Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σάς έχουν πει ότι τα αιολικά είναι καλά ή χρήσιμα; Σας κοροϊδεύουν! Απάτη είναι (και δεν το λέω μόνο ...εγώ)


Τα αιολικά είναι απόλυτη απάτη  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2337466/Wind-farms-complete-scam-claims-Environment-Secretary-says-plans-turbines-causing-huge-unhappiness.html (λέει ο Γραματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος)


Φτάνει πια με τα αιολικά http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/9644558/Death-knell-for-wind-farms-Enough-is-Enough-says-minister.html (λέει ο Υπουργός Ενέργειας της Αγγλίας)


Τα αιολικά δεν είναι ούτε οικονομικά ούτε περιβαλλοντικά βιώσιμα  http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/9523933/Industry-fears-over-new-energy-minister.html (λέει ο Υπουργός Ενέργειας της Αγγλίας)


Τα αιολικά είναι υπερεπιδοτούμενη σπατάλη χρήματος http://www.telegraph.co.uk/news/politics/9114054/David-Cameron-says-countryside-wind-farms-have-been-wasteful-of-public-money.html (λέει ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας)


Τα αιολικά είναι απολύτως άχρηστα, ακριβαίνουν το ρεύμα, καταστρέφουν την ύπαιθρο, και αυτοί που τα υποστηρίζουν πιστέυουν στα παραμύθια. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-philip/8901985/Wind-farms-are-useless-says-Prince-Philip.html (λέει ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος).


Τα αιολικά κάνουν κακό στην οικονομία, δημιουργούν ανεργία, ακριβαίνουν το ρεύμα, συνήθως δεν δουλεύουν. Φούσκα που σκάει. http://toryaardvark.com/2012/01/06/greenpeace-co-founder-blasts-wind-power/ (Λέει ο Patrick Moore συνιδρυτής της Greenpeace).


Η ενεργειακή μεταστροφή σε "Ανανενώσιμες Πηγές Ενέργειας" απέτυχε  http://www.faz.net/aktuell/politik/harte-bretter/jeder-denkt-es-keiner-sagt-s-die-energiewende-ist-gescheitert-11685666.html (λέει ο Γερμανικός Τύπος)

Ο λόγος που τα αιολικά είναι μάπα, είναι απλός:  Ο αέρας είναι τυχαίος και μεταβλητός, και το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα είναι όχι μόνο άχρηστο (για ηλεκτροδότηση δικτύου) αλλά και βλαπτικό όταν υπάρχουν πολλά αιολικά (ψήνει τα δίκτυα και κάνει ζημιά σε συμβατικές μονάδες που όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν) και δεν αποθηκεύεται. Ακόμα κι αν ήταν τσάμπα το αιολικό ρεύμα (που μόνο τσάμπα δεν είναι) πάλι άχρηστο θα ήταν. Γιατί τα προωθούν; Μα γιατί βγάζουν πολλά λεφτά για το τίποτα, από το ρεύμα που ακριβαίνει επί τούτου, και περισσεύει χρήμα για λαδώματα και προπαγάνδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-philip/8901985/Wind-farms-are-useless-says-Prince-Philip.html (λέει ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος).
Ophioussa θυμάσαι στις 19/11/2011 που σου είχα στείλει αυτή την διεύθυνση με e-mail.
Σου είχα πει τότε ότι η άποψή του μετρά πιο πολύ, όχι επιστημονικά, αλλά στην ευρύτερη διάδοση της πληροφορίας στην Βρετανία. Με αυτή τη δήλωση θα αρχίσει σιγά-σιγά το ξήλωμα του πουλόβερ.
Σήμερα βλέπουμε ότι συνεχίζεται το ξήλωμα, με τους υπόλοιπους αξιωματούχους, εκφράζοντας αντίστοιχες δηλώσεις.
Θέλει χρόνο για να ξηλωθεί το πουλόβερ και οι ΄Αγγλοι είναι μανούλες σ΄ αυτά, τι τους περνάς...
για αυτό τους συμπαθώ.

Ανώνυμος είπε...

Με τις επιδοτήσεις και τις ταρίφες κομένες μπορεί και να την γλυτώσεις (το ΕΣΠΑ πρόσεχε)