Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ερχονται οι Πράσινοι Αειφόροι Απατεώνες


Όταν σε καιρό δύσκολο, σου έρχονται ξένοι, και σου δείχνουν κινηματογραφικά έργα για κλιματική αλλαγή και "πράσινα νησιά", είτε τους προλογίζει ο κ. Δήμαρχος, είτε ο κ. Βουλευτής, είτε ο κ. Διευθυντής, είτε εγώ, είτε ο πιο έμπιστος και συνετός καλός σας φίλος, σάς το λέω: Είναι απατεώνες. Γυρολόγοι, αγύρτες.

Έρχονται για να σας κάνουν να αποδεχθείτε να δώσετε το νησί για να πουλήσει ο κάθε πικραμένος αλήτης τις σαβούρες του, που θα τις πληρώνετε εσείς, θέλετε δεν θέλετε, δήθεν για Πράσινη Ανάπτυξη.

Τους δίνει κονδύλια κάποιο γραφείο της Ε.Ε. (που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εταιριών που πουλάνε τις σαβούρες) και μοιράζονται τα κονδύλια όλοι αυτοί οι αλήτες, για να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Όσοι από την Κυβέρνηση, ή την Αυτοδιοίκηση, ή δήθεν πολιτιστικοί σύλλογοι του βώλου, τους προωθούν, είναι συνεργάτες και προωθητές απάτης και κλοπής σε βάρος σας. Μπορεί να μην φαίνεται σαν κλοπή από την αρχή, μπορεί αυτοί που κάνουν τον νταβατζή να μην το ξέρουν καν, μπορεί εσείς να νομίσετε ότι κάνετε κάτι καλό, αλλά πρόκειται για απάτη, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω δημόσια και επώνυμα.

Συνήγοροι του Κλίματος; Οι αδικημένοι χρειάζονται "Συνήγορο". Οι φτωχοί χρειάζονται "Συνήγορο". Αυτοί που πληρώνουν τα λάθη άλλων χρειάζονται "Συνήγορο". Ο διάβολος μπορεί να χρειάζεται "Συνήγορο". Το "Κλίμα" δεν χρειάζεται Συνήγορο. Το Κλίμα είναι μια χαρά. Όπως και ό,τι ήταν είναι, ρωτήστε κανένα γέρο ή καμιά γριά.

Όπου βλέπετε εκδήλωση με τις λέξεις "Κλιματική Αλλαγή", "Αειφορία", "Πράσινο", τσάμπα δήθεν "ντοκυμαντέρ", "μη κερδοσκοπικές αστικές εταιρίες", να ξέρετε: Τα λαμόγια ήρθαν στην Τήνο. Στο εξωτερικό τους παίρνουν με τις λεμονόκουπες, στην Αθήνα τους πήραν χαμπάρι, και τώρα ψάχνουν για νέα κορόϊδα.

Οι "κερδοσκοπικές αστικές εταιρίες" είναι κολπάκι να παίρνει και να μοιράζει κάποιος νόμιμες μίζες. Πλυντήριο υπόγειας διαφήμισης, στημένο έτσι ώστε να σας φαίνεται "καλό".

Και μην νομίσετε ότι είναι μόνο "Πασόκ". Η αλητεία είναι διακομματική. Και δεξιούς και πασόκους θα δείτε. Τα κλεμμένα λεφτά δεν έχουν πολιτικές πεποιθήσεις.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάτη των φωτοβολταϊκών έχει κιόλας ξεσκεπαστεί. Ε ρε ξύλο που το θέλουν μερικοί μερικοί. Χρηματιστήριο 2011.

Ανώνυμος είπε...

Μεγκάλε μπορείς νάχεις δίκιο.

Πες μας όμως μετά τις μαλακίες των γιαπωνέζων στα πυρηνικά τους και τον τσαμπουκά του Καντάφι και των γύρωθεν πεινασμένων μουσουλμάνων για να μπούν κι αυτοί στη μάσα, που θα φτάσει το πετρέλαιο και ποιός θα μπορεί να το πληρώσει ;

Είναι κακό να γυρνάει και κανένας μύλος , στ Πολέμ το Κάμπο ή στς μύλοι στα Υστέρνια ή στο Προφήτ Ηλία στο Μαρλά ή στο Τσικνιά ;
Πάνω στο Ξώμπουργο μόνο μη βάλετε .

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει αυθαίρετο και έχει ΑΠΕ ξέρει και τι είναι και πως δουλεύουν. Την Τηνιακή γη θέλουν για να συμπληρώσουν τα ποσοστά που έχουν αναλάβει. Τα αιολικά ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στο νησί θα δίνουν ρεύμα ΜΟΝΟ όταν φυσάει που θα το πληρώνουμε διπλά και τριπλά. ΟΠΟΥ μπούνε αντίο στο νησί. Σκουπιδότοπος.

Δες την Αγία Μαρίνα. Αχρηστευμένη περιοχή αν έρχονται 100 τουρίστες θα έρχονται 50. Αν πουλάμε 10 σπίτια θα πουλάμε 5.

Ανώνυμος είπε...

H Ιαπωνια καταστράφηκε από τσουνάμι. Να εκκενωθεί η Χώρα ο Πάνορμος και η Αγία Βαρβάρα καλού κακού.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή να κάνουμε πυρηνικό στο Κάτω Κλείσμα !!!!

Τότε είναι που δεν θα πατάει τουρίστας και θα μείνουν όλα απούλητα . Γιατί καταλαβαίνεις δεν είναι οτι δεν θέλουν να κάνουν πυρηνικά στην Ελλάδα, είναι οτι δεν μας εμπιστεύονται, γιατί απ το πολύ ραχάτ και τη μίζα, σε μια βδομάδα θα σκάσ το πηρυνικό.

Ανώνυμος είπε...

Το Κάτω Κλείσμα έχει πυρηνικό στο Κρυό Νερό κι έννοια 'ς. Θα τ'βάλουν κιένα σωλήνα να μαζεύει το μεθάνιο να το πηγαίνουμε στα σπίτια για πετρογκαζ.

Τα κόμπακτ που έλεγε ο αμμοδύτης τι έγιναν;

Ανώνυμος είπε...

βλέπετε και σημερινό σχόλιο στο
pitsirikos.net :"XAZH ΓΚΟΜΕΝΑ"

ή οταν η ΖΩΗ συρρικνώνεται και ξεπουλιέται στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων΄...

αμμοδύτη κράτα καλά ,πες, πες , κάτι μπορεί να σωθεί΄

τάχουμε χάσει όλα, ας μείνουν τουλάχιστο όρθια τα νησιά και τα χωριά μας ( η disneyland του Θεού, όπως θα έλεγε και ο Σαββόπουλος)

Ανώνυμος είπε...

Ποιό να πιστέψω μάτιαμ΄ μ έχτε λωλάν΄.

Ο αμμδύτς δεν τα θέλει, άλλοι δε τς νοιάζ΄

Άντε ξαγκίστρωνε, π΄λέν οι οι αχινολώοι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12.07 , ο κυνισμός και η ξιπασιά κάποιων σαν και σενα μας έχουν φτάσει σ' αυτη την κατάσταση.
Ειναι εύκολο να πουλας τσαμπα μαγκιές σε στυλ πλακίτσας.
Ισως δεν έχεις καταλάβει πως σιγά σιγά ο κόσμος ξυπνάει απ την απάθεια, όπως και οι "πεινασμένοι" που περιφρονείς τόσο.
Ξεχνάς πως δικό τους είναι το πετρέλαιο που τόσα χρόνια εμεταλλεύονται οι καραγκιόζηδες που μοιάζουν με τα αφεντικά που γλύφεις

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλάκια έχετε μάθει όλοι καλά το μάθημα σας και δυσκολεύεστε να ακούσετε κάτι διαφορετικό μη σας ξινίσει το τραχανά.

Πρώτα να μάθετε να καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε και μετά να απαντάτε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες οτι ο κόσμος σιγά - σιγά ξυπνάει από την απάθεια,
τι εννοείς , κάντο μας πιο λιανά.

Ανώνυμος είπε...

ρε εσεισ ολοι ειστε παπαγαλακια και το κακο που εχετε παθει δεν το ξερετε ακομα τι;;;;;; να σασ πω ειστε κλειδωμενοι στο κλουβι σασ αλλα σασ εχουν παρει τα κλειδια και δεν μπορειτε να βγειτε να αυτο εχετε παθει

Ανώνυμος είπε...

6:29
Προφανώς θες μόνο χειροκροτητές και κλακαδόρους .
Τότε μόνος θα τα γράφεις και μόνος θα τα διαβάζεις.

αμμοδύτης είπε...

Θα έπρεπε ίσως ή να έχετε κωδικό google ή κάποιο όνομα, τέλος πάντων, γιατί ανώνυμος σε ανώνυμο, εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω ποιός λέει τί σε ποιόν.

Ωστόσο μπορώ να ποντάρω στο ότι οι Τηνιακοί είναι γενικά καχύποπτοι, και ελπίζω να έχετε παρει το μήνυμα ότι μερικοί θέλουν τα λεφτά σας και το νησί.

Από εκεί και πέρα, μεγάλα παιδιά είστε, ξέρετε τι σας συμφέρει.

Και όταν βλέπεις μη κερδοσκοπικές εταιρίες να σου χαριζουν δωρεάν ψυχαγωγία να βάζετε τσιγκινα βρακάκια και όχι κοσμήματα πάνω σας.

Ανώνυμος είπε...

τα μοναστήρια, το χωριο πρίν πάς στο σκλαβοχώρι το αγόρασαν. μαζι αγόρασαν και όλα τα χωράφια στο βουνο που κατεβαίνει.
αντε ναρθουν και τίποτα γερμανοι για να πηγένουμε να τους καθαρίζουμε τα σπίτια να σκαλίζουμε τους κήπυς τους (μπάς και κλεβουμε κανα πορτοκάλι) και γενικώς να τους χαμογελάμε και να κάνουμε τους καλους και φρόνιμους πιθίκους. τουλάχιστον αυτοι σιγουρα θα κανουν βιολογικο οπότε λακκα #κατα δέν πρόκειτε να φάμε.

ποιος μήλισε για επαναστάσεις και συνηδήσεις??

αυτα γίνοντε σε πολιτισμένες χώρες με πολιτισμένους αθρώπους. εκτως αν φτάσουμε να περιμένουμε ουρά μια ώρα για να πάρουμε ψωμί όπως στην Αίγυπτο. ναί τότε υπάρχει ελπίδα να επαναστατήσουμε κι εμείς

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΟΝΤΗΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .......

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 1981?ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΤΣΙΠΡΕΣ,ΚΑΡΑΤΖΕΦΕΡΗΔΕΣ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ....

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ammodyti prospathise na min stenohoriese an kai katalaveno tin agonia sou.
Se ena allo thema.
Shetika me ampelia, ti poikilies eheis? eheis katholou empeiria me assyrtiko? Kai posi peripou apodosi eheis ana strema.
Roto giati fetos fytepsa diereunitika kai etoimazome gia tou hronou.
Kathe ploiroforia euprosdekti kai sygnomi gia ta fragohiotika.

αμμοδύτης είπε...

Ασύρτικο δεν έχω. Βασικά, έχω "μαύρα", κουμαριανά και ποταμίσια. Μρικές "μάννες" αητονύχια και κουλουβάδες, όχι ότι κάνουν πολλά πάγματα, αλλά για να λέμε.

Έχω βάλει και αρκετά syrah. Ανθεκτικό σαν το ποταμίσι και το σταφύλι σαν το κουμαριανό, πιο έντονο βαθύ βυσινί χρώμα, εκαιρετική γεύση και άρωμα, αλλά δεν έχω ιδέα τι κρασί θα κάνει, είναι ακόμα νέο.

Έχω βάλει και λίγα μερλό, για πλάκα, αλλά σε αντίθεση με τα syrah, κάτι δεν τους αρέσει.

Το syrah μπορεί και να έχει καταβολές Α. Μεσογείου...

Ασπρα δεν έχω πολλά, κυρίως ποταμίσια και καμιά σταφίδα. Μακρυά από ροζακί δεν αντέχει στις υγρασίες, τουλάχιστον στα Κάτω Μέρη και όσοι έχουν ή τους σαπίζουν ή είναι συνέχεια με φυτοφάρμακα.

Για την ώρα δεν έχω χρειαστεί φυτοφάρμακα, και το θειάφι είναι σχεδόν εκ περισσού.

Εάν βάλεις ντόπιες ποικιλίες, με βέργα είναι μια χαρά. Τα syrah τα πήρα μπολιασμένα και με λίγη ρίζα. Δεν είναι ακριβά, έχουν μπελά στο κουβάλημα, και ΘΕΝΟΥΝ ΠΟΤΙΣΜΑ τον πρώτο χρόνο. Τα παραδοσιακά θέλουν "πολλά" μεροκάματα να φυτευτούν (παραδοσιακά) αλλά δεν θέλουν πότισμα.

Δεν έχω ακούσει για φυλοξήρα στο νησί...

Τι να μην στενοχωριέμαι... Η χώρα είναι διαλυμένη, ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα, και άσε...Failed State. Και η Τήνος εξελίσσεται σε μικρογραφία, χωρίς να σου πώ φταίει ο Χ ή ο Ψ. Έτσι είναι η Ελλάδα.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Σκεφτομαι να βάλω καμιά 100 μονεμβασιές και 50 ασσύρτικα για αρωματικό λευκό.
Για κόκκινο σκεφτόμουν το Syrah αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν τα καταφέρνει ξερικό. Αλλα απ'ότι λες δεν έχει πρόβλημα οπότε θα βάλω καμιά 100 και απο αυτά.
Λέω να πάρω μπολιασμένα με ανθεκτικό για φυλλοξέρα υποκείμενο. Πιστευεις ότι χρειάζεται ανάλυση εδάφους;

Όσο για το ροζακί, υπάρχουν άλλα επιτραπέζια? Φράουλο? Σιδεριτής;

Οσο για το Failed State που λες νομίζω ότι όλα ξεκινούν και καταλήγουν στο ότι οι Έλληνες είναι στην πλειοψηφία τους ατομιστές και ζηλιάρηδες. Ανέκαθεν ήταν, από αρχαιοτάτων χρόνων.
Αλλά εδω έχουμε περάσει άλλα κι άλλα, εδώ θα κολήσουμε;