Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκλογές για να αλλάξει πορεία η χώρα


Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

Χρέωσε τα αδιέξοδα που βιώνουν οι Ελληνες στη νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και, με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

«Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

«Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ. Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.


Όλη η ομιλία στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=26215
Το πρωτότυπο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: