2) Η έλλειψη εύκολου χρήματος θα δυσκολεψει τις πελατειακές σχέσεις -- όσοι βγήκαν πελατειακά, θα είναι η τελευταία τους. 3) Ο βήχας, η ιπποδύναμη και άλλα κουσούρια δεν κρύβονται. Και 4) Η δύναμη του τοπικού παράγοντα. Μην έχετε τοπικούς που τσαντίζουν τον κόσμο, υποτίθεται ότι εξυπηρετούν τον κόσμο. Οι χωροφύλακες και οι ζαπτιέδες τέλειωσαν.

Τι είπα; Τέλειωσαν οι χωροφύλακες; Λάθος κάνω... Σιγά σιγά θα μαθευτεί και στο πιο μικρό καφενείο. Είμαστε λιγάκι σε κατάσταση ... οικονομικής Κατοχής. Ήδη, αυτοί που μας έλεγαν μπράβο και συγχαρητήρια πριν τις Δημοτικές εκλογές (για να μην πολυμαυρίσουμε τον ΓΑΠ). τώρα μας λένε ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, και ότι δεν γλυτώνουμε την χρεοκοπία.. Και ενώ το πρόβλημα υπήρχε, τουλάχιστον από την κυβέρνηση του Αντρέα, τώρα έχει γίνει σοβαρό -- το ποιός φταίει δεν είναι του παρόντος. Φταίνε. Αυτά τα πράγματα δεν φτάνουν, εδώ που έφτασαν, μόνα τους.

Για τον Δήμο και τις Κοινότητες, θα μάθουμε την λέξη "δημοσιονομική πειθαρχία" (ακούγεται πολύ καλύτερο από ότι είναι) και Τοπική πρωτοβουλία. Αυτό, οι παλιοί το ξέρουν...

33 σχόλια:

sakalos είπε...

kataplhktiko keimeno!!!!!

http://dialogoi.enet.gr/post/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
re +++++++ pos tha ginei tora i kilia soy

9 Νοεμβρίου 2010 7:59 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

tora poy tha pane ta lamogia apo poy tha kleboyn

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

fobaste na lete tin alithia

αμμοδύτης είπε...

Οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τι νόημα έχει να το κάνεις προσωπικό; (ή χυδαίο;)

Ανώνυμος είπε...

fobase amoditi;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα οτι έπεσαν λίγες ψιλές.
Είναι αλήθεια ;
Ποιοί τις έφαγαν και γιατί ;
Θα είναι κάτι πολύ σοβαρό, κι όχι γιατί έχασε ο Σίμος ή γιατί βγήκε ο Παναγιώτης.
Όποιος ξέρει ας πληροφορήσει και τους από μακρυά, χωρίς ονόματα.

αμμοδύτης είπε...

9:37, "κοσμιότητα".

Αν θες να πεις ό "τάδε έτσι και έτσι" πες το επώνυμα.

Πες, π.χ., "ο Πάγκαλος λέει άλλα την μια μέρα και άλλα την άλλη" ή "ο Πάγκαλος έχει φασιστική έκφραση ως προς τους κομμουνιστές". Το να τον πεις απλά "χοντρό" δεν έχει νόημα. Αν τον πεις "κλέφτη" πες το επώνυμα. Το πρώτο θέμα είναι αισθητικό, το δεύτερο νομικό.

Ανώνυμος είπε...

ψιλές έπεσαν και τηλέφωνα και πάνω κάτω και πανικός

sakalos είπε...

Αμμοδύτη δεν συμφωνώ.
Με το να αποκαlέσει κάποιος τον Πάγκαλο και κάθε Πάγκαλο χοντρό δεν νομίζω ότι αναφέρεται στο αισθητικό αλλά μάλλον στον τρόπο που έγινε χοντρός. Η κριτική στο "μαζί τα φάγαμε" πρέπει να είναι του αντίστοιχου επιπέδου.
Αυτός επώνυμα μας είπε κλέφτες με την φράση του και ο κόσμος χρησιμοποιεί ένα απλό επιχείρημα παρατήρησης...
Για τους ντόπιους Πάγκαλους λίγα ακούω και μάλλον είναι εμπάθειες...

Ανώνυμος είπε...

Από εδώ και πέρα μάτια 14 λαμογιές να μην περάσουν. Αρκετά έφαγαν όταν είχε λεφτά τώρα τα χρωστάμε και οι πειναλέοι φρόνιμα

Ανώνυμος είπε...

Gia neo mas to lete? To thema den einai to ti fagane kai poioi, ap oti vlepoume oi perissoteroi exoun polla kila... to thema einai o ypnos, o varys kai xronios kai to pote tha xypnisoun oi ypnotismenoi

Ανώνυμος είπε...

sakalos διάβασα το κείμενο, είναι εξαιρετικό. οι περιγραφές φέρνουν αμέσως στο νου χαρακτηριστικό υψηλά υφιστάμενο πρόσωπο απο το δήμο Εξωμβούργου. Νομίζω όλοι όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν.

στην έκθεση βέβαια ξέχασε να γράψει οτι υπάρχουν και τα γουρουνάκια που αναθρέφει το γουρούνι, που όμοια με αυτο απειλούν, κομπάζουν οτι έχουν ποιο μεγάλα αυγά από τα άλλα και εν ολίγοις αμουν και δέρνουν γιατί έτσι τα έμαθε ο μπαμπάς γουρούνι...

Ανώνυμος είπε...

ο τύπος είναι γουρούνι και όλοι τον ξέρουμε και ξέρουμε πως λαδώνει και πως εκβιάζει και πώς έχει πιασει και ανθρώπους στην αστυνομία και πως κρύβεται

το ότι εξακολουθεί και παίρνει ψηφαλάκια είναι απόδειξη της δικιάς μας σαπίλας

Ανώνυμος είπε...

όταν πέρνει στη κώμη τους περισσότερους ψήφους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΩΜΗ ή πολύ ικανός είναι ή κάτι άλλο που συζητάει όλο το νησί.
Ξεμπαστακόθικαν ορισμένοι απο το δήμο της χώρας και να που τωρα έρχοντε τρείς χειρότερα.

όσοι ψηφίσατε γιατι φοβόσαστε μη χάσετε το μεροκάματο ή γιατι σας τα έχωσαν. απολαύστε τους τώρα. ζητιάνους του μεροκάματου αυτο σας καταντίσαν!

Ανώνυμος είπε...

ftiahnoume kai afthaireta ehoume kai ta mesa

Ανώνυμος είπε...

Το ελικόπτερο πότε έρχεται ;

Ανώνυμος είπε...

όταν ξυπνήσουν μπορεί και να μην υπάρχει Κώμη, οπότε μην περιμένετε. Ο καλύτερος πελάτης τους

sakalos είπε...

προς αποφυγή παρεξήγησης για το κείμενο που ανέβασα, προσωπικά το συνέδεσα με τον Πάγκαλο
Τώρα αν έχει γεμίσει η χώρα μας Παγκάλους θα συμφωνήσω απλά με τον ανώνυμο που λέει πως αυτό είναι απόδειξη της δικής μας σαπίλας

sakalos είπε...

και να προσθέσω εδώ πως οι δικοί μας (του Εξωμβούργου) ανέχτηκαν τέτοιες καταστάσεις.
Δεν σημαίνει πως θα κάνουν το ίδιο και οι "γραμματισμένοι πρωτευουσιάνοι"... όμως

Καλύτερα όμως όλοι αυτοί που διαμαρτυρόμαστε να δούμε μήπως μπορούμε να δώσουμε εναλλακτική εμείς γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα.
Ο ένας δεν μας κάνει ο άλλος δεν μας κάνει...
Τώρα που σταματά και η Ενδοχώρα πρέπει να υπάρξει ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Η Τήνος δυστυχώς χορεύει στον ρυθμό της μικροπολιτικής, μπορεί ο αμμοδύτης να μην θέλει να πει αυτό με την ανάρτησή του, αλλά εμένα έτσι μου μοιάζει.

Το κυριότερο στην όλη κατάσταση είναι ότι δεν μπορέις να πείσεις ότι ένας υποψήφιος που έλαβε 924 ή 915 είναι λάθος!
Εκείνο που είναι όμως προφανές σε 'μένα κρίνοντας από τους σταυρούς των υπολοίπων είναι ότι η "Αγία Τριάδα" ήταν απλά πιο οργανωμένη. Καλό θα είναι αυτό να το καταλάβουν πρώτα οι "Κροντηρικοί"...

zavodiniakia είπε...

Το να θυμώνετε ή να φωνάζετε δεν λύνει το πρόβλημα. Όλη η Ελλάδα είναι διαπλεκόμενη και αυτό που δεν σας αρέσει είναι η τοπική διαπλοκή. Εσείς έχετε τον 924 ή τον 915, η Ελλάδα έχει το Εθνος και το Μega και το Βήμα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.

Εσείς που μένετε στο νησί έχετε όμως και κάτι άλλο. Έχετε μάτια και έχετε αυτιά και στόμα. Μην ανέχεστε παρανομίες. Όταν σας προτείνουν να παρανομήσετε να μην το δεχτείτε γιατί μετα με αυτό θα σας εκβιάζουν υπάρχει περίπτωση στην Χώρα γνωστή. Πηγαίνετε στα Δημοτικά Συμβούλια. Σημειώνετε τις πονηριές. Μην αφήσετε συναλλαγή με την αντιπολίτευση γιατί γίνεται και αυτό. Χωρίς λεφτά πολλά ταξίματα θα είναι κούφια.

Ανώνυμος είπε...

sakale, θα το καταλάβουν όπως κατάλαβε ο Ελληνικός λαός τι είναι Πασόκ. Όλοι ξέρουν τι είναι Πασόκ, αλλά φοβούνται να ξεκόψουν (και τα ΜΜΕ - εργολάβοι ξέρουν πολύ καλά με ποιόν είναι)

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά που λέτε και γράφετε, να που η κάλπη βγάζει και σωστά μηνύματα.

Δεξιοί στο ψηφοδέλτιο του ενός να πατώνουν και
Πασόκοι στο ψηφοδέλτιο του άλλου να εξαφανίζονται.

Δες τε τους ψήφους στα χωριά μετα μεγάλα στελέχη πχ. Υστέρνια, Κώμη κλπ.

Δεστε πως υπολογίζουν τους ειλικρινείς και τίμιους ανθρώπους που δεν κορόιδεψαν ποτέ κανένα πχ. Ιάκωβος Απέργης 999 ψήφοι !!!!!

Ανώνυμος είπε...

poia einai ta megala stelexh apo Kwmh?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8,48
Και δεν είχε τα τελευτεα 10 χρόνια ουτε το μαχαίρι ούτε το πεπόνι

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εννοείς τον ΝΦΝ

αμμοδύτης είπε...

ααα... οι ατέλειες της Δημοκρατίας. Συμφωνώ με όλους,και πιο πολυ με την zavodiniakia (έχεις χαθεί).

Να πηγαίνετε στα συμβούλια. Αν έχετε φίλο στην "κυβέρνηση" να ζητάτε ενημέρωση και θέσεις. Το ίδιο και από την "αντιπολίτευση". Κανένας δεν έιναι άγιος, αλλά όλοι είμαστε και είστε γνωστοί, και μπορεί οι προτεραιότητες ή τα γούστα να διαφέρουν αλλά δεν είναι κανένας τόσο ανώμαλος να θέλει να κάνει "κακό" στο νησί. Μερικοί έχουν υπάρξει πονηροί και οι ίδιοι, ή καινούργιοι, θα είναι πονηροί.

Να παρακολουθείτε τι γίνεται, και όλα θα πάνε καλά (με εξαίρεση το ότι δεν θα υπάρχει μία).

Δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου με τους χειρισμούς της Αθήνας, βασικά πιστεύω ότι ο κόσμος είναι άνθρωποι και όχι κοτόπουλα για σφαγή. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Οχι ανώνυμε των 11,35
αυτόν με τους 999 σταυρούς

Ανώνυμος είπε...

Ο 999 δεν ήταν έκπληξη. Είναι συνετός και αγαπητός και πήρε πολλά κουκιά στην Καλλονή

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Tον Σταμνά γιατί δεν τον άφησαν να κατέβει? Και αυτός είναι εντάξει αλλά το μαγείρεψαν για να βγει +++++άλλος+++++

10 Νοεμβρίου 2010 12:12 π.μ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΚΑΤΙ? ΟΣΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Η ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ. ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