Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Το θέατρο του Κουϊσλινγκ

Ξέρω, είστε διακοπές, τα μπάνια του λαού, έχει και κόσμο το νησί, καλά πάμε. Δεν πάμε καλά. Πολλές από τις επώδυνες προσαρμογές ήταν και είναι αναπόφευκτες. Αλλά πολλά δεν είναι αναπόφευκτες προσαρμογές, είναι εκδίωξη από τον τόπο μας...

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Αδίστακτοι και συνειδητοί υπηρέτες της πολιτικής του Βερολίνου -δηλαδή του γερμανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κεφαλαίου- προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως και των εισοδημάτων των μεσαίων στρωμάτων, μεταφέροντας κολοσσιαία ποσά πλούτου από τους οικονομικά ασθενέστερους στους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες. Φτωχαίνουν έτσι συστηματικά το λαό και τη χώρα για να τους καταστήσουν ευκολότερη και φτηνή λεία του Τέταρτου Ράιχ και των ντόπιων συνεργατών του.

Η πολιτική τους στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς - χειρότερους από όσα έχει χάσει η Ελλάδα αθροιστικά στη διάρκεια κάποιων πολέμων! Φέτος το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί πάνω από 7%, το 2013 τουλάχιστον κατά 2,5% και πιθανότατα πολύ περισσότερο και πάει λέγοντας, ενώ το 2012 ήταν η πέμπτη (!) συνεχής χρονιά που το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε!Το τσεκούρι της μείωσης των μισθών και συντάξεων έχει παραλύσει την ελληνική οικονομία, καθώς τα εισοδήματα των περισσότερων ελληνικών οικογενειών έχουν μειωθεί κατά 20% ή 30% ή 40%, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ακόμη περισσότερο, όταν υπεισέρχεται και ο παράγοντας της καλπάζουσας ανεργίας.

Η τραγωδία των Ελλήνων συμπληρώνεται όταν με αυτά τα μειωμένα εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους -αυτούς δηλαδή που έρχονται με τα εκκαθαριστικά, όχι αυτούς που έχουν ήδη κρατηθεί στην πηγή από μισθούς, συντάξεις κ.λπ – αυξημένους κατά το εφιαλπκό ποσοστό του…500%!!! Από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν πέρυσι, οι πρόσθετοι φόροι φέτος θα φτάσουν στα …6,5 δισεκατομμύρια!

Ο πρόσθετος φόρος ανά φορολογούμενο ανήλθε έτσι κατά μέσον όρο στα 1.635 ευρώ καιαναμένεται να ξεπεράσει και τα 1.700 ευρώ, όταν συμπεριληφθούν και οι περίπου 1.000.000 δηλώσεις που ακόμη εκκρεμούσαν να υποβληθούν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Επιστροφή φόρου φέτος θα έχει μόνο ένας στους δέκα (!) φορολογούμενους. Αντιθέτως, οι περισσότεροι θα κληθούν να καταβάλουν …δυο έως και τρεις ολόκληρους σημερινούς μισθούς για πρόσθετους φόρους!Παράλληλα, η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει «φεσώσει» οποιονδήποτε επιχειρηματία έρχεται σε επαφή με το κράτος, συνεχίζοντας έτσι τη …«μπαταξίδικη» πολιτική των «τζαμπατζήδων» των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που δεν πλήρωναν ποτέ κανέναν προμηθευτή του Δημοσίου, κανένα από τα δημόσια έργα που τελείωναν και που δεν επέστρεφαν ούτε καν τον ΦΠΑ που ήταν από το νόμο υποχρεωμένοι να επιστρέψουν. Στα τέλη του Ιουνίου λοιπόν τα «φέσια» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη εκτινάχθηκαν αισίως στα 6,62 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυξήθηκαν δηλαδή τα χρέη της κυβέρνησης προς ιδιώτες κατά 900 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2012 και κατά 173 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το Μάιο. Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι ο υπ’ αριθμόν ένα εξολοθρευτής των ελληνικών ιδιωτικοί επιχειρήσεων είναι η άθλια συγκυβέρνηση του «τρίο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο μεν Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια να ελιχθεί και έχει εξελιχθεί σε αποκρουστικό μνημονιακό υποστηρικτή χειρότερο ακόμη κι από τον Γιώργο Παπανδρέου και εφάμιλλο μόνο με τον Στουρνάρα, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοίδη. Τον έχει σιχαθεί βαθιά όλη η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν βλέπει την ώρα να απαλλαγεί απο δαύτον.Σε απωθητικό πολιτικό καραγκιόζη έχει εξελιχθεί και ο Βενιζέλος, πιεζόμενος και από την κατάσταση στο αποσυνθέμενο ΠΑΣΟΚ το οποίο μοιάζει με …οίκο ανοχής που έχει διατηρήσει όλους τους νταβατζήδες, αλλά έχει χάσει όλες τις πόρνες που έφερναν στο μαγαζί την πελατεία! «Μπουρδέλο» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ «Φύγε από δω. ρε! Βγες έξω τώρα! Είσαι υπονομευτής!» ούρλιαζε την Τετάρτη στη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στον …κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (!) του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος μαζί με τον Γιωργάκη και τον Λοβέρδο είχε αρνηθεί να ψηφίσουν τις αλλαγές στον επαίσχυντο νόμο για τα ΑΕΙ της Διαμαντοπούλου, επικρίνοντας τον ακραία μνημονιακό Βενιζέλο από …ακόμη πιο ακραίες μνημονιακές θέσεις!

Φτύνει με αηδία ο κόσμος βλέποντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να υποκριθεί ότι διαφωνεί με όσα έχει …υπογράψει!

Όσο για τον κατάπτυστο Κουβέλη και τη χαμερπή ΔΗ-ΜΑΡ, αυτούς πρέπει να παρατηρούν διαρκώς οι αριστεροί για να συνειδητοποιήσουν με τον πιο επώδυνο τρόπο πόσο απέραντος είναι ο εξευτελισμός τους, όταν προδίδουν τις ιδέες τους και γίνονται παράσιτα της εξουσίας.

Δημοσιεύθηκε στο “Πριν”, το είδα στο http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6611.html

Ο Βίντκουν Κουίσλινγκ, κατά την εκστρατεία των Ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, τον Απρίλιο του 1940, υποστήριξε την εισβολή τους και, ως ανταμοιβή, διορίστηκε πρωθυπουργός στην κατεχόμενη Νορβηγία, από τον Φεβρουάριο του 1942 μέχρι τα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.  Με το τέλος του πολέμου, ο Κουίσλινγκ συνελήφθη και δικάστηκε για εσχάτη προδοσία. Εκτελέστηκε από απόσπασμα στις 24 Οκτωβρίου 1945.

6 σχόλια:

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

Να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια ζητά η τρόικα με στόχο να πέσουν οι τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββατοκύριακου, ήδη ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ....ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.....

Ελληνας Ναύτης είπε...

Προτάσεις δεν βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

http://olympia.gr/2012/08/11/%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84/
λες να έχουν σχέση με τους μάγκες που χτύπησαν στο Πεντοστρατο?

αμμοδύτης είπε...

Δεν ξέρω ποιά είναι η πρόταση του Δελαστικ, νομίζω ότι είναι υπέρ της εξόδου από της Ευρώζώνη.

Τυχαίνει να συμφωνώ απόλυτα (και δεν είμαι του ...ΚΚΕ). Το ευρώ σε συνδυασμό με την ευρωλιγούρικη και μεταπρατική μας νοοτροπία μας έφεραν εδώ. Οι σοσιαλιστικές παροχές ήταν μόνο ενδιάμεσο βήμα για την δημιουργία της συμπαθούς τάξης των εξαρτημένων ευρωζητιάνων.

Είναι φτηνότερο να τρως φέτα Δανίας με παροχές από το ΕΣΠΑ, παρά να παράγεις φέτα. Κάτι θα έπρεπε να μας λέει αυτό.

αμμοδύτης είπε...

Το αποτέλεσμα είναι ότι ξεπουλάς τα πάντα, για να ζεις με εισαγόμενα, και η μόνο απασχόληση είναι η όποια απασχόληση βρεις στην Γερμανία ή την Ολλανδία. Που θα σε θέλουν ΜΟΝΟ όσο σε χρειάζονται. Και μετά;

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΑ Α....ΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕ ΛΕΩ)ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΟΛΟΙ Η ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΟΧΙ ΠΛΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΣΤΑ ΜΗ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΩΡΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΦΟΡΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΟΘΟΥΜΕ?ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ?ΘΑ ΧΆΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ? ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ? "ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩΜΑΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ Η' ΕΥΡΩ Η' ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ"ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ...