Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα μαθηματικά της βίας



Μην με παρεξηγήσετε, η βία που αναφέρω δεν έχει σχέση με το  χθεσινό show, αυτό δεν ήταν βία, ήταν θέατρο.  Οι δύο συμπαθείς κυρίες έχουν μάθει να τσιγκλίζουν, ο νεαρός έχει πρόβλημα με το θυμικό του, και όλοι, και σίγουρα οι κυρίες, θα προσπαθούν εναγωνίως να βγάλουν και πολιτικά οφέλη από αυτό.   Μην κάνετε τις παρθένες... Αν διαβάσετε λίγη Ιστορία, ο κόσμος σφάζεται, και σφάζει, τα τελευταία 4.000 χρόνια, απλά τώρα κάνει εντύπωση γιατί οι εμπλεκόμενοι είναι καλοντυμένοι, και, μερικοί από εμάς, όχι όλοι, χορτάτοι.

Πριν 4 περίπου χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2008, είχαν ανεβάσει τα "μαθηματικά της αναταραχής" .

Πριν ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2012, είχα ανεβάσει τα "μαθηματικά της απελπισίας"  .

Τα μαθηματικά της βίας δεν είναι παρά η επέκταση των δύο προηγουμένων και αποτέλεσμα της διεύρυνσης, διόγκωσης και του μόνιμου αδιεξόδου.

Το απόλυτα μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να γίνει σε μια χώρα, ή έναν λαό ή μία γενιά είναι η καλλιέργεια πλασματικών προσδοκιών, είτε ήταν "η Ελλάδα στους Έλληνες" (ή δεν θυμάμαι τι) την δεκαετία του '80, είτε είναι "λεφτά υπάρχουν και η Βόρεια Ευρώπη θα μας σώσει", ή δεν ξέρω τι άλλο, τώρα.  Τα νούμερα είναι αμείλικτα, τα δήθεν συγκριτικά πλεονεκτήματα υπό αναθεώρηση:  Σε μία γενικευμένη ύφεση -- δεν είμαστε ούτε οι μόνοι, ούτε οι πιο σημαντικοί στα αδιέξοδά μας, ούτε υπάρχει πλούσιος θείος.  Και η προς τα κάτω προσαρμογή είναι είναι πολύ πιο δυσάρεστη από ότι φανταζόμαστε, ιδίως όσοι από εμάς δεν την ξέρουν.  Αυτοί που την ξέρουν, ή αυτοί που δεν γεύτηκαν τα πλούτη και τις δόξες, είναι ίσως και πιο ευπροσάρμοστοι.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντα επιλεγουμε τι θελουμε και με ποιους ειμαστε
Δεν ειμαστε γενικα παρατηρητες των σφαγων ουτε τις θεωρουμε κατι σαν φυσικη καταστροφη
Θετουμε όρια , μαθαινουμε απ τα παθηματα μας διαβαζοντας ιστορια
Ο τρομοκρατικος καπιταλισμος που εχει σαν αποτελεσμα ολα αυτα που
βιωνουμε δεν ειναι βεβαια νομος της
φυσης. Ουτε η δημιουργια ψευτικου χρηματος απο τις τραπεζικες και χρηματιστηριακες ελιτ.
Κανουν παιγνίδι, αλλού μπουκώνοντας καταναλωση ,αλλου εξαθλιώνοντας ,αλλου με πολεμους για φθηνο πετρελαιο και τα γνωστα
Ειμαστε ανημποροι να τους αντιμετωπισουμε? δεν νομιζω
Τιποτα δεν ειναι πιο ασταθες και πιο παροδικο απο την ψευδαισθηση
της δυναμης που δημιουργειται απο την κατοχη πλουτου.
Η "υβρις " όρος που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Ελληνες , περιγράφει και αφορα ιδιαιτερα το νεοφιλελευθερισμο
Οπως επίσης και ο μύθος για το πάθημα του Κροίσου

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ο πολιτιστικός σύλλογος "ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ" θα αναγκαστει να διακόψει ακομα και το πλουσιο καλοκαιρινο καλλιτεχνικο του πόγραμμα? και τι θ απογίνουμε χωρις πολιτισμο? θα ξαναεπιστρεψουμε στη ζουγκλα? Ω mon dieu !

Ανώνυμος είπε...

Τὰ ἀρχαῖα ἑλληνικὰ περιλαμβάνονται στὶς ξένες γλῶσσες, ποὺ θὰ διδάσκονται οἱ μαθητὲς στὴν Βρετανία ἀπὸ τὴν ἡλικία τῶν ἑπτὰ ἐτῶν, σύμφωνα μὲ τὸ νέο σχολικὸ πρόγραμμα ποὺ ἔθεσε πρὸς δημόσια διαβούλευση ἡ βρετανικὴ κυβέρνηση καὶ πρόκειται νὰ τεθεῖ σὲ ἐφαρμογὴ ἀπὸ τὸ 2014.
. Ἡ ὑποχρεωτικὴ διδασκαλία τῶν ξένων γλωσσῶν ἀπὸ τὶς πρῶτες τάξεις τοῦ δημοτικοῦ εἶναι μία ἀπὸ τὶς ἑπτὰ μεταρρυθμίσεις ποὺ εἰσηγεῖται ἡ βρετανικὴ κυβέρνηση. Οἱ μαθητὲς θὰ μαθαίνουν νὰ διατυπώνουν ὁλοκληρωμένες προτάσεις μὲ τὴ σωστὴ προφορὰ καὶ νὰ ἐκφράζουν ἁπλὲς ἰδέες. Ἀνάμεσα στὶς προτεινόμενες ξένες γλῶσσες εἶναι τὰ ἀρχαῖα ἑλληνικά, τὰ λατινικὰ καὶ τὰ μανδαρίνικα.
. Τραγούδια καὶ ποιήματα θὰ χρησιμοποιηθοῦν ὡς ἐκπαιδευτικὰ ἐργαλεῖα ποὺ θὰ φέρουν σὲ ἐπαφὴ τοὺς μαθητὲς μὲ τὴν γλώσσα, διὰ μέσου τῆς ἀποστήθισης.
. Ἡ εἰσαγωγὴ τῆς διδασκαλίας τῶν ξένων γλωσσῶν στὸ δημοτικὸ φαίνεται νὰ τυχαίνει εὐρείας συναίνεσης. Ὁ σκιώδης ὑπουργὸς Παιδείας Στίβεν Τουὶγκ δήλωσε στὸ BBC, ὅτι ἡ κυβέρνηση ἔχει «ἀπόλυτο δίκιο» νὰ κάνει ὑποχρεωτικὴ τὴν διδασκαλία τῶν ξένων γλωσσῶν ἀπὸ τὴν ἡλικία τῶν ἑπτὰ ἐτῶν. Πρότεινε μάλιστα νὰ ξεκινάει σὲ ἀκόμη μικρότερες ἡλικίες. «Τὰ παιδιὰ θὰ ἀγαπήσουν τὶς γλῶσσες, ἐὰν τοὺς δοθεῖ ἡ εὐκαιρία νὰ τὶς μάθουν ἀπὸ μικρὴ ἡλικία. Ἡ κυβέρνηση προτείνει τὰ ἑπτὰ χρόνια. Θὰ ἐνθάρρυνα τὰ σχολεῖα νὰ ἀρχίσουν τὴν διδασκαλία ἀπὸ ἀκόμη μικρότερες ἡλικίες», ἀνέφερε χαρακτηριστικά.
. Στὴν Βρετανία σήμερα, οἱ ξένες γλῶσσες εἶναι προαιρετικὸ μάθημα στὸ γυμνάσιο. Ὅπως διαπιστώθηκε, ὅμως, τὸ ἐνδιαφέρον τῶν μαθητῶν μειωνόταν χρόνο μὲ τὸν χρόνο. Εἶναι χαρακτηριστικὸ ὅτι τὸ 2010 μόλις τὸ 43% τῶν 14χρονων μαθητῶν ζήτησε νὰ διδαχθεῖ κάποια ξένη γλώσσα.

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nxkBR_f_q4Y#!

ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΡ...ΔΙΑ,ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡ..ΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΝΙΚΟΣ.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ.....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έφτιαξες κυβέρνηση και δεν σε νοιάζει;

Ανώνυμος είπε...

