Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

2008-2015 Η ελευθερία είναι υπέροχη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την αντέχουν


Δεν είναι παρηγοριά το να βλέπεις τα συμπτώματα ότι πας για φούντο, να λες ότι πας για φούντο, να καταλαβαίνεις γιατί πας για φούντο, να έχεις και άποψη για το πώς δεν θα πας για φούντο, αλλά να μην μπορείς να κάνεις κάτι επί τούτου.  Δεν είναι ότι "σας τα 'λεγα εγώ"... Έχει και δια ταύτα.

30 Ιουνίου 2008  Φαίνεται ότι η Ζήμενς έχει «μεθοδεύσει» σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου

2 Ιουλίου 2008  Την πείνα μας και την ανέχειά μας θα την διαχειριστούν προδότες, επίορκοι, λαδωμένοι, ψεύτες, προσκυνημένοι, δοσίλογοι

22 Αυγούστου 2008  Το Δημόσιο χρέος, σε συνδυασμό με την ύφεση στην οποία μπαίνουμε ή είμαστε, και σε συνδυασμό με το ύψος των προσωπικών χρεών ή μειωμένων αποταμιεύσεων δημιουργεί εκρηκτική εικόνα

6 Οκτωβρίου 2008 Δανειστήκαμε πέρα από τις δυνατότητές μας. Δανειστήκαμε με την παραδοχή ότι το διαμέρισμα που βάλαμε υποθήκη θα ανεβαίνει σε αξία (αυτό είναι «φούσκα»). Κάναμε «αναπτυξιακά έργα», ροκανίσαμε και φάγαμε το 30%, το αναπτυξιακό έργο ήταν μαϊμού και οι μίζες φαγώθηκαν σε πολυτέλειες και κατανάλωση.

16 Οκτωβρίου 2008   Πόσο δύσκολο, πόσο επώδυνο. Πόση ύφεση; Πόσος πληθωρισμός, Πόση ανεργία; Πόση κοινωνική αναταραχή; Τίποτα χειρότερο;

30 Οκτωβρίου 2008 Ελληνικές Τράπεζες (εεε... αυτό αρχίζετε να το εμπεδώνετε... Ναι, φταίμε εμείς)

10 Ιανουαρίου 2009  Μην τρομοκρατείστε… μετά το Α, έχει Α-, ΒΒΒ+, ΒΒΒ, ΒΒΒ- και μετά πάμε κάτω στην κακή κατηγορία των “junk bonds”. Και μετά, default.

13 Ιανουαρίου 2010  Ή εγώ τα βλέπω όλα μαύρα και απαισιόδοξα και κάνω λάθος, ή οι υπόλοιποι είναι σε αφασία.  Λυπάμαι, αλλά πρέπει να κόψουν έξοδα. Ριζικά, αυστηρά και επίμονα. Ή θα το κάνουν, ή θα τους το επιβάλλουν. Τόσο απλό.

16 Φεβρουαρίου 2010 TITLOS SPV... εκεί περί τον Απρίλη ή Μάη, θα έχουμε πρόβλημα να αναχρηματοδοτήσουμε κάπου €8 δισ. βραχυπρόθεσμα ομόλογα;

26 Μαρτίου 2010  Το λέω καιρό τώρα και δεν με πιστεύει κανείς… Αποπληρωμή δανείων, με ύφεση, και κατεστραμμένο τον παραγωγικό ιστό είναι mission impossible .

27 Απριλίου 2010 Το ότι καθυστερήσαμε, σημαίνει πολύ κυνικά, ότι πρόλαβαν μερικοί και έκαναν αναδιαρθρώσεις στα χαρτοφυλάκιά τους. Ξέρω ένα πράγμα: θα είναι αρκετά χειρότερα από όσο φανταζόμαστε, και θα κληθούμε να υποστούμε ή να στερηθούμε σε βαθμό που θα μας «ξενίσει».

13 Μαΐου 2010  Με τον ίδιο τρόπο, δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες σήμερα δεν αντιδρούν, αν και ξέρουν πολύ καλά τι πρόκειται να τους συμβεί.Ίσως να είμαστε γεννημένοι για σκλάβοι και να μας αρέσει η σκλαβιά. Η ελευθερία είναι υπέροχη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την αντέχουν.

31 Μαΐου 2010  Οι εξελίξεις θα έρθουν από τις Τράπεζες

Και πέντε χρόνια αργότερα;   Οι εξελίξεις ήρθαν.

Η κατάσταση σήμερα δεν περπατάει.  Όσο φτωχοί και να γίνουμε, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος.  Το τι έγινε τις τελευταίες μέρες θα το μάθουμε αργότερα.

Οι Αμερικάνοι λένε "χρειάζεται γενναία διαγραφή, και κεφάλαια για ανάπτυξη μπας και αποπληρωθεί ό,τι δεν διαγραφεί και δεν γίνεται να στύβεις τους εξαθλιωμένους". Οι Γερμανοί είναι "τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας" και ξεχνάνε ότι μας δάνειζαν για να εισάγουμε Γερμανικά προϊόντα.

Φυσικά και δεν υπάρχει "Ευρώπη" αλλά εμείς, ...περιμένουμε να φτιαχτεί.   Ή κάτι παριστάνουμε, επειδή ..."δεν είμαστε έτοιμοι".  Ποτέ δεν θα είμαστε έτοιμοι.  Είχαμε ένα σχέδιο Μάρσαλ, αλλά κάπου εξανεμίστηκε μεταξύ 1973 και 1974 και το 1981 μπήκαμε στην σημερινή μας περιπέτεια.  Υπάρχει ένα φαινομενικό "σταθερό":  Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας.  Αν δεν αναγνωριστεί η απόσταση, ή εμείς θα βγούμε από αυτό το ευρώ, ή θα φύγουμε από αυτήν την Ελλάδα.  Φυσικά και μπορεί να υπάρξει άλλο ευρώ, ή/και άλλη Ελλάδα.

 Όσο φοβόμαστε να είμαστε ελεύθεροι, δεν θα είμαστε ελεύθεροι. Ελευθερία είναι κάπως να ζεις στα μέτρα σου...  Και να μην σου επιβάλλουν άλλοι, "μέτρα" που μόνο σκοπό έχουν την λεηλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: