Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μία συμβουλή και μία πρόβλεψη


To 2010 πληρώσαμε 1,25 δις παραπάνω από ΦΠΑ, και φόρο σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Είχαμε περικοπές 4,55 δις από μειώσεις συντάξεων, μισθών και επιδομάτων. Συνολική «βελτίωση» 5,8 δις, ή 2,5% του ΑΕΠ

Το 2011 θα πληρώσουμε παραπάνω ότι και το 2010, συν άλλα 5 δις, κυρίως από ΦΠΑ, φορολόγηση αυθαιρέτων, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τεκμηρίων, και τζόγο. Οι περικοπές θα είναι 1,65 δις κυρίως από τον Καλλικράτη και μείωση δημοσίων επενδύσεων (ποιες δημόσιες επενδύσεις;!). Το 2011 θα είναι φορομπηχτικό, και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα καταλάβουν αυτοί που έχασαν γιατί αυτοί που κέρδισαν ήθελαν να κερδίσουν τόσο πολύ…

Το 2012 θα πληρώσουμε 1,53 δις παραπάνω, από τζόγο, ΦΠΑ και άλλους φόρους. Οι περικοπές θα είναι 4,05 δις από μείωση πληρωμών σε ΔΕΚΟ (μισθοί), τον …Καλλικράτη, μείωση επιδομάτων ανεργίας, μείωση προσλήψεων στο Δημόσιο, πάγωμα συντάξεων κλπ.

Και συνεχίζει, 2013 και 2014, αν και δεν πιστεύω τίποτα πέρα από 6μηνο και βαριέμαι να αντιγράφω μελλοντολογίες. Ωστόσο και το 2013 έχουν περικοπές κι άλλα 500 εκατ. από τον Καλλικράτη, αυξημένες φορολογίες και τέτοια.


Και αυτά, που τα πήρα από το
http://www.antinews.gr/?p=71110, είναι σταγόνες στον ωκεανό αν σκεφτούμε ότι μάλλον υποτιμούν την ανεργία και την ανέχεια, αγνοούν ότι όποιος έχει μετρητά τα βγάζει ακόμα έξω, αγνοούν ότι οι αξίες των ακινήτων θα πέφτουν και θα οδηγήσουν ιδιοκτήτες και τράπεζες σε απόγνωση. Μόνο για τόκους στο εξωτερικό χρέος πληρώνουμε περίπου 15 δις τον χρόνο, και έχουμε ακόμα πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή, το Κράτος ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, πριν καν αρχίσει να πληρώνει τόκους.

Να το κάνω απλό για τους φίλους μου; Θα αραιώσει πολύ ο κόσμος και τα έργα στους Δήμους και θα κυνηγάνε αυθαίρετα σαν τρελοί.

Μία συμβουλή: Μην παίρνετε λαχεία, μην παίζετε φρουτάκια ή άλλες τέτοιες κλοπές, τα καζίνο και οι κουλοχέρηδες είναι για θύματα γκάγκστερ… Και δεν το λέω για να χαλάσω τον Κατοχικό προϋπολογισμό, το λέω γιατί ο τζόγος δεν είναι διασκέδαση, είναι συστηματοποιημένη κλοπή, παιχνίδι με χαρτιά σημαδεμένα σε βάρος αυτού που παίζει. Και σε μικρές κοινωνίες, τραγικά εξευτελιστικό.


Και μία πρόβλεψη: Τα αστικά κέντρα θα γίνουν αφόρητα. Βρώμικα και επικίνδυνα. Το νησί είναι μικρό μέρος και, αν βάλουμε όλοι πλάτες, και θα ταΐσει τα παιδιά του και θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αθήνα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λες να κόψει προσωπικό ή πανηγηράκια?

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό το νησί θα ζούσα ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή είναι η αγορά ενός μικρού τρακτέρ, μέχρι 5.000 ευρώ.
Να είμαστε έτοιμοι. Γιατί τότε ώσπου να γίνουν οι αγελάδες, να μάθουμε κι εμείς, θάχουμε πεθάνει της πείνας .

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα στις άλλες εκλογές αν ζούμε, θα ζητήσω οι υποψήφιοι να έχουν στη διάθεση κάθε χωριού από 3 - 10 τρακτέρ και για τους χωραίτες και τους Πυργιανούς βάρκες.

Ανώνυμος είπε...

κανένα μ'λαράκι'?

Ανώνυμος είπε...

Θα απολύσουν δημόσιους υπαλλήλους και ντρέπονται να το πουν. Γιωργάκη πες μας θα απολύσεις δημόσιους υπαλλήλους?

Ανώνυμος είπε...

Έχει γίνει "στάση πληρωμών" στα δημόσια έργα και όλοι οι εργολάβοι έχουν κάνει στάση εργασιών. Μας βλέπω για τη στάση του Νίκα σύντομα.