30000eyro εδωσε το λιμενηκο ταμειο τηνου ανδρου στον κυριο σαλβαρα να φτιαξει την αμμο μπροστα απο την επιχειρηση του

Ανώνυμος είπε...

Το 3 το καταλαβαίνω αλλά τα μηδενικά τι είναι ρε σκιόφλα ;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 20 Ιουνίου 2012 3:03 μ.μ.

πρέπει να είσαι λάτρεις της παραπληροφόρησης . ευτυχώς που όλη η η τηνος ξέρει ότι ο σαλβαρας με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου είναι στα μαχαιρια

Ανώνυμος είπε...

Kαι την άμμο απο που τη κουβαλισανε? απο τη γνωστη πάλι παραλία?

Ανώνυμος είπε...

Εννοητε απο την γνωστη παραλια κατσε και θα δεισ που θα τουσ παρουνε πρεφα οι οικολογοι

Ανώνυμος είπε...

Πάπας Βενέδικτος XVI: Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ γι' αυτή τη μαρτυρία που άγγιξε την καρδιά μου και την καρδιά όλων μας. Τι μπορούμε να απαντήσουμε; Τα λόγια είναι ανεπαρκή. Πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο και όλοι υποφέρουμε από το γεγονός ότι αισθανόμαστε ανίσχυροι να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Ας μιλήσουμε αρχικά για την πολιτική: μου φαίνεται ότι θα πρέπει να αυξηθεί το αίσθημα της ευθύνης σε όλα τα κόμματα, έτσι ώστε να μην υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν, να μην αναζητούν μόνο τους ψήφους για τον εαυτό τους αλλά να είναι υπεύθυνοι για το καλό όλων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πολιτική σημαίνει πάντα και ταυτόχρονα ανθρώπινη ευθύνη και ηθική ευθύνη ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων. Βέβαια, ως φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών, ο πολίτης υποφέρει και αναγκάζεται να αποδεχτεί, συχνά χωρίς να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την κατάσταση όπως είναι. Ωστόσο, εδώ μπορούμε επίσης να πούμε: ας προσπαθήσει ο κάθε ένας να κάνει το καλύτερο δυνατό, σκεφτόμενος τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους άλλους, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας ότι οι θυσίες είναι απαραίτητες για να προχωρήσουμε. Τρίτο σημείο: τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Αυτή είναι η ερώτησή μου τώρα. Νομίζω ότι η αδελφοποίηση μεταξύ των πόλεων, μεταξύ των οικογενειών, μεταξύ των ενοριών, θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει. Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη πολλές αδελφοποιήσεις μεταξύ πόλεων, αλλά αναφέρονται κυρίως σε πολιτιστικές ανταλλαγές, που είναι σίγουρα πολύ καλές και πολύ χρήσιμες, αλλά ίσως να χρειάζονται αδελφοποιήσεις με μια άλλη έννοια: μια οικογένεια της Δυτικής Ευρώπης, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας... να αναλάβει πραγματικά την ευθύνη να βοηθήσει μια άλλη οικογένεια. Ομοίως με τις ενορίες, τις πόλεις: να έχουν πραγματικά την ευθύνη, να βοηθούν πραγματικά. Και να είστε σίγουροι, πως εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι προσευχόμαστε για εσάς, και ότι η προσευχή μας δεν είναι μόνο λόγια, αλλά ανοίγει την καρδιά μας στο Θεό και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα στην εύρεση λύσεων. Ελπίζουμε ο Κύριος να μας βοηθήσει, ο Κύριος να σας βοηθά πάντα! Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Νάμαστε λοιπόν έχουμε και κυβέρνηση και πρωθυπουργό και υπουργούς.

Τι άλλο θέλουμε. Βγάλτε τα Καγιέν και ορμάτε φουλαριστοί για διακοπές κι όταν με το καλό γυρίσετε, νάχετε προγραμματίσει πως θα ξεκουραστείτε απ τα ξενύχτια και τη κόπωση των διακοπών.

Ανώνυμος είπε...

ο λαοσ ψηφισε εχουμε χρηματα στισ τραπεζες δωσε χαρατσια κοψε μισθουσ και συνταξεισ ζητο το μνημονιο.