Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο Αλέξανδρος Μαβής στην Σκόπελο


 
Ο Αλέξανδρος είναι από τους πρώτους αντι-αιολικούς, αν και, όπως λέει και ο ίδιος ήταν αρχικά οπαδός και υποστηρικτής των αιολικών, μέχρι που κατάλαβε τι ζημιά κάνουν χωρίς να προσφέρουν ο,τιδήποτε θετικό.
 
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε μία σημαντική και καθόλου διαφημισμένη μελέτη που έδειξε, μετά από μελέτη πολλών χωρών και σε μεγάλο χρονικό διάστημα, με πραγματικά στοιχεία, ότι οι ΑΠΕ και τα αιολικά δεν έχουν μειώσει εκπομπές CO2, δηλαδή δεν έχουν μειώσει κατανάλωση καυσίμων.

Η μελέτη, είναι του 2012, του Richard York και μπορείτε να την δείτε εδώ, και σε περιληπτική μετάφραση εδώ..

Αυτό, για όσους πιστεύουν, αφελώς, ότι βάζοντας αιολικά (ή άλλες ΑΠΕ) ότι θα μειώσουν την χρήση λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, ή πετρελαίου στην Αθήνα.  Δεν μειώνουν. Δεν γίνεται. Μπορεί να βλέπετε την ανεμογεννήτρια να γυρίζει, αλλά όσο γυρίζει, δουλεύουν, αναγκαστικά και οι συμβατικές μονάδες, και όσο δυναμώνει ή πέφτει ο άνεμος, αναγκάζονται να κόψουν ή να ανεβάσουν αυτές οι συμβατικές μονάδες, με αποτέλεσμα, λόγω αυτού του ανεβοκατεβάσματος, να καίνε περισσότερα καύσιμα, αντί να εξοικονομούν καύσιμα.


Ο Αλέξανδρος μίλησε, στο τέλος, για τα μονοπάτια της Άνδρου και πώς έχουν γίνει τρόπος ανάδειξης και πόλος έλξης...   Ο τόπος μας είναι πολύ πολύτιμος να τον καταστρέφουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: