Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η αιολική απάτη αποκτά λαϊκό, κοινωνικό, Δημοτικό, πρόσωπο

Αν κρίνω από την κινητικότητα στην Άνδρο, και από μία εκπομπή του Σκάϊ (για "κοινωνικά", "λαϊκά", "δημοτικά" αιολικά στην Άνδρο και τις Κυκλάδες -- την πρόταση Κοπελούζου, βασικά, σε νέο "λαϊκό" περιτύλιγμα), θα τα δούμε και στην Τήνο αυτά.

Τα αιολικά είναι απάτη. Δηλαδή, 1) ούτε παράγουν χρήσιμη ενέργεια (παράγουν μόνο όταν φυσάει, και οι συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καίνε και τις πληρώνουμε είτε φυσάει, είτε δεν φυσάει), 2) ούτε κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον (μας έλεγαν ότι κάνουν κάτι για το Κλίμα, αλλά αν έχετε προσέξει αυτό δεν τολμούν πια να το αναφέρουν, και δεν μειώνουν ρύπους, ούτως ή άλλως, 3) βλάπτουν την τσέπη -- μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα σας πείσει, από τις ΑΠΕ έχει ακριβύνει, 4) και διώχνουν τον τουρισμό -- δεν νομίζω να έχετε δει τουρίστα να θαυμάζει την ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα.

 Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.  Όσο για τον Σκάϊ, προωθεί, με συγχωρείτε, Πράσινες Παπάρες. Δεν ξέρω για τα πολιτικά τους, αλλά το Εκονιούζ, όσο καιρό το βλέπω, λέει ασύστολα ψέματα, υπερβολές, παραμύθια, και στην συγκεκριμένη εκπομπή, έκανε ότι έκαναν τα παπαγαλάκια του Χρηματιστηρίου το 2000. Το θυμάστε το ΧΑΑ το 2000; Ίδια περίπτωση.



όποιος έχει απορίες, να τις γράψει στα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: